Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τότε που μετακόμισα το gaming σύστημα στο υπόγειο, με ηχεία Logitech z5400, έχω το εξής πρόβλημα. Οταν κάποιος μέσα στο σπίτι ανοίξει η κλείσει κάποια λάμπα, άσχετα απο ποιον όροφο είναι, ακούγεται καμιά φορά ένας πολύ μπάσος κρότος από το subwoofer. Η έντασή του είναι random. Καμιά φορά ίσα που ακούγεται. Αλλά άλλες φορές είναι τόσο δυνατός και απότομος που κυριολεκτικά πετάγομαι από την καρέκλα!

Δηλαδή ένα πολύ συνηθισμένο σενάριο είναι να είμαι στον υπολογιστή αργά το βράδυ με τα ηχεία πολύ χαμηλά στο volume και κάποιος από τον πάνω όροφο να πάει τουαλέτα ή στην κουζίνα, να ανοίξει το φως και να μου κόψει 2-3 μέρες από την ζωή μου. Ο κρότος δεν έχει σχέση με το volume. Aρκεί απλά τα ηχεία να είναι ανοιχτά.

Γιατί γίνεται αυτό? Υπάρχει κάποιος τροπος να το διορθώσω? Κάποιο φίλτρο, ειδικό πολύμπριζο, κλπ? Δοκίμασα και μία άλλη πρίζα αλλά πάλι το ίδιο γίνεται.

Επεξ/σία από imgema
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κρότος είναι παρεμβολή στο κύκλωμα ρεύματος και περνάει από τη παροχή των ηχείων γιατί ή τα καλώδια είναι κακής ποιότητας ή το ενσωματωμένο τροφοδοτικό έχει πει το ποίημα στο φιλτράρισμα ή/και έχει ελαττωματική γείωση.

Βγάλε το RCA και άσε μόνο ρεύμα στα logi. Αν ανοιγοκλείσει διακόπτης και συνεχίσει ο κρότος είναι ελαττωματικό τροφοδοτικό των Ζ5400.

αν ο θόρυβος σταματήσει τότε κοιτάς για καλύτερα RCA με μαγνητική θωράκιση. Αυτά τα φθηνιάρικα που δίνουν μαζί με τα ηχεία ήταν τελείως της πλάκας.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Xμμμ, τα ηχεία αυτά δεν έχουν καλώδια RCA. Απλό καλώδιο με τα γυμνά συρματάκια που τα κοτσάρεις στις άκρες. Στο PC παέι από το panel με καρφάκια και από το panel στο Woofer με ένα χοντρό καλώδιο που μοιάζει με VGA.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, imgema είπε

Xμμμ, τα ηχεία αυτά δεν έχουν καλώδια RCA. Απλό καλώδιο με τα γυμνά συρματάκια που τα κοτσάρεις στις άκρες. Στο PC παέι από το panel με καρφάκια και από το panel στο Woofer με ένα χοντρό καλώδιο που μοιάζει με VGA.

Οπως σε ειπε ο φιλος  , φτιαχνεις καινουρια , στα συγκεκριμενα ηχεια εχει θεμα η καλωδιωση τους.

Ακροδεκτες , σειριακο και καλης ποιοτητας καλωδια απο μαγαζι με ηλεκτρονικο υλικο , κολλητηρι και αμα πιανουν τα χερια σου βρισκεις και το σχεδιο το που κολλας και εισαι οκ , αλλιως στο φτιαχνει καποιος που ξερει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Οπως σε ειπε ο φιλος  , φτιαχνεις καινουρια , στα συγκεκριμενα ηχεια εχει θεμα η καλωδιωση τους.

Ακροδεκτες , σειριακο και καλης ποιοτητας καλωδια απο μαγαζι με ηλεκτρονικο υλικο , κολλητηρι και αμα πιανουν τα χερια σου βρισκεις και το σχεδιο το που κολλας και εισαι οκ , αλλιως στο φτιαχνει καποιος που ξερει.

Δηλαδή η λύση είναι η αλλαγή όλων των καλωδίων (πρίζας, 5x καλώδια για τα ηχεία, τα 3 καρφάκια από Panel σε PC και το σειριακό από Woofer σε panel?)

Δημοσ.

Εαν το πρόβλημα εμφανίστηκε από τη στιγμή που μετακόμισες το ηχοσύστημα , εγώ στη θέση σου πριν κάνω την οποιαδήποτε παρέμβαση θα έπαιρνα το ηχοσύστημα και θα το δοκίμαζα σε άλλο σπίτι φίλου για να δω εαν το ξανακάνει.Τουλάχιστον να αποκλείσεις εαν φταίει το ίδιο το ηχοσύστημα ή είναι θέμα θορύβου του δικτύου της ΔΕΗ.

Εαν συνεχίζει να το κάνει , μπορείς να δοκιμάσεις να το συνδέσεις σε ένα καλό πολύπριζο που έχει φίλτρα ηχοπαρασιτικά.Πχ κάποιο της APC.Επικουρικά μπορείς να πάρεις βαρελάκια φερρίτη και να βάλεις στο καλώδιο τροφοδοσίας.Την ίδια δουλειά κάνουν.Πάντως επειδή τα συγκεκριμένα ηχεία τα είχα , ποτέ δεν μου έκαναν αυτό τον ήχο που λες.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Update: Τελικά έκανα δύο ενέργειες. Το σύνδεσα σε μία διπλανή πρίζα και ταυτόχρονα άλλαξα και το καλώδιο με ένα που είχε ήδη επάνω του "βαρελάκι" από κάποια άλλη συσκευή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχω ξανακούσει αυτόν τον κρότο. Μονο έναν ελάχιστο κάνει όταν ανοιγω/κλεινω ο ίδιος τα φώτα στον ίδιο όροφο. ομως δεν κάνει πια αυτό το μπαμ στα ξαφνικά, χωρίς να κάνω κάτι εγώ. Οπότε μπορώ να πω ότι το θέμα λύθηκε στο 100%.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές :)

• Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επίσης μπορείς να βάλεις την τροφοδοσία του pc όλου και του logiteck  πάνω σε ups ή σε καλό πολυμπριζο  με σταθεροποιητή τάσης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...