OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Λοιπον ζω και εργαζομαι Αγγλια. Η δουλεια μου βρισκεται 10-15 λεπτα με το λεωφορειο απο το μερος που μενω. Το αρνητικο ειναι οτι τα δρομολογια των λεωφορειων ειναι σχετικα αραια και συχνα πυκνα αναξιοπιστα αρα πολλες φορες παιζει να περιμενω 10-15 λεπτα το λεωφορειο. Το θετικο ειναι οτι στη δουλεια μου παιζει wfh 3 μερες ανα δυο εβδομαδες. Εχει αρχιζει να με κουραζει λιγο η φαση με το λεωφορειο και την αναμονη αλλα απο τον νεο χρονο θα μπορω να κανω χρηση του δικαιωματος WFH. Πιστευετε αξιζει το κοστος αγορας και συντηρησης αυτοκινητου? Υπ`οψιν θα θελησω και μερικα μαθηματα γιατι Αγγλια δεν οδηγησα ποτε ενω εχω να οδηγησω και πολλα χρονια.
Dinos1973 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 37 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Λοιπον ζω και εργαζομαι Αγγλια. Η δουλεια μου βρισκεται 10-15 λεπτα με το λεωφορειο απο το μερος που μενω. Το αρνητικο ειναι οτι τα δρομολογια των λεωφορειων ειναι σχετικα αραια και συχνα πυκνα αναξιοπιστα αρα πολλες φορες παιζει να περιμενω 10-15 λεπτα το λεωφορειο. Το θετικο ειναι οτι στη δουλεια μου παιζει wfh 3 μερες ανα δυο εβδομαδες. Εχει αρχιζει να με κουραζει λιγο η φαση με το λεωφορειο και την αναμονη αλλα απο τον νεο χρονο θα μπορω να κανω χρηση του δικαιωματος WFH. Πιστευετε αξιζει το κοστος αγορας και συντηρησης αυτοκινητου? Υπ`οψιν θα θελησω και μερικα μαθηματα γιατι Αγγλια δεν οδηγησα ποτε ενω εχω να οδηγησω και πολλα χρονια. Όταν θα δεις ότι το κόστος τις ασφαλείας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από 10ετιας μεταχειρισμένο θα πειστείς ότι δεν το χρειάζεστε.
nickol-us Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Το αν αξίζει δε μπορεί να το πει κανείς εκτός απο σένα. Τι χρόνο θα κερδίζεις; Τι χρήματα θα σπαταλάς σε καύσιμα, συντήρηση κτλ; Το κόστος αγοράς; Το πάρκινκγ είναι εύκολο ή θα τρως τη διαφορά χρόνου εκεί; Ακόμη και οικονομικά να βγαίνεις χαμένος υποκειμενικά για πολλούς ίσως αξίζει και για τα 5 λεπτά αναμονής που γλιτώνουν. Δεν υπάρχει direct ούτε μια μοναδική απάντηση 2
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 45 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Λοιπον ζω και εργαζομαι Αγγλια. Η δουλεια μου βρισκεται 10-15 λεπτα με το λεωφορειο απο το μερος που μενω. Το αρνητικο ειναι οτι τα δρομολογια των λεωφορειων ειναι σχετικα αραια και συχνα πυκνα αναξιοπιστα αρα πολλες φορες παιζει να περιμενω 10-15 λεπτα το λεωφορειο. Το θετικο ειναι οτι στη δουλεια μου παιζει wfh 3 μερες ανα δυο εβδομαδες. Εχει αρχιζει να με κουραζει λιγο η φαση με το λεωφορειο και την αναμονη αλλα απο τον νεο χρονο θα μπορω να κανω χρηση του δικαιωματος WFH. Πιστευετε αξιζει το κοστος αγορας και συντηρησης αυτοκινητου? Υπ`οψιν θα θελησω και μερικα μαθηματα γιατι Αγγλια δεν οδηγησα ποτε ενω εχω να οδηγησω και πολλα χρονια. Που Αγγλία;Αλλο Λονδίνο άλλο Cambridge αλλο Brighton.Tι έξοδα θα έχεις για παρκάρισμα; 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Το σημασία εχουν τα καποια εξοδα ενος αυτοκινητου μπροστα στην εξυπηρέτηση που σου προσφέρει. Αν το μετράμε σε χρήμα δεν έπρεπε να εχει κανένας μας αυτοκίνητο. 3
Amaretos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Αφού είσαι 15 λεπτά με ποδήλατο και wfh μερικές μέρες, ποδήλατακι και καθάρισες. Όταν έχει κολοκαιρο λεωφορείο
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Που Αγγλία;Αλλο Λονδίνο άλλο Cambridge αλλο Brighton.Tι έξοδα θα έχεις για παρκάρισμα; Midlands. Το parking δεν ειναι προβλημα εχω δωρεαν και στο σπιτι και στη δουλεια. Ο προβληματισμος ειναι πιο πολυ ωφελος/κοστος αν αξιζει. 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Το σημασία εχουν τα καποια εξοδα ενος αυτοκινητου μπροστα στην εξυπηρέτηση που σου προσφέρει. Αν το μετράμε σε χρήμα δεν έπρεπε να εχει κανένας μας αυτοκίνητο. Σωστα αλλα και τα εξοδα παιζουν μεγαλο ρολο. Αν ειναι αδυνατο να πας στη δουλεια με τα ΜΜΜ τοτε οκ αλλα οταν εχεις εναλλακτικη εκει θελει σκεψη.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Midlands. Το parking δεν ειναι προβλημα εχω δωρεαν και στο σπιτι και στη δουλεια. Ο προβληματισμος ειναι πιο πολυ ωφελος/κοστος αν αξιζει. Σωστα αλλα και τα εξοδα παιζουν μεγαλο ρολο. Αν ειναι αδυνατο να πας στη δουλεια με τα ΜΜΜ τοτε οκ αλλα οταν εχεις εναλλακτικη εκει θελει σκεψη. Κάνε το,η ελευθερία του να έχεις αμάξι θα σε κάνει να βγαίνει βόλτες και να ανακαλύπτεις νέα μέρη. Ακριβή ασφάλεια έχουν όλοι στην αρχή.Αμάξια λένε ότι βρίσκεις φτηνά.Αφού δεν είναι βολικά τα λεωφορεία ,για να μην λες για τρένα θα ειναι ακομα χειρότερα,πάρε αμάξι.Δεν ξέρω τι παίζει με zipcar κλπ. Εγω αν είχα φυσιολογική εργασία ,και σπίτι ,θα αγόραζα ένα μικρό αμάξι . 1 1
bilya Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ αν μπορείς να πας με μέσα. Πρώτη ασφάλεια παίζει να σου ναι £800-£1000. Μετά θα πέσει αρκετά αλλα αυτό ειναι μια άλλη ιστορία. Υπολόγισε MOT+λάδια κάθε χρόνο £110-150. Road tax ανάλογα το αμάξι απο 0-£650 τον μήνα. Στα πιο καινούργια έχουν αλλάξει λίγο οι κατηγορίες. Τα αμάξια ειναι αρκετά πιο φθηνά απο την Ελλάδα αλλά ανάλογα τα μίλια κ την ηλικία έχεις ρίσκα για επισκευές αρκετά ακριβές. Το αλάτι πραγματικά καταστρέφει τα πάντα. Γι υτο θα δεις οτι τα περισσότερα αμάξια ειναι 5ετιας κυρίως. Οσο με βόλεψε κ με βολεύει τόσα χρόνια αν είχα επιλογή θα το πούλαγα χθες. 2
Bitbit Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δε μπορώ να διανοηθώ πώς ζεί κάποιος χωρίς αυτοκίνητο. Σε περιορίζει πάρα πολύ. Με το αυτοκίνητο πας όπου θες όποτε το θες χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν. Θα προτιμούσα να στερηθω χίλια δυο άλλα πράγματα παρά το αυτοκίνητο. Είσαι άρχοντας με το αυτοκίνητο. Καμία σχέση με την πλέμπα που περιμένει το λεωφορείο και στριμώγνεται σαν τη σαρδέλα μαζί με τον κάθε τυροβρομικουλα. 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, bilya είπε ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ αν μπορείς να πας με μέσα. Πρώτη ασφάλεια παίζει να σου ναι £800-£1000. Μετά θα πέσει αρκετά αλλα αυτό ειναι μια άλλη ιστορία. Υπολόγισε MOT+λάδια κάθε χρόνο £110-150. Road tax ανάλογα το αμάξι απο 0-£650 τον μήνα. Στα πιο καινούργια έχουν αλλάξει λίγο οι κατηγορίες. Τα αμάξια ειναι αρκετά πιο φθηνά απο την Ελλάδα αλλά ανάλογα τα μίλια κ την ηλικία έχεις ρίσκα για επισκευές αρκετά ακριβές. Το αλάτι πραγματικά καταστρέφει τα πάντα. Γι υτο θα δεις οτι τα περισσότερα αμάξια ειναι 5ετιας κυρίως. Οσο με βόλεψε κ με βολεύει τόσα χρόνια αν είχα επιλογή θα το πούλαγα χθες. Οταν λες αλάτι ;Γιατί 4 χρόνια που είμαι Αγγλία μια φορά χιόνισε και ίσα που το έστρωσε.Πιο πολύ θα ανησυχούσα για τις πλημμύρες. 7 λεπτά πριν, Bitbit είπε Δε μπορώ να διανοηθώ πώς ζεί κάποιος χωρίς αυτοκίνητο. Σε περιορίζει πάρα πολύ. Με το αυτοκίνητο πας όπου θες όποτε το θες χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν. Θα προτιμούσα να στερηθω χίλια δυο άλλα πράγματα παρά το αυτοκίνητο. Είσαι άρχοντας με το αυτοκίνητο. Καμία σχέση με την πλέμπα που περιμένει το λεωφορείο και στριμώγνεται σαν τη σαρδέλα μαζί με τον κάθε τυροβρομικουλα. Μαλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε λεωφορείο ή τρένο στην Αγγλία .
bilya Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Οταν λες αλάτι ;Γιατί 4 χρόνια που είμαι Αγγλία μια φορά χιόνισε και ίσα που το έστρωσε.Πιο πολύ θα ανησυχούσα για τις πλημμύρες. Μαλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε λεωφορείο ή τρένο στην Αγγλία . Δεν έχει σχέση το χιόνι. Το αλάτι το ρίχνεις για την αποφυγή δημιουργίας πάγου κ για να αποφύγεις φαινόμενα black ice. Οπότε άσχετα αν προβλέπεται να χιονίσει σε αρκετές περιοχές με το που πέφτει η θερμοκρασία στους 3-5 βαθμούς ρίχνουν αλάτι δίχως αύριο. Φυσικά κ κάθε περιοχή δεν είναι ίδια αλλά το αμάξι μπορεί να ναι απο οποιαδήποτε περιοχή του ΗΒ. 2
Bitbit Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Μαλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε λεωφορείο ή τρένο στην Αγγλία . ούτε καν έχω πάει αγγλία. Γενικά η ερώτηση του ts είναι τελείως άκυρη. Είναι σα να ανοίγω θέμα για να ρωτήσω τη γνώμη σας, να φάω πίτσα ή πιτόγυρο. Ο καθένας λοιπόν θα λέει ό,τι του κατέβει βασιζόμενος στα δικά του γούστα. Κάποια πράγματα δε θα στα πουν οι άλλοι. Εσύ ξέρεις τι σου αρέσει, τι αξίζει. Εγώ γουστάρω να έχω την άνεση μου, να πηγαίνω όπου θέλω, όποτε θέλω, να φεύγω όποτε θέλω και να μη δίνω λογαριασμό σε κανένα. Δε γουστάρω να περιμένω μέσα στο κρύο και να ανέχομαι την κάθε γιαγιά που θα μου πιάσει κουβέντα για τα εγγονάκια της. Γι αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, για μένα αξίζει να πληρώνω για να συντηρώ το αυτοκίνητο. Κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει θέμα με αυτά. Ο καθένας από μόνος του ξέρει τι αξίζει και τι όχι. 2
epp Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 γεια σου, μενω και εγω στο εξωτερικο και μαλιστα σε χωρα/πολη που τα ΜΜΜ (τρενα, τραμ, λεωφ κλπ) ειναι πραγματικα σε τρομερα υψηλο επιπεδο. Σε γενικες γραμμες ισχυει το εξης. Ακομα και 5 λεπτα να μενεις απτην δουλεια και να μη χρειαζεσαι το αυτοκινητο στην καθημερινοτητα σου, σου προσδιδει μια ελευθερια να κανεις οτι θες και να πας οπου θες οποτε το θες, παραδειγματα απο εκδρομες που βαζεις στο αμαξι οτι βαλιτσα θες και που δε χρειαζεται να τσεκαρεις τα δρομολογια τρενων μεχρι επισκεψεις ικεα, επισκεψεις σε φιλους αργα το βραδυ που εχει λιγοτερα δρομολογια (νυχτερινες γραμμες), βολτες τα ΣΚ μονος/με το αισθημα/με φιλους κλπ. Αυτο σου προσφερει το να εχεις δικο σου αυτοκινητο ακομα και αν δεν το χρειαζεσαι καθολου να πας στην δουλεια. Απο την αλλη πρεπει να βαλεις στην εξισωση το τι σημαινει το αυτοκινητο απο αποψη εξοδων. Ειναι στην ουσια σαν να εχεις συνεταιρο στην τσεπη σου. Εχεις fixed costs που δεν μπορεις να τα αποφυγεις (τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια, service, κατι "τυπου ΚΤΕΟ", φορολογια κλπ.) συν τα εξοδα σε περιπτωση βλαβης ή αν το γρατζουνισεις καπου συν αν χρειαστει να πληρωνεις για το παρκινκ εκει που μενεις.. Σε αυτο δε μπορω να σου πω κατι γιατι εξαρταται απο το εισοδημα σου και τις δυνατοτητες σου. Αν σου λειπει το flexibility που ανεφερα πιο πανω τοτε go for it.
lyda94 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω! Η ελευθερία που σου δίνει το αμάξι δεν συγκρίνεται με τίποτα! Για το κόστος στο Ην. Βασίλειο δεν μπορώ να ξέρω φυσικά. Βέβαια, το περιμένω το λεωφορείο 10-15 λεπτά είναι εριστικό για Ελλάδα που περιμένουμε τα λεωφορεία ώρες! Αναγκάστηκα να πάρω αυτοκίνητο γιατί δεν ερχόντουσαν τα λεωφορεία! Δεν το μετάνιωσα στιγμή!! Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από lyda94
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα