Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή τη στιγμή έχω ADSL 24 Mb

Στο σπίτι υπάρχουν αρκετές τηλ. πρίζες και οι καλωδιώσεις είναι παλιές.

Περιγραφή συνδεσμολογίας

Το καλώδιο που έρχεται στο σπίτι από τον κατανεμητή μεταφέρεται από την κεντρική πρίζα στο γραφείο με καλώδιο UTP cat5e, περίπου 30m

Εκεί μέσω splitter δίνει γραμμή στο ρούτερ και μετά επιστρέφει το τηλ. σήμα στην κεντρική πρίζα και από εκεί σε όλο το σπίτι.

Η συνδεσμολογία είχε γίνει τότε (πριν 15 χρόνια+) από τεχνικό του ΟΤΕ και λειτουργούν όλα πολύ καλά.

Έχω επίσης συνδεδεμένο με UTP και ένα δεύτερο ρούτερ για επέκταση του δικτύου

Η ερώτηση

Αν κάνω αναβάθμιση σε VDSL θα λειτουργήσουν τα παραπάνω;

Θα έχω την αναμενόμενη ταχύτητα στο ρούτερ;

Θα έχω τηλ. σήμα στις πρίζες των δωματίων για να συνδέσω τα υπάρχοντα παλιά τηλέφωνα;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από tinapo
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

Τον έχω δει αυτόν τον οδηγό αλλά νομίζω ότι αναφέρεται σε σύγχρονες καλωδιώσεις.

Η άποψή σου ποια είναι, θα μπορέσει να λειτουργήσει σε εμένα με την υπάρχουσα καλωδίωση;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tinapo είπε

Τον έχω δει αυτόν τον οδηγό αλλά νομίζω ότι αναφέρεται σε σύγχρονες καλωδιώσεις.

Η άποψή σου ποια είναι, θα μπορέσει να λειτουργήσει σε εμένα με την υπάρχουσα καλωδίωση;

θα πας σε 50αρα ή 100αρα;

τώρα είσαι σε 24αρα ;

όταν πήγα απο 24αρα σε 50αρα δεν είχα πρόβλημα  σε σπίτι με εγκατάσταση του 1989 κλείδωνα στα 50/5

όταν αναβάθμισα την 50αρα σε 100αρα είχα πρόβλημα με το συγχρονισμό κλείδωνα στα 80 mbs μέχρι που απομόνωσα τις πρίζες και άφησα μόνο μια στην οποία έβαλα το router και τα τηλέφωνα στη θεση phone1 και 2 του ρουτερ και συγχρονίζω 110/10

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

θα πας σε 50αρα ή 100αρα;

τώρα είσαι σε 24αρα ;

όταν πήγα απο 24αρα σε 50αρα δεν είχα πρόβλημα  σε σπίτι με εγκατάσταση του 1989 κλείδωνα στα 50/5

όταν αναβάθμισα την 50αρα σε 100αρα είχα πρόβλημα με το συγχρονισμό κλείδωνα στα 80 mbs μέχρι που απομόνωσα τις πρίζες και άφησα μόνο μια στην οποία έβαλα το router και τα τηλέφωνα στη θεση phone1 και 2 του ρουτερ και συγχρονίζω 110/10

Ευχαριστώ, μάλλον για 50αρα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να χρειαστεί να απομονώσεις κάποιες μπρίζες αν δεις οτι έχεις προβλήματα

Επεξ/σία από mastrokwstas
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mastrokwstas είπε

Μπορεί να χρειαστεί να απομονώσεις κάποιες μπρίζες αν δεις οτι έχεις προβλήματα

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλές πρίζες. Υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο αλλά και στα 3 μπαλκόνια. Συνολικά πρέπει να είναι 8.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/11/2022 στις 7:21 ΜΜ, tinapo είπε

Θα έχω την αναμενόμενη ταχύτητα στο ρούτερ;

Συνδέοντας το router πού; Εκεί που βρίσκεται τώρα (γραφείο) ή στην κεντρική πρίζα (άλλο δωμάτιο - χώρος); 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tinapo είπε

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολλές πρίζες. Υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο αλλά και στα 3 μπαλκόνια. Συνολικά πρέπει να είναι 8.

και εγώ 5 πρίζες έχω  μεχρι την 50αρα δεν είχα θέμα όταν έβαλα 100αρα τις απομόνωσα γιατί μου έριχναν τον συγχρονισμο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

Συνδέοντας το router πού; Εκεί που βρίσκεται τώρα (γραφείο) ή στην κεντρική πρίζα (άλλο δωμάτιο - χώρος); 

Η σύνδεση θα γίνει ακεί στο γραφείο όπου έρχεται το UTP ουσιαστικά από τον κατανεμητή

Δημοσ.
Στις 3/11/2022 στις 7:21 ΜΜ, tinapo είπε

Το καλώδιο που έρχεται στο σπίτι από τον κατανεμητή μεταφέρεται από την κεντρική πρίζα στο γραφείο

Δεν γράφετε όμως αυτό. Έτσι όπως διατυπώνεται παραπάνω, κάποιος καταλαβαίνει ότι οι θέσεις είναι οι εξής

Κατανεμητής - > κεντρική πρίζα - > γραφείο. 

Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα : εσείς πού επιθυμείτε να συνδεθεί το router; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...