Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα απεριόριστου κυβισμού και πρώτη μηχανή

StavrosBaira

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, kremidi είπε

γκάζια να ξεφεύγεις και να προσπερνάς γρήγορα

...καταπληκτική συμβουλή σε κάποιον 32χρονο που έχει οδηγική εμπειρία μόνο από αμάξι.

Γραφείο τελετών έχεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, washcloud είπε

...καταπληκτική συμβουλή σε κάποιον 32χρονο που έχει οδηγική εμπειρία μόνο από αμάξι.

Γραφείο τελετών έχεις;

αγαπητέ φίλε άκουσε με ( και οι ομοϊδεάτες ), για να συμβουλέψεις κάποιον για μηχανή θα πρέπει να έχεις οδηγήσει και να γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάμε. Αν είναι να πάρεις μηχανή και να οδηγάς σαν να έχεις αμάξι μην πάρεις καθόλου. Προφανώς και μια γρήγορη προσπέραση είναι μια ασφαλής προσπέραση ενώ το ότι είναι 32 χρονών σημαίνει ότι έχει την ωριμότητα να μην κάνει βλακείες και κινδυνεύσει η ζωή του, δεν έιναι 20 χρονών να παρασυρθεί γνωρίζει τι μπορεί να κάνει το μηχανάκι του. Τα όσα αναφέρεις ειλικρινά μου θυμίζουν την μάνα μου όταν ήμουν 17 χρονων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...την οποία την έγραφες κανονικά φυσικά, κι ευτυχώς για 'κείνην έχεις σταθεί τυχερός.

32 επίσης σημαίνει ότι ΔΕΝ έχει τα ίδια αντανακλαστικά και την μαθησιακή ευκολία ενός 17χρονου. Ούτε καν ενός 25χρονου. Ντε φάκτο αυτό. Όσο για την ωριμότητα, ΙΣΩΣ να την έχει, αλλά αυτό ντε φάκτο δεν είναι. Το δε "γνωρίζει τί κάνει το μηχανάκι του", ενώ ΚΑΝ δεν έχει "ζήσει" με μηχανάκι ως τώρα, αληθινά με ξεπερνάει ως άποψη. Σαν να του λες "τόσες ταξιδιωτικές εκπομπές έχεις δει, φυσικά και μπορείς να πας στην Ουγκάντα στα 32 απροβλημάτιστα". 

αυτό εν τω μεταξύ

16 λεπτά πριν, kremidi είπε

Προφανώς και μια γρήγορη προσπέραση είναι μια ασφαλής προσπέραση

δεν έχει καν σχέση με αυτό

Αναφορά σε κείμενο

γκάζια να ξεφεύγεις και να προσπερνάς γρήγορα

....και φυσικά τί να λέμε για το τί ΑΚΡΙΒΩΣ είναι μία "ασφαλής προσπέραση". Τεσπα, "συγχαρητήρια" για τις "συμβουλές" σου, κι ελπίζω ούτε ο ts ούτε άλλος να μην τις λάβει (ποτέ) υπ' όψη...

edit : σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αυτές καλύτερες απ' του αποπάνω και το περί "πατινιού"......... (ΗΜΑΡΤΟΝ)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, washcloud είπε

...την οποία την έγραφες κανονικά φυσικά, κι ευτυχώς για 'κείνην έχεις σταθεί τυχερός.

32 επίσης σημαίνει ότι ΔΕΝ έχει τα ίδια αντανακλαστικά και την μαθησιακή ευκολία ενός 17χρονου. Ούτε καν ενός 25χρονου. Ντε φάκτο αυτό. Όσο για την ωριμότητα, ΙΣΩΣ να την έχει, αλλά αυτό ντε φάκτο δεν είναι. Το δε "γνωρίζει τί κάνει το μηχανάκι του", ενώ ΚΑΝ δεν έχει "ζήσει" με μηχανάκι ως τώρα, αληθινά με ξεπερνάει ως άποψη. Σαν να του λες "τόσες ταξιδιωτικές εκπομπές έχεις δει, φυσικά και μπορείς να πας στην Ουγκάντα στα 32 απροβλημάτιστα". 

βρε συ αφού δεν έχεις ιδέα από μηχανές γιατί γράφεις;

αν βρεθείς χωμένος σε μια στροφή με περιισότερα χλμ από όσα έπρεπε αν δεν έχεις γκάζια( και ανάρτηση σοβαρή) πως θα βγεις ζωντανός;; γιατί λες πράγματα χαζά;

ειλικρινά δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά λες κουταμάρες.

Υπάρχουν σχολεία οδήγησης μηχανών που τα κάνουν άνθρωποι όπως ο Θ.Χούντρας κτλ σε πίστες (πχ Σερρών, Μεγάρων κτλ) και σε μαθαίνουν τα πάντα από την αρχή.

Επεξ/σία από kremidi

8 λεπτά πριν, washcloud είπε

Α καλά. Τέρμα η "κουβέντα" μαζί σου.

Και κάνε μου τη χάρη, μαζέψου λίγο ναι;

Και αφού δεν έχεις να πεις τίποτε για το θέμα μια που δεν έχεις ιδέα από μηχανές άρχισες τους αφορισμούς..... ρε πλάκα έχεις...

Απλά σταμάτα να γράφεις θα καταστρέψεις το παιδί..

Στις 1/11/2022 στις 12:10 ΜΜ, StavrosBaira είπε

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι 32 ετών και οδηγώ αυτοκίνητο τα τελευταία 10 χρόνια. Αποφάσισα να πάρω μια μηχανή που το έχω όνειρο. Δίνω για την κατηγορία απεριόριστου κυβισμού χωρίς να έχω καμία εμπειρία. Για πρώτη μηχανή έχω βρει μια Kawasaki z750 ενός φίλου καινούργια σχεδόν σε φοβερή τιμή. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

με το καλο να παρεις το διπλωμα αλλα για πρωτη μηχανη z750 με 105-110hp ξεχνα το.παρε για αρχη μια μηχανη 300-400 κυβικα για να μαθεις πρωτα να οδηγας γιατι ετσι  θα μαθεις πραγματικα πως ειναι να οδηγας μια μοτο μεσα σε κινηση η σε εθνικη οδο και να δεις μεχρι που ειναι οι δυνατοτητες σου και τα ορια σου και αργοτερα κοιτας για κατι με πιο μεγαλη ιπποδυναμη και εντελως διαφορετικη συμπεριφορα που απαιτει αρκετη εμπειρια για  τετοιου ειδους μοτο και  αυξημενες ικανοτητες οδηγησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, katsapoli είπε

Παρε μία να σου αρέσει τι το έβγαλες το δίπλωμα μηχανής για να έχεις πατίνι 

Δεν του είπε κανείς να μην την πάρει όταν θα νιώσει έτοιμος. Η συγκεκριμένη δεν είναι, όμως, καλή επιλογή για πρώτη μηχανή. 

Επεξ/σία από GodzillaCover

...με το να πετάς αηδίες όπως "δεν έχεις ιδέα από μηχανές" δεν προσθέτεις πόντους στην τσουτσού σου όμορφε, απλά γαμάς το θρεντ του παιδιού για το οποίο δήθεν κόπτεσαι. Και μάθε έστω να διαβάζεις, γιατί αυτό που είπα είναι ότι ΜΑΖΙ ΣΟΥ δεν γίνεται κουβέντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Το virago 250 πάντως δεν έχει σίγουρα ABS χδ αλλά όπως είπα το θέλω για τα looks όχι για ταχύτητα και να μπαινω σφύνα 

Με όσα μου έχουν τύχη στην πολη αν δεν είχα abs θα είχα ξαπλώσει. Εκεί που πας με χαμηλή ταχύτητα μπροστά σου πετάγεται κάποις από πεζοδρόμιο, σε κλείνει αυτοκινιτο κλπ πράγματα που και να τα προβλέψεις είναι αργά, όσο μπορώ ακουλουθω τακτική να είμαι σε απόσταση με οτιδιποτε εκεί έξω, αλλά δεν γίνεται πάντα

Και καινούργιο Honda rebel και άλλα έχουν style Cafe racer

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 1

Ποιας χρονιάς είναι το 750; Η μηχανή πρακτικά αντικαταστάθηκε από το z800 γύρω στο '13-'14 αν θυμάμαι σωστά. Εάν το 750 που θέλει να αγοράσει ο φίλος είναι 10ετίας, ίσως να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα. Τα επόμενα service θα είναι χρυσάφι (4κύλινδρο, μπουζί, πιθανή σκουριά, φρένα, αλυσίδες, γρανάζια κ.α). Επιπλέον, μιας και είναι καγκουρομηχανή σίγουρα θα έχει σκιστεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (φίλος/ξεφίλος).

Having said that, όποιος την έχει οδηγήσει γνωρίζει ότι είναι απλά εξαιρετική μηχανή. Ίσως το καλύτερο naked μαζί με το triple, χάνοντας λίγο στα στροφιλίκια. Αλλά η αξιοπιστία της kawa είναι χαλαρά πρώτη θέση μαζί με το παλιό καλό Hornet - αν και τα τελευταία μοντέλα αμφότερων των εταιρειών (kawa/honda) είναι εντελώς πλαστικούρες.

Και πίνει πολύ το ρημάδι. Ο καλύτερος φίλος του βενζινά. Αν ο op έχει λίγο μυαλό και σεβαστεί τη μηχανή, θα την καραχαρεί. Αλλά αν κάνει το λάθος και ανοίξει γκάζι σε αυτόν τον διάβολο χωρίς να ξέρει τα πατήματά του, 99% εντατική.

• Like 4

3 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Επιπλέον, μιας και είναι καγκουρομηχανή σίγουρα θα έχει σκιστεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (φίλος/ξεφίλος).

/thread

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η μόνη ανάρτηση που θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις είναι του @this.is.elia  στα περί service

Επεξ/σία από kremidi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...