Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με καινούργια Bluetooth ηχεία σε Windows

antirix024

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας. Πριν λίγο καιρό αγόρασα κάποια BT ηχεία με τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος (Edifier G2000) όμως έχω το εξής πρόβλημα. Όταν παίζει ήχος (π.χ. από κάποιο βίντεο στο ΥΤ ή μουσική από το Spotify και πατήσω την παύση και περιμένω πάνω από 5 δευτερόλεπτα και πατήσω το play να ξανα παίξει ο ήχος τότε ξεκινάει μια μικρή καθυστέρηση να βγαίνει από τα ηχεία (3-4 δευτερόλεπτα). 

Αυτό κανονικά δεν θα με ενοχλούσε αλλά όταν είμαι σε τηλεδιάσκεψη είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί όταν μιλάω εγώ και μετά αρχίσει να μιλάει ο άλλος βλέπω το στόμα να κουνιέται αλλά ο ήχος δεν βγαίνει από τα ηχεία για 3-4 δευτερόλεπτα και έτσι έχω χάσει σχεδόν ότι έχει πει. 

Το BT dongle που έχω είναι έκδοση ΒΤ 4.0. Ίσως αυτό να παίζει ρόλο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν συμβαίνει με τα ΒΤ ακουστικά που έχω. Μόνο με τα συγκεκριμένα ηχεία. 

Κάνω κάτι λάθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως το bt dongle ή τα ηχεία μπαίνουν σε αναμονή όταν είναι ανενεργή η σύνδεση για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά αργούν να επανέλθουν;

Δες στην διαχείριση συσκευών, στην συσκευή bt ή στα ηχεία->Ιδιότητες->καρτέλα Διαχείριση ενέργειας (αν έχει τέτοια καρτέλα) και αν έχει απενεργοποίησε την επιλογή για να μπαίνει η συσκευή σε αναμονή.

• Like 1

2 ώρες πριν, micos000 είπε

Μήπως το bt dongle ή τα ηχεία μπαίνουν σε αναμονή όταν είναι ανενεργή η σύνδεση για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά αργούν να επανέλθουν;

Δες στην διαχείριση συσκευών, στην συσκευή bt ή στα ηχεία->Ιδιότητες->καρτέλα Διαχείριση ενέργειας (αν έχει τέτοια καρτέλα) και αν έχει απενεργοποίησε την επιλογή για να μπαίνει η συσκευή σε αναμονή.

το έχω κάνει αυτό ήδη. Και από τις ιδιότητες και από το registry με κάποιο χακ που βρήκα στο YT. 

Τελικά ψάχνοντας βρήκα ένα firmware update που διορθώνει το πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι στα Ρώσικα. Αν ξέρει κανείς να μου μεταφράσει τις οδηγίες θα ήμουν ευγνώμων. Είναι στο κάτω μέρος της σελίδας. 

Speaker system EDIFIER G2000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορίστε και η μετάφραση (google translate φυσικά)...

Инструкция по обновлению прошивки G2000.pdf

Στο site λέει το εξής...

Αναφορά σε κείμενο

All models released since 2020 have a new firmware version and do not need to be updated.

-Fixed delay when starting music/video playback

-Fixed premature transition to standby mode when there is no signal in the speakers for a second

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

12 ώρες πριν, micos000 είπε

Ορίστε και η μετάφραση (google translate φυσικά)...

Инструкция по обновлению прошивки G2000.pdf 185.65 kB · 0 downloads

Στο site λέει το εξής...

Σε ευχαριστώ πολύ. Το παλεύω όλο το πρωί και δεν ακούω με τίποτα αυτά τα 6 μπιπ που λέει ότι πρέπει να ακούσω αν όλα πάνε καλά, που σημαίνει ότι είτε δεν διαβάζει το στικάκι (δοκίμασα 2 ένα καινούργιο και ένα παλιό με fat32) είτε όντως έχει αναβαθμισμένο firmware. Όμως ακόμα το κάνει αυτό. Ενώ σε ένα review ενός χρήστη στο amazon διάβασα ότι το συγκεκριμένο firmware διορθώνει εντελώς το πρόβλημα. 

Θα μιλήσω με cosmodata που αγόρασα τα ηχεία να δούμε μήπως από κει βγάλω άκρη ή μου τα αντικαταστήσουν. Λες να έχω καμια τύχη; 

• Like 1

3 ώρες πριν, antirix024 είπε

Λες να έχω καμια τύχη; 

Αν είναι σε εγγύηση μπορεί να στο δεχτούν. Δεν είναι όμως και απόλυτο γιατί μπορεί να μην δεχτούν ότι είναι βλάβη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...