Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/11/2022 στις 1:46 ΜΜ, Rattlehead είπε

Το interface είναι όπως στο βίντεο αυτό. Εκεί δείχνει για άλλες εφαρμογές. Πάντως disney είναι κομπλέ. Ο, τι δεν περνάει, το βάζεις με unknown sources και τελος

Φιλε μου την αγορασα σημερα, μπορεις ,αν σου ειναι ευκολο, να παραθέσεις κάποιο βιδεο σχετικα με εγκαταστάσεις απο unknown sources, πχ θελω να εγκαταστήσω την εφαρμογή της cosmote tv

Δημοσ.

Καλησπέρα! Αγόρασα χθες την 6420 που έχει android στα 319€ από τον Γερμανό. Ήθελα να αντικαταστήσω μία Samsung FullHD που είχα στο σαλόνι. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω smart 4K. Έχω βέβαια «εικόνα» από φίλους που ο ένας είχε Sony 4K και ο άλλος LG 4K.

Λοιπόν, με αυτό που θα πω μπορεί να πέσετε να με φάτε αλλά για μένα ήταν πολύ μεγάλη η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Θα σας το αναλύσω. Η 4Κ ανάλυση θεωρητικά σου προσφέρει αυτή την καθαρότητα και την κρυστάλλινη εικόνα που δεν έχει η 1080p ανάλυση. Την πάτησα σαν πρωτάρης γιατί βλέποντας πεντακάθαρη εικόνα σε Sony και LG τηλεοράσεις που είχαν οι φίλοι μου σκέφτηκα ότι πόσο χειρότερη να είναι η Thompson. Κι όμως! Είναι μέρα με νύχτα! Έχω ελαφρώς πιο καθαρή εικόνα από την FullHD 5ετιας τηλεόραση που είχα και μη σου πω ότι σε χρώματα είναι καλύτερη η FullHD που έχω παρόλες τις ρυθμίσεις που έκανα στην εικόνα. Θα μου πείτε "ρε φίλε τι περίμενες με 319€"; Θα σας απαντήσω ότι η τηλεόραση είναι τίμια για κάποιον που είχε μία TV Plasma του 2010 και πιθανόν να υποστήριζε μέχρι 720p., δηλαδή απλό HD. Εκεί ναι θα δει μεγάλη διαφορά! Όμως αυτό που βλέπουν τα μάτια μου εμένα το λέω •ψευτό4Κ•!!! Δεν είμαι τρελός να την συγκρίνω με τηλεοράσεις που κάνουν 1000€ αλλά την συγκρίνω με την Samsung 4Κ UE55AU7172 HDR που είχαν περίπου την ίδια τιμή πριν την προσφορά! και μιλάμε για αρκετά ανώτερη εικόνα η Samsung! 

Έγραψα όλο αυτό το σεντόνι για να προλάβω κάποιους που νομίζουν ότι θα πάρουν μία εξαιρετική 4Κ TV. Ναι μεν εξαιρετική η τιμή για 4Κ αλλά τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις.

• Thanks 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agdalov είπε

Καλησπέρα! Αγόρασα χθες την 6420 που έχει android στα 319€ από τον Γερμανό. Ήθελα να αντικαταστήσω μία Samsung FullHD που είχα στο σαλόνι. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω smart 4K. Έχω βέβαια «εικόνα» από φίλους που ο ένας είχε Sony 4K και ο άλλος LG 4K.

Λοιπόν, με αυτό που θα πω μπορεί να πέσετε να με φάτε αλλά για μένα ήταν πολύ μεγάλη η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Θα σας το αναλύσω. Η 4Κ ανάλυση θεωρητικά σου προσφέρει αυτή την καθαρότητα και την κρυστάλλινη εικόνα που δεν έχει η 1080p ανάλυση. Την πάτησα σαν πρωτάρης γιατί βλέποντας πεντακάθαρη εικόνα σε Sony και LG τηλεοράσεις που είχαν οι φίλοι μου σκέφτηκα ότι πόσο χειρότερη να είναι η Thompson. Κι όμως! Είναι μέρα με νύχτα! Έχω ελαφρώς πιο καθαρή εικόνα από την FullHD 5ετιας τηλεόραση που είχα και μη σου πω ότι σε χρώματα είναι καλύτερη η FullHD που έχω παρόλες τις ρυθμίσεις που έκανα στην εικόνα. Θα μου πείτε "ρε φίλε τι περίμενες με 319€"; Θα σας απαντήσω ότι η τηλεόραση είναι τίμια για κάποιον που είχε μία TV Plasma του 2010 και πιθανόν να υποστήριζε μέχρι 720p., δηλαδή απλό HD. Εκεί ναι θα δει μεγάλη διαφορά! Όμως αυτό που βλέπουν τα μάτια μου εμένα το λέω •ψευτό4Κ•!!! Δεν είμαι τρελός να την συγκρίνω με τηλεοράσεις που κάνουν 1000€ αλλά την συγκρίνω με την Samsung 4Κ UE55AU7172 HDR που είχαν περίπου την ίδια τιμή πριν την προσφορά! και μιλάμε για αρκετά ανώτερη εικόνα η Samsung! 

Έγραψα όλο αυτό το σεντόνι για να προλάβω κάποιους που νομίζουν ότι θα πάρουν μία εξαιρετική 4Κ TV. Ναι μεν εξαιρετική η τιμή για 4Κ αλλά τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις.

Τί υλικό είδες ακριβώς;

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agdalov είπε

Να υποθέσω έβαλες να δεις κάποιο αρχείο (όχι YouTube και τέτοια) σε 4k έτσι; Γιατί για χαμηλότερες αναλύσεις μπορεί να μην κάνει upscaling.

Επίσης, έπαιξες με τα χρώματα; Όλες οι τιβι έχουν χάλια εργοστασιακές ρυθμίσεις, το movie mode τους είναι πιο κοντά στο σωστό. Γενικά τα σωστά χρωματικά είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, agdalov είπε

Με πρόλαβε επί τού πληκτρολογίου ο alexxkidd31! Δεν ξέρω αν στίς ρυθμίσεις που "έπαιξες" συμπεριέλαβες και το movie mode. Σε σχετικό video review πού ανέβασε ο συμφορουμίτης Rattlehead (από τήν παραπλήσια tv θέματος) αναφέρεται ότι σε αυτή τήν ρύθμιση τής οθόνης η εικόνα είναι αρκετά καλή. 

Επεξ/σία από astrolavosg
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, billaras777 είπε

Φιλε μου την αγορασα σημερα, μπορεις ,αν σου ειναι ευκολο, να παραθέσεις κάποιο βιδεο σχετικα με εγκαταστάσεις απο unknown sources, πχ θελω να εγκαταστήσω την εφαρμογή της cosmote tv

Για να είμαι πιο ορθος:uknown sources για αυτήν την όχι Android αλλά smatv tv 3.0 είναι το google play store!

Μπαίνεις από τον browser της τηλεόρασης σου στο play store βρίσκεις την εφαρμογή, την κατεβάζεις και την εγκαθιστάς. Σου βρήκα ένα βίντεο από έναν Ινδό. Κάνε mute γιατί στο background το παιδί του έχει πλανταξει στο κλαμα(αυτός θεούλης συνεχιζει) και δες τι κανει

https://youtu.be/4MgEVd9aeRM

Επεξ/σία από Rattlehead
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για να απαντήσω σε όλους.

Στον φίλο που λέει τι υλικό έβαλες; Έβαλα ταινία στο Netflix. Συγκεκριμένα εκεί που διέκρινα τις αδυναμίες ήταν στο σημείο που η ταινία είχε αρκετές σκοτεινές σκηνές και με δυσκολία διέκρινα μέσα στο μαύρο τα πλάνα. Στα κανάλια της TV Δεν έχει αυτή την κρυστάλλινη εικόνα. Μακάρι να κάνω κάτι λάθος, το εύχομαι! Στα δύσκολα θέλω να δω την ποιότητα της τηλεόρασης(όπως οι σκοτεινές σκηνές) και οχι  YouTube  που έβαλα στην αναζήτηση 4Κ video και έβαλα να δω ένα βίντεο με τοπία, πράσινα βουνά και καταρράκτες που εκεί όντως ήταν εξαιρετική η εικόνα.

Επίσης σε xbox series s και ενώ ενεργοποίησα την λειτουργία παιχνιδιού και μέσα στην κονσόλα ενεργοποίησα το 4Κ, δεν είχα την τέλεια απόδοση των χρωμάτων και των γραφικών.

Ίσως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει τι ρυθμίσεις να βάλω; Γράψτε μου αν δεν σας είναι κόπος σε τι τιμή να βάλω τον κορεσμό, αντίθεση, κλπ. Επίσης νομίζω η καλύτερη λειτουργία εικόνας είναι η «δυναμική» με λίγο πείραγμα των ρυθμίσεων. Βοηθήστε με, με συγκεκριμένες τιμές μήπως δω λίγο φως και αλλάξω γνώμη.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/11/2022 στις 12:26 ΜΜ, DownUNDERground είπε

Κάπου διάβαζα για κάποια μοντέλα που έχουν κάποια ρύθμιση να κάνουν bypass το αργό άνοιγμα με κάποιο τρόπο (ίσως ανοίγουν μετέπειτα στο background το "android "κομμάτι; ). Γνωρίζεις κάτι σχετικά;

Ναι, το λένε γρήγορη εκκίνηση και ανοίγει πρώτα το κομμάτι της TV και κατόπιν το android κομμάτι (κάτοχος 50άρας UG6400 από 8/21, έχω και review στο σκρούτζ με το ίδιο όνομα). Χρόνος κάτω των 10'' για εικόνα συν άλλα 5'' για μενού.

• Thanks 2
Δημοσ.

Πήγα σήμερα να την δω σε ενα κατάστημα και δυστυχώς τράβηξε το μάτι μου μια LG C1 πιο πέρα, έφυγα με το κεφάλι κάτω...🤣

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, agdalov είπε

Για να απαντήσω σε όλους.

Στον φίλο που λέει τι υλικό έβαλες; Έβαλα ταινία στο Netflix. Συγκεκριμένα εκεί που διέκρινα τις αδυναμίες ήταν στο σημείο που η ταινία είχε αρκετές σκοτεινές σκηνές και με δυσκολία διέκρινα μέσα στο μαύρο τα πλάνα. Στα κανάλια της TV Δεν έχει αυτή την κρυστάλλινη εικόνα. Μακάρι να κάνω κάτι λάθος, το εύχομαι! Στα δύσκολα θέλω να δω την ποιότητα της τηλεόρασης(όπως οι σκοτεινές σκηνές) και οχι  YouTube  που έβαλα στην αναζήτηση 4Κ video και έβαλα να δω ένα βίντεο με τοπία, πράσινα βουνά και καταρράκτες που εκεί όντως ήταν εξαιρετική η εικόνα.

Επίσης σε xbox series s και ενώ ενεργοποίησα την λειτουργία παιχνιδιού και μέσα στην κονσόλα ενεργοποίησα το 4Κ, δεν είχα την τέλεια απόδοση των χρωμάτων και των γραφικών.

Ίσως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει τι ρυθμίσεις να βάλω; Γράψτε μου αν δεν σας είναι κόπος σε τι τιμή να βάλω τον κορεσμό, αντίθεση, κλπ. Επίσης νομίζω η καλύτερη λειτουργία εικόνας είναι η «δυναμική» με λίγο πείραγμα των ρυθμίσεων. Βοηθήστε με, με συγκεκριμένες τιμές μήπως δω λίγο φως και αλλάξω γνώμη.

Προφανώς η ταινία στο Netflix σου έπαιξε σε HDR και επειδή το HDR της τηλεόρασης είναι πολύ κακό έβλεπες σκοτεινή εικόνα κλπ.

• Thanks 2
Δημοσ.

Την αγόρασα κι εγώ και μέχρι ώρας την δοκιμάζω σε casual φάση, για να δω τι πήρα, και όχι να την βγάλω σούπερ αγορά η άχρηστη.

Διαβαζοντας τα παραπάνω, ή που μιλάμε για συγκρίσεις με τηλεοράσεις τελείως άλλου budget η που η δικη μου αίσθηση περί καλής εικόνας μένει στις VHS κασέτες.

Επιγραμματικά, νομίζω πως η τηλεόραση ειναι μια πάρα πολύ τίμια επιλογή που την παίρνει κάποιος που ξέρει πως κάνει 320 ευρώ και οχι 1320, τα κάνει όλα μια χαρά και γρήγορα, η εικόνα θα έλεγα πως είναι πολύ καλή και γενικά, οσοι δεν έχετε "αγχος" μη τυχόν και το μαυρο δεν ειναι ΚΑΤΙμαυρο, προχωρήστε άφοβα και θα τη φχαριστηθειτε.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, giokspy είπε

Τελικά ξέρει κανείς αν υποστηρίζει 4κ Netflix κάποια από τις δύο???

Υποστηρίζει, το δοκίμασα εγώ ο ίδιος.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...