Le Perv Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εβαλα την ΕxLight διανομη να την δοκιμασω ( υποτιθεται οτι ειναι πολυ ελαφρια κι επρεπε να μου ξυλωσει τα χερια απο τη δυναμη... τοσο ελαΦΡΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ) Ειναι μεσα σε εναν SSD Samsung. Την εγκατεστησα μαζι με αλλη διανομη Manjaro KDE που εδραζεται σε Μ.2 αυτη (αλλος δισκος αυτος, στο ιδιο μηχανημα) Στο Manjaro (M.2 δισκος) τρεχουν ολα νερακι. Αερας. Ολα λειτουργικα. Σε εκεινη την EXLight χανεται η συνδεση με το wifi κι επανερχεται μετα. Και μετα ξανα-μανα, τα ιδια. Τι κουφο κι αυτο? Θα φαει ξηλωμα η ExLight αφου δεν περασε το τεστ. Αλλα τι σκ@τ@ γινεται? Μυστηρια πραγματα. Δεν το εχω ξαναδει αυτο το πραγμα. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Le Perv
darkthan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το μονο που θα σου προτεινα ειναι να βαλεις ενα lts kernel γιατι αν δεν το γνωριζεις ....εισαι σε unstable /development διανομη . (καλα γιατι δεν εβαζες το elive καλυτερο ειναι...) Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από darkthan 1
jim_p Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μηπως ειναι ενεργο το power management στο wifi και ριχνει τη συνδεση? Θα το δεις στο iwconfig. Αν δεν εινια αυτο, τοτε ισως να ειναι προβληματικος ο driver που εχει η διανομη για το wifi σου. Realtek να υποθεσω? Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από jim_p 1
Le Perv Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, asfodelus είπε Πω, τους μαμησα τη διανομη 😆 19 ώρες πριν, darkthan είπε Το μονο που θα σου προτεινα ειναι να βαλεις ενα lts kernel γιατι αν δεν το γνωριζεις ....εισαι σε unstable /development διανομη . (καλα γιατι δεν εβαζες το elive καλυτερο ειναι...) Ειπες καλη ιδεα. Ετοιμος ειμαι να την ξηλωσω. Αλλα κουρασμενος απο δουλεια.... ερχεται ΣΚ ομως. Θα εχω χρονο. 10 ώρες πριν, jim_p είπε Μηπως ειναι ενεργο το power management στο wifi και ριχνει τη συνδεση? Θα το δεις στο iwconfig. Αν δεν εινια αυτο, τοτε ισως να ειναι προβληματικος ο driver που εχει η διανομη για το wifi σου. Realtek να υποθεσω? Χμμμ, κατι πηρε το ματι μου με τις παλιο-ρυθμισεις που εχει. Αλλα δε μπορεσα να καταλαβω τι θελει να πει ο ποιητης. Εδω κοιτα κατασταση.... Τι πηγα κι εβαλα? Δεν καταλαβαινω τιποτα. 😄 Αυτες ειναι ολες οι ρυθμισεις εξοικονομησης ενεργειας. Οποιος καταλαβε, καταλαβε. Οι υπολοιποι ας ασχοληθειτε με καλυτερη διανομη Το iwconfig δινει Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: **:**:**:**:**:** Bit Rate=150 Mb/s Tx-Power=20 dBm Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off Link Quality=41/70 Signal level=-69 dBm Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:10 Invalid misc:13 Missed beacon:0 Power Management : off λεει αρα.....αρα.... κατι γινεται με τον driver? Δε ξερω το ανταπτορακι τι τσιπ εχει. Ενα Netgear ειναι. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από Le Perv
darkthan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 καλο ειναι να ανοιξεις ενα τερματικο και να δωσεις την εντολη που λεει παραπανω ο φιλος @BadBoy για να μας δωσεις κι αλλα στοιχεία αν θες να βοηθησουμε . το προβλημα που εχεις λογικα ειναι λογο πυρηνα το ειχα συναστησει ποιο παλια σε δικο μου λαπτοπ μετα απο αναβαθμηση σε arch βεβαια αλλα ειχα και τον lts και με ενα reboot ολα οκ.
Le Perv Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αλλαξα διανομη. Αφου το ΕxLight ηταν πειραματοζωο. Δεν αξιζει το χρονο μου. Ειναι περιορισμενος λογω δουλειας. Εβαλα Mabox... καλη λαλακια κι αυτη.... να μην αρχισω... Βασισμενη σε Manjaro. Πανεμορφη. Mε προγραμματα που γουσταρω πολυ (mpv, firefox κτλ.) Και με καποια διαμαντια που ουτε καν γνωριζα (π.χ. το nitrogen που αλλαζεις wallpaper και μαζι αλλαζουν χρωματα τα παραθυρα, να ταιριαζουν. Μαγικο!) Με οpenbox που δινει μια διαφορετικη γευση (εχει μια ρετριλα). Αλλα με Screen tearing που στραβωνει. Μια αηδια και μιση. Χαλι. Κατι πηγα να φτιαξω με το VSync της AMD. Mε το που ειδα οτι χρησιμοποιει ιδιοτροπο compositor, το Picom.... τα παρατησα κι εδω. Μετα κρασαραν τα firefox συνεχομενα για 2 μερες και στις 2 διανομες που εχω στο μηχανημα, στο Mabox και στο Manjaro που κανω δουλεια μου. 2 μερες χωρις ιντερνετ. 2 μερες παλευα να τα φτιαξω. Ολα αυτα μετα απο αναβαθμιση και στα 2, του ενος γιγα το καθενα. Τι σταδιαλα? Εν τελει τα καταφερα να δουλεψουν. Για ονομα. Αυτο ηταν χοντρη ζημια να μεινω ανευ διαδικτυου. Ηθικο διδαγμα: Να μην ασχολουμαι με μικρες διανομες. Δε δουλευει τιποτα σωστα. Δε θα κατσω να φτιαξω εγω τη διανομη του αλλου. Ο χρονος ειναι περιορισμενος για με'. Καλυτερα να τον αφιερωσω σε μπυρες και σουβλακια Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από Le Perv
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα