Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, webma είπε

Πιστεύω ότι με τα επιπλέον 3 μεταπτυχιακα θα έχω περισσότερες δημοσιεύσεις , συμμετοχές σε συνέδρια και σε συγγραφή βιβλίων τα οποία είναι απαραίτητα για την επιλογή κάποιου για θέση μέλους ΔΕΠ.

Πίστεψε το εσύ... Την ώρα του διδακτορικού σου (όπου υποτίθεται γράφεις την διατριβή σου για δημοσίευση), θα κάνεις 3 μεταπτυχιακά (τσέκαρε παρεπιπτόντως μήπως στα 3 δίνουν κι ένα δώρο) και τα μεταπτυχιακά θα οδηγήσουν σε περισσότερες... δημοσιεύσεις...;;; συγγραφή βιβλίων...;;; Πόσες δημοσιεύσεις και βιβλία έγραψες στο πρώτο σου μεταπτυχιακό; Που δεν το έκανες παράλληλα με διδακτορικό;

Όσα λές είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που ο κόσμος εδώ απλά απορεί αν τρολάρεις ή αν πραγματικά έχεις καταφέρει  να έχεις τόσο λανθασμένη αντίληψη. Και αυτά από κόσμο που στην πλειοψηφία του δεν έχει κάν ασχοληθεί με διδακτορικά αλλά και πάλι έχει μεγαλύτερη αντίληψη της πραγματικότητας από εσένα. Και κάθισε ο άλλος από πάνω και σου έγραψε ολόκληρη έκθεση με αλήθειες κι εσύ αντί να χωνέψεις λίγο την πραγματικότητα κάθεσαι απεγνωσμένα και απαντάς μέχρι να έρθει κάποιος να πει 'ναί αγόρι μου κάνε τα 3 μεταπτυχιακά με το διδακτορικό σου' να σου κάνει confirm το bias σου.

Ε ναί λοιπόν, άντε κάνε 3 μεταπτυχιακά με το διδακτορικό σου και θα χεις μεχρι το τέλος τετραπλάσιες δημοσιεύσεις και βιβλία απ' το αν απλά κάνεις το διδακτορικό σου και ασχοληθείς με το... να γράφεις δημοσιεύσεις και βιβλία... 

• Thanks 2
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, webma είπε

Δεν είναι σκόρπια μεταπτυχιακά συσχετίζονται μεταξύ τους καθώς, υπάρχουν κοινοί τομείς. Επίσης, δεν καταβάλλω χρήματα για αυτά τα μεταπτυχιακά όπως αναφέρει κάποιος παρακάτω για να κάνω απόσβεση. Πιστεύω ότι με τα επιπλέον 3 μεταπτυχιακα θα έχω περισσότερες δημοσιεύσεις , συμμετοχές σε συνέδρια και σε συγγραφή βιβλίων τα οποία είναι απαραίτητα για την επιλογή κάποιου για θέση μέλους ΔΕΠ. Συγχρόνως, πιστεύω ότι θα έχω μεγαλύτερη εξειδίκευση με αύξηση των γνώσεων μου  σε συγκεκριμένους τομείς όπως είναι η περιβαλλοντική μικροβιολογία και η περιβαλλοντική υγεία.

Διάβασε προσεκτικά τί γράφω. 

Λέω ότι θα κάνω διδακτορικό άρα, αναφέρομαι σε έρευνα. 

Δηλαδή, εσείς τι προτείνετε να ασχοληθώ αποκλειστικά με το διδακτορικό και να μην κάνω τα 3 επιπλέον, μεταπτυχιακά; 

Το μεταπτυχιακό είναι κυρίως διάβασμα και εξετάσεις. Συν ορισμένες εργασίες, συνήθως και μια μεγάλη διπλωματική, αλλά όλα με στόχο να "πιστοποιηθεί" η γνώση σου για να αποφοιτήσεις. Η μεγάλη πλειονότητα των μεταπτυχιακών φοιτητών δε βγάζουν ούτε δημοσιεύσεις σε περιοδικά ούτε συμμετοχές σε συνέδρια από το μεταπτυχιακό τους. Σε αντίθεση με το διδακτορικό, όπου αυτά είναι κομμάτι της πορείας σου.

Θα σου πω και κάτι ακόμα. Το μέλος ΔΕΠ πρέπει να καθοδηγεί διδακτορικούς, άρα πρέπει να είναι σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλότερο από αυτούς. Άρα κατά τη διάρκεια και μετά το διδακτορικό πρέπει να εξελιχθείς αρκετά "προς τα πάνω" ώστε να φτάσεις σε επίπεδο ΔΕΠ. Κάνοντας μεταπτυχιακά απλώνεσαι "οριζόντια" σε άλλους τομείς, αλλά σε ένα επίπεδο κατώτερο από αυτό που απαιτείται για να γίνεις ΔΕΠ. Σκέψου ότι είσαι αθλητής και θες να πας στους Ολυμπιακούς αγώνες. Τι είναι καλύτερο; Να βρεις ένα άθλημα και να λιώσεις στην προπόνηση σε αυτό το άθλημα ή να παίζεις λίγο μπάσκετ, λίγο τένις και λίγο βόλλευ; Μπορεί να έχεις περισσότερες αθλητικές δεξιότητες, αλλά στην εθνική δε θα σε πάρουν γιατί θα υπάρχουν αφοσιωμένοι μπασκετμπολίστες, τενίστες κ.ο.κ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και βλέπω άτομα που γνωρίζουν τι λένε εδώ μέσα και έχουν εικόνα, να θέσω την εξής απορία: Έχω δει στο linkedin βιογραφικά ατόμων με 2 PhD. Πέρα από το "κάψιμο" να αποκτήσει κάποιος και 2ο PhD, υπάρχει κάποιο κέρδος στο βιογραφικό τους? Να το θέσω αλλιώς, θα είναι προτιμότεροι έναντι άλλων με 1 PhD??

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε προκηρύξεις διαφόρων θέσεων συχνά αναφέρεται ότι δεύτερος τίτλος μπσ ή phd δίνει επιπλέον τα μισά μόρια του ολόκληρου τίτλου. 
Δηλ. αν έχεις ένα phd λαμβάνεις π.χ. 400 μόρια, αν έχεις δύο 600. 
Οπότε, ναι, σε τέτοιες περιπτώσεις (κι όχι μόνον) είναι προτιμότεροι.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, pi314 είπε

Μιας και βλέπω άτομα που γνωρίζουν τι λένε εδώ μέσα και έχουν εικόνα, να θέσω την εξής απορία: Έχω δει στο linkedin βιογραφικά ατόμων με 2 PhD. Πέρα από το "κάψιμο" να αποκτήσει κάποιος και 2ο PhD, υπάρχει κάποιο κέρδος στο βιογραφικό τους? Να το θέσω αλλιώς, θα είναι προτιμότεροι έναντι άλλων με 1 PhD??

Μωρέ κέρδος είναι, αλλά το ζήτημα είναι αν θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο κέρδος κάνοντας κάτι άλλο. Π.χ. αν έχεις διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και κάνεις 2ο διδακτορικό στο Yale, σίγουρα αναβαθμίζεις το βιογραφικό σου. Κατά τη γνώμη μου θα το αναβάθμιζες περισσότερο αν έκανες 3-4 χρόνια postdoc στο Yale, αλλά ίσως λιγότερο αν έκανες postdoc στην Αλεξανδρούπολη. Τώρα, αν φύγεις από την Πάτρα και κάνεις 2ο διδακτορικό στα Γιάννενα, δε νομίζω ότι κάνεις και κανένα άλμα.

Προφανώς όλα τα παραπάνω με αστερίσκους. Δεν είναι όλα τα διδακτορικά ίδια, ακόμα και στην ίδια σχολή. Με το ίδιο σκεπτικό, αν βρεις μια πολύ δυνατή ομάδα στην Αλεξανδρούπολη για postdoc μπορεί να βγάλεις μερικές σούπερ  δημοσιεύσεις. Ή αν κάνεις διδακτορικό με δημοσιεύσεις, στην ουσία δεν "σπαταλάς" χρόνο να γράψεις δεκάδες χιλιάδες λέξεις γενικό μέρος. Κάνεις την έρευνά σου, βγάζεις τα άρθρα σου και απλώς στο τέλος παίρνεις και έναν τίτλο. Τέλος, υπάρχουν και τομείς που συνδυάζουν εξειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς. Π.χ. βιοτεχνολογία. Μπορείς να έχεις διδακτορικό στη βιολογία (ή κάτι σχετικό) και μετά να κάνεις διδακτορικό σε ένα τεχνολογικό κομμάτι για να αποκτήσεις εξειδίκευση, ώστε να μπεις δυνατά στον χώρο. Αλλά νομίζω είναι η εξαίρεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pi314 είπε

Πέρα από το "κάψιμο" να αποκτήσει κάποιος και 2ο PhD, υπάρχει κάποιο κέρδος στο βιογραφικό τους? Να το θέσω αλλιώς, θα είναι προτιμότεροι έναντι άλλων με 1 PhD??

Εξαρτάται. Γενικά, θα προτιμηθεί αυτός που έχει πιο πολλές δημοσιεύσεις και μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου. π.χ. Άλλο να έχεις 2 διδακτορικά με 6 δημοσιεύσεις και βαθμό πτυχίου 8 και άλλο να έχεις 1 διδακτορικό με 15 δημοσιεύσεις και βαθμό πτυχίου >9. Σίγουρα, δεν θα προτιμηθεί κάποιος με πολλά μεταπτυχιακά και χωρίς να πληροί καν σεβαστό αριθμό δημοσιεύσεων και σίγουρα βαθμό πτυχίου.

Επεξ/σία από Stam123
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Stam123 είπε

Εξαρτάται. Γενικά, θα προτιμηθεί αυτός που έχει πιο πολλές δημοσιεύσεις και μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου. π.χ. Άλλο να έχεις 2 διδακτορικά με 6 δημοσιεύσεις και βαθμό πτυχίου 8 και άλλο να έχεις 1 διδακτορικό με 15 δημοσιεύσεις και βαθμό πτυχίου >9. Σίγουρα, δεν θα προτιμηθεί κάποιος με πολλά μεταπτυχιακά και χωρίς να πληροί καν σεβαστό αριθμό δημοσιεύσεων και σίγουρα βαθμό πτυχίου.

Κοιτάνε βαθμό πτυχίου σε αυτό το επίπεδο; Εφόσον υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός δημοσιεύσεων τότε πιστεύω αυτό που θα έχει σημασία είναι η ποιότητα των δημοσιεύσεων, ο αριθμός τους και το πόσο χρονικό διάστημα διαμεσολάβησε για τις δημοσιεύσεις. 

Χωρίς να έχω διαδακτορικό φαντάζομαι ότι βαθμοί πτυχίου μετά το προπτυχιακό (όπου μετράνε για να μπείς σε καλό Μεταπτυχιακό/υποτροφίες) και μετά το Μεταπτυχιακό (όπου μετράνε αν θες να μπείς σε καλό Διδακτορικό) ο ρόλος τους είναι μικρός εώς ανύπαρκτος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Κοιτάνε βαθμό πτυχίου σε αυτό το επίπεδο; Εφόσον υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός δημοσιεύσεων τότε πιστεύω αυτό που θα έχει σημασία είναι η ποιότητα των δημοσιεύσεων, ο αριθμός τους και το πόσο χρονικό διάστημα διαμεσολάβησε για τις δημοσιεύσεις.

Ισχύει αυτό που λες αλλά αν υπάρχουν 2 υποψήφιοι στο ίδιο επίπεδο θα κοιτάξουν και το βαθμό. Επίσης, οι καθηγητές που είχα στο ΕΜΠ, είχαν όλοι βαθμό πτυχίου >9 μην πω >9.5 (τουλάχιστον σε αυτούς που είχα δει το βιογραφικό τους).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stam123 είπε

Ισχύει αυτό που λες αλλά αν υπάρχουν 2 υποψήφιοι στο ίδιο επίπεδο θα κοιτάξουν και το βαθμό. Επίσης, οι καθηγητές που είχα στο ΕΜΠ, είχαν όλοι βαθμό πτυχίου >9 μην πω >9.5 (τουλάχιστον σε αυτούς που είχα δει το βιογραφικό τους).

Όταν μιλάμε για επίπεδο, αριθμό, ταχύτητα δημοσιεύσεων κλπ είναι σχεδόν αδιανόητο να βρεθείς σε σημείο που είναι τόσο ίσοι σε όλα και κοιτάς τον βαθμό. Το ότι έχουν όλοι μεγάλο βαθμό δεν είναι ο λόγος που επιλέχθηκαν καθεαυτός αλλά είναι λογικό και φυσικό ότι εν τέλει αυτοί που βλέπεις στο ΕΜΠ και οι οποίοι επιλέχθηκαν και ήταν και αυτοί με τις περισσότερες/καλύτερες etc δημοσιεύσεις είχαν και καλό βαθμό. Ήταν δηλαδή αυτοί που το γούσταραν περισσότερο/το κυνηγούσαν περισσότερο/είναι πιο έξυπνοι κλπ. 

Όλα αυτά θεωρητικά φυσικά γιατί το να βρείς κάποιον με βαθμό 7 ο οποίος έχει τελικά φοβερές δημοσιεύσεις κλπ θα ήταν εξαιρετικά σπάνιο. Μπορεί να δεις έναν με 7 που το γούσταρε τελικά πολύ παραπάνω από έναν άλλο με 9 και έκανε catch up με δημοσιεύσεις κλπ, αλλά θα υπάρχει λογικά και κάποιος άλλος με 9 ο οποίος έχει κάνει πολύ περισσότερα και από τους δυο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Babis_allos είπε

είναι σχεδόν αδιανόητο να βρεθείς σε σημείο που είναι τόσο ίσοι σε όλα και κοιτάς τον βαθμό.

Οι περισσότερες δημοσιεύσεις είναι ομαδικές... δηλαδή, σε μία δημοσίευση μπορεί να μπουν και 4 ονόματα... που σημαίνει ότι αν έχεις κοινή πορεία με συναδέλφους σου, όλα θα παιχτούν στις λεπτομέρειες (χώρια το βύσμα...)

5 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Το ότι έχουν όλοι μεγάλο βαθμό δεν είναι ο λόγος που επιλέχθηκαν

Απεναντίας, το να βγάλεις βαθμό μέχρι 8,7 ή 8,8... είναι θέμα καθαρά πειθαρχίας και σωστού διαβάσματος. Το να βγάλεις, όμως, από 9 και πάνω είναι θέμα ταλέντου (κατά τη γνώμη μου).

Επεξ/σία από Stam123
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pi314 είπε

Πέρα από το "κάψιμο" να αποκτήσει κάποιος και 2ο PhD, υπάρχει κάποιο κέρδος στο βιογραφικό τους?

Περισσότερες δημοσιεύσεις χωρίς τις ευθύνες ενός post doc (αν και στην Ελλάδα αρκετές φορές ο υποψήφιος διδάκτορας κάνει δουλειά post doc)

Δημοσ.

Προς τον νηματοθέτη, δημοσιεύσεις έχεις;

Επίσης και με έναν άλλον καθηγητή δεν τα είχες υποτίθεται βρει αλλά κάτι χάλασε;

Όσον αφορά τις Εφαρμογές, έχει μάθημα 4 φορές την εβδομάδα κάπου 10-4, το διδακτορικό πότε θα το κάνεις ένας θεός ξέρει.

Δεν πιστεύω θα σε βγάλει κάπου όλο αυτό και δεν πιστεύω και θα είσαι και καλός. Έχεις απλά ένα ψώνιο να δείξεις κάτι, αλλά καθόλου μεράκι και ρεαλισμό. Δεν δέχεσαι τίποτα από ότι σου λένε αλλά αυτό δεν αλλάζε την πραγματικότητα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Προς τον νηματοθέτη, δημοσιεύσεις έχεις;

Επίσης και με έναν άλλον καθηγητή δεν τα είχες υποτίθεται βρει αλλά κάτι χάλασε;

Όσον αφορά τις Εφαρμογές, έχει μάθημα 4 φορές την εβδομάδα κάπου 10-4, το διδακτορικό πότε θα το κάνεις ένας θεός ξέρει.

Δεν πιστεύω θα σε βγάλει κάπου όλο αυτό και δεν πιστεύω και θα είσαι και καλός. Έχεις απλά ένα ψώνιο να δείξεις κάτι, αλλά καθόλου μεράκι και ρεαλισμό. Δεν δέχεσαι τίποτα από ότι σου λένε αλλά αυτό δεν αλλάζε την πραγματικότητα.

Στο μεταπτυχιακό τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα και όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω το διδακτορικό θα το υλοποιώ το πρωί. Επίσης, δεν είμαι ψώνιο θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, webma είπε

Στο μεταπτυχιακό τα μαθήματα γίνονται το απόγευμα και όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω το διδακτορικό θα το υλοποιώ το πρωί. Επίσης, δεν είμαι ψώνιο θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα. 

καλή τύχη

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

καλή τύχη

Ευχαριστώ. Το ίδιο εύχομαι και σε σένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...