radical239 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Επιτέλους! Είχα σοβαρό πρόβλημα στο να κουβαλάω την ταυτότητά μου (ζυγίζει και 10 γραμμάρια...) τώρα όλα στο κινητό... Άσε το δίπλωμα... Άλλα 10 γραμμάρια εκεί... Πραγματικά σωτήριο... Μας έπεφταν τα σορτσάκια τα καλοκαίρια από το βάρος. Αυτή η λειτουργία έχει μέλλον ακόμη... Για ανθρώπους με πορτοφόλι (όπως εγώ) είναι η πλέον άχρηστη εφαρμογή. Θα είχε κάποιο νόημα αν είχε διεθνή ισχύ. Πχ πάω σε μία ξένη χώρα και χάνω το πορτοφόλι μου, να μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου ώστε να επιβεβαιώσω τα στοιχεία μου και να μην τρέχω σε πρεσβείες να βγάλω άκρη. Στην τωρινή του μορφή δεν έχει νόημα για μένα. εκτός κι αν χάσεις καί το κινητό σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Έγραψα δικαιολογείται όχι ότι το χρησιμοποιούν μόνο οι συγκεκριμένοι . Όπως βλέπεις γράφουμε και οι υπόλοιποι την προσωπική μας αποψη. Δε διαφώνισα στο ότι ΚΑΙ αυτές οι κατηγορίες δε θα κατεβάσουν το ψηφιακό πορτοφόλι. Απλά δεν θα είναι μόνο αυτές. Αυτό που έχω παρατηρήσει, σε κάθε παρόμοιο θέμα, είναι ότι όσοι αναφέρουν τις παραπάνω κατηγορίες ξεχνάνε να αναφέρουν και αυτούς που πραγματικά ξέρουν από τεχνολογία... Πχ ο Snowden θα το κατέβαζε; Σε ποια κατηγορία από αυτές που ανέφερες ανήκει;.. Πιθανότατα ξέρεις περισσότερα από τεχνολογία από εσένα, εμένα και αρκετούς ακόμα, αθροιστικά, εδώ μέσα και σίγουρα δεν είναι τεχνοφοβικός. Χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές το έχει δηλώσει πολλές φορές. Απλά το κάνει όταν και όσο τον βολεύει. Δεν βάζω τον εαυτό μου στην κατηγορία του. Απλά θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλές ακόμα κατηγορίες που δε θα το χρησιμοποιήσουν και δεν ανήκουν σε αυτές που ανέφερες. Να γράψω ότι έχω κατεβάσει την εφαρμογή, αλλά είναι ξεχασμένη σε κάποιο φάκελλο στο κινητό γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Κουβαλάω, λόγω δουλειάς, ένα σωρό έγγραφα καθημερινά έτσι κι αλλιώς και το να βγάζω και να δείχνω τα χαρτιά μου, μου είναι πιο απλό και εύκολο από το να βγάζω κινητό να ανοίγω εφαρμογή και να προσευχομαι ο υπάλληλος να έχει την γνώση να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Εκτός αυτού, το γράφω ακόμη μία φορά, ΔΕΝ γλυτώνω από τις ταυτότητες και τα διπλώματα σε φυσική μορφή, μιας και η εφαρμογή δεν έχει διεθνή ισχύ. Να πω ότι μετά από αυτό το ποστ μου διαπιστώνω ότι επαναλαμβάνομαι. Οπότε αν δε προκύψει κάποιο καινούριο επιχείρημα σε αυτά που έχω γράψει δεν έχει νόημα να γράφω τα ίδια. Συνοψίζω: το θεωρώ κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει ακόμη δρόμο, κατά τη γνώμη μου, και για αρκετούς λόγους που έχω αναφέρει, λειτουργει (προς το παρόν) συμπληρωματικά με τα φυσικά έγγραφα και δε φαίνεται η χρησιμότητά της. Έχω κατεβάσει την εφαρμογή, αλλά το έκανα περισσότερο για την περίπτωση που χάσω κάποιο από τα φυσικά έγγραφα. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Tlykog 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stoliver Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, radical239 είπε εκτός κι αν χάσεις καί το κινητό σου... Αν χάσεις το κινητό σου το ακυρώνεις από το gov.gr και ακόμα και αν δεν είναι κλειδωμένο το κινητό σου, η εφαρμογή είναι άχρηστη. Οπότε καλύτερα έτσι. Αν χάσεις το δίπλωμα μόνο το κόστος για τα παράβολα είναι γύρο στα 70 ευρώ + φωτογραφίες άλλα τόσα + χρόνος έκδοσης... Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Stoliver 2 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PeterMay Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Ας μην έρχονταν ο covid και θα σου έλεγα... Σαν λογιστής έχω φάει ΠΑΡΑ πολύ γραφειοκρατεία στη μούρη και ακόμα τρώω. Σίγουρα η ψηφιακή διαχείρισή της είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά σε μερικά σοβαρά θέματα ακόμα καλά κρατεί... Να το το ΕΡΓΑΝΙ! Δωσεεεε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Stoliver είπε Αν χάσεις το κινητό σου το ακυρώνεις από το gov.gr και ακόμα και αν δεν είναι κλειδωμένο το κινητό σου, η εφαρμογή είναι άχρηστη. Οπότε καλύτερα έτσι. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει κάποια πραγματική αξία, ακόμα κι αν είχε κάποιος πρόσβαση στην εφαρμογή, αφού η ταυτότητα και το δίπλωμα έχουν και φωτογραφία. Ίσως ο φίλος ήθελε να γράψει "εκτός κι αν χάσεις το πορτοφόλι". Που το έχουμε συζητήσει και το έχω απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Αν είχαμε χιούμορ θα το είχαμε κάνει τύπου metaverse με vr glasses. Να περιμένεις στην ουρά και ο υπάλληλος να τρώει μανταρίνια. σ.σ. Έχω πετύχει και πολύ αξιόλογους υπαλλήλους αλλά υπάρχει μια μερίδα που δεν παλεύεται. Φυσικά ένας λόγος είναι και το μπάχαλο του κράτους που για ένα χαρτί μόνο κολονοσκόπηση δεν σου κάνουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, PeterMay είπε Να το το ΕΡΓΑΝΙ! Δωσεεεε!!!! Δεν μιλάμε δημόσια για το ΕΡΓΑΝΙ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atreidis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Οχι όλοι.. Αστυνομία Πυροσβεστική Λιμενικό Στρατός δεν μπορούν! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stoliver Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Tlykog είπε Έτσι κι αλλιώς δεν έχει κάποια πραγματική αξία, ακόμα κι αν είχε κάποιος πρόσβαση στην εφαρμογή, αφού η ταυτότητα και το δίπλωμα έχουν και φωτογραφία. Ίσως ο φίλος ήθελε να γράψει "εκτός κι αν χάσεις το πορτοφόλι". Που το έχουμε συζητήσει και το έχω απαντήσει. Μην το λες. Φαντάζομαι πάντως ότι πλέον τα συστήματα είναι καλύτερα. Αναφορά σε κείμενο Τι μπορούν να σκαρφιστούν και να πετύχουν οι επιτήδειοι όταν ένα προσωπικό σου δεδομένο βρεθεί στα λάθος χέρια. Τι μπορεί να σου συμβεί από μια χαμένη αστυνομική ταυτότητα; Σε τι κατάσταση μπορείς να βρεθείς και πόσο θα πρέπει να τρέξεις για να αποδείξεις... πως δεν είσαι "ελέφαντας"; Αυτά τα ερωτήματα κατατρέχουν εδώ και λίγες μέρες μια οικογένεια από το Ηράκλειο που τυχαία ανακάλυψε τι μπορούν να σκαρφιστούν και να πετύχουν οι επιτήδειοι όταν ένα προσωπικό σου δεδομένο βρεθεί στα λάθος χέρια. Η 23χρονη κοπέλα φοιτήτρια από το Ηράκλειο είχε πέσει θύμα κλοπής στην Αθήνα όπου φοιτούσε το καλοκαίρι του 2014 όταν της έκλεψαν το πορτοφόλι με κάρτες και ταυτότητες κάπου μεταξύ Μετρό και Ηλεκτρικού σταθμού. Άμεσα κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και προχώρησε στην έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας. Πριν από μερικές μέρες κι ενώ η 23χρονη ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία, ζήτησε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, όπου βρίσκεται η οικογενειακή της μερίδα, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κι έκπληκτη διαπίστωσε πως ήταν... παντρεμένη μ´εναν 50χρονο Πακιστανό, με τον οποίο μάλιστα είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης! Τι είχε συμβεί; ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που είχαν κλέψει την ταυτότητα της κοπέλας την χρησιμοποίησαν για να νομιμοποιήσουν έναν αλλοδαπό που με την κλεμμένη ταυτότητα εμφανίστηκε ενώπιον συμβολαιογράφου μαζι προφανώς με μια κατά περίσταση νύφη, για να τελέσει την πράξη συμβίωσης και βέβαια να αποκτήσει έτσι την ιδιότητα του έλληνα πολίτη! Τι κι αν η καταγγελία της κοπέλας είχε γίνει δυο βδομάδες νωρίτερα ; κανένα σύστημα και καμμιά ηλεκτρονική διασύνδεση δεν σταμάτησε την κομπίνα και η κοπέλα θα ήταν σε κατάσταση γάμου αν τυχαία δεν ζητούσε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Όπως εξηγεί στο cretalive η μητέρα της κοπέλας εδώ και 10 μερες οπότε και ανακάλυψαν τι είχε συμβεί η οικογένεια τρέχει κει δεν φτάνει για να αποδείξει πως η κοπέλα δεν ειναι αυτό που λένε τα πιστοποιητικά, σε κατάσταση γάμου δηλαδή ! "Παραστάσεις στην Ασφάλεια Ηρακλείου, επισκέψεις στο δήμο Αθηναίων και στις υπηρεσίες που εμπλέκονται, επικοινωνία με τις Τράπεζες και την Εφορία μην τυχόν κι έχει γίνει ερήμην της κάποια οικονομική συναλλαγή, μηνύσεις και έξοδα για κάτι που σε οποιαδήποτε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα χρειαζόταν παρά ένα... κλικ στον υπολογιστή για να φανεί πως η ταυτότητα ήταν χαμένη και δηλωμένη άρα καμιά δημόσια πράξη δεν είναι έγκυρη καθώς είναι προϊόν κλοπής !" Πάντως και στην Ασφάλεια Αττικής δήλωσαν έκπληκτοι αφού δεν υπήρχε άλλο περιστατικό που μια κλεμμένη ταυτότητα να έχει χρησιμοποιηθεί σε γάμο- μαϊμού. Προσοχή λοιπόν με τις ταυτότητες σας και τα δημόσια έγγραφα σας, διότι αν σας τα κλέψουν κανένας στο ελληνικό δημόσιο δεν σας εγγυάται - ακόμα κι αν δηλώσετε την κλοπή - πως δεν θα βρεθείτε μπλεγμένοι ! Πηγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radical239 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, Stoliver είπε Αν χάσεις το κινητό σου το ακυρώνεις από το gov.gr και ακόμα και αν δεν είναι κλειδωμένο το κινητό σου, η εφαρμογή είναι άχρηστη. Οπότε καλύτερα έτσι. Αν χάσεις το δίπλωμα μόνο το κόστος για τα παράβολα είναι γύρο στα 70 ευρώ + φωτογραφίες άλλα τόσα + χρόνος έκδοσης... σωπα ρε τοσο πολυ ειναι για το διπλωμα; Δεν το ηξερα. Παντως εγω που έχω oldschhol δίπλωμα κουβαλάω την ταυτότητα τυλιγμένη με το διπλωμα μαζι με το mini 3d printed πορτοφόλι, μόνιμα μεσα στην θεση τυυς στο backpack που σπάνια βγαίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 14 minutes ago, Atreidis said: Οχι όλοι.. Αστυνομία Πυροσβεστική Λιμενικό Στρατός δεν μπορούν! Εχουν νέου τύπου ταυτότητες όμως εδώ και χρόνια, σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stoliver Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Thresh είπε Εχουν νέου τύπου ταυτότητες όμως εδώ και χρόνια, σωστά? Μόνο οι αστυνομικοί και μπορούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. Spoiler Για τους άλλους μόνο διαβατήρια: Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Stoliver 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zygorito Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Για ανθρώπους με πορτοφόλι (όπως εγώ) είναι η πλέον άχρηστη εφαρμογή. Εξαρτάται, γιατί και εμείς κουβαλάμε πορτοφόλι αλλά έχουμε κάτι χρόνια που το αλλάξαμε σε μοντέρνο και δε χωράει η ταυτότητα (ευτυχώς που χωράει η άδεια οδήγησης) γιατί περιμένουμε τις πλαστικές που όλο βγαίνουν ΛΟΟΟΛ. Για εξωτερικό 1000 φορές διαβατήριο δεν έχει νόημα να κουβαλάς ταυτότητα κυρίως τώρα που άλλαξε σε 10ετή διάρκεια. Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Stoliver είπε Μην το λες. Φαντάζομαι πάντως ότι πλέον τα συστήματα είναι καλύτερα. Επειδή έχω κάνει συγκεντρώσει τα έγγραφα για τη διαδικασία, για ένα πελάτη, να πω ότι στην ιστορία του άρθρου, που παράθεσες, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Συνοπτικά θα πω ότι για να γίνει αυτό χρειάζεσαι και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη τα ακόλουθα: ταυτότητα/διαβατήριο, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, αριθμό Δημοτολογίου, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και Δ.Ο.Υ., Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, καθώς και αναφορά του συνταξιοδοτικού φορέα ασφάλισης και το επάγγελμα. Όχι μόνο μία ταυτότητα. Κάτι "μπάζει" στην ιστορία... Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πως μαζεύτηκαν αυτά τα έγγραφα χωρίς να το ξέρει το θύμα. Επιπλέον, πως δέχτηκε ο συμβολαιογράφος να συντάξει το έγγραφο και να υπογράψει κάποια άλλη ερήμην της;... Εκτός αυτού, τί ακριβώς γλύτωσε επειδή ζήτησε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης; Ήταν ήδη παντρεμένη στα χαρτιά... Τελοσπάντων... Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Tlykog 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, Atreidis είπε Οχι όλοι.. Αστυνομία Πυροσβεστική Λιμενικό Στρατός δεν μπορούν! Μόνο οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ μπορούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα