Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τις "τωρινές" τιμές φυσικού αερίου συμφέρει η χρήση εστίας αερίου σε σύγκριση με το ρεύμα?

Και αν συμφέρει τελικά έχετε κάποια πρόταση?

 

Δημοσ.

Για οικιακη χρηση δεν σε νοιαζει το μαγείρεμα τοσο πολυ. Στο μεσαιο ματι (1.5kw εστια) για μαγείρεμα μια ωρα ειναι κοστος 30 cents  χοντρικά. 

Μια η αλλη με το ρευμα είναι πλεον. Και το ρευμα ακριβο ειναι. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, άρα η απόσβεση της αγοράς της εστίας είναι σχεδόν μηδενική. Ίσως με τη φιάλη να συμφέρει περισσότερο? 

Εδώ που φτάσαμε μετράμε και το κάθε σεντ του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Δημοσ.

γιατί είναι κακή επιλογή. αν βάλεις τη φιάλη στο μπαλκόνι δεν έχεις κανένα θέμα. θα στείλεις το σωλήνα της φιάλης μέσα στην υπάρχουσα τρύπα που έχεις για το σωλήνα αερίου

Δημοσ.

Υπόψιν επίσης πως με την κουζίνα αερίου μαγειρεύονται πιο γρήγορα τα φαγητά, κάτι που πρέπει να υπολογιστεί στην εξίσωση του αν συμφέρει οικονομικά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ManLion είπε

Ναι υπάρχει εγκατάσταση 

Εχω και εγω φ/α αλλα για το μαγείρεμα χρησιμοποιώ φιαλη.

Αυτο το κανω εγω εδω και πολλά χρόνια, τώρα ποιο ειναι ακριβότερο δεν το εχω ψαξει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gsisr είπε

γιατί είναι κακή επιλογή. αν βάλεις τη φιάλη στο μπαλκόνι δεν έχεις κανένα θέμα. θα στείλεις το σωλήνα της φιάλης μέσα στην υπάρχουσα τρύπα που έχεις για το σωλήνα αερίου

Γενικα η πιο ασφαλης επιλογη ειναι επαγωγικες εστιες...τα αερια δεν παυουν ποτε να ειναι ευφλεκτα και επικινδυνα 

Δημοσ.

Αν αυτή τη στιγμή βγαίνει φτηνότερα το υγραέριο σε μπουκάλα από το φυσικό είναι κάτι πολύ ακραίο που δεν θα κρατήσει για πολύ οπότε θεωρώ ότι δεν θα είναι και μια τόσο συνετή "επένδυση".  Αν υπάρχουν ήδη σωληνώσεις φα πίσω από την κουζίνα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο για μαγείρεμα. Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα το ρεύμα θα ανεβαίνει μόνο!

  • Like 1
Δημοσ.

Εκτιμώ τις απόψεις σας. 

Σαφώς συντομότερο μαγείρεμα, πιο νόστιμο, λίγο πιο επικίνδυνο από το ρεύμα.

Συμπέρασμα περιμένω πως θα εξελιχθεί η αγορά του φ.αεριου  για να πράξω. 

 

Δημοσ.

Το υγραέριο και το ΦΑ μαγειρεύουν πιο οικονομικά, πιο γρήγορα, πιο νόστιμα και πιο εύκολα. Και οι σύγχρονες εστίες αερίου δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι παλιές, π.χ. αν εντοπιστεί ροή αερίου χωρίς φλόγα, οι περισσότερες κόβουν την παροχή. Αλλά η ανοιχτή εστία φωτιάς είναι πάντα ένας υπαρκτός κίνδυνος. Π.χ. ένα ρολό χαρτί κουζίνας παραδίπλα την ώρα του μαγειρέματος, εύκολα οδηγεί σε πυρκαγιά.

Προσωπικά δε το φοβάμαι (έχω κουζίνα υγραερίου).  Έχω ... 50+ κιλά βενζίνη στα αμάξια, στο παραδίπλα "δωμάτιο" (το γκαράζ συνορεύει με την κουζίνα), η οποία είναι τρομερά πιο επικίνδυνη και εκρηκτική από το υγραέριο. Τα 10 κιλά υγραέριο μέσα σε βαρέως τύπου ατσάλινη φιάλη στο μπαλκόνι θα φοβηθώ; :P

Α επίσης, η αλλαγή από υγραέριο σε ΦΑ (και ανάποδα) είναι στις περισσότερες κουζίνες πανεύκολη. Συνήθουν αλλάζουν τα μπεκ μόνο . Οπότε δε δεσμεύεσαι με το καύσιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...