Vassilis_24 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση. Λέμε όλοι για το πόσο πιο ακριβή είναι η μνήμη ddr5 σε σχέση με την ddr4, όμως βγαίνει μόνο σε 32gb. Γνωρίζει κάποιος γιατί δε βγαίνει και σε μικρότερη χωρητικότητα; Τα 16gb είναι επαρκή για τους περισσότερους.
nickol-us Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Τι εννοείς βγαίνει μόνο σε 32gb; Μια χαρά υπάρχουν στα 16gb ddr5, αν εννοείς οτι ένα κιτ 2x8gb ddr5 έχει σε τιμή όσο ένα κιτ 2x16gb ddr4 τοτέ έχεις δίκιο, αυτόματα καταλαβαίνεις γιατί λέμε οτι η ddr5 είναι ακριβή συγκριτικά με ddr4, πόσο μάλλον οταν στα περισσότερα σενάρια χρήσης, δεν υπάρχει διαφορά στους χρόνους 1
leros2004 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Επίσης τα 16 gb ddr5 δυστυχώς έχουν και performance penalty... σε σχέση μετα 32gb ddr5
Vassilis_24 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Τι εννοείς βγαίνει μόνο σε 32gb; Μια χαρά υπάρχουν στα 16gb ddr5, αν εννοείς οτι ένα κιτ 2x8gb ddr5 έχει σε τιμή όσο ένα κιτ 2x16gb ddr4 τοτέ έχεις δίκιο, αυτόματα καταλαβαίνεις γιατί λέμε οτι η ddr5 είναι ακριβή συγκριτικά με ddr4, πόσο μάλλον οταν στα περισσότερα σενάρια χρήσης, δεν υπάρχει διαφορά στους χρόνους Βασικά κοιτούσα τις g.skill που είναι κορυφή και δε βγάζουν 16gb. Έχω μείνει και 2 χρόνια πίσω στις τιμές των ddr4, έχουν πέσει βλέπω στη μισή τιμή. Γι'αυτό μου φαίνονται φυσιολογικές οι τιμές των ddr5 στα 16gb, τώρα που τις βλέπω. Έλεγα μήπως έχουν αυξηθεί τόσο οι απαιτήσεις παιχνιδιών, μιας και μέχρι τέλος του χρόνου θα στήσω pc μετά από αρκετά χρόνια, που πλέον είναι απαραίτητα τα 32gb μνήμης και γι' αυτό βγάζουν πολύ περισσότερα kit σε αυτή τη χωρητικότητα. 38 λεπτά πριν, leros2004 είπε Επίσης τα 16 gb ddr5 δυστυχώς έχουν και performance penalty... σε σχέση μετα 32gb ddr5 Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από Vassilis_24
leros2004 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Βασικά κοιτούσα τις g.skill που είναι κορυφή και δε βγάζουν 16gb. Έχω μείνει και 2 χρόνια πίσω στις τιμές των ddr4, έχουν πέσει βλέπω στη μισή τιμή. Γι'αυτό μου φαίνονται φυσιολογικές οι τιμές των ddr5 στα 16gb, τώρα που τις βλέπω. Έλεγα μήπως έχουν αυξηθεί τόσο οι απαιτήσεις παιχνιδιών, μιας και μέχρι τέλος του χρόνου θα στήσω pc μετά από αρκετά χρόνια, που πλέον είναι απαραίτητα τα 32gb μνήμης και γι' αυτό βγάζουν πολύ περισσότερα kit σε αυτή τη χωρητικότητα. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; με 8αρια ddr5 χάνεις εύκολα 20-30% bandwith και έχεις χειρότερο latency γιατί τα 8αρια έχουν λιγότερα chip (4) και είναι 32Bit 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα