Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να πάρω έναν ssd μόνο για games και είμαι ανάμεσα στις παρακάτω επιλογές. Επειδή έχουν διαφορά στη τιμή, έχουν σημαντικές διαφορές στο gaming η δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα; Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον;

1. SSD Patriot P210s1tb25 P210 1TB 2.5'' Sata 3 - Σκληρος δισκος (PER.323330) (e-shop.gr)
2. SSD Samsung Mz-77q1t0bw 870 QVO 1TB 2.5'' Sata 3 - Σκληρος δισκος (PER.306322) (e-shop.gr)
3. SSD Crucial Ct1000bx500ssd1 Bx500 1TB 2.5'' 3D Nand Sata 3 - Σκληρος δισκος (PER.306350) (e-shop.gr)

Θα ήθελα να μπορούσα να έβαζα nvme στη μητρική μου (MSI GAMING 5 Z97) μόνο για τα games, αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν αξίζει.

Επεξ/σία από @ngelos
Δημοσ.

Καθαρά υποκειμενικά, είτε θα έδινα τα λιγότερα για να πάρω τον πιο φτηνό sata ssd είτε θα έδινα τη διαφορά χρημάτων σε έναν, όσο καλύτερα γίνεται, nvme.

Δε θα έδινα λεφτά για καλό sata ssd από τη στιγμή που έχω την επιλογή για nvme.

Φυσικά όλα τα παραπάνω εφόσον μιλάμε μόνο για games.

Πρόσεχε γιατί μερικοί από τους πολύ φτηνούς ssd/nvme έχουν μικρά tbw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Καθαρά υποκειμενικά, είτε θα έδινα τα λιγότερα για να πάρω τον πιο φτηνό sata ssd είτε θα έδινα τη διαφορά χρημάτων σε έναν, όσο καλύτερα γίνεται, nvme.

Δε θα έδινα λεφτά για καλό sata ssd από τη στιγμή που έχω την επιλογή για nvme.

Φυσικά όλα τα παραπάνω εφόσον μιλάμε μόνο για games.

Πρόσεχε γιατί μερικοί από τους πολύ φτηνούς ssd/nvme έχουν μικρά tbw

Στην μητρική μου αξίζει να βάλω nvme;
Αν είναι να βάλω αυτόν Intenso Premium SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 3835460 | Skroutz.gr 
αλλά κάπου είχα διαβάσει παλαιότερα ότι θα μου ρίξει τις επιδόσεις της κάρτας γραφικών. Δεν ξέρω αν ισχύει...

Επεξ/σία από @ngelos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ματιά που έριξα στο manual και όπως είναι συνήθες δεν έχει καμία σχέση ο m2 με την κάρτα γραφικών. Επηρεάζει ωστόσο τα sata 5-6 και δεν υποστηρίζει raid που φαντάζομαι δε σε ενδιαφέρει

Capture.PNG.286310afc55e641c944239a5074ba9b6.PNG

Μια χαρά στις κριτικές ο Intenso και στα αναγραφόμενα χαρακτηριστικά, με μόλις ελάχιστα ευρώ πάνω από sata ssd θα ήταν μάλλον μια από τις επιλογές μου εφόσον είχα το οικονομικό  κριτήριο ως σημαντικό

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, @ngelos είπε

Πως μπορώ να δω αν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας; Μη τον βάλω και δεν λειτουργεί...

• 3 x PCIe 3.0 x16 slots, (support x16, x8/x8, x8/x4/x4 modes)
• 4 x PCIe 2.0 x1 slots

Μονο στα pcie 3.0 θα βαλεις αν θελησεις παρεα με κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/26190091/Savio-Κάρτα-PCIe-σε-M-2-NVMe-M-Key.html?from=listing

παιρνεις εναν φτηνιαρη και το κανεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, @ngelos είπε

Πως μπορώ να δω αν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας; Μη τον βάλω και δεν λειτουργεί...

Αυτό είναι κάτι που κανείς δε μπορεί να υποσχεθεί αν και θεωρητικά παίζουν όλοι με όλες αφού παίζει backward compatibility

Εν μέρει σωστή η παρατήρηση του triplex1.

O nvme πιθανώς δε θα τερματίσει ποτέ σε ταχύτητα αφού η θύρα m2 προσφέρει μόλις pci2x2 και πάλι όμως είναι αρκετά πιο πάνω από sata 3 (θεωρητικά max pci2x2 -> 1gb/s vs sata 3 -> 0.6gb/s)

Επεξ/σία από nickol-us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...