Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω κάτι άσχετο , επειδή άλλα λένε οι μεν άλλα οι δε , που μπορεί κάποιος να δηλώσει απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας ; ΠΡΟΣΟΧΗ δήλωση απώλειας ΟΧΙ δήλωση κλοπής . Σύμφωνα με με το GOV ισχύει το εξής : Δηλώστε την απώλεια του δελτίου ταυτότητας σας ώστε να ακυρωθεί. Την δήλωση μπορείτε να την υποβάλετε στο Αστυνομικό τμήμα είτε: που είχε εκδοθεί του τόπου κατοικίας σας Άλλος μου είπε ότι μπορείς να δηλώσεις απώλεια σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από Dark_Nightfall
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε Γνωριζουν και με τι εγγραφο θα ταξιδεψει και αν θα γινει δεκτο.Ειναι οι πλεον αρμοδιοι που γνωριζουν. Αν διάβασες το ακριβως πριν απο το δικό μου ποστ του έψαχνε σε ποια πρεσβεία θα μάθει πληροφορίες και ακόμα περιμένει απάντηση.Επίσης η απάντηση θα είναι ότι ζητάει ο νομος.Το ότι το δικό του έγγραφο δεν είναι εντάξει δεν μπορεί να το ξέρει η πρεσβεία.Πχ η πρεσβεία θα του πει ταξιδεύεις με ταυτότητα,στον έλεγχο του λενε "που πατε κύριε;"Αυτή η ταυτότητα είναι άκυρη γιατί ειναι χειρόγραφη και λήγει σε λιγότερο απο 6 μήνες "
Vigilante1319 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Bιεννη με κρατησαν για λιγο και μου ειχαν πει οτι ειχε ληξει και καλο θα ηταν να την αλλαζα οταν ειχα φτασει. Εφυγα και εφτασα μετα ελλαδα χωρις προβλημα μετα Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από Vigilante1319 1
andreaspA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Πες ότι τις χάσατε και βγάλε καινούργιες. Αν δεις ότι σου αργούνε πολύ καιρό λόγω φόρτου εργασίας στο τμήμα, πες ότι τις βρήκατε και κάνεις κίνηση για διαβατήριο για να είσαι σίγουρος. ΠΟΤΕ !!! Ταυτοτητα που δηλωνεται χαμενη - κλεμμένη , τελος! Θα τον συλλαβουν στα συνορα με 100% βεβαιοτητα αν γίνει έλεγχος. 1
DrLo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Γνωριζουν και με τι εγγραφο θα ταξιδεψει και αν θα γινει δεκτο.Ειναι οι πλεον αρμοδιοι που γνωριζουν. "Ελλάδα / ελληνικό" & και "αρμόδιος" είναι έννοιες όχι συχνά συμβατές. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, andreaspA είπε ΠΟΤΕ !!! Ταυτοτητα που δηλωνεται χαμενη - κλεμμένη , τελος! Θα τον συλλαβουν στα συνορα με 100% βεβαιοτητα αν γίνει έλεγχος. Για ποιο λόγο θα τον συλλάβουν;Επειδή έχασε την ταυτότητα του,το δήλωσε στην αστυνομία και έβγαλε καινούρια; Εμένα με είχε πέσει από την τσέπη.ενώ έτρεχα,και βρέθηκε 15 μέρες μετά από περαστικό,ενώ είχα ήδη δηλώσει ότι την έχασα και έκανα αίτηση για καινούργια.Αν δεν είχε βρεθεί,θα είχα την καινούρια. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από jmmys
mary Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Ούτε για αστείο μην διανοηθείς να ταξιδέψεις Ευρώπη με ελληνική ταυτότητα, είναι ουσιαστικά ένα κ&λ#χαρτο που δεν έχει καμία αξία εκτός Ελλάδας. Εδώ από Ίμπιζα πετουσαμε για Ηνωμένο βασίλειο με ελληνικό διαβατήριο και 2 φορές μας έλεγξαν το διαβατήριο και ζήτησαν μάλιστα να δουν και δίπλωμα οδήγησης. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο μας κάνουν δύο φορές έλεγχο, μας είπαν ότι έχουν πετύχει "Έλληνες" με πλαστά ελληνικά διαβατήρια να φεύγουν για uk από ibiza.
andreaspA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, jmmys είπε Για ποιο λόγο θα τον συλλάβουν;Επειδή έχασε την ταυτότητα του,το δήλωσε στην αστυνομία και έβγαλε καινούρια; Εμένα με είχε πέσει από την τσέπη.ενώ έτρεχα,και βρέθηκε 15 μέρες μετά από περαστικό,ενώ είχα ήδη δηλώσει ότι την έχασα και έκανα αίτηση για καινούργια.Αν δεν είχε βρεθεί,θα είχα την καινούρια. Ταυτοτητα που δηλωθηκε κλεμμενη ή χαμενη, ακομα και αν βρεθει, παει στα σκουπιδια. Βγάζεις καινουργια. Μου εχουν φορεσει χειροπεδες ακριβως σε τετοια περιπτωση οταν πηγα να βγαλω διαβατηριο. Απαξ και δηλωθει , δεν ξεδηλώνεται! Δεν υπάρχει η εννοια "την βρηκα". Βγάζεις καινούργια.
cyberguy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 και για όσους δεν το ξέρουν, η αστυνομία ενημερώνει αυτόματα το υπουργείο οικονομικών και κατεπεκταση το taxis. Μετά μέσα απο ebanking κανεις ανανεωση στοιχείων και παίρνουν και οι τράπεζες την νέα ταυτότητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, andreaspA είπε Ταυτοτητα που δηλωθηκε κλεμμενη ή χαμενη, ακομα και αν βρεθει, παει στα σκουπιδια. Βγάζεις καινουργια. Μου εχουν φορεσει χειροπεδες ακριβως σε τετοια περιπτωση οταν πηγα να βγαλω διαβατηριο. Απαξ και δηλωθει , δεν ξεδηλώνεται! Δεν υπάρχει η εννοια "την βρηκα". Βγάζεις καινούργια. Ποια ηταν η παρανομια σου και σου εβαλαν χειροπεδες ακομα δεν καταλαβα.
andreaspA Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, jmmys είπε Ποια ηταν η παρανομια σου και σου εβαλαν χειροπεδες ακομα δεν καταλαβα. Οταν η ταυτοτητα δηλωνεται κλεμμενη/χαμενη ΔΕΝ ξεδηλωνεται. Οταν συνεχισεις να κυκλοφορεις με αυτη την ταυτοτητα, κυκλοφορεις με μια κλεμμενη/χαμενη ταυτοτητα. Μεχρι να αποδειχθει ποιος εισαι, φορας βραχιολια. Σε ταξιδι δε στο αεροδρομιο, οποιοσδηποτε ελεγχος γινει και χτυπηθει η ταυτοτητα στο συστημα, εισαι καποιος που ταξιδευει με κλεμμενα ταξιδιωτικα εγγραφα. Θα συλληφθεις μεχρι να λυθει η παρεξήγηση. Με βεβαιοτητα θα χασεις την πτηση, αλλα και η αισθηση του να φορεσεις χειροπεδες ειναι άθλια!
mechpanos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, andreaspA είπε ΠΟΤΕ !!! Ταυτοτητα που δηλωνεται χαμενη - κλεμμένη , τελος! Θα τον συλλαβουν στα συνορα με 100% βεβαιοτητα αν γίνει έλεγχος. Σωστό...δεν είπα να ταξιδέψει με τις παλιές, αν αργήσουν οι νέες πάει για διαβατήριο. Πάντως πρέπει να βγάλει νέες, ούτως ή άλλως! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Οταν η ταυτοτητα δηλωνεται κλεμμενη/χαμενη ΔΕΝ ξεδηλωνεται. Οταν συνεχισεις να κυκλοφορεις με αυτη την ταυτοτητα, κυκλοφορεις με μια κλεμμενη/χαμενη ταυτοτητα. Μεχρι να αποδειχθει ποιος εισαι, φορας βραχιολια. Σε ταξιδι δε στο αεροδρομιο, οποιοσδηποτε ελεγχος γινει και χτυπηθει η ταυτοτητα στο συστημα, εισαι καποιος που ταξιδευει με κλεμμενα ταξιδιωτικα εγγραφα. Θα συλληφθεις μεχρι να λυθει η παρεξήγηση. Με βεβαιοτητα θα χασεις την πτηση, αλλα και η αισθηση του να φορεσεις χειροπεδες ειναι άθλια! Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συζητάμε.Δεν είπαμε να δηλώσει ότι έχασε την ταυτότητα και μέχρι να βγει η άλλη συνεχίζει να κυκλοφορεί με αυτήν.Την παλιά θα την σκίσει,θα την κάψει,θα την εξαφανίσει τέλος πάντων και θα περιμένει να πάρει την καινούργια για να ταξιδέψει.
andreaspA Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, jmmys είπε Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συζητάμε.Δεν είπαμε να δηλώσει ότι έχασε την ταυτότητα και μέχρι να βγει η άλλη συνεχίζει να κυκλοφορεί με αυτήν.Την παλιά θα την σκίσει,θα την κάψει,θα την εξαφανίσει τέλος πάντων και θα περιμένει να πάρει την καινούργια για να ταξιδέψει. Δεν εχεις διαβασει το post που εχω απαντησει. Διαβασε πιο προσεκτικα και θα δεις που απαντάω. 25 λεπτά πριν, mechpanos είπε Σωστό...δεν είπα να ταξιδέψει με τις παλιές, αν αργήσουν οι νέες πάει για διαβατήριο. Πάντως πρέπει να βγάλει νέες, ούτως ή άλλως! Δεν μπορεις να βγαλεις διαβατηριο χωρις ταυτότητα.
Stratosnis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, kostasbm είπε βαριεσαι μαλλον να πας στο τμημα να βγαλεις νεα ταυτοτητα σε μια μερα κανε το ταξιδι και αν κολλησεις καπου θα λες τι παπαρια εκανα να σκεφτεις οτι πας στο αεροδρομιο π.χ εδω και σου λενε δε μπορεις να ταξιδευσεις με αυτη τη ταυτοτητα ...τι θα κανεις?? θα τους πεις δεν το ηξερα...και αυτοι θα σου πουν στα ππρια μας..... τα μετα τα καταλαβαινεις........... καλά τα λες, αλλά η ελληνική αστυνομία αναγνωρίζει την αστ. ταυτότητα έως 15 χρόνια και την ανανεώνει όταν λήξει μόνο, όπως έχω ξαναγράψει πιο πάνω αλλά μάλλον βαριέσαι.. 14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν διάβασες το ακριβως πριν απο το δικό μου ποστ του έψαχνε σε ποια πρεσβεία θα μάθει πληροφορίες και ακόμα περιμένει απάντηση.Επίσης η απάντηση θα είναι ότι ζητάει ο νομος.Το ότι το δικό του έγγραφο δεν είναι εντάξει δεν μπορεί να το ξέρει η πρεσβεία.Πχ η πρεσβεία θα του πει ταξιδεύεις με ταυτότητα,στον έλεγχο του λενε "που πατε κύριε;"Αυτή η ταυτότητα είναι άκυρη γιατί ειναι χειρόγραφη και λήγει σε λιγότερο απο 6 μήνες " Μου απάντησαν σήμερα το πρωί. Τίποτα καινούριο από ότι έχει ειπωθεί εδώ. Παραθέτω παρακάτω την απάντηση τους: Αναφέρομαι στο από 02.11.2022 μήνυμα σας και σας ενημερώνω ότι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να ταξιδέψουν στο χώρο του Schengen με την καινούργια Ελληνική Ταυτότητα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες (της τελευταίας δεκαετίας) ή με έγκυρο διαβατήριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις