paganiko Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, μου έδωσαν έναν εκτυπωτή canon ip 4000 εντελώς αχρησιμοποιητο (είχε και τα μελανια της αγοράς!), ο οποίος μετά από ελάχιστη χρήση , παρουσίασε την εντελώς ανεξήγητη για μένα βλάβη. ξεκινάει να εκτυπώνει και ενώ το καπακι του χαρτιού είναι ανοικτό, σταματάει η εκτυπωση και εμφανίζεται μήνυμα ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ - ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ (Με σχετική εικόνα στα WINDOWS) Tι κάνω; μην μου πείτε να πάω στο σερβις αντιπροσωπείας, θα με βάλουν να τον πετάξω... ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smpt Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μάλλον έχει χαλάσει ο διακόπτης που καταλαβαίνει αν το καπάκι είναι ανοικτό ή όχι. Και με το κούνημα της κεφαλής κάνει επαφή. Αν μπορείς, βρες το και ρίξε του λίγο wd40. Αν δεν φτιάξει δοκίμασε να το αποσυνδέσεις. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από smpt 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paganiko Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 ευχαριστώ για την απαντηση, είχα WD40, και ψεκασα το διακόπτη, διχως όμως αποτελεσμα. δεν υπάρχουν καλώδια ορατά εσωτερικά για να αποσυνδεσω, και δεν μπορώ να τον λύσω. κάποια προταση για τα περαιτέρω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelrp Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, paganiko είπε ευχαριστώ για την απαντηση, είχα WD40, και ψεκασα το διακόπτη, διχως όμως αποτελεσμα. δεν υπάρχουν καλώδια ορατά εσωτερικά για να αποσυνδεσω, και δεν μπορώ να τον λύσω. κάποια προταση για τα περαιτέρω; Προσπάθησε να ζουληξεις με τα χέρια τα πλαστικά tray λίγο προς τα κάτω. Έτσι θα καταλαβαίνει ότι είναι στη σωστή θέση. Μου το έκανε και εμένα, είχα βάλει ένα βαρύ και λεπτό πιάτο και έβγαινε από επάνω το εκτυπωμένο χαρτί. Αν δεν σου δουλέψει με ενδιαφέρει ο εκτυπωτής. Έχω δύο χαλασμένους από διάφορετικες αιτίες. Και πολλά μελάνια.... Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από stelrp 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paganiko Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 πιέζοντας το πλαστικό της πρόσοψης γύρω από το αισθητήρα του ανοιχτού / κλειστου καπακιου δούλεψε. όμως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό κάθε φορά ούτε είναι σίγουρο - άλλοτε δουλεύει και άλλοτε όχι. υπάρχει κάποια σύσταση για την επισκευή του; ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δε μπορω να σου πω με ακριβεια για το συγκεκριμενο μοντελο γιατι δεν το ξερω απ'εξω, αλλα η γενικη εικονα ειναι η εξης: Ο εκτυπωτης αντιλαμβανεται ποτε ειναι ανοιχτο και ποτε κλειστο το καπακι μεσω καποιου αισθητηρα. Προσπαθησε να εντοπισεις αυτο τον αισθητηρα (αν παρατηρησεις προσεκτικα το ιδιο το καπακι ή το πλαισιο στο οποιο κουμπωνει δε θα δυσκολευτεις) και προσπαθησε να καταλαβεις τι "αλλαζει" στον αισθητηρα οταν το καπακι ειναι ανοιχτο ή κλειστο. Πχ. ενας διακοπτης που πιεζεται ή απελευθερωνεται, ή ενα πλαστικο (flag λεγεται) που μπορει να ανοιγοκλεινει ενα κυκλωμα. Μετα, προσπαθησε με καποιου ειδους πατεντα να μιμηθεις τη συμπεριφορα του αισθητηρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelrp Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 η λύση είναι να υπάρχει ένα βάρος στο tray. ή να κολλησεις ένα σελοτέηπ από κάτω να το τραβάει μόνιμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paganiko Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 λοιπον, η θετική εξέλιξη ειναι η παρακάτω πιέζοντας πολλές φορές προς τα μέσα το εσωτερικό κάθετο- εμπρος καπάκι εξόδου χαρτιού γύρω από το σημείο που είναι ο αισθητήρας (εμπρός αριστερά πάνω) , σταμάτησε η ενδειξη βλάβης. έχω μόνιμα ανοιχτό το καπάκι, και τυπώνω κανονικά δίχως να ανάβει μήνυμα για κλειστό καπάκι (φυσικά δεν ξέρω για πόσο...) μιά τελευταία ερώτηση για το γέμισμα των άδειων μελανιών, συμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα στο net. είναι οκ να γεμίσω το μεγάλο μαυρο 3e BK με μελάνι canon PIXMA 490BK (είναι Pigment;) και τα υπόλοιπα από την ίδια σειρά canon PIXMA 490 (είναι όλα dye;) για το μικρό μαύρο 6 BK τι να βάλω; μαύρο μελάνι που γεμίζω τον HP deskjet 970cxi είναι οκ να το χρησιμοποιήσω; (είναι dye επίσης;) ή κάτι άλλο- ποιό; ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Pigment μελάνια ξέρω σίγουρα ότι είναι η σειρά 56 της canon Mε 5 ευρώ το μπουκαλάκι δέν πιστεύω να είναι pigment το 490. Και dye μελάνι να βάλεις δέν θα πάθει κάτι απλά θα είναι πιό αχνές οι εκτυπώσεις κειμένου. Θα βοηθούσε να μας πείςτί θες να τυπώνεις και σε τί ποσότητες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paganiko Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 εκτυπωσεις έγχρωμων κειμένων σε απλο φωτοτυπικο χαρτι Α4 (100/μηνα) και να δοκιμασω εκτυπωση φωτογραφιων εως α4 (χαρτι canon MP-101 - 300 φωτο περιπου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα