atssssss Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, έχω μία ερώτηση... Παραιτήθηκα από μία δουλειά που είχα αρκετές ημέρες άδειες από προηγούμενα χρόνια (και είχαμε συμφωνήσει να τις παίρνω σιγά-σιγά στα επόμενα χρόνια). Από το λογιστή της εταιρίας μου έβγαλε τις νόμιμες (σχεδόν μηδενικές), που δήλωναν να είναι οκ με το ΙΚΑ. Μου είπε να μου τις πληρώσει, αλλά να μου πει ο λογιστής μου πόσα είναι τα χρήματα να μου τα δώσει για αυτές τις ημέρες... Ξέρει κανείς πως ακριβώς βγαίνουν; Είναι τα μικτά χρήματα / 25 * τον αριθμό των ημερών; Από ένα online υπολογισμό βγαίνουν παραπάνω... https://ergatika.gr/program/apoz-adeia/ Ξέρει κανείς τι ισχύει; Ευχαριστώ πολύ
BROKOLOS Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Κάθε μέρα αδείας ισούται με ένα μεικτό μεροκαματο ΑΝ και δεν νομίζω να σου δώσει τίποτα από αυτά που λες Από το λογιστή της εταιρίας μου έβγαλε τις νόμιμες (σχεδόν μηδενικές), που δήλωναν να είναι οκ με το ΙΚΑ
filipprin Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Παραίτηση δηλωσε ο ανθρωπος οποτε λογικα δεν παιρνει τιποτα.Η μια μερα αδεια ισουτε με ενα μικτο μεροκαματο.Καποτε επι συριζα η αδεια που δεν δινοτανε στο έτος πληρωνότανε διπλή αλλα μαλλον το καταργησανε τα επομενα τζιμανια.
lyda94 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, filipprin είπε Παραίτηση δηλωσε ο ανθρωπος οποτε λογικα δεν παιρνει τιποτα. Τις μέρες άδειας που δεν έχει πάρει, τις πληρώνεται κανονικά είτε σε απόλυση είτε σε παραίτηση. Και εγώ δεν νομίζω να σου δώσει λεφτά ή έστω τα σωστά λεφτά..
filipprin Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σωστα δεν παίρνει καμια αποζημίωση εκτός απο απληρωτα μεροκαματα και άδειες.Και φυσικα τα περνει κανονικοτα .Καλυτερα να παρει ενα τηλ στην επιθεώρηση εργασιας Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από filipprin
atssssss Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά δεν λέω να πάρω κάτι παραπάνω.. Απλά έτσι λέγεται αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας.. Επειδή είδα στο site αυτό ότι έβγαινε πάνω από τα μικτά (κάτι λίγο παραπάνω) ήθελα να ρωτήσω... Έχει πει πως θα μου τα πληρώσει, τώρα περιμένω...
tsaltinho Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομικα, δεν υπαρχει αδεια απο τα προηγουμενα χρονια. Οποτε δεν σου χρωστα τιποτα. Απο τη στιγμη που για φετος εχουν δηλωθει οτι τις εχεις παρει ολες, δεν δικαιουσε τιποτα. Αν δουλευεις ομως καποιο χρονικο διαστημα με συμβαση αοριστου χρονοθ, μπορει να δικαιουσε ολες τις αδειες ενος χρονου κι ασ μην εχεις κλεισει ολοκληρο τον φετινο χρονο. Επισης δικαιουσε και ποσοστο απο το δωρο Χριστουγεννων. Φανταζομαι οτι το επιδομα αδειας το εχεις ηδη παρει, σωστα ? Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από tsaltinho
nick_souvlaki Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Νομικα, δεν υπαρχει αδεια απο τα προηγουμενα χρονια. Οποτε δεν σου χρωστα τιποτα. Απο τη στιγμη που για φετος εχουν δηλωθει οτι τις εχεις παρει ολες, δεν δικαιουσε τιποτα. Αν δουλευεις ομως καποιο χρονικο διαστημα με συμβαση αοριστου χρονοθ, μπορει να δικαιουσε ολες τις αδειες ενος χρονου κι ασ μην εχεις κλεισει ολοκληρο τον φετινο χρονο. Επισης δικαιουσε και ποσοστο απο το δωρο Χριστουγεννων. Φανταζομαι οτι το επιδομα αδειας το εχεις ηδη παρει, σωστα ? Αυτό που λες ισχύει για 3 χρόνια και πάνω εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή 12 χρόνια συνολικά νομίζω. Τα 2 πρώτα χρόνια οι ημέρες άδειας πάνε αναλογικά των ημερών που είσαι στην εργασία έως τότε. Άμα παραιτηθείς στο 3ο έτος ακόμα και 1η Γενάρη δικαιούσαι όλες τις άδειες του έτους (22 μέρες). Εγώ όταν παραιτήθηκα έτσι στους πρώτους μήνες μου πλήρωσαν όλες τις μέρες του έτους που δεν είχα πάρει.
atssssss Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Ήμουν αρκετά χρόνια και δικαιούμαι όλου του έτους την άδεια. Το γνωρίζω πως θεωρητικά έχουν σβηστεί οι άδειες παλαιότερων ετών, αλλά υπήρχε συμφωνία μετάθεσης στα επόμενα έτη. Επίσης μου είπε πως θα μου τις πληρώσει.. Από το λογιστήριο βγήκαν τα χαρτιά της εκκαθάρισης του μήνα, του δώρου Χριστουγέννων και της μη ληφθείσας άδειας. Απλά επειδή στις ημέρες ήταν περισσότερες από εκείνες που φαίνονται, μου είπε να του πω εγώ το ποσό, για να το βάλει.
Actuary Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Kαλησπερα σας, Γνωρίζει κανείς? 3ο ημερολογιακό έτος υπάλληλος 5μερες/εβδομαδα απολύθηκα 2 Ιουλίου με μικτό μισθό 1353. Τα καθαρά που δικαιούμαι αθροιστικά για την αποζημίωση μη ληφθεισας άδειας και το επίδομα Χριστουγέννων τα έχω υπολογίσει ως εξής : Αποζημίωση μη ληφθεισας άδειας 1353*22/25*1,20=1429 μικτα(αφαιρείται μόνο ο Φμυ άρα 1300 καθαρα) και επίδομα Χριστουγέννων 368 μικτα (318 καθαρά). Σύνολο 1618 καθαρά. Αντ αυτού μου βάλανε 1479.Δηλαδη 138 ευρώ λιγότερα. Ποιος τα έχει υπολογίσει σσωστα?
hln3 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Στις 26/7/2024 στις 9:39 ΜΜ, Actuary είπε Kαλησπερα σας, Γνωρίζει κανείς? 3ο ημερολογιακό έτος υπάλληλος 5μερες/εβδομαδα απολύθηκα 2 Ιουλίου με μικτό μισθό 1353. Τα καθαρά που δικαιούμαι αθροιστικά για την αποζημίωση μη ληφθεισας άδειας και το επίδομα Χριστουγέννων τα έχω υπολογίσει ως εξής : Αποζημίωση μη ληφθεισας άδειας 1353*22/25*1,20=1429 μικτα(αφαιρείται μόνο ο Φμυ άρα 1300 καθαρα) και επίδομα Χριστουγέννων 368 μικτα (318 καθαρά). Σύνολο 1618 καθαρά. Αντ αυτού μου βάλανε 1479.Δηλαδη 138 ευρώ λιγότερα. Ποιος τα έχει υπολογίσει σσωστα? Πρέπει να δεις τα χαρτιά που γράφουν τι φόρο σου κρατήσανε για να βγάλεις άκρη. Πολλές φορές ο ΦΜΥ που κρατείται είναι μεγαλύτερος και το ποσό επιστρέφεται από την εφορία μετά την υποβολή της δήλωσης (την επόμενη χρόνια δηλαδή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα