ZELOMOTH Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Ε αρα τότε έχοντας ήδη τον καινούργιο δίσκο φορεμένο, βάλε τους άλλους δισκούς(δικούς σου) 1-1 πάνω και δοκιμασε. Βάλε πρώτα τον εναν για να δεις αν θα βγάλει θέμα κι αν δεν βγάλει σε ευλογο χρονικό διάστημα το οποίο εσυ θα κρίνεις, τοτε βγάλε τον και βάλε τον άλλον πάνω.. Λογικά κάπου θα σε στρουμφίσει..🤣
triplex1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Βαζεις τον δισκο με τα win κανεις εγκατασταση και μετα καρφωνεις και τον δισκο με τα 7αρι και γινεται το ελα να δεις Σ'εβαλα ενα bootmanager πιο πανω ή κατεβασε το yumi για win freeware ειναι , μολις βαζεις τον 2ο δισκο επανω πολεμανε τα boot μεταξυ τους , ασε τι ειχες τωρα τι εχεις Δοκιμασε στον καινουριο που λες οτι εβαλες 10αρια να βαλεις και τα 7αρια ...........με ενα boot στον δισκο και τα 2 Προφανως πατουσες καποιο πληκτρο F για να δωσεις προτεραιοτητα εκκινησης σε δισκο.ή κανω λαθος? 1
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, triplex1 είπε Βαζεις τον δισκο με τα win κανεις εγκατασταση και μετα καρφωνεις και τον δισκο με τα 7αρι και γινεται το ελα να δεις Σ'εβαλα ενα bootmanager πιο πανω ή κατεβασε το yumi για win freeware ειναι , μολις βαζεις τον 2ο δισκο επανω πολεμανε τα boot μεταξυ τους , ασε τι ειχες τωρα τι εχεις Δοκιμασε στον καινουριο που λες οτι εβαλες 10αρια να βαλεις και τα 7αρια ...........με ενα boot στον δισκο και τα 2 Προφανως πατουσες καποιο πληκτρο F για να δωσεις προτεραιοτητα εκκινησης σε δισκο.ή κανω λαθος? Ναι παίζει ετσι να κοπανιούνται οι μπουτ λοαντερς μεταξύ τους. Μόνο αν υπήρχε ήδη ο δίσκος με τα 7ρια στο pc και μετά έβαζε και τον άλλον αδειο θα μπορούσε να του περάσει τα 10ρια και ο boot loader του 10 να πάρει μέσα και τα 7 ρια για να παίζει αυτός μόνιμα. Παλιότερα αν υπήρχαν ξεχωριστοί δίσκοι με αυτόνομη εγκατάσταση λειτουργικών ο καθένας, ενεργοποιούσες απο bios το spectrum (ή κάπως ετσι λεγονταν τεσπα) για να επιλέγεις λίγο πριν την εκκίνηση το ποιός θές να φορτώσει win.. Το θυμάσαι αυτό triplex?🙂
triplex1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Ναι παίζει ετσι να κοπανιούνται οι μπουτ λοαντερς μεταξύ τους. Μόνο αν υπήρχε ήδη ο δίσκος με τα 7ρια στο pc και μετά έβαζε και τον άλλον αδειο θα μπορούσε να του περάσει τα 10ρια και ο boot loader του 10 να πάρει μέσα και τα 7 ρια για να παίζει αυτός μόνιμα. Παλιότερα αν υπήρχαν ξεχωριστοί δίσκοι με αυτόνομη εγκατάσταση λειτουργικών ο καθένας, ενεργοποιούσες απο bios το spectrum (ή κάπως ετσι λεγονταν τεσπα) για να επιλέγεις λίγο πριν την εκκίνηση το ποιός θές να φορτώσει win.. Το θυμάσαι αυτό triplex?🙂 Δεν θελουν στις μερες μας τα 10αρια να εχεις και 7αρια , θελουν να τα τελειωσουν μια και καλη , εδω μας επρηξαν τον ερωτα να φυγουμε απο τα 10 και να παμε στα 11 , εν παση περιπτωσει γινεται η δουλεια αλλα με bootmanager οπως ειπα πριν
countass Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Παιδια εγώ πάντως σε pc που είχαμε ήδη windows σε έναν ssd,του αποσύνδεσα το καλωδιο,έκανα καθαρή εγκατάσταση σε νέο ssd και αφού μπήκαν όλα κούμπωσα και τον παλιό ssd.Ούτε μου βγάζει τίποτα να επιλέξω λειτουργικό ούτε μπερδεύονται τα boot. Εσύ τι θες τώρα; θες να κρατήσεις windows σε πάνω από έναν δίσκο;
PETROS13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Στις 6/11/2022 στις 7:38 ΜΜ, triplex1 είπε Βαζεις τον δισκο με τα win κανεις εγκατασταση και μετα καρφωνεις και τον δισκο με τα 7αρι και γινεται το ελα να δεις Σ'εβαλα ενα bootmanager πιο πανω ή κατεβασε το yumi για win freeware ειναι , μολις βαζεις τον 2ο δισκο επανω πολεμανε τα boot μεταξυ τους , ασε τι ειχες τωρα τι εχεις Δοκιμασε στον καινουριο που λες οτι εβαλες 10αρια να βαλεις και τα 7αρια ...........με ενα boot στον δισκο και τα 2 Προφανως πατουσες καποιο πληκτρο F για να δωσεις προτεραιοτητα εκκινησης σε δισκο.ή κανω λαθος? Καλημέρα, χωρίς να πατάω κάποιο F εμφανιζόταν η επιλογή. Έχω την αίσθηση ότι έγινε αυτόματα στα windows καθώς χθες που μπήκα έχοντας κουμπωμένα μόνο τα 7 έβγαλε τη μπλε οθόνη των 10 με το 0χ000001e αλλά με άφησε να ξεκινήσω με άλλο λειτουργικό που είναι τα 7. Άρα μήπως εκεί διάβασε σε κάποιο από τους δίσκους δεδομένων, βέβαια δε λύνει το ερώτημα γιατί δεν διαβάζει τους δίσκους των win10 όταν τους βάζω και μάλιστα μόνους τους 22 ώρες πριν, countass είπε Παιδια εγώ πάντως σε pc που είχαμε ήδη windows σε έναν ssd,του αποσύνδεσα το καλωδιο,έκανα καθαρή εγκατάσταση σε νέο ssd και αφού μπήκαν όλα κούμπωσα και τον παλιό ssd.Ούτε μου βγάζει τίποτα να επιλέξω λειτουργικό ούτε μπερδεύονται τα boot. Εσύ τι θες τώρα; θες να κρατήσεις windows σε πάνω από έναν δίσκο; Το ιδανικό θα είναι με 2 δίσκους (κυρίως σε περίπτωση κολλήματος έχω την αίσθηση πιο εύκολα επαναφέρεις τα 7 παρά τα 10ρια)
triplex1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, PETROS13 είπε Καλημέρα, χωρίς να πατάω κάποιο F εμφανιζόταν η επιλογή. Έχω την αίσθηση ότι έγινε αυτόματα στα windows καθώς χθες που μπήκα έχοντας κουμπωμένα μόνο τα 7 έβγαλε τη μπλε οθόνη των 10 με το 0χ000001e αλλά με άφησε να ξεκινήσω με άλλο λειτουργικό που είναι τα 7. Άρα μήπως εκεί διάβασε σε κάποιο από τους δίσκους δεδομένων, βέβαια δε λύνει το ερώτημα γιατί δεν διαβάζει τους δίσκους των win10 όταν τους βάζω και μάλιστα μόνους τους Το ιδανικό θα είναι με 2 δίσκους (κυρίως σε περίπτωση κολλήματος έχω την αίσθηση πιο εύκολα επαναφέρεις τα 7 παρά τα 10ρια) Ειχες 7αρια και απο κει ξεκιναει το προβλημα με το boot , σε ειπα απο την αρχη οτι κατι δεν μ'αρεσει στο boot. Δοκιμασε οπως ειχα αναφερει να βαλεις εναν bootmanager https://www.downloadcloud.com/multi-boot-manager.html
PETROS13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Στις 8/11/2022 στις 11:49 ΠΜ, triplex1 είπε Ειχες 7αρια και απο κει ξεκιναει το προβλημα με το boot , σε ειπα απο την αρχη οτι κατι δεν μ'αρεσει στο boot. Δοκιμασε οπως ειχα αναφερει να βαλεις εναν bootmanager https://www.downloadcloud.com/multi-boot-manager.html Αν θέλω να μείνω με τους 2 δίσκους χρησιμοποιώντας κάποιο από τα προγράμματα που αναφέρεις θα υπάρχει πρόβλημα? Επισης σκέφτομαι συνέχεια το παρακάτω χθες που μπήκα έχοντας κουμπωμένα μόνο τα 7 έβγαλε τη μπλε οθόνη των 10 με το 0χ000001e αλλά με άφησε να ξεκινήσω με άλλο λειτουργικό που είναι τα 7. Θεωρούμε ότι τους άλλους δίσκους που έχω τα Win10 πρέπει να κάνω νέα επανεγκατασταση ή μπορώ να σώσω τις εγκαταστάσεις με κάποιο τρόπο;
triplex1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, PETROS13 είπε Αν θέλω να μείνω με τους 2 δίσκους χρησιμοποιώντας κάποιο από τα προγράμματα που αναφέρεις θα υπάρχει πρόβλημα? Επισης σκέφτομαι συνέχεια το παρακάτω χθες που μπήκα έχοντας κουμπωμένα μόνο τα 7 έβγαλε τη μπλε οθόνη των 10 με το 0χ000001e αλλά με άφησε να ξεκινήσω με άλλο λειτουργικό που είναι τα 7. Θεωρούμε ότι τους άλλους δίσκους που έχω τα Win10 πρέπει να κάνω νέα επανεγκατασταση ή μπορώ να σώσω τις εγκαταστάσεις με κάποιο τρόπο; Και με ολους να μεινεις Πετρο δεν εχεις προβλημα , αυτα πηγαινουν στον 1ο δισκο και εχουν να κανουν καθαρα με τη διαχειρηση του boot , τιποτα αλλο..............κοιτα κανα freeware αν κατεβασεις
PETROS13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα και καλή χρονιά, επαναφέρω το θέμα (αν και έχω μείνει με τα Win7 για την ώρα καθώς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω αλλού το δίσκο) Έχω βγάλει τη γραφικών που είχα και συνεχίζω με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή. Πολλές φορές (τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα) παγώνει ο υπολογιστής και πατώντας το κουμπί του reset απλά κλείνει (χωρίς επανεκκίνηση) Έχετε κάποια υποψια τι μπορεί να είναι; Αν είναι τροφοδοτικό οκ θα προχωρήσω σε άλλη αγορά Αν είναι θέμα επεξεργαστή μάλλον σε νέα σύνθεση υπολογιστή Ευχαριστώ
atheatos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Το τροφοδοτικό ήταν εξαρχής. Αν τώρα έχει γίνει ζημιά στην μητρική ή σκληρούς εξαιτίας κακής τροφοδοσίας θα το δεις στην πορεία. Παρε ένα τροφοδοτικό τουλάχιστον gold το οποίο θα το έχεις και για το επόμενο σύστημα. Δεν χρειάζεται να είναι πολλά watt και στα ίδια watt να μείνεις αν το τροφοδοτικό είναι ποιοτικό δεν υπάρχει πρόβλημα.
kouross Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/1/2023 στις 1:19 ΜΜ, PETROS13 είπε Καλημέρα και καλή χρονιά, επαναφέρω το θέμα (αν και έχω μείνει με τα Win7 για την ώρα καθώς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω αλλού το δίσκο) Έχω βγάλει τη γραφικών που είχα και συνεχίζω με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή. Πολλές φορές (τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα) παγώνει ο υπολογιστής και πατώντας το κουμπί του reset απλά κλείνει (χωρίς επανεκκίνηση) Έχετε κάποια υποψια τι μπορεί να είναι; Αν είναι τροφοδοτικό οκ θα προχωρήσω σε άλλη αγορά Αν είναι θέμα επεξεργαστή μάλλον σε νέα σύνθεση υπολογιστή Ευχαριστώ Καλή Χρονιά φίλε μου. Δεν είδα αναλυτικά τι βήματα ακριβώς ακολούθησες αλλά αν σου παγώνει ο υπολογιστής εγώ θα έκανα τα παρακάτω με σειρά. 1.Αλλαγη σκληρού αλλά πρωτα δοκιμη με νέο ποντίκι και πληκτρολόγιο αν είναι USB και σε διαφορετικές θύρες. 2.Κατεβασμα και εγκατάσταση νέου λειτουργικου σε νέο φλασακι. Όπως σου τα γράφω. Όχι στο ίδιο φλασακι και όχι το ίδιο λειτουργικό αν το έχεις αποθηκευμένο κάπου. 3.Μαμα Drivers γραφικών κτλ από το σαιτ της κάθε εταιρείας των εξαρτημάτων που έχεις επανω στην μητρική. 4.Περασμα bios ξανά ή πιο νέου BIOS της μητρικης σου. Δοκιμασε και πες μας. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από kouross
PETROS13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα, Άλλαξα το τροφοδοτικο και έβαλα ένα corsair 650w το προηγούμενο μάλλον είχε αρχίσει να τα παίζει Όσον αφορά τη γραφικών 7870 δυστυχώς έσβηνε η οθόνη ακόμα και σε νέα εγκατάσταση (έχω την αίσθηση ότι κάηκε) οπότε πάω για αλλαγή. Είμαι μεταξύ της RX 6400 και της RX 6500 Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη σε τιμή έως 250 ευρώ;
kouross Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) καλυτερα πανε στην 6500xt ετσι και αλλιως δεν ειναι και τεραστια η διαφορα τιμης. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από kouross 1
PETROS13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν και πάνω που έχω το νέο τροφοδοτικο, μπαίνω στα win 7 και μου πάγωσε 2 φορές σε διάστημα 10 λεπτών.. Δοκίμασα σε safe mode Χωρίς δίκτυο, πάγωσε στην έναρξη Μπήκα Bios τώρα πάγωσε και εκεί edit ήταν η ram (έβαλα μια ξεχασμένη και κόλλησε..) 2 ώρες πριν, kouross είπε καλυτερα πανε στην 6500xt ετσι και αλλιως δεν ειναι και τεραστια η διαφορα τιμης. ωραία ευχαριστώ! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από PETROS13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα