Xristaras12 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Χαιρετώ, μου ζητήθηκε σε ενα διαμέρισμα (180τμ) κάπως να έχουν ιντερνετ σε όλο τον χώρο του σπιτιού μιας και δεν φτάνει η εμβέλεια του μόντεμ, οπότε αντί να γεμίσουμε το σπιτι repeaters κλπ και για καλύτερη ταχύτητα γενικότερα σκέφτηκα τα powerlines. Δεν είχα ιδέα όμως ότι παίζει διαφορετικά σε σπίτι με τριφασικό ρεύμα. Προσωπικά χρησιμοποιώ τα P-LINK TL-PA4010P KIT v4 στο σπίτι μου με μονοφασικό και παίζουν άψογα σχεδόν σε όλες τις πρίζες με τερματισμένες ταχύτητες. Δοκίμασα λοιπόν τα συγκεκριμένα, μαζί με με ενα access point και οι ταχύτητες ηταν τραγικές στην μεταξύ τους επικοινωνία και μετά απο κάποια ώρα αποσυνδέθηκαν και μεταξύ τους. Δυστυχώς οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού είναι στις 2 άκρες του διαμερίσματος και το αστείο της υπόθεσης είναι οτι στους 2 χώρους αυτούς γίνεται και η μεγαλύτερη χρήση του δικτύου. Στην μια έχουμε υπνοδωμάτιο/γραφείο όπου έχουμε ηλεκτρονικά μαθήματα, συνδυασκέψεις κλπ κλπ οπότε οι ταχύτητες δεν παίζει να έχουν πτώσεις/αποσυνδέσεις κλπ και απο την άλλη έχουμε home theater με πιτσιρίκια που βλέπουν σειρές στην τηλεόραση (disney+,Netflix οι γονείς κλπ) καθώς και σερφάρισμα στο ίντερνετ,βιντεοκλήσεις κλπ. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μουρμούρα για τις χαμηλές ταχύτητες ενώ πληρώνουν 100αρα γραμμή και να την εκμεταλλεύεται μόνο ένας. Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάζω τις πρίζες στο μισό σπίτι και να τύχει κάποια να είναι στην ίδια φάση με αυτή που βρίσκεται το μόντεμ; η θα χάσω χρόνο άδικα (είναι και καμιά 10αρια πρίζες) Ζητώ την βοήθειά σας σε τούτο γιατί αν τους βάλω σε άσκοπα έξοδα με λάθος εξοπλισμό θα έχω μουρμούρα κ εγώ μετά. ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάζω τις πρίζες στο μισό σπίτι και να τύχει κάποια να είναι στην ίδια φάση με αυτή που βρίσκεται το μόντεμ; η θα χάσω χρόνο άδικα (είναι και καμιά 10αρια πρίζες) Σαφώς και υπάρχει περίπτωση. Για να το κάνεις όμως αυτό (να διακρίνεις φάσεις), χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο. Η άλλη σίγουρη περίπτωση είναι να πας κατευθείαν σε συσκευές powerline για τριφασικό. Για μένα προσωπικά, τα devolo είναι απλώς κορυφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ αρχικά για την γρήγορη απάντηση. Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που καταλαβαίνεις αν οι συσκευές παίζουν σε τριφασικό η όχι; Σαφέστατα και γνωρίζω την συγκεκριμένη εταιρία και έχω δει τι συσκευές βγάζει. η TP - LINK εχει προγραμματακι για να βλέπεις την επικοινωνία των συσκευών (σε τι ρυθμό κλειδώνουν μεταξύ τους δηλαδή) οπότε παίζει να μη χρειάζεται ηλεκτρολόγο για να δούμε τις φάσεις. Σε αυτή που συγχρονίζει το υψηλότερο λογικά και αυτή θα είναι στην ιδια φάση με την άλλη; Η το σκέφτομαι λάθος; (η εικόνα είναι απο τις δικές μου συσκευές btw) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που καταλαβαίνεις αν οι συσκευές παίζουν σε τριφασικό η όχι; Σαφέστατα και γνωρίζω την συγκεκριμένη εταιρία και έχω δει τι συσκευές βγάζει. Όχι, μόνο από τα χαρακτηριστικά τους (περιγραφή προϊόντος στην ιστοσελίδα κατασκευαστή, αναφορά πάνω στο κουτί συσκευασίας κ.λπ.). Την περίπτωση κοινού κυκλώματος (που είναι και πιο απλή και σίγουρα θα έπαιζε σωστά η διάταξη) δεν έχει νόημα να σας την περιγράψω, αφού όπως είπατε "... Δυστυχώς οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού είναι στις 2 άκρες του διαμερίσματος και το αστείο της υπόθεσης είναι οτι στους 2 χώρους αυτούς γίνεται και η μεγαλύτερη χρήση του δικτύου.". Άρα, η πιθανότητα να βρίσκονται και οι δύο πρίζες σε κοινό κύκλωμα, είναι απλώς ελάχιστη (έως και μηδαμινή). Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 οπότε όσο περισσότερα πρότυπα και μεγαλύτερες ταχύτητες υποστηρίζουν οι συσκευές, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να παίξουν σωστά; (ας πιάνει και 5MB/s δεν μας πειράζει) Την δεδομένη στιγμή με τα powerlines που έχω κ εγώ παίζει οριακά στα 2MB/s και είναι κάποιες φορές που αποσυνδέονται μεταξύ τους κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rq4R8 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Xristaras12 είπε οπότε όσο περισσότερα πρότυπα και μεγαλύτερες ταχύτητες υποστηρίζουν οι συσκευές, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να παίξουν σωστά; (ας πιάνει και 5MB/s δεν μας πειράζει) Την δεδομένη στιγμή με τα powerlines που έχω κ εγώ παίζει οριακά στα 2MB/s και είναι κάποιες φορές που αποσυνδέονται μεταξύ τους κιόλας. Τα ίδια powerline χρησιμοποιώ και εγώ σε τριφασικό και τα 5MB/s τα έχουν για πλακα χωρίς αποσυνδέσεις ή τίποτα με διαφορά δύο ορόφων, με ξεχωριστό πίνακα ο καθένας. Μήπως είναι παλιά η εγκατάσταση στο σπιτι και αυτό φταίει; Δοκίμασε τις πρίζες όλες στο σπιτι μήπως υπάρχει κάποια που να αποδίδει καλύτερα και ας μην είναι στην άκρη του σπιτιού. Επίσης δες αν η πρίζα έχει κανονικά γείωση γιατί τα tplink αυτά την χρησιμοποιούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Το σπίτι είναι 10-15 ετών μέγιστο και όλες οι πρίζες είναι οι γνωστές σούκο αν τις λέω σωστά. Τις υπόλοιπες πρίζες όντως έχω σκοπό να τις δοκιμάσω να δω αν θα παίξει καλύτερα το σήμα στον χώρο που υπάρχει το πρόβλημα ναι. Για την γείωση πως θα το δω; δεν έχω εργαλεία ουτε αυτά τα τεστ κατσαβίδια κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Tp link deco και ξενοιάζεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
squib Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Στις 6/11/2022 στις 3:18 ΜΜ, achilles_g_ είπε Tp link deco και ξενοιάζεις Η Deco ή εάν θες οπωσδήποτε poweline τό TL-WPA8631P KIT είναι για τριφασικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, squib είπε Η Deco ή εάν θες οπωσδήποτε poweline τό TL-WPA8631P KIT είναι για τριφασικό. Και επανέρχομαι στην αρχική ερώτηση, πως καταλαβαίνεις οτι είναι για τριφασικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
squib Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 το 8631p kit χρησιμοποιεί και τη γείωση για να την επικοινωνία των plc. Παρενέργεια αυτού ειναι η λειτουργία σε τριφασικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα