Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα απεριόριστου κυβισμού και πρώτη μηχανή

StavrosBaira

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω αντίθετα θα σου προτείνω (γιατί θυμήθηκα τον εαυτό μου που βρισκόμουν σε παρόμοια φάση) Αν έχεις οδηγική εμπειρία χρόνων απο αυτοκίνητα και το μυαλό στο κεφάλι κοίτα για Honda cbf,cbr,cbx 500 , κατα με η καλύτερη friendly begginer  ΜΗΧΑΝΗ. ούτε θα την βαρεθεις ούτε θα σε φοβησει , ούτε θα σε δυσκολεψει Αν δεν έχεις καθόλου οδηγική εμπειρία και δεν θες παπάκι, σκούτερ ξεκινά με πολύ προσοχή με 125cc-300cc.

Σε καμία περίπτωση το z750. 

Καλές βόλτες και πάντα Κράνος και το μυαλό στο κεφάλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειμαι 35 οδηγαω από τα 18 μου

έδωσα δίπλωμα τοτε που στα 18  μπορούσες να πάρεις απεριόριστο

στο σπίτι ειχαμε ενα r1 (ξαδέλφου) αν και την είχα πάρει μερικές φορές για δικιά μου μηχανή πήρα ενα 250 το οποίο το είχα 4 χρονια μεχρι να μάθω μεχρι να πέσω μεχρι μεχρι.......... η μηχανή δεν συγχωρεί (η συγχρονες με abs και 500 ηλεκτρονικά κάτι συχωρούν και αν πας σε κάτι μεγαλο χωρίς μπόλικη εμπειρία μονόδρομος ειναι κάτι καινουργιο και σύγχρονο)
αν πάρεις χωρίς ΚΑΛΗ εμπειρία το z750 μετράς της μέρες σου στην πράξη ειναι ισάξιο στο να πας να πέσεις απο την ταράτσα δεν αλλάζει κάτι για σένα

στην αρχή θα πάρεις κάτι μικρο με ταχύτητες και συμπλέκτη  για μερικά χρονια να μάθεις τι ειναι μηχανή και πως δουλεύει και μετά κάτι μεγαλύτερο... το όποιο ότι και αν ειναι κατα προτίμηση η καινουργιο να ειναι η κοντά στο καινούργιου και πάντα με abs

χοντρικά χοντρικά εχω 160,000 χιλομετρα με μηχανές και καμιά 190,000 με αυτοκίνητο όλα αυτά τα χρονια ολο και κατι έμαθα

3 ώρες πριν, lector είπε

750 για πρωτο μηχανακι με το που πηρες το διπλωμα, ειναι σα να πηρες μολις διπλωμα αυτοκινητου και ξεκινας με porsche, αν υποθετεις οτι δε θα εκανες το δευτερο, μην κανεις και το πρωτο. 

porshe με τα ηλεκτρονικα που εχει θα ειναι ποιο ευκολη......

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 3

Πάλι καλά που δεν είπε ότι θα πάρει Hayabusa για πρώτη μηχανή...άνθρωπος χωρίς εμπειρία και λέει θα πάρει Z 750 για πρώτη, απλά σταματάς να διαβάζεις...

• Like 3

4 λεπτά πριν, MadPax είπε

Πάλι καλά που δεν είπε ότι θα πάρει Hayabusa για πρώτη μηχανή...άνθρωπος χωρίς εμπειρία και λέει θα πάρει Z 750 για πρώτη, απλά σταματάς να διαβάζεις...

παιζει να ειναι και ποιο ελεγχόμενη η busa απο τον χάρο z 😅

• Like 2

Μόλις τώρα, Black Demis είπε

παιζει να ειναι και ποιο ελεγχόμενη η busa απο τον χάρο z 😅

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, για το κτηνώδες της μοτοσυκλέτας το έγραψα 😁

Τρολάρει ο τύπος μάλλον, ελπίζω μη γίνει στατιστική.

• Like 1

3 λεπτά πριν, MadPax είπε

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, για το κτηνώδες της μοτοσυκλέτας το έγραψα 😁

Τρολάρει ο τύπος μάλλον, ελπίζω μη γίνει στατιστική.

λογικά τρολλαρει (το ελπιζω δλδ)...

οσο για την busa την εχω οδηγήσει πολύ ποιο πολιτισμένη αίσθηση στην οδήγηση απο το ζ σε εκείνο καίεσαι και σαν να σου λέει καλώς ήρθες στον τάφο σου

Πρώτη μηχανή και street με 750 κυβικά, περισσότερα άλογα από ένα μέσο αμάξι πόλης (από αυτά που έχουν οι σχολές οδηγών) στο 1/5 του βάρους.  Μάλιστα...

Πολύ κακή επιλογή ακόμη και για 30ρη που υποτίθεται έχει πήξει το μυαλό του και δεν θα βγάζει τις τάβλες και τα απωθημένα τους στο γκάζι.

Μία μηχανή 250 ή το πολύ 500 μη πουσαρισμένη σε άλογα όπως κάποιες adventure honda είναι οι επιλογές ώστε η μετάβαση να είναι κάπως ομαλή .

ΥΓ.

Αδέλφια έχεις;

9 ώρες πριν, MadPax είπε

Για αυτό ρωτάω μιας και δεν γνωρίζω. Ελπίζω να μην σε αναστάτωσα.. ηρέμησε. Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο 🙂

9 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Εγω αντίθετα θα σου προτείνω (γιατί θυμήθηκα τον εαυτό μου που βρισκόμουν σε παρόμοια φάση) Αν έχεις οδηγική εμπειρία χρόνων απο αυτοκίνητα και το μυαλό στο κεφάλι κοίτα για Honda cbf,cbr,cbx 500 , κατα με η καλύτερη friendly begginer  ΜΗΧΑΝΗ. ούτε θα την βαρεθεις ούτε θα σε φοβησει , ούτε θα σε δυσκολεψει Αν δεν έχεις καθόλου οδηγική εμπειρία και δεν θες παπάκι, σκούτερ ξεκινά με πολύ προσοχή με 125cc-300cc.

Σε καμία περίπτωση το z750. 

Καλές βόλτες και πάντα Κράνος και το μυαλό στο κεφάλι!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.. θα προχωρήσω στην αγορά μιας 300cc μιας και θα καλύψει αρκετές ανάγκες στα ίδια χρήματα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω μια απο τα ίδια , τωρα θα βγαλω δίπλωμα για απεριόριστα που σε περίπτωση να θελησω μεγαλυτερου στο μελλον να το έχω έτοιμο το δίπλωμα.

Αλλά σε καμία πείπτωση δεν θα έπαιρνα 700ρι για αρχή, εγώ κοιτάω σε virago 250 αντε max κανα honda steed των 400 επειδή τέτοιου στυλ μηχανής μου αρέσει. Το μόνο μηχανάκι που θα σκεφτόμουν που είναι έξω από τα γούστα μου είναι το daytona g155.

Επεξ/σία από NobodyRankXV

24 λεπτά πριν, StavrosBaira είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.. θα προχωρήσω στην αγορά μιας 300cc μιας και θα καλύψει αρκετές ανάγκες στα ίδια χρήματα.

Πολύ σωστή η τωρινή απόφαση σου. Οδηγώ αυτοκίνητο και μηχανή. Το ότι γνωρίζεις από αυτοκίνητο είναι θετικό μια και γνωρίζεις την νοοτροπία του "εχθρού" για να προφυλαχτείς. 

Ξεκινάς από μια φιλική μηχανή και αποκτάς εμπειρία τουλάχιστον για 2 έτη για να πεις ότι την ""κατέκτησες". Οσο και αν σ' αρέσει εμφανισιακά μια μηχανή θα πρέπει να σκέφτεσαι το αν ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ-εμπειρία και αν είναι περισσότερο ή λιγότερο ασφαλής.

Το πιο σημαντικό για έναν οδηγό μηχανής είναι να ζήσει, αρτιμελής χωρίς τραυματισμούς κλπ.  

ΥΓ. Την τρέλα με κάποιο γρήγορο μοντέλο μπορείς να την κάνεις σε μια πίστα απλά για να σου φύγει!!!

• Like 2

50 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Και γω μια απο τα ίδια , τωρα θα βγαλω δίπλωμα για απεριόριστα που σε περίπτωση να θελησω μεγαλυτερου στο μελλον να το έχω έτοιμο το δίπλωμα.

Αλλά σε καμία πείπτωση δεν θα έπαιρνα 700ρι για αρχή, εγώ κοιτάω σε virago 250 αντε max κανα honda magna των 400 επειδή τέτοιου στυλ μηχανής μου αρέσει. Το μόνο μηχανάκι που θα σκεφτόμουν που είναι έξω από τα γούστα μου είναι το daytona g155.

κοίτα οτι και να πάρεις........ καλο θα ήταν να εχει abs (ακομη και για έμπειρο οδηγό) απο εκει περα ξεκινάς απο χαμηλά πχ 150-500 (max 50 αλογα) και αν και όποτε ειναι πας για κατι αλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Black Demis είπε

κοίτα οτι και να πάρεις........ καλο θα ήταν να εχει abs (ακομη και για έμπειρο οδηγό) απο εκει περα ξεκινάς απο χαμηλά πχ 150-500 (max 50 αλογα) και αν και όποτε ειναι πας για κατι αλλο

Το virago 250 πάντως δεν έχει σίγουρα ABS χδ αλλά όπως είπα το θέλω για τα looks όχι για ταχύτητα και να μπαινω σφύνα 

Επεξ/σία από NobodyRankXV

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα ts και εγω τωρα που ειμαι στα 22 μολις πηρα το διπλωμα τον φεβρουαριο για πρωτη μεγαλη μηχανη πηρα ενα z750 του 2009 και την εχω σχεδον ενα χρονο τωρα (χωρις abs ακομα το μετανιωνω). Εμπειρια ειχα πολυ μεγαλη μονο με παπια απο τα 18 (συμπεριλαμβανονται οι σαβουρες). Ειναι μια μηχανη που εχει απιστευτη ροπη και γκαζι, οποτε θα σου ελεγα αν πιστευεις οτι δεν θα μπορεις να συγκρατησεις τον εαυτο σου γιατι το γκαζι ειναι γλυκο μην την παρεις. Το σημαντικοτερο ειναι αυτο και το να μην επηρεαζεσαι απο την παρεα ειδικα στην ηλικια την δικη μας, πχ εμεις οταν παμε βολτα πεφτει δουλεμα σε εμενα γιατι παρολο που εχω αυτο το εργαλειο κατω απο τα ποδια μου δεν το ανοιγω και αυτο γιατι ακομα δεν εμπιστευομαι τον εαυτο μου οτι θα καταφερω να αντιδρασω αποτελεσματικα αν γινει κατι σε πιο μεγαλες ταχυτητες.

Για εμενα παντως να ξερεις το z ειναι ενα μηχανακι που κανει ολες τις δουλειες γι αυτο και το πηρα. Μεσα στην πολη ειναι σχετικα ανετο και σχετικα ελαφρυ, οχι πιο ανετο απο τα σκουτερ αλλα πολυ πιο ανετο απο τις supersports ενω στην εθνικη παει ανετα και ξεκουραστα ταξιδακια πιο μακριά και αν πας μεχρι 130 δεν τρως και ξυλο απο τον αερα επειδη ειναι naked.

**Καλα τα περι εξοπλισμου δεν τα αναφερω καν, ακομα και στο περιπτερο να πας παντα το κρανος σου μαζι οτι μηχανη και να παρεις.

Επεξ/σία από george200-13
  • Like 2
  • Thanks 1

πάρε το z  φίλε μου, σιγά τα αυγά, απλά θα την σέβεσαι την μηχανή. Τι σχέση έχουν τα 125 με 7,5 ;  τίποτε δεν θα πάθεις πάρε το z με κλειστά μάτια, αν φοβάσαι μην παίρνεις καθόλου μηχανή. Ίσα ίσα ένα καλό μηχανάκι θα σε γλυτώσει από πολλά, είναι πραγματική μηχανή με καλά κρατήματα, αναρτήσεις, γκάζια να ξεφεύγεις και να προσπερνάς γρήγορα, καλά ρεπρίζ κτλ κτλ τα 125-αρία θα σε σκοτώνουν που παριστάνουν τις μηχανές ενώ ειναι καρούλια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...