Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην παρέα.Να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για το σεντόνι.Ηρθε η ώρα για το πρώτο μου αυτοκίνητο και παρόλο που έχω το δίπλωμα από τα 18 μου (10 χρόνια ακριβώς) μετά τα πρώτα δύο χρόνια που οδηγούσα ένα Sedan αυτοκίνητο που το πήγαινα μια χαρά (εξαιρείται το παρκάρισμα,δεν το τόλμησα στο κέντρο),εδώ και 8 χρόνια οι φορές που έπιασα το τιμόνι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Οπότε θεωρώ ότι ίσως χρειαστώ 2-3 μαθήματα να μπω πάλι στο ρυθμό.Απο κει και πέρα μένω σε μια επαρχιακή πόλη η οποία για να τη διασχίσεις από τη μια πλευρά στην άλλη θέλει 10 λεπτά με το ποδήλατο οπότε ήθελα ένα αυτοκίνητο για να μπορώ να κινηθώ σε βροχές,να μπορώ να κάνω τα ψώνια μου και να μπορώ να κάνω και κάποια ταξίδια στον ελεύθερο μου χρόνο.Με μέγιστο τα 20.000€(μαζί με έξοδα τράπεζας κλπ) και μια ελάχιστη προκαταβολή.Μου ζήτησε ο πατέρας μου επειδή έχει καλές σχέσεις με τον άνθρωπο που έχει την αντιπροσωπεία της Hyundai,Kia,Dacia και Renault,αν θα ήθελα αρχικά να κοιτάξω κάτι σε αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς να με δεσμεύει όμως ντε και καλά μιας και εγώ θα το ξεχρεωνω μήνα μήνα.Αφου δεν είχα θέμα με κάτι συγκεκριμένο αποφάσισα να παραγγείλω το Kia Stonic 1.2 με 84 άλογα βενζίνη και θέλω να ρωτήσω αν είναι καλή επιλογή και αν θα με ζορίσει κάπου πιο έξω.Δεν ήθελα ένα αυτοκίνητο καθαρά πόλης,μιας και όπως σας είπα κινείσαι εύκολα και με άλλα μέσα στην πόλη μου.Μετα είδα το Kona,το Captur άν και τα θεώρησα λίγο πιο μεγάλα για τα δικά μου δεδομένα.Ισως έπρεπε να δω κάποιο μεταχειρισμένο αλλά εφόσον μου δόθηκε η δυνατότητα,είπα να πάω για καινούριο.. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη και παλι ζητω συγγνώμη για το σεντόνι. 

Επεξ/σία από George6633
Δημοσ.

To Stonic είναι μια χαρά. Στη θέση σου θα διάλεγα ένα αυτοκίνητο με τον 1000αρη κινητήρα της Renault υγραέριο/βενζίνη για περισσότερη οικονομία.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, George6633 είπε

Καλημέρα στην παρέα.Να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για το σεντόνι.Ηρθε η ώρα για το πρώτο μου αυτοκίνητο και παρόλο που έχω το δίπλωμα από τα 18 μου (10 χρόνια ακριβώς) μετά τα πρώτα δύο χρόνια που οδηγούσα ένα Sedan αυτοκίνητο που το πήγαινα μια χαρά (εξαιρείται το παρκάρισμα,δεν το τόλμησα στο κέντρο),εδώ και 8 χρόνια οι φορές που έπιασα το τιμόνι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Οπότε θεωρώ ότι ίσως χρειαστώ 2-3 μαθήματα να μπω πάλι στο ρυθμό.Απο κει και πέρα μένω σε μια επαρχιακή πόλη η οποία για να τη διασχίσεις από τη μια πλευρά στην άλλη θέλει 10 λεπτά με το ποδήλατο οπότε ήθελα ένα αυτοκίνητο για να μπορώ να κινηθώ σε βροχές,να μπορώ να κάνω τα ψώνια μου και να μπορώ να κάνω και κάποια ταξίδια στον ελεύθερο μου χρόνο.Με μέγιστο τα 20.000€(μαζί με έξοδα τράπεζας κλπ) και μια ελάχιστη προκαταβολή.Μου ζήτησε ο πατέρας μου επειδή έχει καλές σχέσεις με τον άνθρωπο που έχει την αντιπροσωπεία της Hyundai,Kia,Dacia και Renault,αν θα ήθελα αρχικά να κοιτάξω κάτι σε αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς να με δεσμεύει όμως ντε και καλά μιας και εγώ θα το ξεχρεωνω μήνα μήνα.Αφου δεν είχα θέμα με κάτι συγκεκριμένο αποφάσισα να παραγγείλω το Kia Stonic 1.2 με 84 άλογα βενζίνη και θέλω να ρωτήσω αν είναι καλή επιλογή και αν θα με ζορίσει κάπου πιο έξω.Δεν ήθελα ένα αυτοκίνητο καθαρά πόλης,μιας και όπως σας είπα κινείσαι εύκολα και με άλλα μέσα στην πόλη μου.Μετα είδα το Kona,το Captur άν και τα θεώρησα λίγο πιο μεγάλα για τα δικά μου δεδομένα.Ισως έπρεπε να δω κάποιο μεταχειρισμένο αλλά εφόσον μου δόθηκε η δυνατότητα,είπα να πάω για καινούριο.. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη και παλι ζητω συγγνώμη για το σεντόνι. 

Καταρχάς με γεια το αυτοκίνητο. Σαν όχημα πολύ καλό και με αρκετό χώρο για τα λεφτά του. Μιας και είχες μέγιστο τα 20κ, λογικό το βρίσκω που επέλεξες αυτήν την έκδοση και νομίζω είναι το μόνο που βγαίνει σε αυτά τα λεφτά σαν Bsuv. Επίσης βλέπω τσίμπησαν κοντά στο χιλιάρικο από τον ιούνιο που παράγγειλα εγώ O.o

Από περιέργεια, τι επιτόκιο σου έδωσαν?

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

Προσωπικά το Clio σε LPG θα κοιτούσα , τώρα μπορεί να μην κάνεις χλμ αλλά για >5000χλμ το χρόνο θα το έψαχνα

και αυτό ωραίο, απλά δεν το ανέφερα ούτε το I20 turbo γιατί έφτασαν 22κ μετά από pdi-έξοδα τράπεζας+πινακίδες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

84 άλογα για έξω από την πόλη δεν.

Αυτό είναι το κυριότερο που με φοβίζει.. Δεν τραβάει δηλαδή; 

1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

Καταρχάς με γεια το αυτοκίνητο. Σαν όχημα πολύ καλό και με αρκετό χώρο για τα λεφτά του. Μιας και είχες μέγιστο τα 20κ, λογικό το βρίσκω που επέλεξες αυτήν την έκδοση και νομίζω είναι το μόνο που βγαίνει σε αυτά τα λεφτά σαν Bsuv. Επίσης βλέπω τσίμπησαν κοντά στο χιλιάρικο από τον ιούνιο που παράγγειλα εγώ O.o

Από περιέργεια, τι επιτόκιο σου έδωσαν?

Ευχαριστώ πολύ!!! 6.9% μου έδωσαν με τις μέγιστες δόσεις..Ίσως μπορούσα να βάλω και λιγότερες αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.Οσον αφορά την προσφορά που τρέχει τώρα μου δώσανε 5 χρόνια δωρεάν service( η 75.000χλμ) για λάδια κλπ.. 

Δημοσ.

Ειχα το πικαντο με τον ιδιο κινητηρα, μια χαρα ειναι το αμαξι!! Απροβλημάτιστο, απλά στο μέλλον αν θα θες λιγο παραπάνω ροπη και λιγο παραπανω γκάζι με άλογα θα γουσταρες να ειχες τουρμπο με 100+ αλογα, εγώ για αυτό στα 4 χρόνια το πουλησα και πήγα σε κάτι πιο γρήγορο. Αλλα για να κάνεις τη δουλειά σου είναι ότι πρέπει. Μην ξεχνας η ατμοσφαιρα ειναι πιο απροβλημάτιστη από τα τουρμπο οσο περνάνε τα χιλιόμετρα. Επίσης είναι ευρύχωρο και μπορεις να το κρατήσεις άμα κάνεις οικογένεια. Καλοτάξιδο.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, miner_2000 είπε

Ειχα το πικαντο με τον ιδιο κινητηρα, μια χαρα ειναι το αμαξι!! Απροβλημάτιστο, απλά στο μέλλον αν θα θες λιγο παραπάνω ροπη και λιγο παραπανω γκάζι με άλογα θα γουσταρες να ειχες τουρμπο με 100+ αλογα, εγώ για αυτό στα 4 χρόνια το πουλησα και πήγα σε κάτι πιο γρήγορο. Αλλα για να κάνεις τη δουλειά σου είναι ότι πρέπει. Μην ξεχνας η ατμοσφαιρα ειναι πιο απροβλημάτιστη από τα τουρμπο οσο περνάνε τα χιλιόμετρα. Επίσης είναι ευρύχωρο και μπορεις να το κρατήσεις άμα κάνεις οικογένεια. Καλοτάξιδο.

Η αλήθεια είναι ότι είχα και την επιλογή του Turbo με μια έκπτωση (θα μου έβγαινε κάπου στις 22.000€ με όλα τα έξοδα) απλά μου είπε ότι το περιμένει για test drive και δεν είναι σίγουρος πότε θα του έρθει,το είχε παραγγείλει από Μάρτιο του είπανε για Δεκέμβριο αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρος.Και το πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή που θα του έρθει πρέπει να το κρατήσει υποχρεωτικά 6 μήνες και μετά να το δώσει,οπότε αν ερχόταν Μάρτιο πχ θα πήγαινε κοντά στον επόμενο χρόνο.Σ ευχαριστώ πολύ,εμένα μου αρκεί σε αυτή τη φάση να τραβάει χωρίς θέμα,ίσως αργότερα να έχεις δίκιο σε αυτό που λες.

Δημοσ.

1) Το επιτόκιο σου ειναι τελικό 7,5 (6,9+0,6)

2) Τα 84 άλογα είναι μια χαρά για την καθημερινή σου χρήση, αλλά λίγα για απαιτητικές διαδρομές (φορτωμένο, με ανοιχτό κλιματισμό, σε ανηφόρες κ.λπ.)

3) Το ατμοσφαιρικο μακροπρόθεσμα πιθανόν να είναι περισσότερο απροβληματιστο

4) Μέσα Δεκέμβρη υπάρχουν παραλαβές stonic με τον turbo κινητηρα

5) Clio lpg πάει στα σκάρτα 21, αλλά πολύ δύσκολα θα βρεις σχετικά σύντομα

6) Captur lpg πάει ψηλά και το ξεχνάς

7) Το kona αργεί (7-8 μήνες) και βγαίνει και καινούριο εντός του 2023. Ομοίως αργεί και το i30

😎 Δες και το Bayon. Εάν σου κάνει εμφανισιακά, είναι εξαιρετικό vfm.

• Thanks 1
Δημοσ.

σε αυτο το budget στο περιπου εισαι σε stonic, bayon (επισης κουκλι) και stepway lpg.

Για τα χιλιομετρα που θα κανεις δεν υπαρχει λόγος σοβαρος να πας στο dacia.

Θα διάλεγα το stonic λογω του οτι θα βρεις ακομη κι ετοιμοπαραδοτα και θα εχεις κ 7 χρονια εγγυηση που μεταφερεται αν θες να το πουλησεις.

είναι πολύ γυμνο όμως στις πρωτες 2 εκδοσεις θυμαμαι επρεπε να φτασω στην 3η για να παρω οσα δινει το bayon στην πρωτη κι ολας εκδοση.

με τις τιμες που παιζουν στα μεταχειρισμενα φυσικα πρεπει κανεις να παρει καινουργιο αν δεν βιαζεται πολυ.

εξαλλου ακομη βενζινη δεν φερνουν απο εξω, με τιμη πετρελαιου στο Θεο ακομη εισαγουν πετρελαιου μεταχειρισμενα...

δεν ξερω τι παιζει τωρα με τις διαθεσιμοτητες αλλα στο bayon ειναι πανεμορφο το δωρεαν χρωμα αλλα σιγουρα θα εχει μεγαλη αναμονη.

ημουν κι εγω στο διλημμα αυτο πριν λιγους μηνες τελικα με τα 1000 ζορια βρηκα κατι φτηνο να κανω τη δουλεια μου για καναδυο χρονια και βλεπουμε!

οτι και να παρεις με γεια!

(τα ατμοσφαιρικα ειναι η καλυτερη επιλογη για τη χρηση που θες να κανεις και 84 ιπποι ειναι μια χαρα, αν δεν μεινεις ευχαριστημενος το πουλας στην τιμη που το πηρες σε καμια 3ετια)🙃 χαμενος δεν θα βγεις σιγουρα οπως δειχνει το πραγμα.

Η ηλεκτροκινηση αργει......

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, borealisnor είπε

σε αυτο το budget στο περιπου εισαι σε stonic, bayon (επισης κουκλι) και stepway lpg.

Για τα χιλιομετρα που θα κανεις δεν υπαρχει λόγος σοβαρος να πας στο dacia.

Θα διάλεγα το stonic λογω του οτι θα βρεις ακομη κι ετοιμοπαραδοτα και θα εχεις κ 7 χρονια εγγυηση που μεταφερεται αν θες να το πουλησεις.

είναι πολύ γυμνο όμως στις πρωτες 2 εκδοσεις θυμαμαι επρεπε να φτασω στην 3η για να παρω οσα δινει το bayon στην πρωτη κι ολας εκδοση.

με τις τιμες που παιζουν στα μεταχειρισμενα φυσικα πρεπει κανεις να παρει καινουργιο αν δεν βιαζεται πολυ.

εξαλλου ακομη βενζινη δεν φερνουν απο εξω, με τιμη πετρελαιου στο Θεο ακομη εισαγουν πετρελαιου μεταχειρισμενα...

δεν ξερω τι παιζει τωρα με τις διαθεσιμοτητες αλλα στο bayon ειναι πανεμορφο το δωρεαν χρωμα αλλα σιγουρα θα εχει μεγαλη αναμονη.

ημουν κι εγω στο διλημμα αυτο πριν λιγους μηνες τελικα με τα 1000 ζορια βρηκα κατι φτηνο να κανω τη δουλεια μου για καναδυο χρονια και βλεπουμε!

οτι και να παρεις με γεια!

(τα ατμοσφαιρικα ειναι η καλυτερη επιλογη για τη χρηση που θες να κανεις και 84 ιπποι ειναι μια χαρα, αν δεν μεινεις ευχαριστημενος το πουλας στην τιμη που το πηρες σε καμια 3ετια)🙃 χαμενος δεν θα βγεις σιγουρα οπως δειχνει το πραγμα.

Η ηλεκτροκινηση αργει......

1) Το sandero όντως είναι μέσα στα υποψήφια.

2) Το bayon έχει αναμονή 4-5 μήνες.

3) Το ότι σε 3 χρόνια θα πουλήσεις κάτι που πήρες καινούριο σήμερα στην τιμή που το αγόρασες είναι εντελώς αυθαίρετο συμπερασμα.

4) Το αν το bayon είναι πανέμορφο είναι εντελώς υποκειμενικό. Άλλοι δεν θέλουν ούτε να το βλέπουν.

• Thanks 2
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι το Bayon δεν τον πήρα χαμπάρι τόσο έντονα,τώρα που το κοιταω όντως αξίζει.. Εγω πήρα την 2η έκδοση του Stonic,δεν έφτανα οικονομικα στην 3η.Αυτο που με δελεασε πιο πολύ από όλα είναι ότι ενώ εγώ πήγα με την προοπτική να κάνω παραγγελία για 5-6-7+ μήνες μετα,μου είπαν ότι το Stonic στην έκδοση που το πήρα έχει πάρει ήδη αριθμό πλαισίου για τελωνείο και μου δώσανε ημερομηνία παράδοσης αρχές με μεσα Ιανουαρίου.Εν τέλει δεν ξέρω,εδώ στα Τρίκαλα έχουμε και πολύ ωραίους χειμερινούς προορισμούς προς τα πάνω(Ελατι,Περτουλι κλπ) που πάντα ήθελα να πάω και το είχα μεράκι,ελπίζω να μην έχω θέματα.. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, George6633 είπε

Η αλήθεια είναι ότι το Bayon δεν τον πήρα χαμπάρι τόσο έντονα,τώρα που το κοιταω όντως αξίζει.. Εγω πήρα την 2η έκδοση του Stonic,δεν έφτανα οικονομικα στην 3η.Αυτο που με δελεασε πιο πολύ από όλα είναι ότι ενώ εγώ πήγα με την προοπτική να κάνω παραγγελία για 5-6-7+ μήνες μετα,μου είπαν ότι το Stonic στην έκδοση που το πήρα έχει πάρει ήδη αριθμό πλαισίου για τελωνείο και μου δώσανε ημερομηνία παράδοσης αρχές με μεσα Ιανουαρίου.Εν τέλει δεν ξέρω,εδώ στα Τρίκαλα έχουμε και πολύ ωραίους χειμερινούς προορισμούς προς τα πάνω(Ελατι,Περτουλι κλπ) που πάντα ήθελα να πάω και το είχα μεράκι,ελπίζω να μην έχω θέματα.. 

Το stonic 84άρι από το 100 ίππων έχουν 1.500€ διάφορα.

Όπως έγραψα και νωρίτερα, 100αρια έρχονται στα τέλη του Δεκέμβρη (εκ παραδρομής έγραψα στα μέσα, καθώς τότε έρχονται σε έκδοση GT line που ξεπερνά τα 23.000).

Η 2η έκδοση είναι η optimum που η βασικότερη έλλειψή της (για εμένα πάντα) είναι ο αυτόματος κλιματισμος. Επειδή το κοίταγα κάποια στιγμη, ήταν για εμένα deal breaker η έλλειψη αυτή. Το 1.2 έχει την platinum, αλλα βγαίνει σε ίδια τιμή με το 1.0 optimum, οπότε πάει σχετικά ψηλά.

Το bayon έχει πραγματικά τα πάντα από εξοπλισμό. Το θέμα είναι αν σου αρέσει σχεδιαστικά.

Σου ξαναλέω πώς ο κινητήρας που επέλεξες θα σε καλύψει στην καθημερινότητά σου. Αντικειμενικά, βέβαια, υπό συνθήκες προφανώς και θα ήταν καλύτερος ο turbo. Όχι τόσο στον αυτοκινητόδρομο (εκεί όλα πάνε μια χαρά), όσο σε δύσκολες επαρχιακές διαδρομές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...