Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Το θέμα αυτό είναι η συνέχεια του προηγούμενου θέματος που είχα ανοίξει. Πιο συγκεκριμένα, έκανα αίτηση σε 4 διδακτορικά προγράμματα και πλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνω δεκτός στο ένα καθώς, η καθηγήτρια, με την οποία θα συνεργαστώ, έμεινε ικανοποιημένη από το βιογραφικό μου και ενέκρινε το πρωτόκολλο διδακτορικής διατριβής.Στην περίπτωση που δεν με δεχτούν έχω καβατζα τα άλλα 3 διδακτορικά προγράμματα. Παράλληλα, έκανα αίτηση στο μεταπτυχιακό εφαρμογές της βιολογίας στην ιατρική ενώ, παράλληλα υλοποιώ την μεταπτυχιακή εργασία στο μεταπτυχιακό διδακτική της βιολογίας. Άρα, οι πιθανότητες να μην γίνω δεκτός σε κάποιο από τα παραπάνω είναι μηδενικές. Συγχρόνως, είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ότι ήθελα να κάνω αίτηση σε 3 μεταπτυχιακά τα οποία θα υλοποιήσω κατά την διάρκεια υλοποίησης του διδακτορικού. Αυτά τα 3 μεταπτυχιακα είναι το Οικολογία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας στο οποίο με απέρριψαν, το εφαρμογές της βιολογίας στην ιατρική στο οποίο με είχαν απορρίψει το 2021 γιατί είχα γίνει δεκτός στην διδακτική της βιολογίας και ξανά  έκανα το 2022 αίτηση και το βιοτεχνολογίας στο οποίο δεν έκανα αίτηση  φέτος. Το διδακτορικό θα υλοποιηθεί στο τμήμα δημόσιας και  κοινοτικής υγείας της σχολής δημόσιας υγείας του παδα. Το ερώτημα μου είναι το 2023, 2024 να κάνω αίτηση στα 2 μεταπτυχιακα οικολογία και βιοτεχνολογία ή Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας και Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγεία ( μεταπτυχιακά της σχολής υγείας του παδα); Δηλαδή, να κάνω τα μεταπτυχιακά του ΕΚΠΑ ή του παδα ώστε, να ανταποκρίνονται στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα τα οποία είναι η  περιβαλλοντική μικροβιολογία, η ανοσολογία καρκίνου (μεταπτυχιακό διδακτική της βιολογίας) και περιβαλλοντική υγεία. Ο τελικός στόχος είναι να έχω στο το τέλος του 2025 1 μάστερ ( πτυχίο Πολυτεχνείου), 1 διδακτορικό και 4 μάστερ (διδακτική της βιολογίας, εφαρμογές της βιολογίας και άλλα 2)ώστε, να βρίσκομαι σε μια πλεονεκτηκοτερη θέση για επιλογή σε μία προκήρυξη για μέλος ΔΕΠ.   

Επιπλέον, θα ήθελα να σημειώσω ότι τα μεταπτυχιακά οικολογίας, βιοτεχνολογίας και εφαρμογές της βιολογίας στην ιατρική εμπίπτουν στον τομέα της περιβαλλοντικής μικροβιολογίας και υπάρχει καθηγήτρια που διδάσκει και στα τρία μεταπτυχιακά. Η καθηγήτρια που θα κάνω το διδακτορικό διδάσκει μόνο το μεταπτυχιακό Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείας  και η καθηγήτρια που κάνω τώρα το μεταπτυχιακό διδάσκει μόνο στο μεταπτυχιακό εφαρμογές της βιολογίας στην ιατρική.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το διδακτορικο ειναι πληρης απασχοληση για να γινει σωστα και να τελειωσεις μεσα σε 4-5 χρονια. Πολλοι με λιγο ζορι χωρανε 1 μεταπτυχιακο εκει μεσα. Αποκλειεται ομως να κανεις οσα μεταπτυχιακα λες και να τελειωσεις σε ευλογο χρονικο διαστημα. Απο τα γραφομενο σου διαπιστωνω μια συγχιση και ενα ακατανοητο αγχος. Ισως αξιζει να μιλησεις με καποιον ειδικο στον επαγγελματικο προσανατολισμο και ισως και με αλλους ειδικους.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Το διδακτορικο ειναι πληρης απασχοληση για να γινει σωστα και να τελειωσεις μεσα σε 4-5 χρονια. Πολλοι με λιγο ζορι χωρανε 1 μεταπτυχιακο εκει μεσα. Αποκλειεται ομως να κανεις οσα μεταπτυχιακα λες και να τελειωσεις σε ευλογο χρονικο διαστημα. Απο τα γραφομενο σου διαπιστωνω μια συγχιση και ενα ακατανοητο αγχος. Ισως αξιζει να μιλησεις με καποιον ειδικο στον επαγγελματικο προσανατολισμο και ισως και με αλλους ειδικους.

Το λες επειδή δεν γνωρίζεις τις ικανότητες μου. Άλλωστε, τα τρία επιπλέον,  μεταπτυχιακά μπορώ να τα υλοποιήσω κατά την διάρκεια της μεταδιδακτορικής έρευνας για να γίνω καθηγητής.

Δημοσ.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....

Όχι τρία, δεκατρία ΜΠΣ να έχεις ΔΕΝ γίνεσαι μέλος ΔΕΠ, χώνεψέ το.
Δεν είναι αυτά το βασικό κριτήριο.
Π.χ., αν κάποιος έχει μερικά papers περισσότερα, ή περισσότερη διδακτική εμπειρία, ή έχει έναν χρόνο στο εξωτερικό,
κατευθείαν θα σου αφήσει τη σκόνη του.

Επιπλέον, όποιος μπορεί να κάνει επιτυχώς ΜΠΣ ταυτόχρονα με phd,
έχει διανοητικές ικανότητες που δεν του χρειάζεται να το συζητάει σε "διαδικτυακά καφενεία" όπως το insomnia.

Όσοι ξέρουν τι γίνεται διαβάζουν τέτοια posts και γελάνε.
Κι εγώ μαζί τους.

-

• Like 12
  • Thanks 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, webma είπε

Το λες επειδή δεν γνωρίζεις τις ικανότητες μου. Άλλωστε, τα τρία επιπλέον,  μεταπτυχιακά μπορώ να τα υλοποιήσω κατά την διάρκεια της μεταδιδακτορικής έρευνας για να γίνω καθηγητής.

Ψιτ, μπηκες απο δευτερο λογαριασμο η ειναι η ιδεα μου?

Αλλα επι της ουσιας, γιατι τρια και οχι τεσσερα? Γιατι οχι πεντε?

• Like 2
Δημοσ.

Αν είναι γελοίοι λογικό είναι να γελάνε.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις καθηγητής είναι να έχεις κάνει διδακτορικό. Επιπλέον, χρειάζεται πολλές δημοσιεύσεις και διδακτική εμπειρία μετά το διδακτορικό.

1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ψιτ, μπηκες απο δευτερο λογαριασμο η ειναι η ιδεα μου?

Αλλα επι της ουσιας, γιατι τρια και οχι τεσσερα? Γιατι οχι πεντε?

Είναι ο ίδιος λογαριασμός αλλά, έχω δημιουργήσει και άλλο άρθρο. Το τέσσερα ή πέντε που λες είναι ανέφικτο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, webma είπε

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις καθηγητής είναι να έχεις κάνει διδακτορικό. Επιπλέον, χρειάζεται πολλές δημοσιεύσεις και διδακτική εμπειρία μετά το διδακτορικό.

Οι ανθρωποι βρισκουν ενα αντικειμενο, γουσταρουν πολυ με αυτο και ετσι μπαινουν στο τρυπακι να κανουν διδακτορικο και μετα να θελησουν να γινουν καθηγητες. Εσυ αποφασισες να γινεις καθηγητης χωρις καν να εχεις βρει αντικειμενο. Μπαζει το σεναριο. Γι αυτο σου λεω, αξιζει να μιλησεις με καποιον ειδικο.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Οι ανθρωποι βρισκουν ενα αντικειμενο, γουσταρουν πολυ με αυτο και ετσι μπαινουν στο τρυπακι να κανουν διδακτορικο και μετα να θελησουν να γινουν καθηγητες. Εσυ αποφασισες να γινεις καθηγητης χωρις καν να εχεις βρει αντικειμενο. Μπαζει το σεναριο. Γι αυτο σου λεω, αξιζει να μιλησεις με καποιον ειδικο.

Δεν μπαζει το σενάριο μου γιατί έχω αναφέρει τα ερευνητικά ενδιαφέροντα αλλά και το τομέα υλοποίησης του διδακτορικού. Η καθηγήτρια του διδακτορικού με ενημέρωσε ότι ο πρώτος χρόνος είναι περίοδος προσαρμογής και τα επόμενα 3 χρόνια γίνεται το διδακτορικό και μόνο πρωινές ώρες θα ασχολούμαι με το διδακτορικό.  Γι'αυτό ανέφερα να κάνω μεταπτυχιακό παράλληλα με το διδακτορικό γιατί το μεταπτυχιακό γίνεται το απόγευμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, webma είπε

Η καθηγήτρια του διδακτορικού με ενημέρωσε ότι ο πρώτος χρόνος είναι περίοδος προσαρμογής και τα επόμενα 3 χρόνια γίνεται το διδακτορικό και μόνο πρωινές ώρες θα ασχολούμαι με το διδακτορικό.

Φανταζομαι οτι θα ξεκινησεις αμισθι και ισως μετα βρεθει προγραμμα. Η καθηγητρια λοιπον δουλο ψαχνει και κοιταει να σου πουλησει παραμυθι. Διδακτορικο σε τρια χρονια με απασχοληση πρωι δεν βγαινει. Για να βγει σε τρια χρονια με πολλη τυχη θελει 10ωρο τη μερα σιγουρα.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Φανταζομαι οτι θα ξεκινησεις αμισθι και ισως μετα βρεθει προγραμμα. Η καθηγητρια λοιπον δουλο ψαχνει και κοιταει να σου πουλησει παραμυθι. Διδακτορικο σε τρια χρονια με απασχοληση πρωι δεν βγαινει. Για να βγει σε τρια χρονια με πολλη τυχη θελει 10ωρο τη μερα σιγουρα.

Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την σκέψη μου  θα απασχολούμαι με το διδακτορικό από τις 8 μέχρι τις 4 το απόγευμα. Άλλωστε, το βιολογικό του ΕΚΠΑ είναι κοντά στην εσδυ που βρίσκεται στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στην εσδυ πηγαίνω με τα πόδια και το μεταπτυχιακό είναι συγκεκριμένες μέρες και απογευματινές ώρες. Η καθηγήτρια δεν ψάχνει δούλο είναι καλή.

34 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Διασκεδάζουμε και σήμερα 😂😂😂....

-

Παρά πολύ ιδίως με αυτά που λες.

4 λεπτά πριν, webma είπε

Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την σκέψη μου  θα απασχολούμαι με το διδακτορικό από τις 8 μέχρι τις 4 το απόγευμα. Άλλωστε, το βιολογικό του ΕΚΠΑ είναι κοντά στην εσδυ που βρίσκεται στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στην εσδυ πηγαίνω με τα πόδια και το μεταπτυχιακό είναι συγκεκριμένες μέρες και απογευματινές ώρες. Η καθηγήτρια δεν ψάχνει δούλο είναι καλή.

Παρά πολύ ιδίως με αυτά που λες.

Το σκεπτικό μου περιλαμβάνει να υλοποιήσω το πρώτο από τα τρία μεταπτυχιακά αυτό το ακαδημαϊκό έτος που είναι περίοδο προσαρμογής για το διδακτορικό και τα άλλα, δύο μετά το πέρας του διδακτορικού που αποτελεί την μεταδιδακτορική έρευνα.

Δημοσ.

Τι συζηταμε για καθηγητηλικια, ειδικα σε ελληνικο ΑΕΙ ρε φιλε. Αν δεν εχεις βυσμα, δε θα γινεις ΔΕΠ ουτε στα πιο τρελα σου ονειρα (και μεταξυ μας, γιατι να γινεις; Σιγα τα λεφτα). 

Αν δεν εισαι τρολ και την γουσταρεις την ολη φαση αυτη, ακολουθα το ναι, αλλα δε θα περασεις ουτε απ' εξω απο καθηγητηλικι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που τα λέω έχω ήδη τρία ΜΠΣ (και μάλιστα σε hard science κλάδους) και ξέρω καλά τι γίνεται.
Όπως κι ο συνάδελφος από πάνω που έχει phd.
Εκείνος που δεν ξέρει και προκαλεί γέλωτα με την ξεροκεφαλιά του είσαι εσύ.

Σώνει και καλά εκεί, το ίδιο βιολί - 
ενώ έχουμε πει ότι επιβεβαίωση γι' αυτά που γράφεις δεν θα σου δώσει κανείς, απλώς διότι είναι λάθος.
Όσο και να επιμένεις, αυτό δεν αλλάζει. Απλώς γελάμε 😂.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, webma είπε

Σωστα, ανηκουστη η εκμεταλλευση στον ακαδημαιο χωρο...

Το διδακτορικο δεν ειναι δουλεια γραφειου, αν το πειραμα εχει απαιτησει μπορει να πρεπει να δουλεψεις και αποψευμα και βραδυ. Τα κυτταρα πχ δεν θα πειστουν αν τους πεις συγνωμη πεταγομαι στο μαστερ και τα λεμε αυριο...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...