Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά απο περίπου 10 χρόνια σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση (με αφορμή την μετάβαση απο Windows 7 σε Windows 11).

Χρήση: Προγράμματα εξομοίωσης (Comsol Multiphysics), Design programs (Solidworks/Altium), ελαφρά παιχνίδια

Τι έχω (Που ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί) :

1. Case : COOLERMASTER NV-942-KKN1 HAF

2. PSU: Corsair TX 850

SSD: Samsung 850 EVO 500Gb (Sata 3)
Cooling: Corsair H60
GPU: GTX 760
Mobo: Asus P8 Z77-V Deluxe
RAM: Corsair PC3-10700 (CML16GX3M2A1600C9)

Σκέφτομαι και νέα οθόνη (έχω 2 χ Dell U2412M), ίσως να μείνω και με αυτές.

Περιφερειακά υπάρχουν (πληκτρόλιγιο ποντίκο ενσύρματα, και ηχεία)

Συνολικό ποσόν 2k euro.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικά!

Γιώργος

Δημοσ.

Αφου περιμενες 10 χρόνια δεν περιμενεις λίγο ακόμα μήπως πεσουν λίγο οι ddr5 πλατφόρμες να την βγάλεις λίγο πιο οικονομικά;

Δημοσ.

Τα 2k δίνουν πολύ αέρα για να αλλάξεις όλο τη βάση που ορίζει την άνεση της δουλειάς σου. 
Προσωπικά δεν νομίζω πως αξίζει να ανέβεις πάνω από 13600k και 3060. 

Κρατάς το κουτί και στήνεις πάνω του
13600k - 400€ 
MSI Pro Z690-A DDR4 - 220€ 
32/64 Gb DDR4 - 120 με 200€ 
Ψύκτρα AK620 / D15 / Dark Rock Pro 4 / Liquid Freezer II - 80€ 
Μέχρι εδώ είσαι κάτω από τα 800-900€ 

Για να είσαι λίγο πιο άνετα στο σύστημα μπορείς να βάλεις NVME και νέο τροφοδοτικό ( ανάλογα με την παλαιότητα ) αλλά εξαρτάται από την δουλειά που κάνεις. 

Το μεγαλύτερο μέρος της "αναβάθμισης" θα έρθει από τις οθόνες. Είναι μία καλή στιγμή να ανέβεις σε 27 1440p. 
https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/209-80-DEMSSE2723DS/DELL-Monitor-SE2723DS-27''-2560x1440-IPS-HDMI-DisplayPortHeight-Adjustable-3YearsW?ref=reccodo-cr-r0z690jPMr0S&cr=b0547e0a7ae8431f8c6939b807a1ed5d
Με 2 είσαι στα 500€ ή παίρνεις μία για κύρια και αφήνεις ότι έχεις για 2η σε monitoring. 

Με τα υπόλοιπα χωράει μία 3060 έως 3070Ti ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχεις. Δεν ξέρω όμως πως αλλάζουν οι τιμές σε αυτές και τι συμφέρει. Οτιδήποτε πάνω από 3060 θα είναι υπέρ αρκετό για αυτά που θες. 

Η μεγαλύτερη αλλαγή θα έρθει από την οθόνη γιατί είναι ένας μεγάλος παράγοντας άνεσης. Ουσιαστικές επιταχύνσεις έχεις μέχρι ενός σημείου αν συγκρίνεις το σύγχρονο hardware. 
13600K - 13700K θα είναι ίδιοι γιατί δεν τρέχεις προγράμματα με Linear scaling. 
3060 μέχρι και 3080 θα είναι σχεδόν ίδιες σε αυτά που ζητάς εχουν δευτερεύουσα σημασία.
Αν είναι αυστηρά σύστημα δουλειάς που φέρνει χρήματα και δουλεύεις μεγάλα μοντέλα, θα πρέπει να σκεφτείς τις Quadro. 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, bonorov είπε

Αφου περιμενες 10 χρόνια δεν περιμενεις λίγο ακόμα μήπως πεσουν λίγο οι ddr5 πλατφόρμες να την βγάλεις λίγο πιο οικονομικά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν βιάζομαι, πότε πιστεύεις θα γίνει price drop ddr5? Χριστούγεννα?

29 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Τα 2k δίνουν πολύ αέρα για να αλλάξεις όλο τη βάση που ορίζει την άνεση της δουλειάς σου. 
Προσωπικά δεν νομίζω πως αξίζει να ανέβεις πάνω από 13600k και 3060. 

Κρατάς το κουτί και στήνεις πάνω του
13600k - 400€ 
MSI Pro Z690-A DDR4 - 220€ 
32/64 Gb DDR4 - 120 με 200€ 
Ψύκτρα AK620 / D15 / Dark Rock Pro 4 / Liquid Freezer II - 80€ 
Μέχρι εδώ είσαι κάτω από τα 800-900€ 

Για να είσαι λίγο πιο άνετα στο σύστημα μπορείς να βάλεις NVME και νέο τροφοδοτικό ( ανάλογα με την παλαιότητα ) αλλά εξαρτάται από την δουλειά που κάνεις. 

Το μεγαλύτερο μέρος της "αναβάθμισης" θα έρθει από τις οθόνες. Είναι μία καλή στιγμή να ανέβεις σε 27 1440p. 
https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/209-80-DEMSSE2723DS/DELL-Monitor-SE2723DS-27''-2560x1440-IPS-HDMI-DisplayPortHeight-Adjustable-3YearsW?ref=reccodo-cr-r0z690jPMr0S&cr=b0547e0a7ae8431f8c6939b807a1ed5d
Με 2 είσαι στα 500€ ή παίρνεις μία για κύρια και αφήνεις ότι έχεις για 2η σε monitoring. 

Με τα υπόλοιπα χωράει μία 3060 έως 3070Ti ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχεις. Δεν ξέρω όμως πως αλλάζουν οι τιμές σε αυτές και τι συμφέρει. Οτιδήποτε πάνω από 3060 θα είναι υπέρ αρκετό για αυτά που θες. 

Η μεγαλύτερη αλλαγή θα έρθει από την οθόνη γιατί είναι ένας μεγάλος παράγοντας άνεσης. Ουσιαστικές επιταχύνσεις έχεις μέχρι ενός σημείου αν συγκρίνεις το σύγχρονο hardware. 
13600K - 13700K θα είναι ίδιοι γιατί δεν τρέχεις προγράμματα με Linear scaling. 
3060 μέχρι και 3080 θα είναι σχεδόν ίδιες σε αυτά που ζητάς εχουν δευτερεύουσα σημασία.
Αν είναι αυστηρά σύστημα δουλειάς που φέρνει χρήματα και δουλεύεις μεγάλα μοντέλα, θα πρέπει να σκεφτείς τις Quadro. 

Ευχαριστώ για την ενδελεχής ανάλυση σου.

Ιδιαίτερα ακριβοί οι επεξεργαστές βλέπω, να μην πάω σε I7, I9 Πλατφόρμα, δεν έχει πλεονεκτήματα?

Σε SSD/NVME τι να προτιμήσω? Νομίζω το PSU είναι οκ (εκτός και άν αλλάξαν οι connectors ATX Και δεν ειναι compatible).

Συμφωνώ για τις οθόνες, πρέπει να αλλάξω, τα 24 κουράζουν πλέον.

Δημοσ.
Spoiler

comsol.png

6P+8E -> 8P+8E -> 8P+16E με τις σχετικές τιμές που μπορείς να δεις. 
Δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κέρδος σε real world χρήση. Είτε τρέξεις 6 δυνατούς πυρήνες, είτε 8 το ίδιο θα δεις. 
Ακόμα και το DDR5 όφελος δεν θα σου δώσει. 
Ειδικά το solidworks τρέχει με έναν i3 12100 τερματισμένα. Άμα κολλήσει το θέμα βάζει πλάτες η GPU και ξεμπλέκεις. 

Η αναβάθμιση στον πύργο είναι αναλώσιμο. Χρειάζεσαι τόση ισχύ ώστε να μην σου δημιουργεί downtime στη δουλειά. Οπότε και 13900Κ να βάλεις θα πρέπει να τρέχει παραπάνω από όσο μπορεί ο 13600Κ ή ο 7950Χ.
Ακόμα και AM5 να στήσεις με τη λογική της αναβάθμισης, δεν θα το χρειαστείς στις επόμενες 2 γενιές. Είναι πολύ πιθανό να πας για αναβάθμιση σε 4 χρόνια που θα έχει αλλάξει και η πλατφόρμα της AMD. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το πρότεινα. Το κόστος της πλατφόρμας σε DDR5 για την μελλοντική αναβάθμιση δεν θα σου φέρει μακροπρόθεσμα κέρδος.

Για SSD έχεις πάρα πολλές επιλογές, εγώ έχω κλείσει προς συγκεκριμένους μετά από κάποια χρόνια δουλειάς. Χωρίς όμως ουσιαστικό λόγο. 
Για high perfomance κινούνται πολύ οι KC3000, SN850, Firecuda 530. Τους ψάχνεις περίπου στα 100€ το ΤΒ. 
Για 2ο drive μπορείς να δεις σε DRAMLESS. Ο SN570 είναι πολύ καλός σε VFM με 70€ το ΤΒ. 
Εξαρτάται από το πως θέλεις να στήσεις το μηχάνημα για να το συντηρείς. Άλλοι πετάνε τα πάντα σε ένα δίσκο και κάνουν backup, άλλοι σπάνε OS - Προγράμματα / scratch disk - Storage σε 2-3 δαιφορετικούς. 

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, moredread είπε

Προχωράω σιγά σιγά σε ordering.

Αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, ρίχνε και μία ματιά στις τιμές από ευρωπαικά amazon και σελίδες όπως το alternate.de . 
Μπορεί να συμφέρει να βρεις μερικά από εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, ρίχνε και μία ματιά στις τιμές από ευρωπαικά amazon και σελίδες όπως το alternate.de . 
Μπορεί να συμφέρει να βρεις μερικά από εκεί.

Κοιτάω US+EU, οτί βρω φθηνότερο. Έχεις τίποτα (πέραν amazon) για US?

Επεξ/σία από moredread
Δημοσ.
Στις 4/11/2022 στις 11:29 ΜΜ, moredread είπε

Κοιτάω US+EU, οτί βρω φθηνότερο. Έχεις τίποτα (πέραν amazon) για US?

Χρησιμοποιώ κυρίως ευρωπαικά amazon και μεγάλες σελίδες όπως το alternate. Είναι πολύ καλύτερη στην εξυπηρέτηση και τις εγγυήσεις. 
Ειδικά σε προσφορες πέφτουν και κάτω από τις τιμές τις Ελλάδας κατά διαστήματα. 
Το US το αποφεύγω για ακριβά αντικείμενα. Η εγγύηση είναι μόνο 1 χρόνο και θέλω να αποφύγω τη μανούρα με μεταφορικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, Θα περιμένω black Fridays...μήπως.

Σε κουτί τι να πάρω? (Να έχει μπροστά και Type C  + Thunderbolt + Audio jacks) + USB3) Και βασικότατο αθόρυβο..

Δημοσ.
16 ώρες πριν, moredread είπε

Σε κουτί τι να πάρω? (Να έχει μπροστά και Type C  + Thunderbolt + Audio jacks) + USB3) Και βασικότατο αθόρυβο..

Η γενική πρόταση είναι Lancool II Mesh και Pure Base 500DX. 
Ο θόρυβος είναι με τις ρυθμίσεις που θα κάνεις σε ανεμιστήρες. Εγώ δουλεύω με Torrent Compact γιατί ήθελα να εξασφαλίσω το airflow με αερόψυξη. 

Το Ι/Ο είναι πάνω κατω ίδιο. USB A + Jack + TypeC, για thunderbolt δεν θα βρεις σίγουρα στο front panel. 
Πρέπει να δεις για συγκεκριμένη μητρική που το υποστηρίζει ή PCIE controller. 

• 7 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...