Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγχαρητήρια αν τα καταφέρεις να τα κάνεις ολα μαζι, πάντως εγω κάνοντας παράλληλα διδακτορικό στα EV με ταυτόχρονη διδασκαλία σαν ωρομίσθιος και 2ο μάστερ (MBA)  μπορώ να πω οτι εχει γινει το @@ σαν ντουντούκα με άπειρες ώρες δουλειάς....  Μάλιστα με πάει και πολυ καλα γιατι μου ''βγαίνουν΄΄τα πειράματα , σκέψου να ταλαιπωριόμουνα κιολας..

Αν εσύ τώρα θεωρείς οτι θα καταφέρεις 3 μαζί με το PhD τι να πω μάλλον θα πάρεις νομπελ μόνο απο αυτό.

Επεξ/σία από Ribopaido
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Συγχαρητήρια αν τα καταφέρεις να τα κάνεις ολα μαζι, πάντως εγω κάνοντας παράλληλα διδακτορικό στα EV με ταυτόχρονη διδασκαλία σαν ωρομίσθιος και 2ο μάστερ (MBA)  μπορώ να πω οτι εχει γινει το @@ σαν ντουντούκα με άπειρες ώρες δουλειάς....  Μάλιστα με πάει και πολυ καλα γιατι μου ''βγαίνουν΄΄τα πειράματα , σκέψου να ταλαιπωριόμουνα κιολας..

Αν εσύ τώρα θεωρείς οτι θα καταφέρεις 3 μαζί με το PhD τι να πω μάλλον θα πάρεις νομπελ μόνο απο αυτό.

Εντάξει φίλε εσύ είσαι ψιλοδιάνοια... PhD μαζί με 2ο μαστερ!!! Έχεις περάσει σε άλλο λέβελ...

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, pi314 είπε

Εντάξει φίλε εσύ είσαι ψιλοδιάνοια... PhD μαζί με 2ο μαστερ!!! Έχεις περάσει σε άλλο λέβελ...

Αν και δεν ξερω αν ηταν ειρωνικο( και παλι να εισαι καλα). Καμια σχεση, απλα τυχερος και επιμελης. Ξερω αλλα 4 ατομα στο παδα που το κανανε αυτο. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pi314 είπε

Σοβαρά μιλάω.

Ζητω συγνωμη τοτε φιλε μου. Ξερεις ο γραπτος λογος δυστυχως καμια φορα παρεξηγειται.

Παντως στα δικα μας, δεν παιζει καποιος να φτιαξει το προγραμμα του ( σε περιπτωση που δεχομαστε οτι γινεται) για να γινει δεπ χωρις βυσμα… ειδικα αν εχει ζησει λιγο τα ΑΕΙ 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια, δυστυχως, αν δεν εχεις εστω ενα μικρο βυσματακι να σε σπρωξει, καθηγητης δε γινεσαι, δεν πα να εχεις 15 μαστερ και 3 διδακτορικα. Κι αυτο δυστυχως δεν ισχυει μόνο εδω..εξω το φαινομενο ειναι πιο εντονο (οσο πιο prestigious το ιδρυμα, τοσο πιο βυσμα θες)..

Τωρα οσοι ονειρευονται οτι θα κανουν διδακτορικα, και θα πεταξουν και 4-5 μαστερ στο μιξ, ετσι για την ποικιλια, θα καταλαβουν τι εκαναν και τι θα παρουν στο τελος..αλλά θα ειναι αργά.

• Like 2
Δημοσ.

Προς τον ΟΡ: η ερώτηση σου ποια είναι ακριβώς; Ποιο μεταπτυχιακό να κάνεις για να ταιριάζεις καλύτερα σε μια μελλοντική θέση ΔΕΠ (δεν μας λες και σε ποιο τμήμα) της οποίας δεν ξέρεις τα απαιτούμενα κριτήρια; Γιατί αν δεν ξέρεις μέχρι τώρα ότι οι θέσεις ΔΕΠ βγαίνουν με απαιτούμενα κριτήρια (όχι απλά φωτογραφικά, αλλά 8Κ ανάλυση συνήθως) τότε ή μας τρολαρεις ή έχεις ξεκινήσει πάρα πολύ στραβά τη ζωή σου...(και δεν λέω καριέρα γιατί δεν θα υπάρξει όπως τη φαντάζεσαι, εκτός αν θεωρείς επιτυχία να γίνεις εισαγωγικό μέλος ΔΕΠ στα 50-55)

Δημοσ.

Noμίζω ότι το forum δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις τέτοιου τύπου. Όποιος έχει πραγματικά βλέψεις για σπουδές αυτού του επιπέδου να τις συζητήσει με ομοτέχνους του σε εξειδικευμένα fora. Aλλιώς και η συζήτηση ευτελίζεται και για το πραγματικό ποιόν του νηματοθέτη προκύπτουν αμφιβολίες αν τρολάρει ή όχι...

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kalmik είπε

Noμίζω ότι το forum δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις τέτοιου τύπου. Όποιος έχει πραγματικά βλέψεις για σπουδές αυτού του επιπέδου να τις συζητήσει με ομοτέχνους του σε εξειδικευμένα fora. Aλλιώς και η συζήτηση ευτελίζεται και για το πραγματικό ποιόν του νηματοθέτη προκύπτουν αμφιβολίες αν τρολάρει ή όχι...

Γιατι οχι?? Επειδη δε λεμε ψεμματα και δε χαϊδευουμε τα αυτια του νηματοθετη, ο οποιος βρισκεται σε σύγχυση ως προς τις σπουδες του και φαινεται να εχει πληρη αγνοια του πώς λειτουργει η ακαδημαϊκη κοινοτητα?

Εδω μεσα υπαρχουν ήδη κατοχοι διδακτορικου, ερευνητες, υποψηφιοι διδακτορες και ατομα που θελουν να κανουν διδακτορικο και εχουν παρε-δωσε με καθηγητες. Αν δεν ξερουμε εμεις, ποιος ξερει? Οσοι δεν εχουν περασει ουτε εξω απο πανεπιστημιο?

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, anonymous999 είπε

Προς τον ΟΡ: η ερώτηση σου ποια είναι ακριβώς; Ποιο μεταπτυχιακό να κάνεις για να ταιριάζεις καλύτερα σε μια μελλοντική θέση ΔΕΠ (δεν μας λες και σε ποιο τμήμα) της οποίας δεν ξέρεις τα απαιτούμενα κριτήρια; Γιατί αν δεν ξέρεις μέχρι τώρα ότι οι θέσεις ΔΕΠ βγαίνουν με απαιτούμενα κριτήρια (όχι απλά φωτογραφικά, αλλά 8Κ ανάλυση συνήθως) τότε ή μας τρολαρεις ή έχεις ξεκινήσει πάρα πολύ στραβά τη ζωή σου...(και δεν λέω καριέρα γιατί δεν θα υπάρξει όπως τη φαντάζεσαι, εκτός αν θεωρείς επιτυχία να γίνεις εισαγωγικό μέλος ΔΕΠ στα 50-55)

Η ερώτηση είναι ποια από τα 4 μεταπτυχιακά να επιλέξω αυτά του ΕΚΠΑ ή του παδα. Φυσικά, και ξέρω τα κριτήρια για την επιλογή μελών ΔΕΠ.

6 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Γιατι οχι?? Επειδη δε λεμε ψεμματα και δε χαϊδευουμε τα αυτια του νηματοθετη, ο οποιος βρισκεται σε σύγχυση ως προς τις σπουδες του και φαινεται να εχει πληρη αγνοια του πώς λειτουργει η ακαδημαϊκη κοινοτητα?

Εδω μεσα υπαρχουν ήδη κατοχοι διδακτορικου, ερευνητες, υποψηφιοι διδακτορες και ατομα που θελουν να κανουν διδακτορικο και εχουν παρε-δωσε με καθηγητες. Αν δεν ξερουμε εμεις, ποιος ξερει? Οσοι δεν εχουν περασει ουτε εξω απο πανεπιστημιο?

Έχω πλήρη γνώση για την λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, webma είπε

Η ερώτηση είναι ποια από τα 4 μεταπτυχιακά να επιλέξω αυτά του ΕΚΠΑ ή του παδα. Φυσικά, και ξέρω τα κριτήρια για την επιλογή μελών ΔΕΠ.

Έχω πλήρη γνώση για την λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τότε σαφώς του ΕΚΠΑ. Καθώς βρίσκεται και επίσημα μέσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αυτό σίγουρα σου δίνει κύρος και σημαντικό προβάδισμα. Είναι και επένδυση γιατί μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχει ανέβει 100-200 θέσεις. https://hub.uoa.gr/nkua-in-the-500-best-universities-in-the-world-regarding-the-employability-of-its-graduates/

Αλλά επειδή φαίνεται ότι βλέπεις μακριά, καλό είναι να σκεφτείς από τώρα και κάτι άλλο σημαντικό...

.

Τις κορνίζες για τα πτυχία θα τις πάρεις ταιριαστές ή διαφορετικά σχέδια;

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Τότε σαφώς του ΕΚΠΑ. Καθώς βρίσκεται και επίσημα μέσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αυτό σίγουρα σου δίνει κύρος και σημαντικό προβάδισμα. Είναι και επένδυση γιατί μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχει ανέβει 100-200 θέσεις. https://hub.uoa.gr/nkua-in-the-500-best-universities-in-the-world-regarding-the-employability-of-its-graduates/

Αλλά επειδή φαίνεται ότι βλέπεις μακριά, καλό είναι να σκεφτείς από τώρα και κάτι άλλο σημαντικό...

.

Τις κορνίζες για τα πτυχία θα τις πάρεις ταιριαστές ή διαφορετικά σχέδια;

Ωραίο αστείο. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Δημοσ.

Η επιλογή μέλους ΔΕΠ είναι εκλογή και δεν γίνεται με κριτήρια ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχουν μόρια, πιστοποιητικά κλπ. Με τον καινούργιο νόμο μάλιστα καταργούνται και οι φωτογραφικές προκηρύξεις.

Τι κοιτάζουν? Ανάλογα με τη βαθμίδα papers, και όχι μόνο αριθμό αλλά impact factors, citation index, διδακτική και ισως διοικητική εμπειρία. Ειδικά τα Μαστερ είναι τριτευον μην πω σε μερικές περιπτώσεις αρνητικό

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ σωστά, αλλά ακριβώς επειδή είναι εκλογή ορισμένοι παράγοντες εκτιμώνται κατά περίπτωση.
Δευτερευόντως εξετάζεται και η γενική εικόνα.
Π.χ., σε σύγκριση δυο υποψηφίων μπορεί ο ένας να έχει μεγαλύτερο πλήθος papers αλλά ο άλλος να έχει συγγραφικό έργο ή/και περισσότερες σπουδές.
Όταν η απόσταση των υποψηφίων είναι μικρή αυτά παίζουν ρόλο.
Μου το έχει πει παλαιά καθηγήτρια του ΕΜΠ.
Ωστόσο τα ΜΠΣ από μόνα τους δεν αρκούν σε καμιά περίπτωση.

-

Δημοσ.

Ξέρω πολύ καλα 3 καθηγητές στο 2ο στην τάξη πανεπιστήμιο της χώρας

και οι 3 μπήκαν στους πρώτους στην σχολή που ήθελαν (βασικά έμπαιναν όπου ήθελαν),

τελειωσαν με άριστα και αμέσως μετά συνέχισαν τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά πηγαίνοντας Αγγλία Γερμανία Κίνα και Καναδά για αρκετά χρόνια. 
για να γίνουν ΔΕΠ είχαν και κάτι άλλο που αν δεν το είχαν δεν θα γίνονταν 

και οι 3 αγνοούν το insomnia 

σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...