Προς το περιεχόμενο

Η AMD ανακοίνωσε τις κάρτες γραφικών Radeon RX 7900 XTX και 7900 XT στα $999 και $899

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Ακόμα δεν έχεις καταφέρει να τα συσχετίσεις στο κεφάλι σου.

1. Έχει γιατί όλα σχετίζονται με την τιμή. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή στην αρχή έχουν χαμηλότερη απόδοση, έχουν και χαμηλότερη τιμή. Και κάποιος που είναι στα όρια του σε budget, καταλήγει σε 5 χρόνια π.χ να έχει καλύτερη απόδοση από αυτή που θα είχε αν έπρεπε π.χ να πέσει σε 1050ti αν ήθελε σώνει και καλα Nvidia. Upgrade headroom.

2. Έχει για αυτούς που π.χ μπορεί να αγοράσουν καινούριο εξοπλισμό (144 hz οθόνη) και θα θέλουν π.χ καλύτερα lows ή είναι στα όρια για μια stutter free experience.

Ξέρω, λίγο πολύπλοκο σκεπτικό...

Αλλά συνεχίζεις να μη βλέπεις όλη την εικόνα και να απαντάς σε αυτά που θες εσύ. Μίλα μόνος σου τότε, ποιος ο λόγος;

Μα ούτε χαμηλότερη τιμή έχει ούτε καλύτερες επιδόσεις σήμερα. Δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι. Αφού είπαμε, στα τελευταία 50 παιχνίδια που είχα checkari ίδιες επιδόσεις είχανε 580 με 1060, δεν υπήρξε κανένα finewine

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Άρα λοιπόν οι developers δεν θα φτιάξουν εφόσον όπως λες το 70% δεν μπορεί να παίζει , οπότε προς τι η καούρα ;

btw δεν πάνε έτσι τα πράγματα.Πρώτα φτιάχνουν και μετά αγοράζουμε.Το σκεπτικό να γίνουμε beta testers με την ελπίδα να φτιάξουν δεν στέκει.Πόσο μάλλον με τραγικές τιμές.Πόσο μάλλον όταν πρέπει να φτιάξουν με βάση κονσόλες.

Πρέπει να υπάρχει κάτι καλό για να θέλω να έχω καλή κάρτα.Το να σκάσεις χρήμα για να παίζεις μετριότητες σε 17k 1000fps δεν στέκει.

Άσχετο αλλά αν δείς λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια 20-21-22 τα περισσότερα δεν έχουν καν καλά(ρεαλιστικά)γραφικά.

Ε καλά showcase video/games δεν λένε κάτι , UE4 να δείς τέτοια πάλι εντυπωσιακά φαίνονται.

Οι Developers θα φτιαξουν γιατι πλεον αρκετοι εχουν παει ηδη σε 3000,4000, 6000xt.
Πχ ειμαι Beta tester στο Diablo IV.
Mε τη 1060 6gb του 2ου pc δεν τη παλευει σε High 1080p ποσο μαλλον να σε αφηνε να βαλεις Ultra.
Με τη 3090 πεταει σε 4κ.
Δεν θελoυν ολοι να παιζουν 1080p ,καποιοι εχουν παει σε 2κ, 4κ και σε 1,2 χρονια σε 8κ οποτε και αυτα που για καποιους ειναι playable για καποιους αλλους δεν ειναι αν δεν αλλαξουν GPU.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1

5 ώρες πριν, KostasKri είπε

Δεν θεωρείς ότι τα έξοδα της ζωής είναι ανάλογα των μισθών σε μια χώρα; Νομίζεις στην Αμερική την βγάζουν με 500-600 ευρώ νοίκια για παράδειγμα;

500-600; 3000 τουλαχιστον παει το νοικι εκει αν δεν θες να ζεις σε τροχοσπιτο ή σε κακόφημη γειτονια που να φοβασαι να κυκλοφορήσεις. 

https://www.zillow.com/ca/rent-houses/

Δεν έχουν αίσθηση τι σημαινει να παιρνεις 500 ευρω ή να πληρωνεις ακριβη βενζινη και μετα σου πετανε υποτιμητικα πως αν παιρνεις χαμηλους μισθους, προτεραιοτητα δεν πρεπει να εχουν τα κινητα, οι υπολογιστες και τα βιντεοπαιχνιδια αλλα τα προς το ζην. Για αυτο με αφηνουν παγερα αδιαφορο ολες αυτες οι συζητησεις για τις τιμες.

κανονικά και στην Ελλάδα έπρεπε έστω στα βιντεοπαιχνίδια και τις συνδρομές να ήμαστε εξαίρεταία ζώνη όπως η Ρωσία, Τουρκία , Λατινική Αμερική κλπ

• Like 1

7 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Οι Developers θα φτιαξουν γιατι πλεον αρκετοι εχουν παει ηδη σε 3000,4000, 6000xt.
Mε τη 1060 6gb του 2ου pc δεν τη παλευει σε High 1080p ποσο μαλλον να σε αφηνε να βαλεις Ultra.
Με τη 3090 πεταει σε 4κ.
Δεν θελoυν ολοι να παιζουν 1080p ,καποιοι εχουν παει σε 2κ, 4κ και σε 1,2 χρονια σε 8κ οποτε και αυτα που για καποιους ειναι playable για καποιους αλλους δεν ειναι αν δεν αλλαξουν GPU.

Spoiler

Τελικά θα φτιάξουν ή όχι ; Τέσπα λίγη σημασία έχει καθώς περιλαμβάνει το “ΘΑ”

Άλλαξες για το diablo ? Έχεις δει τι γραφικά έχουν τα diablo ? Σαν να μου λέει κάποιος πως βαρέθηκε να παίζει lol στα 1080 και θέλει οπωσδήποτε 4κ….η διαφορά είναι αμελητέα το λιγότερο.

Στην ουσία αυτό το mentality που γράφεις προς το τέλος σχολιάζω.Δεν βρίσκω αντικειμενικά κίνητρο (παιχνίδια τη τελευταία 3ετία) που να με κάνουν να σκεφτώ αναβάθμιση σε ανάλυση.Με μια ματιά τα καλύτερα games 21-22-23 είναι κάτι disco elysium , phsychonauts , it takes two , persona , kentucky zero , dreams , elden ring , η μισή βιβλιοθήκη του switch κλπ.Υπάρχουν φυσικά και μερικά λίγο πιο απαιτητικά σε γραφικά αλλά όχι κάτι τρομερό.Σαν gamer που σέβομαι παράλληλα τα χρήματα μου και δεν δέχομαι να αγοράσω αέρα δεν θα δώσω τεράστια ποσά για 4κ σε παιχνίδια που το 4κ δεν έχει ικανοποιητική διαφορά.

Έχω ένα ξάδελφο που είναι στο δικό σου mentality με top gpu 4k monitors κλπ αλλά και αυτόν σπάνια τον βλέπω να παίζει κάτι….Βοηθάει βέβαια γιατί τουλάχιστον έχω εικόνα απο πρώτο χέρι πως είναι μερικά παιχνίδια σε high end setup.Βοηθάει στο να καταλαβαίνω πως τα 2κ που χρειάζεται να δώσω για αναβάθμιση σε τέτοιο σύστημα δεν δικαιολογούνται απο τα παιχνίδια που έχουμε.

Αν τώρα κάποιος είναι χομπίστας, όπως εγώ κάποτε , γουστάρει απλά να κάνει αναβαθμίσεις σε ότι βγαίνει και θέλει νούμερα είναι απολύτως κατανοητό.Υπήρχαν χρόνια που έγραφα 5-6 φορές τη μέρα στα νήματα για gpu upgrades και δείξτε το κουτί σας / custom builds κλπ μέχρι που κατάλαβα πως περισσότερο έφτιαχνα παρά έπαιζα και όταν ερχόταν η ώρα να παίξω έβρισκα λίγα games.

Η τεχνολογία προχωράει προφανώς δεν μπορούμε να μείνουμε στα 1080.Το θέμα είναι πως υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά στο hardware παρά στα παιχνίδια.Κατά μεγάλο μέρος επίσης οι κονσόλες πάντα θα κρατάνε την εξέλιξη τουλάχιστον στα γραφικά σταθερή.Αν τον άλλον μήνα σου βγάλει 5090 και 6090 (λέμε τώρα) ο developer που θα πρέπει να σχεδιάσει βάση ps5/seriesX(2060-2070) καθώς έχει μεγαλύτερο player base , αυτόματα θα κάνει την 4090 - 5090- 6090 που θα βγούν στο lifespan τον κονσολών ,  underwhelmed και κακό vfm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Chocobo είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τελικά θα φτιάξουν ή όχι ; Τέσπα λίγη σημασία έχει καθώς περιλαμβάνει το “ΘΑ”

Ρωτησες γιατι το 2020-2021-2022 δεν βγηκε κανεναν παιχνιδι με καλα γραφικα και σου απαντησα τους λογους που δεν βγηκε.
Τωρα πλεον late 2022 η κατασταση εχει αλλαξει, αρκετοι εχουν παει ηδη σε 3000-4000 6000xt οποτε οι επιδοσεις του μεσου ορου εχουν ανεβει/θα ανεβουν αισθητα και θα ειναι ενας λογος παραπανω για να δουμε καλυτερα γραφικα.
Οταν κανουν Alpha Test και Βeta Test ο πρωτος λογος για να σε επιλεξουν ειναι το build σου για να τεσταρουν σε ποικιλια hardware αλλα και για να δουν τι build παιζει στο μεσω ορο και ο 2ος το κατα ποσο εχεις παιξει παλαιοτερα game τους ,ποσες ωρες και αν εχεις συμετασχει ξανα σε Beta τους.

Απόκρυψη περιεχομένων

Άλλαξες για το diablo ? Έχεις δει τι γραφικά έχουν τα diablo ? Σαν να μου λέει κάποιος πως βαρέθηκε να παίζει lol στα 1080 και θέλει οπωσδήποτε 4κ….η διαφορά είναι αμελητέα το λιγότερο.

Diablo παιζω απο το 1996 εως και σημερα ξερω πολυ καλα τι γραφικα και τι ατμοσφαιρα εχει.
Εχω βγει 2 φορες 1ος στο Ladder Europe στο 1.08 και στο 1.09 μετα σταματησα να κυνηγαω το Ladder και απλα επαιζα for fun.
To pc της υπογραφης(εκτος απο τον ηχο) το εχει κερασει το Diablo 2 Resurrected μεσα σε λιγους μηνες.
Αν λοιπον εστησα ενα PC για να παιζω Diablo IV σε 4κ το οφειλω στο Diablo 2 Resurrected.
Δες τι γραφικα εχει και θα καταλαβεις δεν εχει καμια σχεση με τα παλια .

Απόκρυψη περιεχομένων

Αν τώρα κάποιος είναι χομπίστας, όπως εγώ κάποτε , γουστάρει απλά να κάνει αναβαθμίσεις σε ότι βγαίνει και θέλει νούμερα είναι απολύτως κατανοητό.Υπήρχαν χρόνια που έγραφα 5-6 φορές τη μέρα στα νήματα για gpu upgrades και δείξτε το κουτί σας / custom builds κλπ μέχρι που κατάλαβα πως περισσότερο έφτιαχνα παρά έπαιζα και όταν ερχόταν η ώρα να παίξω έβρισκα λίγα games.

Δεν με λες και χομπιστα οταν απο 3770 και 1060 παω σε 12700κ με 3090, περασαν αρκετα χρονια για να κρινω οτι πρεπει να αλλαξω build και οντως ειδα τεραστια διαφορα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Η τεχνολογία προχωράει προφανώς δεν μπορούμε να μείνουμε στα 1080.Το θέμα είναι πως υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά στο hardware παρά στα παιχνίδια.Κατά μεγάλο μέρος επίσης οι κονσόλες πάντα θα κρατάνε την εξέλιξη τουλάχιστον στα γραφικά σταθερή.Αν τον άλλον μήνα σου βγάλει 5090 και 6090 (λέμε τώρα) ο developer που θα πρέπει να σχεδιάσει βάση ps5/seriesX(2060-2070) καθώς έχει μεγαλύτερο player base , αυτόματα θα κάνει την 4090 - 5090- 6090 που θα βγούν στο lifespan τον κονσολών ,  underwhelmed και κακό vfm.

Η κονσολα δεν κραταει καμια εξεληξη στα γραφικα,ισως μονο για τους τιτλους που βγαινουν στη κονσολα και μετα στο pc.
PC only titles οπως ειναι τα RTS , τα ΤΒS, τα ΜΟΒΑ και τα MMO-RPG δεν εχουν κανενα λογο να μεινουν πισω στα γραφικα και εγω κατα κυριο λογο παιζω αυτες τις κατηγοριες.

Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το υπόλοιπο configuration σε ένα μηχάνημα για να γίνει σωστή σύγκριση και να βγουν τα νούμερα που λένε 20-30% διαφορά.

Θέλω να πω ότι για να γίνει σωστή σύγκριση θα πρέπει να βάλουμε τον κορυφαίο ryzen με τον κορυφαίο της amd πάνω σε μητρικής κορυφαίες με τα αντόστοιχα chipset και εκεί να γίνουν οι μετρήσεις να δούμε διαφορές.

Δηλαδή 13900k με μια σχετικά οικονομική Ζ790 μητρική και 32 γίγα γρήγορης μνήμης δεν νομίζω η διαφορά να είναι μόνο 20-30%  όταν τεστάρουμε τις 2 κάρτες. Πόσο μάλλον αν αλλάξει η μητρική και γίνει AMD αντίστοιχα με το κορυφαίο chipset της.

Είναι περίπλοκο το θέμα. Είναι και η υποστήριξη η σταθερότητα η συμβατότητα είναι και τα προγράμματα για τους επαγγελματίες κλπ.

Πιστεύω όταν έβγαλε η Nvidia τις κάρτες σε κυκλοφορία γνώριζε πολύ καλά το επόμενο βήμα της AMD και ήξερε πολύ καλά τι τιμές θα βάλει. 

Δεν τους έχω για τόσο χαζούς. Ούτε τη μια εταιρία ούτε την άλλη

• Like 1

2 λεπτά πριν, georgiosmag είπε

Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το υπόλοιπο configuration σε ένα μηχάνημα για να γίνει σωστή σύγκριση και να βγουν τα νούμερα που λένε 20-30% διαφορά.

Θέλω να πω ότι για να γίνει σωστή σύγκριση θα πρέπει να βάλουμε τον κορυφαίο ryzen με τον κορυφαίο της amd πάνω σε μητρικής κορυφαίες με τα αντόστοιχα chipset και εκεί να γίνουν οι μετρήσεις να δούμε διαφορές.

Δηλαδή 13900k με μια σχετικά οικονομική Ζ790 μητρική και 32 γίγα γρήγορης μνήμης δεν νομίζω η διαφορά να είναι μόνο 20-30%  όταν τεστάρουμε τις 2 κάρτες. Πόσο μάλλον αν αλλάξει η μητρική και γίνει AMD αντίστοιχα με το κορυφαίο chipset της.

Είναι περίπλοκο το θέμα. Είναι και η υποστήριξη η σταθερότητα η συμβατότητα είναι και τα προγράμματα για τους επαγγελματίες κλπ.

Πιστεύω όταν έβγαλε η Nvidia τις κάρτες σε κυκλοφορία γνώριζε πολύ καλά το επόμενο βήμα της AMD και ήξερε πολύ καλά τι τιμές θα βάλει. 

Δεν τους έχω για τόσο χαζούς. Ούτε τη μια εταιρία ούτε την άλλη

Aν συμπεριλαβεις Amd επεξεργαστη και μητρικη στη συγκριση τοτε δεν συγκρινεις GPU vs GPU αλλα πλατφορμα vs πλατφορμα με οτι οφελη εχει η πλατφορμα.
Το ιδιο ισχυει και για το αντιστροφο, αν θες να συγκρινεις CPU θα τα συγκρινεις με Nvidia GPU για να δεις τις επιδοσεις cpu vs cpu.
H Νvidia ηξερε οτι θα εχει την υπεροχη για αυτο και εβαλε αυτες τις τιμες οπως και η AMD ξερει ποσο πισω ειναι για αυτο και δεν εκανε συγκρισεις στη παρουσιαση.
Αν δηλαδη η 7900 ηταν καλυτερη η αντιστοιχη της 4090 θα εβλεπες να κανει οτι εκανε με τους επεξεργαστες(7950x vs 12900k).

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οσο και να σιχαινομαι το γεγονος οτι φτασαμε στο σημειο να πανηγυρίζουμε καρτες γραφικων στα $1000 πρεπει να ομολογισουμε οτι η AMD σε αυτη τη φαση μας κανει "χαρη" και η τιμολογιση της 4080 και των 3090/3080/3070 φαινεται  ασχετη. Η nvidia θα υποχρεωθει να ριξει τις τιμες ειδικα των 3090/3080/3070 αν θελει να ξεφορτωθει το στοκ καποια στιγμη και αυτο μονο καλο ειναι για εμας που θελουμε μια καρτα γραφικων μεχρι 500-550 ευρω.

Επεξ/σία από gala1973
  • Like 2

πολλή σωστά φιλε  gala1973 καταντήσαμε να μας πουλάνε κάρτες του χιλιάρικου και να της λέμε φτηνές να καταναλώνουν 300w και να τα λέμε λίγα , και άλλα 300w ο cpu + 100w η μητρική + 50w στα λοιπά 750W + άλλα 500 μόνιτορ 1200w  πες 1000w την ώρα .  κατεβάστε και ενα προγραμματάκι υπολογισμού ρεύματος  κανένα 35-50 ευρώ  τάισμα  τον μήνα με κανα 2-3 ώρες την ημέρα θα πληρώνετε  για την νέα μας πισάρα . 🤒

χάλια έχουμε ξεφύγει πολλή αυτό δεν είναι εξέλιξη να μην μιλήσω για την nvidia ,  μετά την 1080 gtx κάθε νέα γενιά πρέπει να αλλάζεις και τροφοδοτικό 🤪

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/11/2022 στις 10:59 ΜΜ, BlurayMoviesGreece είπε

Με τη 3090 πεταει σε 4κ.

Απο εποχες gtx 1080ti μπορούσες να παίξεις 4κ με τα τοτε games και το καταλληλο monitor (πανακριβα τοτε) η' tv ακομη καλυτερα για μένα 

Επεξ/σία από Plebas86

43 λεπτά πριν, Plebas86 είπε

Απο εποχες gtx 1080ti μπορούσες να παίξεις 4κ με τα τοτε games και το καταλληλο monitor (πανακριβα τοτε) η' tv ακομη καλυτερα για μένα 

Δεν με βολευει η TV θελει αποσταση.
Ακριβως πανω απο το monitor εχω μια 49" αλλα για να παιξεις θες μια αποσταση τουλαχιστον 2 μετρα.
Αυτος ηταν και ο λογος που δεν πηγα σε monitor πανω απο 28 για να μπορω να παιζω στο μισο μετρο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν με βολευει η TV θελει αποσταση.
Ακριβως πανω απο το monitor εχω μια 49" αλλα για να παιξεις θες μια αποσταση τουλαχιστον 2 μετρα.
Αυτος ηταν και ο λογος που δεν πηγα σε monitor πανω απο 28 για να μπορω να παιζω στο μισο μετρο.

Εγω ειμαι φαση κονσολας με  το pc. Παιζω σε αποσταση 2,5m σε 55αρα. Για τα fps games ειναι ενα θεμα επειδή με ασύρματο keyboard mouse εχεις απόκλιση, τα αλλα με το controller κομπλε

Επεξ/σία από Plebas86

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Plebas86 είπε

Εγω ειμαι φαση κονσολας με  το pc. Παιζω σε αποσταση 2,5m σε 55αρα. Για τα fps games ειναι ενα θεμα επειδή με ασύρματο keyboard mouse εχεις απόκλιση 

Σε action games παλευεται, σε MMO RPG που πρεπει πολυ συχνα να διαβασεις stats στα items, να τα κανεις compare, να διαβαζεις chat,να στελνεις pms και να απαντας ειναι οτι χειροτερο.

• Like 1

3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Σε action games παλευεται, σε MMO RPG που πρεπει πολυ συχνα να διαβασεις stats στα items, να τα κανεις compare, να διαβαζεις chat,να στελνεις pms και να απαντας ειναι οτι χειροτερο.

Ναι δεν το συζητώ με τπτ... Στο diablo δακρυσαν τα ματια μου 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...