Προς το περιεχόμενο

Τα πιο νόστιμα σουβλάκια


xchristosx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και λέτε για Καλλιθέα, να αναφέρω το Σουβλάκι της Χαροκόπου. Έχει ίσως το καλύτερο καλαμάκι χοιρινό και σε γεύση και σε μέγεθος μεγάλο και όχι τυποποιημένο (και τίμιο καλαμάκι κοτόπουλο). 

Στα υπόλοιπα (πίτα, πατάτες, σως) είναι μέτριο θα έλεγα. Το καλαμάκι χοιρινό είναι το δυνατό σημείο.

Έχω δει για τον Αχιλλέα στο Νέο Κόσμο καλά λόγια για τον χειροποίητο γύρο του αλλά ότι λειτουργεί γύρω στις 3 ώρες την ημέρα μόνο 4 με 7 το απόγευμα και έχει μεγάλη αναμονή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Μιας και λέτε για Καλλιθέα, να αναφέρω το Σουβλάκι της Χαροκόπου. Έχει ίσως το καλύτερο καλαμάκι χοιρινό και σε γεύση και σε μέγεθος μεγάλο και όχι τυποποιημένο (και τίμιο καλαμάκι κοτόπουλο). 

Στα υπόλοιπα (πίτα, πατάτες, σως) είναι μέτριο θα έλεγα. Το καλαμάκι χοιρινό είναι το δυνατό σημείο.

Έχω δει για τον Αχιλλέα στο Νέο Κόσμο καλά λόγια για τον χειροποίητο γύρο του αλλά ότι λειτουργεί γύρω στις 3 ώρες την ημέρα μόνο 4 με 7 το απόγευμα και έχει μεγάλη αναμονή.

Είναι το καλύτερο καλαμάκι που έχω φαει, εκτός από ελαχιστες περιπτώσεις αργά το βράδυ, που τα βάζουν αμαριναριστα στα κάρβουνα. Αλλά όπως είπες στα υπόλοιπα δεν δίνουν σημασία, δυστυχώς. Αυτός ο Αχιλλέας τόσο καλός είναι; Μπορεί κανεις να τον συγκρίνει με το γύρο από γυναίκες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω φάει σε πάρα πολλά στην Αθήνα. Αυτά που πραγματικά ξεχωρίζουν και μιλάω για σουβλάκι χοιρινό όχι γύρο, ειναι:

1. Κοχύλι στο Κορυδαλλό απίστευτο χοιρινό σουβλάκι γεύσεις από παλιά 

2. Το τέλειον στο νέο Ηράκλειο πραγματικά σουβλάκια 

Και τα δύο φτιάχνουν μικρά σουβλάκια αλλά για μένα δεν μετράει η ποσότητα αλλά η γεύση και η ποιότητα. Το πολύ πολύ να φάω ένα επιπλέον. 

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Όταν πριν λίγους μήνες αυτά τα σκουπίδια είχαν 2.5€ και τώρα 3,5€ καιρός να φτιάχνουμε τα δικά μας σπίτι 

Εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις που σεβονται τα χρηματα που δινεις και σου προσφερουν ποιοτητα, ετσι οπως τα λες ειναι.

Αλλα, οταν εισαι με παρεα εξω και θελετε να φατε κατι και να το απολαυσετε, καλο ειναι να υπαρχουν επιλογες. Για αυτο γραφουμε εδω διαφορα σημεια, για να χουμε επιλογες οταν ειμαστε εξω και θελουμε να φαμε σουβλακια.

Η γενικοτερη κατασταση που επικρατει τωρα αυτη τη περιοδο ειναι οτι η ποιοτητα εχει χαθει στις πιο πολλες περιπτωσεις. Μαυρα χαλια. Αυτο που ειναι αξιο επιστημονικης μελετης, ειναι οι διαφοροι τυποι που γραφουν καλες κριτικες (στο google) για τα χ ψ μαγαζια ενω αντικειμενικα ειναι χαλια. 

Εισαι σε μια χ περιοχη, μπαινεις να ψαχτεις να διαβασεις κριτικες, πας δοκιμαστικα σε ενα μαγαζι και ειναι χαλια! Τι φαση ολοι αυτοι που εγραψαν τις καλες κριτικες; Θα πει καποιος, ε ησουν ατυχος εσυ, σε αυτους οταν πηγαν ηταν μια χαρα. Εχω παει σε πολλα μαγαζια και εχω παρατηρησει το εξης: Εως να ρθει η παραγγελια μας, κοιτας απλα τριγυρω. Βλεπεις σε τραπεζια καρβουνιασμενα κρεατα και οι τυποι συνεχιζουν και τρωνε. Δεν εχω δει εναν εως τωρα να τα επιστρεψει πισω επειδη ειναι καρβουνο! 

Εδω ο τυπος περιμενει να παρει τη παραγγελια του να φυγει, ο αλλος πιανει φαγητα χωρις γαντια χωρις τιποτα, πιανει λεφτα, δινει ρεστα, του δινει τη σακουλα, τα παιρνει και φευγει και δεν λεει τιποτα ο τυπος. Οτι να ναι. Οτι και να τους δωσεις, ειδικα αν εχει διαφημιστει, θα μαζευτουν να πληρωσουν για να το φανε!

Η ανοχη του κοσμου, αυτη ευθυνεται για τη κατασταση στην εστιαση και οχι μονο. Ανοχη και ανοησια!

3 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Έχω φάει σε πάρα πολλά στην Αθήνα. Αυτά που πραγματικά ξεχωρίζουν και μιλάω για σουβλάκι χοιρινό όχι γύρο, ειναι:

 

2. Το τέλειον στο νέο Ηράκλειο πραγματικά σουβλάκια 

 

Ευχαριστουμε για τη πληροφορια φιλε.

Ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις που μπηκα να δω φωτογραφιες και ΔΕΝ ειδα καρβουνιασμενα κρεατα!

Θα παω σε πρωτη ευκαιρια να δοκιμασω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, adi32 είπε

Όταν πριν λίγους μήνες αυτά τα σκουπίδια είχαν 2.5€ και τώρα 3,5€ καιρός να φτιάχνουμε τα δικά μας σπίτι 

Αν ειναι να φτιάχνεις και τα σουβλακια σπίτι καλύτερα κοφτα και φαε μια μπριζόλα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αν ειναι να φτιάχνεις και τα σουβλακια σπίτι καλύτερα κοφτα και φαε μια μπριζόλα 

H καλυτερη λυση. Κανεις μονος σου τα σαλατικα, γλυτωνεις απ τη πιτα που ειναι τιγκα στο αλατι και τα συντηρητικα. Βεβαια η μπριζολα πρεπει να ειναι αγελαδινη, γιατι το χοιρινο βουλωνει τις αρτηριες.

 

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 3/11/2022 στις 7:14 ΜΜ, hydra7 είπε

Ο ΣΑΒΒΑΣ στην οδό Γκανογιάννη 85, Γουδί

Είχα να φάω στον Σάββα από το καλοκαίρι. Περνάω την μέρα του ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (6/11) γύρω στις 7μμ (το ματς ξεκινούσε μισή ώρα αργότερα) και βλέπω τα φώτα σβηστά. Μαύρη μαυρίλα λέμε.
«Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα, σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο, σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο».
Τι Διάολο, δεν ανοίγει Κυριακές; 🥴

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 11/11/2022 στις 6:52 ΠΜ, Bakxos είπε

Έχω φάει σε πάρα πολλά στην Αθήνα. Αυτά που πραγματικά ξεχωρίζουν και μιλάω για σουβλάκι χοιρινό όχι γύρο, ειναι:

1. Κοχύλι στο Κορυδαλλό απίστευτο χοιρινό σουβλάκι γεύσεις από παλιά 

2. Το τέλειον στο νέο Ηράκλειο πραγματικά σουβλάκια 

Και τα δύο φτιάχνουν μικρά σουβλάκια αλλά για μένα δεν μετράει η ποσότητα αλλά η γεύση και η ποιότητα. Το πολύ πολύ να φάω ένα επιπλέον. 

Να επιβεβαιωσω 100% τα λεγομενα του φιλου, πηγαινω κοχυλι και τελειον απο μικρο παιδι, ειναι ιδιο και απαραλλακτο (με την καλη εννοια παραδοσιακο φρεσκο σουβλακι).

Για να βαλω και εγω τις πληροφοριες μου, 1.Πολυβιος στην δραπετσωνα πανω απο το λιμανι, κανει μονο μεριδες, καλαμακι χοιρινο παρα πολυ ωραιο, φρεσκιες πατατες και μια πιτα που την ψηνει με βουτυρο, τρελη γκουρμεδια.

2. Αβρααμ, στην απεναντι γωνια, εχει μονο γιγας πιτα σε τυλιχτα, ψημενη με λαδι παπρικας, πολυ ιδιαιτερες γευσεις, θυμιζουν πολιτικη κουζινα, λιγο βαρυ (για μενα τουλαχιστον), αλλα κρεας και λαχανικα πεντανοστιμα και ολοφρεσκα.

3.Ροδοπολης, παλι δραπετσωνα, λιγο πριν το νεκροταφειο της αναστασης.
Επικο καλαμακι χοιρινο, επικο μπιφτεκι και σαλτσαρα γλυκοκαυτερη.Στο χερι δινει τυλιχτα, καθιστοι μονο μεριδες, 
(μην σχηματισετε ασχημη γνωμη για αυτο, οι ανθρωποι ειναι μαστορες, και κρατουν πραγματικα γευση ποιοτητα στα υψη).

4.Η οδος, στην καραολη δημητριου στον πειραια, 2 στενα κατω απο την γρηγοριου λαμπρακη, μικρο οικογενειακο μαγαζι, με χειροποιητο γυρο και καλαμακια.

5. Ο παναγιωτης στον κορυδαλλο, στην λαμπρακη διπλα το αβ βασιλοπουλος, πριν την καθετο της ταξιαρχων, επικο μπιφτεκο και σαλτσα.
 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, 9-11 said:

Είχα να φάω στον Σάββα από το καλοκαίρι. Περνάω την μέρα του ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (6/11) γύρω στις 7μμ (το ματς ξεκινούσε μισή ώρα αργότερα) και βλέπω τα φώτα σβηστά. Μαύρη μαυρίλα λέμε.
«Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα, σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο, σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο».
Τι Διάολο, δεν ανοίγει Κυριακές; 🥴

Τις Κυριακές είναι κλειστά, ίσως και καλά να σου έκατσε, δεν θα την πάλευες με γεμάτο στομάχι στο ντέρμπι :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, hydra7 είπε

Τις Κυριακές είναι κλειστά, ίσως και καλά να σου έκατσε, δεν θα την πάλευες με γεμάτο στομάχι στο ντέρμπι :-)

Ισχύει, αλλά μόνο όταν αγωνίζεται η ομάδα σου.
Το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ το παρακολούθησα ως ουδέτερος, θα μπορούσα άνετα να περιδρομιάσω (τελικά μοιράστηκα μια μερίδα γύρο μέτριας ποιότητας από το Cook & Grill)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 19/11/2022 στις 12:26 ΜΜ, 9-11 είπε

Είχα να φάω στον Σάββα από το καλοκαίρι. Περνάω την μέρα του ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (6/11) γύρω στις 7μμ (το ματς ξεκινούσε μισή ώρα αργότερα) και βλέπω τα φώτα σβηστά. Μαύρη μαυρίλα λέμε.
«Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα, σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο, σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο».
Τι Διάολο, δεν ανοίγει Κυριακές; 🥴

Καλησπερα.. Δεν  ανοιγει τις Κυριακες εδω και πολλα χρονια...

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Γράφετε για τον Γιάννη στην Καλλιθέα και είπα να τον δοκιμάσω. Πήρα κεμπάπ μερίδα και πατάτες οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τα υπόλοιπα.

Δεν ξερώ εάν ήταν γιατί πήγα με τις καλές κριτικές στο μυαλό αλλά σε γενικές γραμμές απογοήτευσε. 

-Κεμπάπ μικρό, αδιάφορο στη γεύση αλλά ζουμερό. Η μερίδα ήταν μικρή, σε άλλα κεμπατζίδικα που με δυσκολεύουν στου Γιάννη μπορούσα να φάω και κάτι παραπάνω οπότε το VFM πάει περίπατο.

-Πίτα φτηνή χάλια λασπωμένη, το μεγαλύτερο Χ από μένα

-Πατάτες τις πλασάρει σαν φρέσκιες που δυσκολέυομαι να το πιστέψω μιας και ήταν πολύ κοντά με προκατεψυγμένες.

Ναι είναι καλύτερος από τύπου τουριστόπαγίδες στο Μοναστηράκι αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο τομέα κεμπάπ όπως η Παληά Γειτονιά στη Πέτρου Ράλλη, Νίκαια, Αϊβαλί στη Νίκαια & Κορυδαλλό και ο Πρόεδρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...