Προς το περιεχόμενο

Σε ισχύ από σήμερα το Gov.gr Wallet σε τράπεζες και παρόχους τηλεφωνίας

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ας μην έρχονταν ο covid και θα σου έλεγα... Σαν λογιστής έχω φάει ΠΑΡΑ πολύ γραφειοκρατεία στη μούρη και ακόμα τρώω. Σίγουρα η ψηφιακή διαχείρισή της είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά σε μερικά σοβαρά θέματα ακόμα καλά κρατεί...

Μπα, και να μην ερχόταν η πανδημία πάλι θα τα είχαμε αυτά. Αν τον παρακολουθούσες θα ήξερες ότι τα είχε σχεδιάσει να γίνουν αυτά πριν την όλη ιστορία.
Το μόνο που δεν έκανε είναι να φέρει ψηφιακές κάρτες ταυτότητας μιας και ο διαγωνισμός ξανά-ακυρώθηκε. 

Επεξ/σία από Stoliver
  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πορτοφόλι εν έτει 2022 δικαιολογείται μόνο από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία ... Ή τεχνοφοβικούς

Γούστα είναι αυτά 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 4

3 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Όχι μόνο αυτό, ρισκάρεις πολλά άμα χάσεις τη ταυτότητα ή το δίπλωμα σου... Κοστίζει και χρόνο και χρήμα. Ενώ με την εφαρμογή όποτε θέλεις την ακυρώνεις και την ξαναβγάζεις τσάμπα. 

Αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά δύσκολα τη χάνεις. Αν την έχεις αφήσει κάπου στο σπίτι και τη χρειαστείς πχ σε 4-5 χρόνια γιατί θέλεις να πας ένα ταξίδι σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δω που θα τη βρεις...:lol:

Περισσότερο χρήμα από το να χάσεις το κινητό σου δε στοιχίζει πάντως...

Οκ. 'Εχει θετικά και αρνητικά στην παρούσα υλοποίησή της. Το θέμα είναι ότι τα θετικά και τα αρνητικά περιέχουν εξίσου ισχυρά επιχειρήματα. Αυτό δεν έπρεπε να ισχύει και αυτό κρίνω. Όχι την κίνηση. Ξαναγράφω: θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.

• Confused 1

26 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Στη δική μου περίπτωση ούτε η μπαταρία είναι πρόβλημα. Κουβαλάω πάντα τσαντάκι που έχει και powerbank... Φαντάζομαι όμως ότι ο περισσότερος κόσμος δεν το κάνει, οπότε είναι ένα πρόβλημα. 

Το έχει κάνει ο πατέρας μου παλιότερα στην Αθήνα (είμαι από επαρχία). Επιπλέον, μια φορά που είχε αφήσει το πορτοφόλι του στο αυτοκίνητο και του το έκλεψαν, βρήκε την ταυτότητα και όλα τα υπόλοιπα χαρτιά πεταμένα λίγο πιο πέρα στο δρόμο. Ο λόγος είναι ότι όταν κάποιος σου κλέβει το πορτοφόλι, με φυσικό χρήμα, η ταυτότητα, το δίπλωμα κτλ είναι ένας τρόπος να αποδείξεις ότι το πορτοφόλι είναι δικό σου σε περίπτωση που τον πιάσουν να το έχει πάνω του. Γι αυτό και οι κλέφτες τα ξεφορτώνονται με την πρώτη ευκαιρία.

Αν το κινητό δεν είναι Apple, με τις τελευταίες αναβαθμίσεις, μία χαρά επαναφέρεται και ξαναπουλιέται ή γίνεται ανταλλακτικά...

Εκτός αυτού, από τη στιγμή που δεν έχει διεθνή ισχύ δεν καταργεί την ταυτότητα και το φυσικό δίπλωμα, οπότε και δε θα ασχοληθώ, ακόμα, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Προς το παρόν είναι υποακατάστατο και όχι αντικαταστάτης των φυσικών εγγράφων.

αν χασεις-σου κλεψουν το κινητο δεν κλειδωνει με το imei και ειναι αχρηστο? η το εχουν παρακαμψει και αυτο?

7 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Πορτοφόλι εν έτει 2022 δικαιολογείται μόνο από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία ... Ή τεχνοφοβικούς

Γούστα είναι αυτά 

αυτα να τα λετε μεταξυ σας οι φτωχοι. οταν εχεις κασερι εχεις και ποστροφόλι. σε καρτες μπαινουν μονο τα δηλωμενα. 

• Like 5

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Για ανθρώπους με πορτοφόλι (όπως εγώ) είναι η πλέον άχρηστη εφαρμογή

Το ίδιο λέει και η θεία μου η θανάσω…

Το ίντερνετ είναι άχρηστο… αν θέλω να μάθω οτιδήποτε θα βγω στο μπαλκόνι και θα μιλήσω με την Γιαννούλα που έχει το περίπτερο και ξέρει τους παντες…

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τουλάχιστον δεν γκρινιάζω για κάτι μου δεν με ενδιαφέρει.

Ούτε εγώ. Πρώτα απ΄όλα κάνω κριτική. Επιπλέον: με ενδιαφέρει. Περιμένω να δω την εξέλιξή του (η οποία είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει) και να το χρησιμοποιήσω. Στην τωρινή του μορφή δε μου είναι χρήσιμο. Το έχω κατεβάσει και ενεργοποιήσει, αλλά κουβαλάω και τα φυσικά έγγραφα μαζί μου. 

Λόγω εργασίας έχω καθημερινή επαφή με το δημόσιο και δεν έχω διάθεση να διαφωνίσω ή να χάσω χρόνο για να εξηγήσω σε κάθε "δεινόσαυρο" που δουλεύει εκεί...:D

Τουλάχιστον, παραδέχτηκες ότι δεν ίσχυε αυτό που έγραψες στο προηγούμενο ποστ σου...:lol:

Επεξ/σία από Tlykog

16 λεπτά πριν, Stoliver είπε

Μπα, και να μην ερχόταν η πανδημία πάλι θα τα είχαμε αυτά. Αν τον παρακολουθούσες θα ήξερες ότι τα είχε σχεδιάσει να γίνουν αυτά πριν την όλη ιστορία.
Το μόνο που δεν έκανε είναι να φέρει ψηφιακές κάρτες ταυτότητας μιας και ο διαγωνισμός ξανά-ακυρώθηκε. 

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν αρκετά. Προφανώς και κάποια στιγμή θα γίνονταν. Απλά όχι τώρα. 

Είναι όπως τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων: κάποια στιγμή θα γίνονταν, απλά έγιναν νωρίτερα.

16 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Γούστα είναι αυτά 

Αυτό ακριβώς. Από κανέναν άλλο. Όλοι όσοι το χρησιμοποιούν ανήκούν Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α στις κατηγορίες που έβγαλες από το μυαλό σου...

Κατά τα άλλα "γούστα είναι αυτά".:D

Τελικά δεν ξεκαθαρίζεις: είναι γούστα ή είναι υπερήλικες, μη εξοικιωμένοι με την τεχνολογία ή και τεχνοφοβικοί;

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πραγματικά από τεχνολογία μπορούν να ξεχωρίσουν τα όρια ανάμεσα στο να χρησιμοποιείς την τεχνολογία και στο να σε χρησιμοποιεί η τεχνολογία. Οι υπόλοιποι απλά πέφτουν με τα μούτρα σε ότι τους πασσάρουν οι εταιρείες ή τα κράτη.

• Like 5
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν αρκετά. Προφανώς και κάποια στιγμή θα γίνονταν. Απλά όχι τώρα. 

Είναι όπως τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων: κάποια στιγμή θα γίνονταν, απλά έγιναν νωρίτερα.

Αυτό ακριβώς. Από κανέναν άλλο. Όλοι όσοι το χρησιμοποιούν ανήκούν Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α στις κατηγορίες που έβγαλες από το μυαλό σου...

Κατά τα άλλα "γούστα είναι αυτά".:D

Τελικά δεν ξεκαθαρίζεις: είναι γούστα ή είναι υπερήλικες, μη εξοικιωμένοι με την τεχνολογία ή και τεχνοφοβικοί;

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πραγματικά από τεχνολογία μπορούν να ξεχωρίσουν τα όρια ανάμεσα στο να χρησιμοποιείς την τεχνολογία και στο να σε χρησιμοποιεί η τεχνολογία. Οι υπόλοιποι απλά πέφτουν με τα μούτρα σε ότι τους πασσάρουν οι εταιρείες ή τα κράτη.

Εγω ξέρω μόνο από ταβανοπροκες δεν είμαι της τεχνολογίας . Οπότε δίκιο θα έχεις .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Εγω ξέρω μόνο από ταβανοπροκες δεν είμαι της τεχνολογίας . Οπότε δίκιο θα έχεις .

Δε μιλησα για εσένα προσωπικά. Ούτε σε γνωρίζω για να έχω άποψη. Εσύ, από την άλλη, φάνηκες να με ξέρεις, οπότε έβγαλες και πόρισμα.

Το μήνυμά μου ήταν απάντηση στον τρόπο σκέψης που παρουσίασες στο πόστ σου και όχι στις γνώσεις σου.

35 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Το ίδιο λέει και η θεία μου η θανάσω…

Το ίντερνετ είναι άχρηστο… αν θέλω να μάθω οτιδήποτε θα βγω στο μπαλκόνι και θα μιλήσω με την Γιαννούλα που έχει το περίπτερο και ξέρει τους παντες…

Αυτό ακριβώς. Από κανέναν άλλο. Όλοι όσοι το χρησιμοποιούν ανήκούν Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α στην κατηγορία που έβγαλες από το μυαλό σου...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δε μιλησα για εσένα προσωπικά. Ούτε σε γνωρίζω για να έχω άποψη. Εσύ, από την άλλη, φάνηκες να με ξέρεις, οπότε αι έβγαλες και πόρισμα.

Το μήνυμά μου ήταν απάντηση στον τρόπο σκέψης που παρουσίασες στο πόστ σου και όχι στις γνώσεις σου.

Έγραψα δικαιολογείται όχι ότι το χρησιμοποιούν μόνο οι συγκεκριμένοι .

Όπως βλέπεις γράφουμε και οι υπόλοιποι την προσωπική μας αποψη.

25 λεπτά πριν, loypis είπε

αν χασεις-σου κλεψουν το κινητο δεν κλειδωνει με το imei και ειναι αχρηστο? η το εχουν παρακαμψει και αυτο?

Από όσο ξέρω, το επαναφέρεις στα εργοστασιακά μέσω recovery και υπάρχουν εργαλεία που αλλάζεις το imei ή το κάνεις ανταλλακτικά. Η οθόνη και μόνο μπορεί να στοιχίζει εκατοντάδες ευρώ σε ένα ακριβό κινητό. Αν είναι κλειδωμένο όλα τα μέρη, εκτός της πλακέτας, είναι εμπορεύσιμα.

1 λεπτό πριν, johnfree είπε

ενος λεπτου σιγη για τις παλιες ταυτοτητες!

Όταν ισχύσει και σε διεθνές επίπεδο, αλλιώς δε θα τις ξεφορτωθούμε τόσο εύκολα...

19 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Ούτε είμαι υποχρεωμένος να κάνω σχόλιο ή να έχω λογαριασμό στο insomnia.gr... Αλλά εδώ είμαι.

Αν δε θέλεις να συμετάσχεις, εποικοδομητικά, στη συζήτηση μπορείς και να μην σχολιάσεις... Αλλά το κάνεις.

Όλα είναι θέμα επιλογών φίλε μου.:)

Η κριτική είναι δημοκρατικά θεσπισμένο δικαίωμα και το "αν διαφωνείς μαζί μου καλύτερα να μην μιλήσεις" μπορεί να εκφραστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να γίνεται πραγματικά πράξη. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα και κανένας δε μπορεί να μας φυμώσει.

Ο λόγος που είμαστε εδώ, εξάλου, είναι για να ανταλλάσσουμε απόψεις και σκέψεις. Όχι απαραίτητα να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Έγραψα τη γνώμη και παρακάτω από αυτό το σχόλιο που παράθεσες. Διάβασε και τα υπόλοιπα που έγραψα και απάντησε γράφοντας τη γνώμη σου, αν θέλεις.:)

Όπως έχω γράψει, αλλές 3 φορές, το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν αντικαθιστά, αλλά υποκαθιστά τα φυσικά έγγραφα (δεν έχει διεθνή ισχύ, άρα χρειάζεσαι ΚΑΙ τα φυσικά έγγραφα), αλλά είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον τηρηθούν κάποια στανταρ για την ποιότητα της εφαρμογής. Δεν είμαι κατά της κίνησης, απλά στη σημερινή της μορφή έχει μικρή πρακτική αξία.

ο λόγος που είμαστε εδώ είναι για να μετράει η κάθε εξουσία τις αντιδράσεις και το ποσοστό αποδοχής :-)

όχι ότι την ενδιαφέρει το τι θέλουμε αλλά θέλει να ξέρει τους πόρους που θα χρειαστεί να ξοδέψει για να μας αναγκάσει να είμαστε θετικοί σε όσα αποφασίζει .

τέλος θα ήθελα να γράψω και τα εξής : είμαι πανευτυχής ,αισθάνομαι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος  μετά από αυτή την εξέλιξη :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...