sellsoap Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Θέλω να αυξήσω τη ραμ στο pc μου από 16 σε 32. Αυτή τη στιγμή έχω αυτές που μου έβαλαν όταν πήρα το pc που είναι HyperX predator στα 3200. Επισυνάπτω λεπτομέρειες από CPUZ & HWinfo. Το προβλημά μου είναι ότι θέλω ένα ζευγάρι των 8gb (δε με νοιάζει να είναι ιδια μάρκα) αλλά να έχουν τα ιδια latency, και εκεί το χάνω λίγο γιατί δε κατέχω τόσο πολύ από ραμ. Το mobo είναι ένα Asus primepro X470 με έναν RYZEN 5600, και δεν είχα ποτέ προβλήματα με τις μνήμες (τρέχουν στα 3200 άψογα). Τι θα προτείνατε σε ψιλοbudget αλλά καλές ραμ? Η τι θα πρέπει να ψάξω για να ταιριάξουν με το ζευγάρι που ήδη έχω? Ευχαριστώ Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από sellsoap
dsi44 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) δε μπορουμε να ξερουμε αν θα μπορεσει ο memory controller να παιξει σε φουλ ταχυτητα με 4 ντιμς για πιο safe δες ποιες παιζουν 4Χ8 στα 3200 απο το qlv της μητρικης σου και για ακομη πιο safe πας σε 2Χ16 Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από dsi44 1
sellsoap Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) σε ευχαριστω για την απαντηση, δε καταλαβα ομως τιποτα............ τι ειναι το qlv και πως το βλεπω αυτο που λες? και πως θα μαθω εαν o cotnroller που λες παιζει? Γιατί να έχει 4 slots εαν δε δουλευει και στα 4? (λεω εγω τωρα...) στα specs του mobo αναφερει οτι σηκωνει εως 64gb ram εως τα 3600.... δε ξερω αν βοηθαει αυτο... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από sellsoap
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, sellsoap είπε τι ειναι το qlv και πως το βλεπω αυτο που λες? https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/ROG_STRIX_X570-E_GAMING/Memory_QVL_for_AMD_Ryzen_5000_G-Series_20210625.pdf
sellsoap Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ναι οκ και τι το κανω αυτο το pdf??? σας εχασα τελειως....αν ηξερα δε θα ρωταγα......... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2022 από sellsoap
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Ανεβάστε μια εικόνα από τη καρτέλα SPD του CPU-Z.
blitzNikos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Γενικά, σε όλες τις μητρικές με δυο ζευγάρια θέσεις για μνήμες, όταν χρησιμοποιείς όλες τις θέσεις, σπάνια επιτυγχάνεις τις ίδιες επιδόσεις σε συχνότητες/καθυστερήσεις που έχεις όταν χρησιμοποιείς μόνο το ένα ζευγάρι. Οι ανώτερες τιμές δίνονται, συνήθως, από τους κατασκευαστές για ένα ζευγάρι σε λειτουργία. Είναι θέμα δυνατοτήτων των ελεγκτών μνήμης/αυξημένης ανάγκης για ρεύμα. Για να το επιτύχεις με δυο ζευγάρια χρειάζεσαι ιδανικές συνθήκες, άρα ολόιδιες μνήμες και κάμποση τύχη. Μνήμες με όμοια χαρακτηριστικά, αλλά από διαφορετικές εταιρίες μπορεί να μην ταιριάζουν απόλυτα ή και καθόλου, αν έχουν διαφορετικά τσιπάκια. Για να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας παίρνεις έτοιμα σετάκια "ταιριασμένες" μνήμες. 2
Λύση sellsoap Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Λύση Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 οκ ευχαριστω, αρα μαλλον θα αλλαξω αυτες με 2Χ16gb
Ronnie1985 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, blitzNikos είπε Γενικά, σε όλες τις μητρικές με δυο ζευγάρια θέσεις για μνήμες, όταν χρησιμοποιείς όλες τις θέσεις, σπάνια επιτυγχάνεις τις ίδιες επιδόσεις σε συχνότητες/καθυστερήσεις που έχεις όταν χρησιμοποιείς μόνο το ένα ζευγάρι. Οι ανώτερες τιμές δίνονται, συνήθως, από τους κατασκευαστές για ένα ζευγάρι σε λειτουργία. Είναι θέμα δυνατοτήτων των ελεγκτών μνήμης/αυξημένης ανάγκης για ρεύμα. Για να το επιτύχεις με δυο ζευγάρια χρειάζεσαι ιδανικές συνθήκες, άρα ολόιδιες μνήμες και κάμποση τύχη. Μνήμες με όμοια χαρακτηριστικά, αλλά από διαφορετικές εταιρίες μπορεί να μην ταιριάζουν απόλυτα ή και καθόλου, αν έχουν διαφορετικά τσιπάκια. Για να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας παίρνεις έτοιμα σετάκια "ταιριασμένες" μνήμες. Έχω την ίδια μητρική asus prime x470 pro, και έχω δει ένα σετακι εδώ και καιρό που θέλω να αγοράσω σε καλή τιμή το οποίο είναι 32GB 3600mhz 4x8GB Αν το εγκαταστησω σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δε θα πιάνει τις αναγραφόμενες ταχύτητες με DOCP Enabled?
triplex1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, sellsoap είπε οκ ευχαριστω, αρα μαλλον θα αλλαξω αυτες με 2Χ16gb Αν προσθεσεις , μονο ολόιδιες , αλλιως 2x16gb 1
blitzNikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Έχω την ίδια μητρική asus prime x470 pro, και έχω δει ένα σετακι εδώ και καιρό που θέλω να αγοράσω σε καλή τιμή το οποίο είναι 32GB 3600mhz 4x8GB Αν το εγκαταστησω σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δε θα πιάνει τις αναγραφόμενες ταχύτητες με DOCP Enabled? Αν είναι έτοιμο σετάκι 4x8=32Gb, πιθανότατα θα πιάσεις τις ανώτερες συχνότητες που δίνει ο κατασκευαστής (3600 Mhz). Όμως να υπερχρονίσεις δυο ζευγάρια μνήμες, για να πας σε παραπάνω συχνότητες, δύσκολο το βλέπω... 🤔 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα