AtiX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, AtiX είπε Μου κάνει εντύπωση ευρωπαίοι πολίτες να ζητάνε από την Ευρώπη να στήνει πολέμους ή να εκμεταλλεύεται εξαθλιώνοντας τους πολίτες της… Κρυφτούλι θα παίξουμε? Τι σχέση έχει το από πάνω που έγραψα με αυτό που κατάλαβες? 26 λεπτά πριν, tommy^ είπε Μιλαμε για μεγαλη εκθεση, μην το συζητας! Βεβαια, το τι σχεση εχουν οι εκτιμησεις της TSMC για την αμερικανικη προσπαθεια (ανοικοδομησης της βιομηχανιας ημιαγωγων) με το αν η Ευρώπη στήνει (ή οχι) πολέμους και εκμεταλλεύεται εξαθλιώνοντας τους πολίτες της, μονο εσυ ξερεις. Τι δεν το έγραψες εσυ? Συνέχισε να εκτίθεσαι μαζί με τρεις τέσσερις άλλους… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, AtiX είπε Μου κάνει εντύπωση ευρωπαίοι πολίτες να ζητάνε από την Ευρώπη να στήνει πολέμους ή να εκμεταλλεύεται εξαθλιώνοντας τους πολίτες της… Ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο; Συγγνώμη αλλά η απάντησή σου δείχνει πως δεν διάβασες το άρθρο και τα πρώτα σχόλια, μπήκες απλώς για να γράψεις κάτι, οτιδήποτε. Η Αμερική, βλέποντας την Κίνα και την Ινδία να "μεγαλώνουν", έχει αποφασίσει να επιστρέψουν στο καλάθι της όλα όσα (ή τα περισσότερα εξ αυτών, τουλάχιστον) παραχώρησε τις προηγούμενες δεκαετίες σε άλλες χώρες (με αντάλλαγμα την πρόσδεσή τους στο άρμα της Pax Americana). Βλέπεις, δεν αντέχει η Αμερική να μείνει δεύτερη (όχι απλά πίσω, ούτε καν δεύτερη), διότι έχει και μια παγκόσμια πρωτοκαθεδρία να υπερασπιστεί/επιβεβαιώσει. Η ανωτέρω τακτική της (την ξεκίνησε ο Τραμπ, δειλά-δειλά, δίνοντας έμφαση στην αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις χώρες που αυτά είχαν αναπτυχθεί) σημαίνει, δυστυχώς, πως κάποιες φίλιες χώρες θα κάτσουν πάνω στο παγωτό, όπως, καλή ώρα, η Ταϊβάν. Μέχρι τώρα, η τελευταία είχε, έναντι της Κίνας, την εξ Αμερικής ορμώμενη δικλείδα ασφαλείας της κατασκευής και προμήθειας ημιαγωγών. Η Πελόζι, εικάζω πως, επισκέφθηκε τη χώρα πριν λίγο καιρό, για να δει πώς μπορεί αυτή να προστατευτεί από την Κίνα τώρα που το party των chips τελειώνει. Δεν νομίζω πως θα την αφήσουν ξεκρέμαστη την Ταϊβάν, αλλά -μέχρι να δουν τι θα κάνουν- απαιτείται προσεκτική διαχείριση της κατάστασης. Η Ταϊβάν λίγα πράγματα μπορεί να κάνει, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών υπερτερούν. Βέβαια, πρέπει κι αυτή να φωνάξει λίγο, εξού κι η TSMC κάνει λόγο για αποτυχία της προσπάθειας ανοικοδόμησης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών. Φωνάζει, χρησιμοποιώντας το δικό της bargaining chip, για να υπενθυμίσει στο Αμέρικα ότι πρέπει να κρατήσει μακριά της την Κίνα. Για να σχολιάσω, όμως, και την εκτός θέματος ανάρτησή σου, όχι, δεν ζητάμε από τους ηγέτες μας να κάνουν πόλεμο ούτε να ξυπνήσουν τον Σάιλοκ μέσα τους. Η Ευρώπη, αν θέλει να έχει μέλλον, πρέπει ν' αποφασίσει ποια θα είναι η θέση της στον πολυ-πολικό κόσμο που αναδύεται. Ως ουρά των ΗΠΑ; Ως ουρά της Σινο-Ρωσικής ένωσης; Ως ουρά της Ινδίας; Ή ως Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ήτοι ως ανεξάρτητος και δυνατός παγκόσμιος παίκτης; 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommy^ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, AtiX είπε Κρυφτούλι θα παίξουμε? Τι σχέση έχει το από πάνω που έγραψα με αυτό που κατάλαβες? Τι δεν το έγραψες εσυ? Συνέχισε να εκτίθεσαι μαζί με τρεις τέσσερις άλλους… Τα εχεις κανει μπαχαλο! Σου ζηταω να μου εξηγησεις το σκεπτικο σου κι εσυ με παραπεμπεις στο πρωτο σου μηνυμα που ειναι αυτο που σου ζηταω να εξηγησεις! Αν δεν μπορεις ή δε θες να το εξηγησεις, παω πασο, απλα πες το να τελειωνουμε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Για να σχολιάσω, όμως, και την εκτός θέματος ανάρτησή σου, όχι, δεν ζητάμε από τους ηγέτες μας να κάνουν πόλεμο ούτε να ξυπνήσουν τον Σάιλοκ μέσα τους. Η Ευρώπη, αν θέλει να έχει μέλλον, πρέπει ν' αποφασίσει ποια θα είναι η θέση της στον πολυ-πολικό κόσμο που αναδύεται. Ως ουρά των ΗΠΑ; Ως ουρά της Σινο-Ρωσικής ένωσης; Ως ουρά της Ινδίας; Ή ως Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ήτοι ως ανεξάρτητος και δυνατός παγκόσμιος παίκτης; Οποία και να διαλέξεις από τις επιλογές που μόνος σου αναφέρεις, θα καταλήξεις στο δίπολο που αναφέρθηκα στην αρχή… Μαγικές συνταγές χωρίς να σπάσεις αυγά δεν υπάρχουν, αν έχεις να προτείνεις κάποια, εδώ ήμαστε να το κουβεντιάσουμε… 12 λεπτά πριν, tommy^ είπε Τα εχεις κανει μπαχαλο! Σου ζηταω να μου εξηγησεις το σκεπτικο σου κι εσυ με παραπεμπεις στο πρωτο σου μηνυμα που ειναι αυτο που σου ζηταω να εξηγησεις! Αν δεν μπορεις ή δε θες να το εξηγησεις, παω πασο, απλα πες το να τελειωνουμε! Μπάχαλο τα έκανα επειδή εσύ δεν κατάλαβες? παρακολούθησε την συζήτηση τότε μπας και καταλάβεις… —— ΥΓ: για να δούμε και ποιος βγήκε offt-opic εντέλει… Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από AtiX 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommy^ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, AtiX είπε ΥΓ: για να δούμε και ποιος βγήκε offt-opic εντέλει… Δεν εχει νοημα να ασχοληθω αλλο μαζι σου δυστυχως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Οποία και να διαλέξεις από τις επιλογές που μόνος σου αναφέρεις, θα καταλήξεις στο δίπολο που αναφέρθηκα στην αρχή… Μαγικές συνταγές χωρίς να σπάσεις αυγά δεν υπάρχουν, αν έχεις να προτείνεις κάποια, εδώ ήμαστε να το κουβεντιάσουμε… Ε, ας το πάμε σοσιαλιστικά τότε: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Τι πρέπει να κάνουμε, δηλαδή; Γιατί η ακινησία στην παγκόσμια σκακιέρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Αν νομίζεις ότι το να κάνουμε, ως Ευρώπη, κάτι προς το συμφέρον μας ισοδυναμεί με κήρυξη/διεξαγωγή πολέμου ή/και στυγνή εκμετάλλευση των πολιτών μας, ε, ας το κλείσουμε το μαγαζί να ησυχάσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, tommy^ είπε Δεν εχει νοημα να ασχοληθω αλλο μαζι σου δυστυχως. Κάτσε γιατί θα τρελαθούμε, εσυ ασχολήθηκες, εσύ trigαρίστηκες, εσύ δεν κατάλαβες, εσυ την πάτησες, εγώ σου φταίω? 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommy^ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Κάτσε γιατί θα τρελαθούμε, εσυ ασχολήθηκες, εσύ trigαρίστηκες, εσύ δεν κατάλαβες, εσυ την πάτησες, εγώ σου φταίω? 🙂 Αρχικα χαρακτηρισα (μεσα απο την γνωστη ελληνικη ατακα) το ποστ σου ως ασχετο με το θεμα του νηματος. Θα αφηνα ως εχει αλλα μου ειπες οτι εκτιθεμαι και σου ζητησα να μου εξηγησεις. Δε θες να εξηγησεις, παμε παρακατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choulio Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, TNT2 είπε Δεν μίλησα μονο για κατανάλωση, απλά επέλεξες αυτό για να συνεχίσεις το εγκώμιο σου. Ξέρεις υπάρχει μια μεγάλη απόσταση του γράφω κάτι και με το χαντάκι. Η ελευθερία δεν είναι μόνο ως παράγοντας του ότι δεν είμαι φυλακή, κοινώς στέρηση ελευθερίας αλλά εκφράζεται με ποικίλους τρόπους. Απλη σύγκριση Ευρώπης πριν κ Ευρώπης τώρα. Η ροπή προς τον πλήρη εκφυλισμό είναι μεγάλη και ανάχωμα δεν υπάρχει. Ένα χρυσό κλουβί που απλά άλλοι αποφασίζουν πόσο μεγάλο θα είναι.. Συγκρίνεις την Ευρώπη πριν με την Ευρώπη τώρα. Προσπερνάω ότι δεν ξέρουμε πιο είναι αυτό το πριν αλλά πρόκειται για κάτι αόριστο καλύτερο και έρχομαι στην ουσία. Σε ποιο θέμα επιδεινώθηκε η κατάσταση στην Ευρώπη για τους πολίτες της; Μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο από ότι πριν 20 χρόνια; Το αντίθετο μάλλον. Οι ανέσεις που έχει το μέσο ή ακόμα και κατώτερο σπιτικό στην καθημερινότητα του σήμερα είναι οι ανέσεις που είχε η ανώτερη μεσαία τάξη ή ακόμα και η ελίτ πριν 20-30-40 χρόνια. Από που κι ως που βλέπεις μείωση βιοτικού επιπέδου; Για να σε προλάβω το ότι σήμερα υπάρχει κόσμος που ζει σε βιοτικό επίπεδο που ο μέσος αστός δεν μπορεί να διανοηθεί δεν σημαίνει ότι το επίπεδο έχει πέσει. Το αντίθετο μάλλον. Αυτό δε θα πάψει ποτέ να συμβαίνει και καλώς γιατί είναι αιτία προόδου Εκτός κι αν η σύγκριση που κάνεις είναι η Ευρώπη του πριν σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο του πριν και η Ευρώπη σήμερα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα. Στην περίπτωση αυτή ναι ο υπόλοιπος κόσμος μας έχει φτάσει. Αλλά κι αυτό αναπόφευκτο είναι και φυσικά επιθυμητό. 1 ώρα πριν, AtiX είπε Κρυφτούλι θα παίξουμε? Τι σχέση έχει το από πάνω που έγραψα με αυτό που κατάλαβες? Τι δεν το έγραψες εσυ? Συνέχισε να εκτίθεσαι μαζί με τρεις τέσσερις άλλους… Η αλήθεια είναι ότι και 'γώ δεν έχω καταλάβει τι θες να πεις και πως αυτό που έγραψες στο αρχικό σου σχόλιο σχετίζεται με το θέμα. Εξήγησε ολοκληρωμένα αν θες το σκεπτικό σου Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Choulio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Ε, ας το πάμε σοσιαλιστικά τότε: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Τι πρέπει να κάνουμε, δηλαδή; Γιατί η ακινησία στην παγκόσμια σκακιέρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Αν νομίζεις ότι το να κάνουμε, ως Ευρώπη, κάτι προς το συμφέρον μας ισοδυναμεί με κήρυξη/διεξαγωγή πολέμου ή/και στυγνή εκμετάλλευση των πολιτών μας, ε, ας το κλείσουμε το μαγαζί να ησυχάσουμε. Το πάω ανάποδα, τις επιπτώσεις την επέμβασης μας στο Ουκρανικό ζήτημα τις είδαμε, τις επιπτώσεις από την έξοδο της Αγγλίας από ΕΕ και αυτές τις είδαμε και συνεχίζουμε να τις βλέπουμε, το πως λειτούργησε η ΕΕ στην πανδημία επίσης το είδαμε… Το να γίνεις τρίτη δύναμη χωρίς να έχεις κάτι αξίας στον πρωτογενή τομέα, πχ πετρέλαιο ή χωρίς να μπορείς να ανταγωνιστείς στον δευτερογενή στις τιμές πείνας, είναι αδύνατον! Σου μένει ένας τριτογενείς που ήδη υπάρχουν δυο παίχτες… αν βρεις τρόπο να κατευνάσεις και τους δυο, μια χαρά λύσαμε το πρόβλημα και πάνε για μακροημέρευση… Αυτή τη στιγμή το να ζεις στην ΕΕ μπορεί να μην είναι παράδεισος αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της ζουν σε αρκετά καλύτερες συνθήκες από Κίνα και USA… 2 ώρες πριν, tommy^ είπε Αρχικα χαρακτηρισα (μεσα απο την γνωστη ελληνικη ατακα) το ποστ σου ως ασχετο με το θεμα του νηματος. Θα αφηνα ως εχει αλλα μου ειπες οτι εκτιθεμαι και σου ζητησα να μου εξηγησεις. Δε θες να εξηγησεις, παμε παρακατω. Μα εξηγώ και δεν καταλαβαίνεις σε αντίθεση με τα ποστ άλλων, που στην ουσία απαντάω, που και τα καταλαβαίνεις και τα θεωρείς σχετικά… αποφάσισε… 2 ώρες πριν, Choulio είπε Η αλήθεια είναι ότι και 'γώ δεν έχω καταλάβει τι θες να πεις και πως αυτό που έγραψες στο αρχικό σου σχόλιο σχετίζεται με το θέμα. Εξήγησε ολοκληρωμένα αν θες το σκεπτικό σου Θέλω να πω ότι γκρινιάζουμε για την ΕΕ αλλά κανένας δεν θέλει να γίνει ουσιαστικά σαν την Αμερική ή την Κίνα… Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Ε τι να πει; Μπράβο σας που ανεξαρτοποιείστε από εμάς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotos2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Στις 31/10/2022 στις 11:10 ΜΜ, TNT2 είπε Η Ευρώπη από ήπειρος καινοτομίας, τεχνολογίας, βιομηχανίας, ενεργειακής ανεξαρτησίας και αγροτικής παραγωγής έχει γίνει πλέον μια ήπειρος ψεύτικων ελευθεριών,αρχιερέας προπαγάνδας και φιλοσοφίας να εισάγουμε τα πάντα. Μου θυμίζει Ελλάδα...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα