fanastas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα! Με ενδοιασμούς μήπως το θέμα αυτό έπρεπε να είναι στις "οθόνες" και όχι στο "apple hardware" 😉 Πρόκειται να αγοράσω Macbook Air M2 16-512 (χρήση 60% office work, 40% videos, browsing etc, 0% gaming), και ψάχνομαι για κάποιες καλές επιλογές και σε 2 ακόμα βασικές αγορές που πρέπει να γίνουν παράλληλα: 1 Docking station και 1 external display (ultrawide 34, 2Κ). To budget μου για την οθόνη θα προτιμούσα να μην ξεπεράσει τα 500+ ευρώ. Τα τελευταία 6 χρόνια δουλεύω με ένα macbook pro 2015 και μια οθόνη Dell με display port (24in-2K) και όλα ήταν μια χαρά. Επειδή δε αλλάζω συχνά τα hardware μου, η λογική είναι να κάνω την πιο σωστή αγορά και επένδυση σε χρόνο παρά να πάω αυτόματα στο πιο οικονομικό και μετά θέλω, κάτι άλλο, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό μέσα στο budget μου για το macbook air και τη χρήση του Οι οθόνες thunderbolt ξεφεύγουν σε τιμή, οπότε η αρχική μου σκέψη ήταν να προχωρήσω σε κάποια αγορά οθόνης με USB-C (αποκλείοντας με βαριά καρδιά hdmi και display port φθηνότερες επιλογές τύπου Xiaomi Curved 34 ή άλλες). Με αυτό το setting και επειδή μόνο πολύ ακριβά docking stations δίνουν έξοδο οθόνης usb c (τα φτηνά συνήθως δίνουν μόνο φόρτιση usb c), η μόνη διέξοδος είναι το 1 thunderbolt του macbook να πάει απευθείας στην οθόνη και το δεύτερο απευθείας στο docking station. Καλά τα σκέφτομαι έτσι μάλλον, αλλά στο όλο ψάξιμο έχω χαθεί. Και έχω τους εξής προβληματισμούς, ζητώντας τη συμβολή σας. Α. Μήπως κακώς έχω κολλήσει με USB-C οθόνη και προβληματίζομαι για το πώς θα "συνδεθώ" καλύτερα και ανεβάζω πολύ το budget ενώ και με πιο φθηνές επιλογές θα είμαι μια χαρά; Β. Μήπως καλώς έχω κολλήσει με USB-C οθόνη γιατί αν όλα τα άλλα είναι κουμπωμένα στο docking station θα έχω πάντα ένα αχρείαστο και αχρησιμοποίητο thundebolt στο macbook να κάθεται μόνο του; Και άντε αν κινηθώ στο Α σενάριο, θα είναι πιο εύκολες οι επιλογές ου σε αγορά docking station και οθόνης. Αν πάω στο Β σενάριο εσείς τι θα προτείνατε για docking/οθόνη που θα με αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο με το νέο μου set up; Ευχαριστώ!
M A T R I X Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Πριν σου απαντήσω, να ρωτήσω γιατί θες να πας σε 2k 34αρι monitor;
fanastas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Νομιζω ότι 2κ και 4k θα ήταν οι βασικές μου επιλογές. Γιατί όχι 1080p ειλικρινα δεν ξερω να σου απαντήσω εντελώς ξεκάθαρα. Μαλλον επειδη εχω μαθει να δουλεύω με 3 οθόνες (macbooΚ 13'', 2k 24'' και μια βοηθητική 15')' θα ήθελα να έχω όσο περισσότερο working space γίνεται με μία μόνο οθόνη. Ισως να σταματήσω να χρησιμοποιώ και την οθόνη του mac και να το έχω σε clamshell mode.
flyer Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Χρησιμοποιώ την LG 34WN80C - BK με ένα air M1 για παρόμοια χρήση. Πολύ ικανοποιημένος χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν την αγόρασα (18 μήνες πριν) η επίσημη αντιπροσωπεία έδινε 0 pixel εγγύηση για 3 χρόνια εφόσον έχει αγοραστεί από κατάστημα που προμηθεύεται από αυτούς… 1
fanastas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, flyer είπε Χρησιμοποιώ την LG 34WN80C - BK με ένα air M1 για παρόμοια χρήση. Πολύ ικανοποιημένος χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν την αγόρασα (18 μήνες πριν) η επίσημη αντιπροσωπεία έδινε 0 pixel εγγύηση για 3 χρόνια εφόσον έχει αγοραστεί από κατάστημα που προμηθεύεται από αυτούς… Και έχεις τη σύνδεση με USB-C;
fanastas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, M A T R I X είπε Πριν σου απαντήσω, να ρωτήσω γιατί θες να πας σε 2k 34αρι monitor; Νομιζω ότι 2κ και 4k θα ήταν οι βασικές μου επιλογές. Γιατί όχι 1080p ειλικρινα δεν ξερω να σου απαντήσω εντελώς ξεκάθαρα. Μαλλον επειδη εχω μαθει να δουλεύω με 3 οθόνες (macbooΚ 13'', 2k 24'' και μια βοηθητική 15')' θα ήθελα να έχω όσο περισσότερο working space γίνεται με μία μόνο οθόνη. Ισως να σταματήσω να χρησιμοποιώ και την οθόνη του mac και να το έχω σε clamshell mode.
M A T R I X Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, fanastas είπε Νομιζω ότι 2κ και 4k θα ήταν οι βασικές μου επιλογές. Γιατί όχι 1080p ειλικρινα δεν ξερω να σου απαντήσω εντελώς ξεκάθαρα. Μαλλον επειδη εχω μαθει να δουλεύω με 3 οθόνες (macbooΚ 13'', 2k 24'' και μια βοηθητική 15')' θα ήθελα να έχω όσο περισσότερο working space γίνεται με μία μόνο οθόνη. Ισως να σταματήσω να χρησιμοποιώ και την οθόνη του mac και να το έχω σε clamshell mode. Δεκτό, αλλά περισσότερο ρώτησα γιατί συγκεκριμένα 2k σε τόσες ίντσες. Δεν είναι και το καλύτερο για το μάτι. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βρεις 4k όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Εγώ για dock θα πρότεινα κάτι της anker γιατί τα υπόλοιπα brands ξεφεύγουν σε τιμές. Πιο συγκεκριμένα: PowerExpand 5-in-1 Thunderbolt 4 Mini Dock - θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατή επιλογή. Anker 577 Thunderbolt Docking Station - ξεφεύγουμε σε τιμή, και νομίζω ότι δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά αλλά περισσότερο το έβαλα ως μέτρο σύγκρισης. 1
fanastas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/11/2022 στις 8:37 ΠΜ, M A T R I X είπε Δεκτό, αλλά περισσότερο ρώτησα γιατί συγκεκριμένα 2k σε τόσες ίντσες. Δεν είναι και το καλύτερο για το μάτι. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βρεις 4k όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Εγώ για dock θα πρότεινα κάτι της anker γιατί τα υπόλοιπα brands ξεφεύγουν σε τιμές. Πιο συγκεκριμένα: PowerExpand 5-in-1 Thunderbolt 4 Mini Dock - θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατή επιλογή. Anker 577 Thunderbolt Docking Station - ξεφεύγουμε σε τιμή, και νομίζω ότι δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά αλλά περισσότερο το έβαλα ως μέτρο σύγκρισης. Πολύ καλό το Anker 577. Μου αρέσει περισσότερο από το αντίστοιχο caldigit με thunderbolt 3. Αλλά μάλλον εκεί ειναι που διαλέγεις hdmi ή display port, και silver ή space grey... Αν και έχεις δίκιο ότι δεν τα χρειάζομαι όλα αυτά οπότε το mini dock είναι πιο έξυπνο σαν επιλογή. Αλλά... Το θέμα πλέον όμως είναι ότι το Μ2 air έχει το δικό του power adapter (το παλιό magsafe που ξέραμε) οπότε δε χρειάζεται να τρως μια thunderbolt θύρα για να φορτίζεις το laptop. Άρα σα να λέμε ότι δε χρειάζεται να παίρνει ρεύμα ούτε από κάποιο docking station ούτε από κάποια οθόνη. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και να μην χρειάζεται πλέον κάποιο ακριβό docking station με 15 ports, άλλα κάτι οικονομικότερο που παίρνει ρεύμα απευθείας από το mac (πχ. Thunderbolt 3 Dock Core της belkin ή κάτι αντίστοιχο). Οταν είμαι σπίτι η ultrawide είναι κουμπωμένη στη μία thunderbolt του mac και η άλλη thunderbolt του mac στο mini dock ή hub ή όπως αλλιώς λέγεται που τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω του mac. Και οταν είμαι on the go, εχω το hub μαζί μου, αφού είναι portable. Λέω εγώ τώρα... Άρα το ερώτημα έρχεται και πάλι στο αρχικό μου ερώτημα...που πάνω κάτω έχει να κάνει με το πού θα ήταν καλύτερο να τα σκάσω...σε μια καλύτερη usb c οθόνη με ένα φθηνότερο hub ή σε μια φθηνότερη display port οθόνη με ένα καλό docking station. Προβληματισμός δηλαδή... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2022 από fanastas
takislz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Με αυτόν τον αντάπτορα https://www.amazon.de/-/en/DisplayPort-Maxonar-Display-graphics-certified-USB-C-DP-female/dp/B08LGM4B3S/ref=sr_1_6?crid=WYUM18UOD8SY&keywords=displayport+auf+usb+c+adapter&qid=1668681471&sprefix=displayport+to+usb+c%2Caps%2C156&sr=8-6 σύνδεσα τα mac mini m1 με μια alienware και μια odyssye, το αποτέλεσμα εξαιρετικό! 1
Trapper Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Επαναφέρω το θέμα γιατί αντιμετωπίζω μια παρόμοια περίπτωση με τον TS. Μετά από 13 (!) χρόνια ήρθε η ώρα να αλλάξω τον iMac late 2009 μου και παράγγειλα το MacBook Air (2022). Θέλω ωστόσο στο σπίτι να δουλεύω σε μεγάλη οθόνη, περίπου στις 24 ίντσες. Επειδή δεν έχω ιδέα από τον συγκεκριμένο χώρο: 1) Είναι πρακτικό το docking station; 2) Τι προτείνετε για docking station και τι για οθόνη ως value for money επιλογές; Η χρήση θα είναι αρκετό browsing, πολύ γράψιμο κειμένου, λίγο photoshop. Παιχνίδια δεν παίζω, ταινίες βλέπω στην τηλεόραση του σπιτιού.
jodact Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το docking station βασικά είναι απολυτως απαραιτητο ειδικά για το air που δεν εχει καμια θυρα παρα μονο usb-c. Αnker, satechi, ugreen ειναι καλες εταιριες και παιζουν και προσφορες τωρα. Απλα πρεπει να αποφασισεις τι θυρες θες να εχει πανω, γιατι το κοστος εξαρταται κατα πολυ απο αυτό. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από jodact 1
Trapper Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Στις 18/11/2022 στις 10:09 ΜΜ, jodact είπε Το docking station βασικά είναι απολυτως απαραιτητο ειδικά για το air που δεν εχει καμια θυρα παρα μονο usb-c. Αnker, satechi, ugreen ειναι καλες εταιριες και παιζουν και προσφορες τωρα. Απλα πρεπει να αποφασισεις τι θυρες θες να εχει πανω, γιατι το κοστος εξαρταται κατα πολυ απο αυτό. Το μόνο που θα χρειάζεται να συνδέω θα είναι η οθόνη, όπως το σκέφτομαι, άντε στα μεγάλα κέφια κι ένα φλασάκι. Εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι θα ήθελα να τα έχω ασύρματα.
fanastas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Αν πάρεις οθόνη με σύνδεση usb-c ή thunderbolt τότε δε χρειάζεσαι docking station. Συνδέεις το ένα port του Macbook απευθείας με την οθόνη. Για φλασάκια και φορτίσεις μπορείς να πάρεις ένα μικρό hub που θα έχει σύνδεση usb-c ή thuderbolt 3 ακόμα καλύτερα, για να συνδεθείς στο δεύτερο port. Για τη χρήση που περιγράφεις δε νομίζω να χρειάζεσαι docking station. Τώρα για οθόνη στα μεγέθη που λες θα βρεις μπόλικες σε καλή τιμή απλά πρόσεξε να έχει usb-c. Εγώ έχω εδώ και αρκετά χρόνια 24αρα Dell της σειράς Ρ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θα σου πρότεινα πάντως μήπως κινηθείς σε καμιά 27άρα 2K, αλλά φυσικά έχει να κάνει με το στήσιμό σου στο γραφείο και το τι χρειάζεσαι. 1
Trapper Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Στις 20/11/2022 στις 9:17 ΜΜ, fanastas είπε Αν πάρεις οθόνη με σύνδεση usb-c ή thunderbolt τότε δε χρειάζεσαι docking station. Συνδέεις το ένα port του Macbook απευθείας με την οθόνη. Για φλασάκια και φορτίσεις μπορείς να πάρεις ένα μικρό hub που θα έχει σύνδεση usb-c ή thuderbolt 3 ακόμα καλύτερα, για να συνδεθείς στο δεύτερο port. Για τη χρήση που περιγράφεις δε νομίζω να χρειάζεσαι docking station. Τώρα για οθόνη στα μεγέθη που λες θα βρεις μπόλικες σε καλή τιμή απλά πρόσεξε να έχει usb-c. Εγώ έχω εδώ και αρκετά χρόνια 24αρα Dell της σειράς Ρ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Θα σου πρότεινα πάντως μήπως κινηθείς σε καμιά 27άρα 2K, αλλά φυσικά έχει να κάνει με το στήσιμό σου στο γραφείο και το τι χρειάζεσαι. Με μία πρώτη αναζήτηση, συνάντηση αυτή σκεφτόμουν αυτή: https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-24-s24a600_3996859 Έχει όλα όσα περιγράφεις, σωστά; Δυστυχώς τις 27 ίντσες τις φοβάμαι, θεωρώ ότι θα είναι πολύ μεγάλη για τα γούστα μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα