mechpanos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Πες ότι τις χάσατε και βγάλε καινούργιες. Αν δεις ότι σου αργούνε πολύ καιρό λόγω φόρτου εργασίας στο τμήμα, πες ότι τις βρήκατε και κάνεις κίνηση για διαβατήριο για να είσαι σίγουρος.
fragos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Stratosnis είπε τι εννοείς να σε αφήσουν να φύγεις, από την ζυρίχη? και τι χαρτί από το προξενίο? Ηταν στην εξοδο απο την χωρα και οχι στην εισοδο. Στην εξοδο λοιπον, ο ελεγχτης αναφερε οτι δεν δεχεται το εγγραφο σαν επισημο και απαιτειται πιστοποιηση απο το ελληνικο προξενειο (οπου δωθηκε ενα χαρτι με σφραγιδα προξενειου-σαν ταυτοπροσωπεια). Χαθηκε η πτηση και επρεπε να κλειστει επομενη πτηση... Προφανως και αν ηταν αλλος υπαλληλος (οπως ηταν την επομενη μερα) μπορει να μην ειχε γινει προβλημα. 1
DrLo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Τρίτον, τυπικά μπορείς να ταξιδέψεις, πρακτικά θα ξυνίσουν 100% μόλις τη δουν εκεί, αν έχεις/-ετε δίπλωμα τύπου κάρτας μαζί λογικά θα σας περάσουν δείχνοντας και αυτό αλλιώς ίσως χρειαστεί να περιμένετε έγκριση από την πρεσβεία. Αν το θέμα είναι αν θα ξυνίσουν ή όχι και όχι αν μπορεί να γίνει η δουλειά έστω και με ξυνίλα ... να και αν ξυνισουν να και αν γλυκίσουν
MikeJ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, BertaJourdan said: Καθολου θεμα δεν ειχε γινει. Και λιγους ελεγχους κανανε. Στο λεω γιατι τοτε εργαζομουν στο αεροδρομιο της φρανκφουρτης. Δεν θες να ξερεις ποσοι ειχανε ελληνικες (κολοχαρτα) ταυτοτητες και δεν ξερανε ουτε να διαβασουνε τι εγραφε επανω. https://thepressproject.gr/ektos-segken-i-ellada-gia-ti-germania/ https://www.protothema.gr/greece/article/731868/to-xespasma-ellina-epivati-gia-tin-karadina-sta-germanika-aerodromia/ Είτε αρέσει στους Γερμανούς είτε όχι, η Ελλάδα βρίσκεται εντός ζώνης Σένγκεν, οπότε αυτό που έκανε ήταν λάθος. Δε μπορείς να έχεις πολίτες 2 κατηγοριών και να εφαρμόζεις νομοθεσίες κατά το δοκούν. Επίσης στην Ελλάδα, οι έλεγχοι τόσο πριν τη πτήση όσο και κατά την άφιξη γίνεται από κανονικούς αστυνομικούς, ενώ σε πολλά αεροδρόμια του εξωτερικού γίνεται από απλούς υπαλλήλους αεροδρομίου με ότι αυτό συνεπάγεται. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από MikeJ
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Αν το θέμα είναι αν θα ξυνίσουν ή όχι και όχι αν μπορεί να γίνει η δουλειά έστω και με ξυνίλα ... να και αν ξυνισουν να και αν γλυκίσουν Την ταλαιπωρία όμως ο ίδιος θα την φάει και οχι ο υπάλληλος.
DrLo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, epp είπε Να πω παντως οτι δεν ελεγχουν καθε φορα τα χαρτια στην αφιξη, δεν ειναι οπως π.χ. να πεταξεις ΗΠΑ που περνας απο ειδικο γκισε. Οι ελεγχοι, οσες φορες εχω πετυχει, ειναι καπως πιο "εκτακτου τυπου" δηλαδη στην εξοδο απο το αεροπλανο, αποτι θυμαμαι δηλαδη. Αντιθετα σχεδον παντα ελεγχει η αστυνομια στην αναχωρηση απο Ελλαδα, προφανως για εντοπισμο λαθρομεταναστων με πλαστα εγγραφα κλπ. Αυτο μου έχει τύχει στις Βρυξέλες, όχι απλά να κοιτάξουν χαρτιά , όχι υπάλληλοι σε γκισέ κλπ, αστυνομία κανονικά, 2-3 (με όπλα κάποιοι) ακριβώς στην έξοδο στη φισούνα του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο ! σε τέτοια φάση καλό είναι να έχεις διαβατήριο 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Την ταλαιπωρία όμως ο ίδιος θα την φάει και οχι ο υπάλληλος. κοίτα, σχετικό είναι αν "ταλαιωρία" είναι το να ξυνίσει κάποιος και να κάνει ένα τηλέφωνο παραπάνω στον προιστάμενο του 5' ... 100ευρώ για 5 λεπτά ξυνίλας είναι καλό μεροκάματο (και αυτό μου έχει τύχει ΚΑΙ με διαβατήριο απλά να με πάει από τον γκισέ Χ στον Υ για 2ο έλεγχο - Τουρκία). Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από DrLo
JakeKaufman Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Stratosnis είπε Σε ευχαριστώ, τους έστειλα email, αν και δύσκολα θα απαντήσουν νομίζω. Ξεκολλά με τα email, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε.
Stratosnis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, JakeKaufman είπε Ξεκολλά με τα email, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε. Έχει ωράριο κοινού 10:00-12:00 δοκίμασα 4-5 φορές δεν πείρα καμία απάντηση.
agnostos13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, DrLo είπε Αν το θέμα είναι αν θα ξυνίσουν ή όχι και όχι αν μπορεί να γίνει η δουλειά έστω και με ξυνίλα ... να και αν ξυνισουν να και αν γλυκίσουν 34 λεπτά πριν, DrLo είπε κοίτα, σχετικό είναι αν "ταλαιωρία" είναι το να ξυνίσει κάποιος και να κάνει ένα τηλέφωνο παραπάνω στον προιστάμενο του 5' ... 100ευρώ για 5 λεπτά ξυνίλας είναι καλό μεροκάματο (και αυτό μου έχει τύχει ΚΑΙ με διαβατήριο απλά να με πάει από τον γκισέ Χ στον Υ για 2ο έλεγχο - Τουρκία). Βάλε όμως στην εξίσωση οτι στα πλαίσια της "ξυνίλας" μπορεί να τον καθυστερήσουν αρκετά μέχρι να δώσουν το ΟΚ και να τον αφήσουν να περάσει. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί και αλμυρό αν χάσει κάποιο μέσο που έχει προπληρώσει (ειδικά αν αυτό είναι αεροπλάνο).
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, MikeJ είπε https://thepressproject.gr/ektos-segken-i-ellada-gia-ti-germania/ https://www.protothema.gr/greece/article/731868/to-xespasma-ellina-epivati-gia-tin-karadina-sta-germanika-aerodromia/ Είτε αρέσει στους Γερμανούς είτε όχι, η Ελλάδα βρίσκεται εντός ζώνης Σένγκεν, οπότε αυτό που έκανε ήταν λάθος. Δε μπορείς να έχεις πολίτες 2 κατηγοριών και να εφαρμόζεις νομοθεσίες κατά το δοκούν. Επίσης στην Ελλάδα, οι έλεγχοι τόσο πριν τη πτήση όσο και κατά την άφιξη γίνεται από κανονικούς αστυνομικούς, ενώ σε πολλά αεροδρόμια του εξωτερικού γίνεται από απλούς υπαλλήλους αεροδρομίου με ότι αυτό συνεπάγεται. Το άρθρο είναι από υπερβολικό το λιγότερο έως αναληθές. 3 φορές ταξίδεψα εκείνην την περίοδο,την μια με την οικογένεια. Ναι υπήρχαν έλεγχοι σε όλες τις πτήσεις από Ελλάδα.Κανονικά από φυσούνα βγήκαμε,και υπήρχε έλεγχος διαβατήριων από αστυνομία,λίγο μετά.Αυτό.Ούτε σαδιστικές πρακτικές,ούτε αυστηροί έλεγχοι,ούτε πολύωρες αναμονές.Μέσος όρος αναμονής 10 λεπτά.Απλός έλεγχος διαβατηρίων. Τέλος,άσχετα Σένγκεν ή όχι,η κάθε χώρα,όπως και εμείς, έχει δικαίωμα για έλεγχο στα σημείο εισόδου,όταν συντρέχουν κάποιοι λόγοι. Εχω τύχει πολλές φορές να ελέγχουν μεταξύ Ολλανδίας-Γερμανίας,πάνω στην Autobahn,κυρίως για κάνναβη,αλλά και Γερμανία-Αυστρία,και Αυστρία-Ουγγαρία. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από jmmys
epp Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, jmmys είπε Ολλανδίας-Γερμανίας,πάνω στην Autobahn,κυρίως για κάνναβη,αλλά και Γερμανία-Αυστρία,και Αυστρία-Ουγγαρία. αυτο, επισης για οσους δεν θυμουνται εκεινη την εποχη και αλλες χωρες ειχαν επαναφερει εκτακτους ελεγχους στα συνορα τους (οπως επιτρεπει η σενγκεν).
Menelaos83 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το τι θα πει η πρεσβεία,ποια πρεσβεία αλήθεια; , δεν σημαίνει τίποτα γιατί είναι άλλη η αρχή που θα το ελέγξει.Δεν μιλάμε με τι έγγραφο θα ταξιδεψει αλλά αν το έγγραφο που έχει θα γίνει δεκτό. Γνωριζουν και με τι εγγραφο θα ταξιδεψει και αν θα γινει δεκτο.Ειναι οι πλεον αρμοδιοι που γνωριζουν.
BertaJourdan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikeJ είπε https://thepressproject.gr/ektos-segken-i-ellada-gia-ti-germania/ https://www.protothema.gr/greece/article/731868/to-xespasma-ellina-epivati-gia-tin-karadina-sta-germanika-aerodromia/ Είτε αρέσει στους Γερμανούς είτε όχι, η Ελλάδα βρίσκεται εντός ζώνης Σένγκεν, οπότε αυτό που έκανε ήταν λάθος. Δε μπορείς να έχεις πολίτες 2 κατηγοριών και να εφαρμόζεις νομοθεσίες κατά το δοκούν. Επίσης στην Ελλάδα, οι έλεγχοι τόσο πριν τη πτήση όσο και κατά την άφιξη γίνεται από κανονικούς αστυνομικούς, ενώ σε πολλά αεροδρόμια του εξωτερικού γίνεται από απλούς υπαλλήλους αεροδρομίου με ότι αυτό συνεπάγεται. Την επομενη φορα που θα εισαι μπροστα στον αστυνομικο που θα σου κανει ελεγχο στο αεροδρομιο, πες του κολλητε ειμαστε ζωνη σεγκεν και τα συναφη. Οσο για το δευτερο που λες, ελεγχους στις Πυλες κανουνε οι αστυνομικοι οχι υπαλληλοι του αεροδρομιου. Εκτος και αν εννοεις τον ελεγχο ασφαλειας (χειραποσκευες κλπ.) Στην Αθηνα αυτον το ελεγχο τον κανουνε αστυνομικοι? Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από BertaJourdan
JakeKaufman Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Stratosnis είπε Έχει ωράριο κοινού 10:00-12:00 δοκίμασα 4-5 φορές δεν πείρα καμία απάντηση. Ωραία, τότε μπορείς να κάνεις αυτό που είχα κάνει εγώ κάποτε. Είχα την παλιά ταυτότητα και ήθελα οπωσδήποτε να ταξιδέψω. Πήρα μία φίλη μου και πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα. Είπα ότι εκλαπη η ταυτότητα μου Και ότι έχω κανονίσει ταξίδι στο εξωτερικό με το κορίτσι. Εκεί ανέλαβε δράση η κοπέλα η οποία παρακάλεσε τον αστυνομικό να μας βρει ένα ραντεβού εμβόλιμο για να βγάλω ταυτότητα. Πράγματι μας έκλεισε για την επόμενη μέρα ανάμεσα σε δύο υπάρχοντα ραντεβού και την επόμενη μέρα είχα στα χέρια μου ταυτότητα μου. ΥΓ Με βάλανε εμβόλιμο ανάμεσα σε δύο ραντεβού από τα οποία δεν εμφανίστηκε κανένας 1
kostasbm Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 βαριεσαι μαλλον να πας στο τμημα να βγαλεις νεα ταυτοτητα σε μια μερα κανε το ταξιδι και αν κολλησεις καπου θα λες τι παπαρια εκανα να σκεφτεις οτι πας στο αεροδρομιο π.χ εδω και σου λενε δε μπορεις να ταξιδευσεις με αυτη τη ταυτοτητα ...τι θα κανεις?? θα τους πεις δεν το ηξερα...και αυτοι θα σου πουν στα ππρια μας..... τα μετα τα καταλαβαινεις........... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις