Makis_01 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα ομάδα Εχω ένα Yaris hybrid του 2018 και εχει έρθει η ωρα μου για αλλαγή ελαστικών διάσταση 195/50 R16. Εχω δει διαφορά λαστιχα αλλα δεν ξερω που να καταλήξω και θα ήθελα την γνώμη σας. Δυστυχώς το budget μου δεν φτάνει για τις premium μάρκες όποτε θα χρειαστεί να βάλω κάτι πιο οικονομικό. Δεδομένων των όσων προείπα ειμαι ανάμεσα στα παρακάτω ελαστικά Kleber Dynaxer HP4 195/50 R16 88V XL θερινό Toyo Proxes Comfort 195/50 R16 88V XL Θερινό Falken Ziex ZE310 Ecorun 195/50 R16 88V XL Θερινο Uniroyal RainSport 5 195/50 R16 88V XL Θερινό Προφανώς όσα εχω αναφέρει δεν ειναι τελική λίστα θα ήθελα να ακούσω γνώμες μελών. Αν πχ κάποιος εχει χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο ή και κάποιο από αυτά τα ελαστικα να μου πει πως του έχουν φανεί; τι θεωρει πιθανών καλύτερη επιλογή για το συγκεκριμένο όχημα; Αν ξεχνάω κάτι που δεν εχω υπολογίσει σε όλα αυτά. Υ.Γ: Θα ήθελα γενικά η οικονομία καυσίμου να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα οσο γίνεται ( μέση κατανάλωση 4.4L/100 Km) και αυτος ειναι ο λόγος που με κάνει να σκέφτομαι ότι το falken ίσως να μην μου κάνει μιας και εχω δει ότι εχει δείκτη στην οικονομία καυσίμου αρκετά χαμηλό (Ε). Ωστόσο δεν γνωρίζω ποσό θα μου αυξήσει αυτο την κατανάλωση μιας και εχω ακούσει διάφορες απόψεις ανα μαγαζιά για το πως δουλεύουν οι κατατάξεις αυτές. Συγγνώμη αν κούρασα με ολο αυτο το σεντόνι😛 Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Makis_01 είπε Ωστόσο δεν γνωρίζω ποσό θα μου αυξήσει αυτο την κατανάλωση μιας και εχω ακούσει διάφορες απόψεις ανα μαγαζιά για το πως δουλεύουν οι κατατάξεις αυτές. Δες την άποψη ενός κατασκευαστή ελαστικών: "Ανάλογα με την αντίσταση κύλισης του ελαστικού, η εξοικονόμηση καυσίμου που παρέχει κυμαίνεται από την κατηγορία A, η οποία υποδεικνύει την καλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, έως την κατηγορία E, που αντιστοιχεί στη χειρότερη εξοικονόμηση καυσίμου. Μεταξύ των διαδοχικών κατηγοριών, η εξοικονόμηση καυσίμου αυξάνεται κατά περίπου 0,1 λίτρο για κάθε 100 km οδήγησης." https://www.dunlop.eu/el_gr/consumer/learn/eu-tire-label-explained.html 1
nk9 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Makis_01 είπε Καλησπέρα ομάδα Εχω ένα Yaris hybrid του 2018 και εχει έρθει η ωρα μου για αλλαγή ελαστικών διάσταση 195/50 R16. Εχω δει διαφορά λαστιχα αλλα δεν ξερω που να καταλήξω και θα ήθελα την γνώμη σας. Δυστυχώς το budget μου δεν φτάνει για τις premium μάρκες όποτε θα χρειαστεί να βάλω κάτι πιο οικονομικό. Δεδομένων των όσων προείπα ειμαι ανάμεσα στα παρακάτω ελαστικά Kleber Dynaxer HP4 195/50 R16 88V XL θερινό Toyo Proxes Comfort 195/50 R16 88V XL Θερινό Falken Ziex ZE310 Ecorun 195/50 R16 88V XL Θερινο Uniroyal RainSport 5 195/50 R16 88V XL Θερινό Προφανώς όσα εχω αναφέρει δεν ειναι τελική λίστα θα ήθελα να ακούσω γνώμες μελών. Αν πχ κάποιος εχει χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο ή και κάποιο από αυτά τα ελαστικα να μου πει πως του έχουν φανεί; τι θεωρει πιθανών καλύτερη επιλογή για το συγκεκριμένο όχημα; Αν ξεχνάω κάτι που δεν εχω υπολογίσει σε όλα αυτά. Υ.Γ: Θα ήθελα γενικά η οικονομία καυσίμου να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα οσο γίνεται ( μέση κατανάλωση 4.4L/100 Km) και αυτος ειναι ο λόγος που με κάνει να σκέφτομαι ότι το falken ίσως να μην μου κάνει μιας και εχω δει ότι εχει δείκτη στην οικονομία καυσίμου αρκετά χαμηλό (Ε). Ωστόσο δεν γνωρίζω ποσό θα μου αυξήσει αυτο την κατανάλωση μιας και εχω ακούσει διάφορες απόψεις ανα μαγαζιά για το πως δουλεύουν οι κατατάξεις αυτές. Συγγνώμη αν κούρασα με ολο αυτο το σεντόνι😛 Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καταρχήν δεν μας λες ούτε τα χιλιόμετρα που κάνεις ετησίως, αλλά ούτε και υπό ποιες συνθήκες γίνονται. Για παράδειγμα τα kleber είναι μία αξιοπρεπής επιλογή. Είναι, όμως, λάστιχα με μαλακή γόμα (θυγατρική της michelin γαρ). Άρα ιδανικά κάποιον που κάνει μικρές και σύντομες διαδρομές (καθώς ζεσταίνονται εύκολα), όμως όχι και τόσο κατάλληλα για όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα, ειδικά σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Υ.Γ.: Εάν μένεις σε περιοχή που έχει αρκετές βροχές τότε ναι στα uniroyal.
SilentVoice Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Η κατανάλωση δεν οφείλεται μόνο από τα λάστιχα. Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου, φορτίο και το πόδι σου παίζουν πιο πολύ ρόλο. Προτείνω να δώσεις βάση στα καλά ελαστικά και στην συντήρηση του αυτοκινήτου σου, μιας και είναι 5ετιας. Για να κρατήσεις χαμηλά την κατανάλωση, είναι στο πόδι σου όλο το μυστικό, καθώς η καθημερινή χρήση,πολλά χιλιόμετρα, το φορτίο και οι διαφορετικές διαδρομές έχουν το μεγαλύτερο βάρος της κατανάλωσης. Πρώτα από όλα η ασφάλεια. (Αυτό δεν σημαίνει πως τα μοντέλα που ανέφερες δεν είναι ασφαλές, αλλά αν μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο αξιόπιστο, να το κάνεις)
Fordakias7 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Βαλε τα φαλκεν..Αν εκει που μενεις βρεχει πολυ συχνα βαλε uniroyal ειναι αριστο ελαστικο στο βρεγμενο
Makis_01 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, nk9 είπε Καταρχήν δεν μας λες ούτε τα χιλιόμετρα που κάνεις ετησίως, αλλά ούτε και υπό ποιες συνθήκες γίνονται. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτο που αναφέρεις ξεχάστηκα με συγχωρείς. Τον τελευταίο χρόνο έκανα περίπου 10.000 km Γενικα το μεγαλύτερο μέρος των χιλιομέτρων αυτών ~90% γίνονται εντός της αττικής κάτι το οποίο σημαίνει διαδρομές περίπου 30-50 χλμ την μέρα.Ωστόσο λόγο της δουλειάς μου οδηγάω σε όλο το φάσμα του 24ωρου που αυτο σημαίνει και ώρες εκτός κίνησης (σπανιότερα βέβαια). Οσο αφορά τωρα το άλλο περίπου 10% θα τύχει να φύγω λίγο πιο μακριά να κάνω κάποιο μικρό ταξιδάκι. 7 ώρες πριν, SilentVoice είπε Προτείνω να δώσεις βάση στα καλά ελαστικά και στην συντήρηση του αυτοκινήτου σου, μιας και είναι 5ετιας Η συντήρηση προφανώς ειναι αυτή που αναφέρει ο κατασκευαστής πάντα στην ωρα της και πάντα στα επίσημα καταστήματα της Toyota. Ωστόσο αυτο που αναφέρεις για τα καλα ελαστικά. θα ήθελα να βάλω αυτά που φοράει από την μάνα του (continental) αλλα τωρα με τις ανατιμήσεις και όλα αυτά που γίνονται οι τιμές έχουν φύγει στον θεό, για αυτο τον λόγο σκέφτομαι κάποιο από αυτά τα λάστιχα με την προοπτική ότι στα 2,5 3 έτη (βαρια) θα αλλαχτούν ξανά με την ελπίδα σε κάτι καλύτερο στις τιμές τότε. Τέλος να αναφέρω ότι φέτος πιθανόν να κάνω αρκετά λιγότερα χιλιόμετρα από ότι τον περασμένο χρόνο ( δηλαδη ~ 10.000km)
Sakiz105 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δες και αυτά, Τα είχα 4 χρόνια στην 147 σε ίδιες διαστάσεις Barum Bravuris 5HM πριν βάλω falken. Περίπου 10κ χιλιόμετρα τον χρόνο και εγώ. Πολύ καλό πάτημα, λίγο σκληρό οπότε αν οδηγείς λίγο πιο επιθετικά σε βοηθάει. Δεν γλιστράει καθόλου σε νερό/χειμώνα με κρύο (Τρίκαλα έχουμε -10 τον χειμώνα +50 το καλοκαίρι). Αλλά έχουν θόρυβο σε σχέση με τα πιο ακριβά michelin / falken
nk9 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Makis_01 είπε Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτο που αναφέρεις ξεχάστηκα με συγχωρείς. Τον τελευταίο χρόνο έκανα περίπου 10.000 km Γενικα το μεγαλύτερο μέρος των χιλιομέτρων αυτών ~90% γίνονται εντός της αττικής κάτι το οποίο σημαίνει διαδρομές περίπου 30-50 χλμ την μέρα.Ωστόσο λόγο της δουλειάς μου οδηγάω σε όλο το φάσμα του 24ωρου που αυτο σημαίνει και ώρες εκτός κίνησης (σπανιότερα βέβαια). Οσο αφορά τωρα το άλλο περίπου 10% θα τύχει να φύγω λίγο πιο μακριά να κάνω κάποιο μικρό ταξιδάκι. Η συντήρηση προφανώς ειναι αυτή που αναφέρει ο κατασκευαστής πάντα στην ωρα της και πάντα στα επίσημα καταστήματα της Toyota. Ωστόσο αυτο που αναφέρεις για τα καλα ελαστικά. θα ήθελα να βάλω αυτά που φοράει από την μάνα του (continental) αλλα τωρα με τις ανατιμήσεις και όλα αυτά που γίνονται οι τιμές έχουν φύγει στον θεό, για αυτο τον λόγο σκέφτομαι κάποιο από αυτά τα λάστιχα με την προοπτική ότι στα 2,5 3 έτη (βαρια) θα αλλαχτούν ξανά με την ελπίδα σε κάτι καλύτερο στις τιμές τότε. Τέλος να αναφέρω ότι φέτος πιθανόν να κάνω αρκετά λιγότερα χιλιόμετρα από ότι τον περασμένο χρόνο ( δηλαδη ~ 10.000km) Άρα δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Προσωπικά θα σου πρότεινα τα Kleber ή τα Falken. Μπες και στο tyrereviews να διαβάσεις για το κάθε ένα.
1988panos2171 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις ότι και να βάλεις δε θα καταλάβεις διάφορα. Κοίτα αυτά με τους καλούς δείκτες σε βρεγμένο και καλές κριτικές στο φρενάρισμα.
Makis_01 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας. 2 ώρες πριν, nk9 είπε Μπες και στο tyrereviews να διαβάσεις για το κάθε ένα. Μπήκα εδω που μου είπες και λίγο που έψαξα τι λάστιχα παίζουν βρήκα τα παρακάτω με αρκετά καλές κριτικές. Hankook Ventus Prime 4 K135 Πιστεύετε αξίζουν βάση των όσων ειπα και πριν; Περίπου δηλαδή με 10.000 χλμ τον χρόνο;
nk9 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Makis_01 είπε Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας. Μπήκα εδω που μου είπες και λίγο που έψαξα τι λάστιχα παίζουν βρήκα τα παρακάτω με αρκετά καλές κριτικές. Hankook Ventus Prime 4 K135 Πιστεύετε αξίζουν βάση των όσων ειπα και πριν; Περίπου δηλαδή με 10.000 χλμ τον χρόνο; Το συγκεκριμένο Hankook είναι μια κατηγορία πανω από αυτά που έγραψες στην αρχή. Μακράν καλύτερο. Δες και στο tyrereviews που τα Hankook τα έχει στην κατηγορία premium μαζί με όλα τα επώνυμα. Και το ventus prime είναι εξαιρετικό. Αλλά λογικα θα σου βγει ακριβότερο από τα άλλα. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από nk9
geodimis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Πρόταση μου δες αν ο κατασκευαστής προτείνει ίσως και τη διάσταση 205/55/16 καθώς είναι πολύ πιο εμπορική και πολύ οικονομικότερη σε κτήση. με τα χλμ παίζει η αύξηση της κατανάλωσης λόγω πλατύτερου του πέλματος να είναι μικρότερη από τα λιγότερα χρήματα που θα δώσεις. 1
sakks80 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Hankook ventus prime 4. Premium ελαστικό στην τιμή των mid range. Φοβερό ελαστικό σε στεγνό και βρεγμένο 1
Makis_01 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, geodimis είπε Πρόταση μου δες αν ο κατασκευαστής προτείνει ίσως και τη διάσταση 205/55/16 καθώς είναι πολύ πιο εμπορική και πολύ οικονομικότερη σε κτήση. με τα χλμ παίζει η αύξηση της κατανάλωσης λόγω πλατύτερου του πέλματος να είναι μικρότερη από τα λιγότερα χρήματα που θα δώσεις. Το εχω ψάξει αυτο που λες και δυστυχώς δεν "επιτρέπεται" η μετατροπή. Σε όλα τα καταστήματα που το εχω ρωτήσει αυτο όλοι μου έχουν πει το ίδιο πράγμα ότι θα εχω πρόβλημα με τους θόλους 15 ώρες πριν, nk9 είπε Το συγκεκριμένο Hankook είναι μια κατηγορία πανω από αυτά που έγραψες στην αρχή. Μακράν καλύτερο. Δες και στο tyrereviews που τα Hankook τα έχει στην κατηγορία premium μαζί με όλα τα επώνυμα. Και το ventus prime είναι εξαιρετικό. Αλλά λογικα θα σου βγει ακριβότερο από τα άλλα. Το εχω βρει περίπου στα 100€ το ελαστικό όποτε ειναι εντός του μπατζετ που διαθέτω
nk9 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Makis_01 είπε Το εχω ψάξει αυτο που λες και δυστυχώς δεν "επιτρέπεται" η μετατροπή. Σε όλα τα καταστήματα που το εχω ρωτήσει αυτο όλοι μου έχουν πει το ίδιο πράγμα ότι θα εχω πρόβλημα με τους θόλους Το εχω βρει περίπου στα 100€ το ελαστικό όποτε ειναι εντός του μπατζετ που διαθέτω Να τα πάρεις με κλειστά μάτια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα