Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

καλά τα λες, αλλά η ελληνική αστυνομία αναγνωρίζει την αστ. ταυτότητα έως 15 χρόνια και την ανανεώνει όταν λήξει μόνο, όπως έχω ξαναγράψει πιο πάνω αλλά μάλλον βαριέσαι.. 

Μου απάντησαν σήμερα το πρωί.

Τίποτα καινούριο από ότι έχει ειπωθεί εδώ.

Παραθέτω παρακάτω την απάντηση τους: 

Αναφέρομαι στο από 02.11.2022 μήνυμα σας και σας ενημερώνω ότι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν στο χώρο του Schengen με την καινούργια Ελληνική Ταυτότητα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες (της τελευταίας δεκαετίας)  ή με έγκυρο διαβατήριο.

Οποτε εσένα αφού λήγει τον Φλεβάρη είναι κοντά 15 ετών αρα και δεν την δέχονται.Αλλαξε την σημερα.Πες στο ΑΤ ότι πρέπει να πας ταξίδι στο εξωτερικό και σου ειναι απαραίτητη.Θα πας απο εκεί όμως και όχι με τηλέφωνα που θα σε καιροπετάξουν. 

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stratosnis είπε

καλά τα λες, αλλά η ελληνική αστυνομία αναγνωρίζει την αστ. ταυτότητα έως 15 χρόνια και την ανανεώνει όταν λήξει μόνο, όπως έχω ξαναγράψει πιο πάνω αλλά μάλλον βαριέσαι.. 

Μου απάντησαν σήμερα το πρωί.

Τίποτα καινούριο από ότι έχει ειπωθεί εδώ.

Παραθέτω παρακάτω την απάντηση τους: 

Αναφέρομαι στο από 02.11.2022 μήνυμα σας και σας ενημερώνω ότι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν στο χώρο του Schengen με την καινούργια Ελληνική Ταυτότητα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες (της τελευταίας δεκαετίας)  ή με έγκυρο διαβατήριο.

Ok αρα πλέον γνωρίζεις ότι δεν έχεις ταξιδιωτικό έγγραφο για το ταξίδι σου.

μια επιλογή είναι πληρώνεις για διαβατηριο

δευτερη επιλογή είναι να κλεφτείς στο ΑΤ για ραντεβού για νέα ταυτότητα

Πρόταση μου, ξεκινά με το 2ο και αν δέν ευδοκιμήσει, κόψε κάποια από τα έξοδα που θα έκανες στο ταξίδι και βγάλε δοαβατηριο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, η αίσθηση του να χτυπάς το διαβατήριο στα αυτόματα μηχανήματα, ενώ προσπερνάς την ουρά με τις ταυτότητες, είναι ανεκτίμητη.

Αν και στην Ελλάδα, στην ίδια ουρά θα βρεθείς και για τα 2...

Βγάλε διαβατήριο ή πηγαίνετε ανατολικό μπλοκ για διακοπές.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Έχω χειρόγραφη ταυτότητα του 2007, είναι εντελώς πατσαβούρι, την έχω επαναπλαστικοποιήσει πάνω από πέντε φορές όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχω ταξιδέψει πάνω από 30 φορές εντός Ευρώπης και δεν μου έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κανένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο (και το επώνυμό μου έχει διαλυτικά και ναι, τα έχουν βάλει και στους λατινικούς χαρακτήρες).

Πριν από ένα μήνα μάλιστα που ταξίδεψα Ιταλία και είχα κάνει από πριν check-in δεν μου τσέκαραν καν την ταυτότητα ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Μarco Polo, απλά σκάναρα μόνος μου το boarding pass και μπήκα στο αεροπλάνο.

Οπότε όχι, είναι απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα επειδή είναι χειρόγραφη μια ταυτότητα, βλέπουν πολλές χιλιάδες τέτοιες ταυτότητες κάθε χρόνο οι υπάλληλοι στα αεροδρόμια.

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ κουβέντα για απλά πράγματα.

Μπορείς να βγάλεις διαβατήριο να τελειώνεις. Βγαίνει γρήγορα, κοστίζει κοντά στο 100ρικο.

Δεν θες να πληρώνεις 100αρα; Πας αστυνομικό τμήμα, λες ότι έχασες την ταυτότητα σου και χρειάζεσαι καινούρια, λες και ότι έχεις ταξίδι σύντομα, αντε ρίχνεις κι ένα παρακάλι και την βγάζεις αυθημερόν. 

• Like 1
Δημοσ.

Και ολα αυτα μεχρι να πας καπου και να εχεις προβλημα και να μην μπορείς να πετάξεις.

Υ.Γ. Με ενοχλει τοσο πολυ το να εχεις ταυτότητα κωλοχαρτο και να το πλασάρεις οτι ειναι κάποιου ειδους μαγκιά.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stratosnis είπε

τα διάβασα αλλά εσύ δε θέλεις να καταλαβεις

στο αεροδρόμιο έχουν δικό τους καθεστώς ...δεν είναι τράπεζα η άλλη υπηρεσία    ..αρκεί να μη πέσεις σε ιδιοτροπία...

ένα απλό θέμα μιας ημερας ..και κάθεσαι λες και πρόκειται να πάρεις βίζα για Υεμενη ....καλά να περασεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...