Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

θέλω να κάνω ένα ταξίδι εντός Ευρώπης με την χρήση της αστυνομικής μου ταυτότητας. 

Επειδή η αστ. μου ταυτότητα είναι χειρόγραφη με ελληνικούς/λατινικούς χαρακτήρες (και όχι τυπωμένη) θα ήθελα να ξέρω εάν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Επίσης η φωτογραφία είναι παλιά.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με την ελλ. αστυνομία  οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Προσπάθησα στη ίδια συνομιλία να ζητήσω ανανέωση της ταυτότητας μου η οποία λήγει τον Φεβρουάριο του 23 αλλά μου είπαν ότι αφού λήξει θα μου την ανανεώσουν. <_< 

Ο προορισμός αφορά την πόλη της Ζυρίχης εάν αυτό παίζει κάποιο λόγο και το ταξίδι θα γίνει τον Δεκέμβριο του 22.

Ευχαριστώ. 

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η ταυτότητα λήγει στα 15 χρόνια. Οπότε αν δεν έχει λήξει και επίσης υπάρχουν τα στοιχεία στα λατινικά θεωρητικά μπορείς να ταξιδέψεις εντος Σενγκεν (και κάποιες άλλες χώρες πχ Αλβανία) χωρίς θέματα.

Στη πράξη σε αρκετά αεροδρόμια του εξωτερικού αν δουν χειρόγραφη ταυτότητα που η φωτογραφία είναι απ όταν ήσουν παιδάκι υπάρχει περίπτωση να έχεις λίγο θέμα και να χρειαστεί να ζητήσεις να έρθει κανένας πιο έμπειρος να ψάξει τη νομοθεσία κλπ για να βγάλεις άκρη. Σκέψου η σύντροφός μου έχει ταυτότητα με εκτυπωμένα στοιχεία και πρόσφατη αλλά παρόλα αυτά της είχαν κάνει μανουρά σε αεροδρόμιο γιατί όπως μαι να το κάνουμε μοιάζει με πατσαβουρι η ταυτότητα μας. Καλό είναι να έχεις εναλλακτικό έγγραφο για σύγκριση πχ το δίπλωμα οδήγησης που είναι σύγχρονων προδιαγραφών και επίσης εισιτήριο επιστροφής και λεφτά (δλδ ότι δε σκοπεύεις να μείνεις εκεί για δουλειά).

Αλλιώς βγάζεις ενα διαβατήριο που πλέον κρατάει 10 χρόνια και κοστίζει περίπου 90-100 ευρώ μαζί με φωτογραφίες παράβολα και βγαίνει σε 3-5 μέρες σε αστυνομικά τμήματα που έχουν τμήμα διαβατηρίων καο ξενοιαζεις. 

• Like 3
Δημοσ.

Πρόβλημα 100% με χειρόγραφη. Θα καταφέρεις να ταξιδέψεις εφόσον δεν έχει παρέλθει 15ετια απο όταν εκδόθηκε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σε παιδεψουν και θα αγχωθεις

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Καλημέρα,

θέλω να κάνω ένα ταξίδι εντός Ευρώπης με την χρήση της αστυνομικής μου ταυτότητας. 

Επειδή η αστ. μου ταυτότητα είναι χειρόγραφη με ελληνικούς/λατινικούς χαρακτήρες (και όχι τυπωμένη) θα ήθελα να ξέρω εάν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Επίσης η φωτογραφία είναι παλιά.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με την ελλ. αστυνομία  οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Προσπάθησα στη ίδια συνομιλία να ζητήσω ανανέωση της ταυτότητας μου η οποία λήγει τον Φεβρουάριο του 23 αλλά μου είπαν ότι αφού λήξει θα μου την ανανεώσουν. <_< 

Ο προορισμός αφορά την πόλη της Ζυρίχης εάν αυτό παίζει κάποιο λόγο και το ταξίδι θα γίνει τον Δεκέμβριο του 22.

Ευχαριστώ. 

Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα,πες ότι έχασες την ταυτότητα και βγάλε μια καινούργια 

ή βγάλε ένα διαβατήριο,10 έτη πλέον όπως ειπώθηκε,για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος.Εξωτερικό,ακόμα και εντός Ε.Ε.,το πιο επίσημο έγγραφο είναι το διαβατήριο.

Τωρα αν θέλεις να ρισκάρεις,εσυ το αποφασίζεις.Μπορει να μην υπάρξει  πρόβλημα,μπορεί και να υπάρξει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Καλημέρα,

Ευχαριστώ. 

άλλαξε την άμεσα....δήλωσε απώλεια ,πήγαινε βγάλε νέες φωτό και γραμμή για το τμήμα για έκδοση νέας..... 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Το ότι είναι coin flip το αν θα υπάρξει θέμα το γνωρίζω, τουλάχιστον ας κάνω ότι μπορώ για να είμαι σωστός.

Θα προσπαθήσω να πάω να ανανεώσω την αστ. ταυτότητα, το θέμα είναι εάν δηλώσω απώλεια θα κάνει αρκετό καιρό να βγει από όσο γνωρίζω.

Το σενάριο να ανανεώσω/βγάλω διαβατήριο προσπαθώ να το αποφύγω προς το παρόν λόγο κόστους (ζευγάρι).

• Confused 1
Δημοσ.

Ζυρίχη το μονο μερος που εχω ακούσει να ζητουν χαρτι απο πρόξενιο για να σε αφήσουν να φυγεις με φθαρμένη ταυτότητα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fragos είπε

Ζυρίχη το μονο μερος που εχω ακούσει να ζητουν χαρτι απο πρόξενιο για να σε αφήσουν να φυγεις με φθαρμένη ταυτότητα

τι εννοείς να σε αφήσουν να φύγεις, από την ζυρίχη? και τι χαρτί από το προξενίο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε φιλε σοβαρα τωρα, θα δωσεις τοσα λεφτα για το ταξιδι και πραγματικα θα ρισκαρεις την ταλαιπωρια/μπερδεμα για να μην βγαλεις διαβατηριο που θα κοστισει μεν καμια 80-100 ευρω και θα ισχυει για 5 ή 10 χρονια; 

και ολα αυτα μιλωντας για το "εξοδο" των 100 ευρω, ενω στη Ζυριχη θα δωσεις 25 ευρω την πιο φτηνη πιτσα (για 1 ατομο) ; 4.20 ευρω το μονό εισιτηριο για την ζωνη στο κεντρο των ΜΜΜ, κανα 10αρι το πιο φτηνο κεμπαπ και δεν αναφερω τιμες εστιατοριων κλπ. 10 χρονια ειμαι εδω και μου φαινεται λιγο αστειο οτι καποιος θα ρθει Ζυριχη χριστουγεννα και δεν θελει να βγαλει διαβατηριο λογω κοστους.

Επεξ/σία από epp
  • Like 8
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.

Το ότι είναι coin flip το αν θα υπάρξει θέμα το γνωρίζω, τουλάχιστον ας κάνω ότι μπορώ για να είμαι σωστός.

Θα προσπαθήσω να πάω να ανανεώσω την αστ. ταυτότητα, το θέμα είναι εάν δηλώσω απώλεια θα κάνει αρκετό καιρό να βγει από όσο γνωρίζω.

Το σενάριο να ανανεώσω/βγάλω διαβατήριο προσπαθώ να το αποφύγω προς το παρόν λόγο κόστους (ζευγάρι).

Η ταυτότητα  βγαίνει αυθημερόν.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, epp είπε

ρε φιλε σοβαρα τωρα, θα δωσεις τοσα λεφτα για το ταξιδι και πραγματικα θα ρισκαρεις την ταλαιπωρια/μπερδεμα για να μην βγαλεις διαβατηριο που θα κοστισει μεν καμια 80-100 ευρω και θα ισχυει για 5 ή 10 χρονια; 

και ολα αυτα μιλωντας για το "εξοδο" των 100 ευρω, ενω στη Ζυριχη θα δωσεις 25 ευρω την πιο φτηνη πιτσα (για 1 ατομο) ; 4.20 ευρω το μονό εισιτηριο για την ζωνη στο κεντρο των ΜΜΜ, κανα 10αρι το πιο φτηνο κεμπαπ και δεν αναφερω τιμες εστιατοριων κλπ. 10 χρονια ειμαι εδω και μου φαινεται λιγο αστειο οτι καποιος θα ρθει Ζυριχη χριστουγεννα και δεν θελει να βγαλει διαβατηριο λογω κοστους.

Συγνώμη που δεν μου περισσεύουν 200€  και έρχομαι όσο πιο οικονομικά μπορώ με την σύντροφο για τέσσερα βράδια. Την επόμενη φορά θα φροντίσω να νοικιάσω και αμάξι αντί να δώσω 4.20 για εισιτήριο...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Η ταυτότητα  βγαίνει αυθημερόν.

Ναι μεν, αλλά τα ραντεβού που κλείνουν μπορεί να είναι και ένα μήνα μετά τουλάχιστον Θεσσαλονίκη που πήγα να βγάλω πήγα αρχές Σεπτεμβρίου και έκλεισαν ραντεβού 17 Οκτωβρίου μου έδωσαν ένα χαρτί ότι έχασα ταυτότητα μέχρι να πάω να εκδοθεί η νέα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν αυτο καταλαβες τι να σου πω νοικιασε και cabrio.

Αυτο που εγραψα και που εννοω ειναι οτι δεν εχει νοημα να παρεις το ρισκο ή να σου κατσει η ταλαιπωρια ή το μπερδεμα (σε καποιον ελεγχο με την χειρογραφη ταυτοτητα-βενταλια) γιατι το εξοδο δεν ειναι τοσο μεγαλο μπροστα στην επενδυση (εξοδο) του ταξιδιου, μιας και δε μιλαμε για κανεναν φτηνο προορισμο.

Κατα τα αλλα οκ, αν εισαι τσιμα τσιμα και δεν φτανουν για διαβατηριο πας οπως εισαι με την ταυτοτητα, δεν υπαρχει λογος περαιτερω συζητησης. Προσπαθησε απλα να βγαλεις καινουρια αν γινεται. Στις αφιξεις δεν υπαρχει παντα ελεγχος, ειναι πως θα τυχει ή τι πληροφοριες κλπ εχουν.

Για ελεγχο στο αεροδρομιο θα πεις οτι σου ειπε η αστυνομια , και αν γινει πουθενα ελεγχος ή σου ζητηθει καπου, δειξε διπλωμα οδηγησης που ειναι καπως πιο "στανταρτ" και πιο γνωστο format

Επεξ/σία από epp
  • Like 8
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...