Προς το περιεχόμενο

Τα πιο νόστιμα σουβλάκια

xchristosx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το καλύτερο σουβλάκι που έχω φάει ήταν πριν 20 χρόνια κάπου σε ένα συνοικιακό σε ένα στενάκι παράλληλο της ιεράς οδού...ήταν όλο με ξύλινη επένδυση και τα έψηνε όλα στα κάρβουνα και το τζατζίκι σπιτικό...εάν υπάρχει ακόμα και εάν κάποιος γνωρίζει το μαγαζί να μου πει παρακαλώ που είναι και πως λέγεται...

Μετά είναι στους Μύλους που έγραψε ένας φίλος πιο πάνω...

Και τέλος είναι και τα σουβλάκια στη πλατεία στο Λεβίδι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, panagiotis1988 είπε

Και τέλος είναι και τα σουβλάκια στη πλατεία στο Λεβίδι.

Εχουν χαλάσει πολύ.Δεν αξίζει καν να σταματήσεις για φαγητό πλέον.

γΙΑ ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ,(Καλαμάκια) ,μακράν τα καλύτερα που έχω φάει,τα έφτιαχνε στην Αίγινα στην Σουβάλα ένας μπάρμπας,δεν θυμάμαι το όνομα,σε ένα ταβερνάκι.Αυτά βέβαια το 2001 που υπηρετούσα εκεί τότε...δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη το ταβερνάκι. Τώρα τρώω σουβλάκια στην Ξάνθη,περισσότερο αυτά που φτιάχνω εγώ,με την συνταγή που μου είχε δείξει ο εν λόγω μπάρμπας από τότε.😉

1 λεπτό πριν, panagiotis1988 είπε

Αλήθεια;;; Κριμα...Έχω να φάω 4 χρόνια...

Πολύ χάλια ,ο ένας τα αγοράζει έτοιμα,ο άλλος τα έχει προψημένα .

Και ο άλλος με τις πίτες που ηταν στην είσοδο έχει κλείσει,δεν μας λείπει καθόλου.

Το άλλο το μικρό σουβλατζίδικο που έφτιαχνε μόνο σουβλάκια (καλάμι), στην Ερμού (κοντά στην Καπνικαρέα), υπάρχει ακόμα άραγε; 

Θυμάμαι τρώγαμε πριν 35 χρόνια εκεί, όταν ακόμα η Ερμού επέτρεπε αυτοκίνητα σε όλο της το μήκος. 

Η γεύση ήταν αξέχαστη, νομίζω τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. 

20 λεπτά πριν, xchristosx είπε

Δεν εχει τυχει ποτε φαω πιτογυρο απο εκει που λες. Σε πρωτη ευκαιρια θα παω και θα επανελθω με συγκριση σε σχεση με αυτο που χω ποσταρει στη φωτο. Thanks for the info!

Φίλε επιβάλλεται να πας σου εγγυώμαι ότι είναι θεϊκό. Αν τρως γύρο πάρε ένα τυλιχτο με γύρο κ  από ένα σουβλάκι σκέτο, χοιρινό κ κοτόπουλο μιλάμε για άλλες γεύσεις. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, original911 είπε

Φίλε επιβάλλεται να πας σου εγγυώμαι ότι είναι θεϊκό. Αν τρως γύρο πάρε ένα τυλιχτο με γύρο κ  από ένα σουβλάκι σκέτο, χοιρινό κ κοτόπουλο μιλάμε για άλλες γεύσεις. 

Απο περιεργεια μπηκα να διαβασω κριτικες. Παρα πολλα ατομα λενε οτι δεν ειναι ευκολο το παρκινγκ και απο οτι ειδα και στις φωτο δεν εχει να κατσεις να φας. Νταξει εγω δεν εχω θεμα, ειμαι για ολες τις καταστασεις. Αν θα παω ομως με καμια κοπελια και εχει κρυο, ειναι ενα θεμα το που θα φαμε. Δεν θα ναι οτι καλυτερο να τρωμε και να τουρτουριζει απο το κρυο ή να βρεχομαστε απο τη βροχη ξερωγω. Μαλλον θα κανω καταδρομικη επισκεψη με κανα τυπο, ενας να οδηγει-περιμενει στο αμαξι και ο αλλος να παει να παρει τα εργαλεια απο τα μαστορια.

Οπως παλια, Ιφιγενείας 28, Ηράκλειο 

Απιστευτες γευσεις. Τυλιχτα με οτι θες μεσα, δυναμη ολα! Δοκιμασαμε με σουβλακι, με γυρο χοιρινο, με κοκορετσι, με χοιρινο κοντοσουβλι, ακομα και με γουρουνοπουλα που βαζουν το ΣΚ. Εχουμε παει ποσες φορες και για μπριζολες, ειναι δυνατα μαστορια! Ξερουν να ψηνουν!

0-02-05-21e512cc09246d1e91872523609142ea9f5177dc64130947038b069c12d56a21_f2954ef0.jpg.b7cc0081d3e61a305d8d527487d3e29a.jpg0-02-05-9ac09a6943a761a501dd00d42d4cd632647094d49477f782a96fbd991d06a61e_5453263dda67384f.jpg.f97714eaf523a2dc314f310777aa4224.jpg

39 λεπτά πριν, albabis είπε

περισσότερο αυτά που φτιάχνω εγώ,με την συνταγή που μου είχε δείξει ο εν λόγω μπάρμπας από τότε.😉

Ειμαι πεπεισμενος οτι δεν θα σε σταματησει κανεις αν μοιραστεις τη συνταγη μαζι μας.

Εχω βγαλει τετραδιο και μολυβι!

😉

• Like 1

16 ώρες πριν, xchristosx είπε

Θεωρω οτι οταν μπλεξεις με το ντελιβερι και γινεται πανικος για να φυγουν οι παραγγελιες, καπου χανεται η μπαλα.

Sorry to say αλλά αν δεν έχεις ντελίβερι απλά δεν πάς. Και πανικός να γίνεται αν έχεις υπαλλήλους που φυσάνε δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Μακρια και αγαπημένοι. Ο Κάβουρας μόνο κλασσικός δεν είναι, μόνο το όνομα του έχει μείνει και τίποτε άλλο. 

Ήτανε μέτριος προς καλός πριν κλείσει αρχές του 10, μετα μεταφέρθηκε σε ένα διπλανό μαγαζί και αφού ανακαίνισαν το αρχικό μαγαζί επέστρεψαν πάλι.

Πατάτες οριακα μέτριες. Σουβλάκι αδιάφορο και μέτριο, μερικές φορές με πείραζε και το στομάχι μου.

Όταν ηταν καλύτεροι και πήγαινα τακτικοτερα, "ξεχνουσαν" να σου βάλουν είτε τα καλαμάκια είτε τις πατάτες στην σακούλα με αποτέλεσμα να ψάχνω την σακουλα σαν μπάτσος πριν φύγω από το ταμείο. Την απόδειξη που ήθελε ο ψήστης για την παραγγελία την έπαιρνε και την πέταγε στο κάδο ενώ κανονικά έπρεπε να την δώσει στον πελάτη, από ένα σημείο και πέρα τους την έδειχνα αλλά την κρατούσα στο δικό μου χέρι για να μην την πάρουν. 

Στο τέλος μια ωραία μέρα έρχομαι σπίτι ανοίγω το πακέτο με τα καλαμακια και βλέπω μόνο τα ψωμάκια μέσα, τα πήρα άγρια στο κρανίο και ήμουν έτοιμος να πάω να τους κάνω φασαρία, με εμπόδισε η μητέρα μου. 

Δικαιολογίες ότι αυτά συμβαίνουν εννοείται πως δεν τις δέχομαι διότι σε ένα άλλο μαγαζί παραδίπλα τους, δεν έχουν κανει ούτε ένα λάθος εδώ και 20 χρόνια. Σε άλλα μαγαζιά πολύ χαμηλότερη συχνότητα λαθών και λάθη του στυλ αντί για γύρο να σου βάλουν καλαμάκι η να σου στείλουν περισσότερα από όσα θα τους πεις. 

Τους έριξα ένα Χ και δεν ξαναπάω ακόμα και τζάμπα να με κεράσουν. Είναι και ακριβοί. Προτιμώ να πάω στον καλό εστιατορα ψηστη και να τα σκάσω κιόλας. 

Ο Κάβουρας πάντα σκουπίδια πουλούσε. Απορώ όταν είμασταν φοιτητές μας λεει ενας συμφοιτητής "θα σας πάω στον Κάβουρα, το καλλίτερο σουβλάκι που έχετε φάει. τύφλα να έχουν τα γκουρμέ εστιατόρια". Οταν τα φάγαμε και μετά είχαμε και τα 10 άτομα της παρέας το ύφος "τώρα πληρώσαμε για να τα φάμε αυτά;"

Να πω κι εγώ ότι έφαγα ξανά πριν λίγο καιρό, με 3 ευρώ, το παλιό αγαπημένο -από όταν ζούσα στην περιοχή- πιτόγυρο στους Μερακλήδες στην Κυψέλη (Αγίας Ζώνης και Λέσβου).

Ο γύρος είναι φοβερός, καλά ψημένος αλλά και συνάμα ζουμερός, οι πίτες είναι όσο λαδωμένες πρέπει για να θες να φας και άλλη. Το γέμισμα είναι πλούσιο, σαφώς πάνω από τους περισσότερους που έχω φάει.

Όταν είχε ανοίξει μπορεί να περίμενες και μια ώρα να παραγγείλεις (προ delivery), είχε σαφώς προσανατολισμό στην ποιότητα και είχε αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή, καθώς έρχονταν πελάτες και από άλλες γειτονιές. Με χαρά μου διαπίστωσα ότι συνεχίζει σταθερά. 35 χρόνια οικογενειακή επιχείρηση με τον ίδιο τυλιχτή στη θέση που τον θυμόμουν, απλώς παλιά δεν είχε άσπρα μαλλιά!! Τότε δεν είχε κάπου να καθίσεις, μόνο παραλαβή, πλέον έχει τραπέζια καθώς πήρε και το διπλανό μαγαζί.

Θυμάμαι -και μου είχε κάνει εντύπωση- ότι τότε ήταν ο μόνος σε ακτίνα χιλιομέτρων που είχε δύο τεράστιους γύρους χοιρινούς και έναν κοτόπουλο, οι οποίοι τελείωναν πριν τις έντεκα το βράδυ (όταν πχ ο Μίμης ο Σπεσιαλίστας στη Φωκίωνος Νέγρη ζοριζόταν να πουλήσει έναν)! Κι επίσης ότι ήταν επίσης ο μόνος που έκλεινε το μαγαζί για τρεις ολόκληρες εβδομάδες το καλοκαίρι!

1 ώρα πριν, xchristosx είπε

Απο περιεργεια μπηκα να διαβασω κριτικες. Παρα πολλα ατομα λενε οτι δεν ειναι ευκολο το παρκινγκ και απο οτι ειδα και στις φωτο δεν εχει να κατσεις να φας. Νταξει εγω δεν εχω θεμα, ειμαι για ολες τις καταστασεις. Αν θα παω ομως με καμια κοπελια και εχει κρυο, ειναι ενα θεμα το που θα φαμε. Δεν θα ναι οτι καλυτερο να τρωμε και να τουρτουριζει απο το κρυο ή να βρεχομαστε απο τη βροχη ξερωγω. Μαλλον θα κανω καταδρομικη επισκεψη με κανα τυπο, ενας να οδηγει-περιμενει στο αμαξι και ο αλλος να παει να παρει τα εργαλεια απο τα μαστορια.

Οπως παλια, Ιφιγενείας 28, Ηράκλειο 

Απιστευτες γευσεις. Τυλιχτα με οτι θες μεσα, δυναμη ολα! Δοκιμασαμε με σουβλακι, με γυρο χοιρινο, με κοκορετσι, με χοιρινο κοντοσουβλι, ακομα και με γουρουνοπουλα που βαζουν το ΣΚ. Εχουμε παει ποσες φορες και για μπριζολες, ειναι δυνατα μαστορια! Ξερουν να ψηνουν!

0-02-05-21e512cc09246d1e91872523609142ea9f5177dc64130947038b069c12d56a21_f2954ef0.jpg.b7cc0081d3e61a305d8d527487d3e29a.jpg0-02-05-9ac09a6943a761a501dd00d42d4cd632647094d49477f782a96fbd991d06a61e_5453263dda67384f.jpg.f97714eaf523a2dc314f310777aa4224.jpg

Ειμαι πεπεισμενος οτι δεν θα σε σταματησει κανεις αν μοιραστεις τη συνταγη μαζι μας.

Εχω βγαλει τετραδιο και μολυβι!

😉

Ναι λάθος μου, δεν ανέφερα ότι δύσκολα βρίσκεις να παρκάρεις (όπως οπουδήποτε στον νέο κόσμο) πάλι καλά έχει μια πολυκατοικία με πυλωτή κ μπορείς να το αφήσεις με alarm για λίγο όπως επίσης δεν έχει να κάτσεις, είναι στην κυριολεξία μια τρύπα μετά βίας χωράνε 3 άτομα μέσα όρθιοι. 

Αυτά είναι τα αρνητικά που ταυτόχρονα στο δεύτερο που ανέφερα είναι κ θετικό μιας κ αν είχε να κάτσεις αυτόματα θα είχε περισσότερη πελατεία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα. 

Ο χώρος καθήμενων κ το delivery που δεν έχει συμβάλουν θετικά στο αποτέλεσμα. Μην περιμένεις κανέναν γυρο 1 μέτρο διάμετρο κ άφθονα σουβλάκια. Αν τους τελειώσουν από τις 8 πχ τέλος κλείνει το μαγαζί. 

Extra tip, ο γύρος είναι περιζήτητος αρκετές φορές τελειώνει από τις 8 ειδικά Παρασκευή ίσως κ νωρίτερα, πάρε τηλ από νωρίς κ πες τι θέλεις για την ώρα που το θέλεις κ έτσι απλά πας κ τα παίρνεις κ σίγουρα θα φας γύρο κ δεν θα περιμένεις κανένα 20λεπτο ίσως κ μισάωρο. 

Ναι ακούγεται σαν αποστολή στο Αφγανιστάν αλλά αξίζει φουλ αν θες να φας κάτι διαφορετικό. 

• Like 1

Στις 3/11/2022 στις 2:31 ΜΜ, Aurumnus είπε

Ο Αχιλλέας (Νέος Κόσμος)

Αλλά θα πρέπει να το έχεις κανονίσει και να παραγγείλεις τηλεφωνικά αρκετή ώρα πιο πριν... δεν είναι για επιλογή της στιγμής.
Και οπωσδήποτε τηλεφώνημα πριν πας, γιατί μετά τις 20:00-21:00 δεν έχει μείνει τίποτα και συνήθως έχουν προπουληθεί τα πάντα νωρίτερα.

Achilleas - Google Maps

Λίγο πιο κάτω, (10 λεπτά με τα πόδια, κάτω από 5 με το αυτοκίνητο) είναι και ο THOMAS ο Αρμένης για κορυφαίο κεμπάπ.

ΤΟΜΑΣ Kebab - Google Maps

Συμφωνω και επαυξανω. Μακρα τα καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο.

• Like 1

11 λεπτά πριν, original911 είπε

Ναι ακούγεται σαν αποστολή στο Αφγανιστάν αλλά αξίζει φουλ αν θες να φας κάτι διαφορετικό. 

🤣🤣🤣

Τα γουσταρω αυτα τα σκηνικα οταν αξιζει η ολη φαση. Εχω ταξιδεψει για να φαω κατι που αξιζει!

Ανεκαθεν με αφορμη το φαγητο, πηγαινα σε διαφορα μερη που δεν εχω ξαναπαει.

Τωρα εδω, εχουμε Νεο Κοσμο φαση, οποτε δεν θα εχει το συν οτι ειδα ενα νεο για μενα ομορφο μερος. Θα παμε μονο για το εργαλειο. Αν και το βλεπω δυσκολο να ναι πιο πανω απο αυτο που ποσταρα στην αρχη, θα παω σε πρωτη ευκαιρια να δω τι παιζει. 

Αν ψηνεσαι για δοκιμες, περνα μια βολτα απο αυτο στη Φιλοθεη και ζητα χοιρινα πιτογυρα, καλοψημενη πιτα χωρις πατατες και ελα μετα να μου γραψεις τη γνωμη σου, το αποτελεσμα της συγκρισης. 

• Like 1

Φυσικά κ θα γούσταρα αλλά με μικρό 16 μηνών πρέπει να το προγραμματισω με την γυναίκα μου να αφήσουμε τον μικρό στους παππούδες να πάμε σαν άνθρωποι να φάμε γιατί έχει μυρμήγκια στον κωλο κ δεν κάθεται πουθενά 🤣

Αλλά ψήθηκα φουλ θα το κανονίσω σύντομα! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...