ManLion Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Με τις "τωρινές" τιμές φυσικού αερίου συμφέρει η χρήση εστίας αερίου σε σύγκριση με το ρεύμα? Και αν συμφέρει τελικά έχετε κάποια πρόταση?
NikosKallithea Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Εχεις εγκατάσταση φ/α στην κουζίνα σου;
fragos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Για οικιακη χρηση δεν σε νοιαζει το μαγείρεμα τοσο πολυ. Στο μεσαιο ματι (1.5kw εστια) για μαγείρεμα μια ωρα ειναι κοστος 30 cents χοντρικά. Μια η αλλη με το ρευμα είναι πλεον. Και το ρευμα ακριβο ειναι.
ManLion Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, άρα η απόσβεση της αγοράς της εστίας είναι σχεδόν μηδενική. Ίσως με τη φιάλη να συμφέρει περισσότερο? Εδώ που φτάσαμε μετράμε και το κάθε σεντ του οικογενειακού προϋπολογισμού.
vagos789 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Απο αποψη ασφαλειας ειναι πολυ κακη επιλογη κατα τη γνωμη μου αλλα καθαρα οικονομικα συμφερει το LPG 1
gsisr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 γιατί είναι κακή επιλογή. αν βάλεις τη φιάλη στο μπαλκόνι δεν έχεις κανένα θέμα. θα στείλεις το σωλήνα της φιάλης μέσα στην υπάρχουσα τρύπα που έχεις για το σωλήνα αερίου
manzana Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Υπόψιν επίσης πως με την κουζίνα αερίου μαγειρεύονται πιο γρήγορα τα φαγητά, κάτι που πρέπει να υπολογιστεί στην εξίσωση του αν συμφέρει οικονομικά.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, ManLion είπε Ναι υπάρχει εγκατάσταση Εχω και εγω φ/α αλλα για το μαγείρεμα χρησιμοποιώ φιαλη. Αυτο το κανω εγω εδω και πολλά χρόνια, τώρα ποιο ειναι ακριβότερο δεν το εχω ψαξει.
vagos789 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, gsisr είπε γιατί είναι κακή επιλογή. αν βάλεις τη φιάλη στο μπαλκόνι δεν έχεις κανένα θέμα. θα στείλεις το σωλήνα της φιάλης μέσα στην υπάρχουσα τρύπα που έχεις για το σωλήνα αερίου Γενικα η πιο ασφαλης επιλογη ειναι επαγωγικες εστιες...τα αερια δεν παυουν ποτε να ειναι ευφλεκτα και επικινδυνα
Maurikycli Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Αν αυτή τη στιγμή βγαίνει φτηνότερα το υγραέριο σε μπουκάλα από το φυσικό είναι κάτι πολύ ακραίο που δεν θα κρατήσει για πολύ οπότε θεωρώ ότι δεν θα είναι και μια τόσο συνετή "επένδυση". Αν υπάρχουν ήδη σωληνώσεις φα πίσω από την κουζίνα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο για μαγείρεμα. Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα το ρεύμα θα ανεβαίνει μόνο! 1
ManLion Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Εκτιμώ τις απόψεις σας. Σαφώς συντομότερο μαγείρεμα, πιο νόστιμο, λίγο πιο επικίνδυνο από το ρεύμα. Συμπέρασμα περιμένω πως θα εξελιχθεί η αγορά του φ.αεριου για να πράξω.
Haldol Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Το υγραέριο και το ΦΑ μαγειρεύουν πιο οικονομικά, πιο γρήγορα, πιο νόστιμα και πιο εύκολα. Και οι σύγχρονες εστίες αερίου δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι παλιές, π.χ. αν εντοπιστεί ροή αερίου χωρίς φλόγα, οι περισσότερες κόβουν την παροχή. Αλλά η ανοιχτή εστία φωτιάς είναι πάντα ένας υπαρκτός κίνδυνος. Π.χ. ένα ρολό χαρτί κουζίνας παραδίπλα την ώρα του μαγειρέματος, εύκολα οδηγεί σε πυρκαγιά. Προσωπικά δε το φοβάμαι (έχω κουζίνα υγραερίου). Έχω ... 50+ κιλά βενζίνη στα αμάξια, στο παραδίπλα "δωμάτιο" (το γκαράζ συνορεύει με την κουζίνα), η οποία είναι τρομερά πιο επικίνδυνη και εκρηκτική από το υγραέριο. Τα 10 κιλά υγραέριο μέσα σε βαρέως τύπου ατσάλινη φιάλη στο μπαλκόνι θα φοβηθώ; Α επίσης, η αλλαγή από υγραέριο σε ΦΑ (και ανάποδα) είναι στις περισσότερες κουζίνες πανεύκολη. Συνήθουν αλλάζουν τα μπεκ μόνο . Οπότε δε δεσμεύεσαι με το καύσιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα