BertaJourdan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, jumaru99 είπε Κάθεστε και "σφάζεστε" για το χρέπι (συγγνώμη κιόλας), κι το αν είναι ικανό, που μεταξύ μας το γνωρίζουμε καλά ότι δεν είναι ικανό σε καμία περίπτωση σε real συνθήκες, όσο και να θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας για το αντίθετο, ενώ ο topic starter, σφυρίζει αδιάφορα. Άνοιξε το topic ~6 μέρες πριν, τελευταία μπήκε στο forum χθες και αδιαφόρησε να εμπλακεί στο topic του και να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες. Μαντέψτε ποιος άλλος (πρέπει να/) θα αδιαφορήσει... Ακριβως. Σαν να το εγραψα εγω αυτο το ποστ. Και μια μικρη προσθηκη> Αν περιμενει το λινουξ να παει μπροστα με τα χρεπια τοτε τελειωσε. Μην απορουμε που εχει πατωσει*** τα τελευταια χρονια. ***Περιμενω τον παπατρεχα μαιντανο που θα αρχισε να λεει οτι ολα τα σερβερ του κοσμου τρεχουνε Debian... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Στις 30/10/2022 στις 7:36 ΠΜ, akourtisdev είπε το pc εχει παλιο κακο τροφοδοτικο, θα βαλω ssd, 1gb ram (νομιζω ddr2) Τι λειτουργικο συστημα να βαλω? και συγκεκριμενα τι προγραμματα? θελω να εχει desktop environment και ο browser να εχει ανοιχτα ας πουμε μεχρι 3 tabs χωρις να κολλαει... αυτό λέγεται μαζοχισμός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Βρες ραμ απο μεταχειρισμενα με 1gb ακομα και το ιδιο το λειτουργικο θα κολλαει 3ταμπ ανοιχτα πλεον πως εχουν γινει η σελιδες με γραφικα κλπ γεμιζουν την 4Gb στο αψε σβησε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, soteras είπε Βρες ραμ απο μεταχειρισμενα με 1gb ακομα και το ιδιο το λειτουργικο θα κολλαει 3ταμπ ανοιχτα πλεον πως εχουν γινει η σελιδες με γραφικα κλπ γεμιζουν την 4Gb στο αψε σβησε Aς μην υπερβαλλουμε, 4GB εχω στο htpc μου, ανοιγω 10-20 ταμπ χωρις προβλημα. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2022 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, rus είπε Aς μην υπερβαλλουμε, 4GB εχω στο htpc μου, ανοιγω 10-20 ταμπ χωρις προβλημα. Καταρχήν καλημέρα, «υποψιάζομαι πως μάλλον και εσύ υπερβάλεις. Αυτό που βλέπεις παρακάτω είναι με τη χρήση 20 (ακριβώς) ανοικτών tab σε Firefox, τα έξη (6) σελίδες του insomnia και με ενεργό το Adblock Plus. Ο επεξεργαστής είναι Phenom II X3. Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, filipN είπε Καταρχήν καλημέρα, «υποψιάζομαι πως μάλλον και εσύ υπερβάλεις. Αυτό που βλέπεις παρακάτω είναι με τη χρήση 20 (ακριβώς) ανοικτών tab σε Firefox, τα έξη (6) σελίδες του insomnia και με ενεργό το Adblock Plus. Ο επεξεργαστής είναι Phenom II X3. Moλις εκανα ενα βιαστικο τσεκ, ανοιγοντας 10 παραθυρα του ie11 με το Google η μνημη πηγε απ το περ. 25 στο 46%. Ο επεξεργαστης ειναι υποδεεστερος, Sempron x2 190 2.5GHz. Ram Corsair DDR3 XMS3 1333MHz 2x2GB 9-9-9-24. Λειτουργικο Win 7 Ultimate 64 SP1 και σκληροι φυσικα ssd. Το pagefile ορισμενο στα 4GB, γενικα ειναι σπανιο να μου βγαλει msg οτι σωζεται η μνημη, παρολο που συνηθως εχω ανοιχτες πολλες εφαρμογες και παραθυρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Επίσης θα μπορούσε ο θεματοξεκινητής😀(αν τον ενδιέφερε) να βάλει 7ρια ή 8.1 lite edition που το μέγεθος iso εγκατάστασης είναι 650-700 mb.. x32 φυσικά. Σε pentium d 940 που το εχω με 160ρι συμβατικό δίσκο,(win 8.1 lite) είναι πολύ καλύτερο απο κατι λαπτοπ των 300 ευρω.Με 2 gb ram εννοείται και με 6800gt δίνει πόνο αβάσταχτο..🤣 Στην εκκίνηση του το λειτουργικό φορτώνεται γύρω στα 600mb μνήμης..Και πολύ γρήγορα..Και χωρίς καν ssd..🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 M'αρεσει που λενε ολοι στον νηματοθετη να παρατησει το χρεπι και να μην ασχοληθει και ξαφνικα ολοι εχουν και απο ενα χρεπι να μοστραρουν ως αντιπαραδειγμα Ζουμε στην ζωνη του λυκοφωτος ενα πραμα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, mphxths είπε M'αρεσει που λενε ολοι στον νηματοθετη να παρατησει το χρεπι και να μην ασχοληθει και ξαφνικα ολοι εχουν και απο ενα χρεπι να μοστραρουν ως αντιπαραδειγμα Ζουμε στην ζωνη του λυκοφωτος ενα πραμα ... Το htpc δε χρειαζεται να ειναι η τελευταια λεξη της τεχνολογιας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, rus είπε Το htpc δε χρειαζεται να ειναι η τελευταια λεξη της τεχνολογιας. Και για να τρεξω mame παιχνιδια δεν χρειαζεται μηχανημα με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας ... Ελπιζω να πιανεις το νοημα μου. Αλλα αυτο που εγραψα , το εγραψα ως κατι αντιφατικο , τουλαχιστον στα ματια μου ... ενω ολοι του λετε παρατα το , μην ασχολεισαι κλπ , ολοι εχετε και απο ενα "χρεπι" που δουλευετε για τον χ,ψ λογο. Μπορει για τον σκοπο που το προοριζει (χλωμο) , να του αρκει ενα τετοιο μηχανημα. Τετοια θεματα ξεκινανε , λογω χρεπολαγνιας και μη ξεκαθαρης αποφασης του τι θα κανει το μηχανημα. Πολλες φορες , και λογω αγνοιας των απαιτησεων των διαφορων εργασιων. Ολα αυτα απο την μερια του εκαστοτε νηματοθετη. Και αρχιζει μια συζητηση , ανευ ουσιας , παρατα το , στο δικο μου χρεπι κανω αυτα , στο δικο μου χρεπι με τα ταδε σπεκς κανω τα αλλα , και κλασικα ο νηματοθετης δεν ξαναπαταει ποτε για να απαντησει ή να ενημερωσει ή οτιδηποτε τελοσπαντων. Τετοια θεματα ξεπετιονται καθε βδομαδα , απορω γιατι ασχολουμαστε ακομα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Στις 7/11/2022 στις 1:02 ΠΜ, mphxths είπε M'αρεσει που λενε ολοι στον νηματοθετη να παρατησει το χρεπι και να μην ασχοληθει και ξαφνικα ολοι εχουν και απο ενα χρεπι να μοστραρουν ως αντιπαραδειγμα Ζουμε στην ζωνη του λυκοφωτος ενα πραμα ... 1ον Ολοι αυτοί που λες, τουλάχιστον είπαν την γνώμη τους σε αντίθεση μ εσένα που απλά μπήκες για να κράξεις και 2ον επειδή λες οτι όλοι του λένε να το πετάξει μα ταυτοχρόνως εχουν κι απο ενα χρεπάκι, εγω συγκεκριμένα αν προσέξεις, δεν του είπα να το πετάξει αλλά το πως να το αξιοποιήσει μόνο αφού αυτό ήθελε.Αρα δεν στέκει το "ολοι" που λες.. Για την "χρεπολαγνία μας", νομίζω θα συμφωνήσω όπως επίσης και για το οτι πολλές φορές ο νηματοφτιάχτης κόβει πέρα και μας γράφει στα απ αυτάκια του...🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά, μόνο ο dpolal και ο Alex-v του είπαν να το πετάξει και δεν ανάφεραν ότι έχουν παρόμοιο "χρεπι" πουθενά. Όλοι οι υπόλοιποι του είπαμε πως να το αξιοποιήσει καθώς και εμείς αξιοποιούμε τα δικά μας "χρέπια" όσο μπορούμε. Δεν παίζουμε όλοι βαριά παιχνίδια ούτε ασχολούμαστε με content creation και όσοι το κάνουν μπορεί να έχουν και 2ο pc για τέτοια χρήση. Βέβαια, το ότι ο topic starter την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια είναι μια πονεμένη ιστορία. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Ολοι αυτοί που λες, τουλάχιστον είπαν την γνώμη τους σε αντίθεση μ εσένα που απλά μπήκες για να κράξεις Πρωτον εκανα μια διαπιστωση και δεν εκραξα κανεναν. Αν δεν ξερεις το νοημα της λεξης μην την χρησιμοποιεις. Πες "παιδια δεν ξερω τι σημαινει η λεξη , μπορειτε να μου μαθετε?". Θα σου μαθουμε. Δευτερον , κανεις δεν χρειαζεται δικηγορο . Τριτον , η γνωμη δεν εχει σημασια οσο τα αντικειμενικα γεγονοτα. Ειδικα στην πληροφορικη. Τα σπεκς που ανεφερε ο TS , οσα ανεφερε δηλ , ειναι συγκεκριμενα. Το τι μπορει να κανει με ΑΥΤΑ τα σπεκς την σημερον ημεραν επισης συγκεκριμενο. Το τι πιστευουμε εμεις και τι γνωμη εχουμε περα απο αυτα τα αντικειμενικα δεδομενα , ειναι παντελως αδιαφορο. 4 ώρες πριν, micos000 είπε Βασικά, μόνο ο dpolal και ο Alex-v του είπαν να το πετάξει και δεν ανάφεραν ότι έχουν παρόμοιο "χρεπι" πουθενά. Όλοι οι υπόλοιποι του είπαμε πως να το αξιοποιήσει καθώς και εμείς αξιοποιούμε τα δικά μας "χρέπια" όσο μπορούμε. Δεν παίζουμε όλοι βαριά παιχνίδια ούτε ασχολούμαστε με content creation και όσοι το κάνουν μπορεί να έχουν και 2ο pc για τέτοια χρήση. Βέβαια, το ότι ο topic starter την έχει κάνει με ελαφρά πηδηματάκια είναι μια πονεμένη ιστορία. Χρεπι απο χρεπι εχει διαφορα. Υπαρχουν χρεπια με core2duo(ή quadcore)/4gb ram/ssd που μπορουν καλλιστα να σταθουν αξιοπρεπως σε δουλειες γραφειου και υπαρχουν και χρεπια με μονοπυρηνα celeron , 1gb ram , hdd , που μονο για μουσειακα εκθεματα κανουν βασει των σημερινων δεδομενων. Δεν εχει καμμια ουσια , να του λεμε , ααα ξερεις εγω με το δικο μου χρεπι (σπεκς ταδε) κανω δουλεια , εγω με το αλλο χρεπι (σπεκς ταδε) κανω δουλεια οταν αυτα διαφερουν απο τα δικα του. Τελος να ξαναπω αυτο που εχω πει χιλιαδες φορες , αλλα κανεις δεν θελει να το καταλαβει ή δεν θελει να το καταλαβει πανω στην προσπαθεια του να το παιξει γκουρου και να δωσει τα φωτα του. Γενικα μιλαω. Μια διανομη λινουξ (με ελαφρυ DE) , ισως ξαναδωσει ζωη σε ενα χρεπι. Βαζεις και εναν ssd και μπουταρει σε αξιοπρεπη χρονο. Και μετα τι ? Τι θα κανει αυτο το μηχανημα ? Browsing ? Μην κοροιδευομαστε. Θα παιξει ταινιες ? Ειτε με media player , ειτε απο browser ? Ουτε καν. Mηπως παιχνιδια ? Ας ειμαστε σοβαροι. Τι αλλο κανει ενας μεσος χρηστης σημερα στο πισι του ? Κυριως αυτα τα τρια. Ναι οκ , μπορει να γραψει ενα κειμενο σε καποιο office , να δει emails , να ανοιξει 1-2 tabs με απλες σελιδες και μεχρι εκει.Τα υπολοιπα ΟΛΑ , θα σερνονται ασχημα. Οτιδηποτε κατω απο διπυρηνο (>2.0GHz) , 4gb , ssd , gpu με καποιες υποτυπωδεις ικανοτητες (vram,hw accel) , δεν ειναι αξιο ενασχολησης. Η εμπειρια χρησης θα ειναι αγγαρεια και μαζοχισμος. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2022 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, mphxths είπε Πρωτον εκανα μια διαπιστωση και δεν εκραξα κανεναν. Αν δεν ξερεις το νοημα της λεξης μην την χρησιμοποιεις. Πες "παιδια δεν ξερω τι σημαινει η λεξη , μπορειτε να μου μαθετε?". Θα σου μαθουμε. Δευτερον , κανεις δεν χρειαζεται δικηγορο . Τριτον , η γνωμη δεν εχει σημασια οσο τα αντικειμενικα γεγονοτα. Ειδικα στην πληροφορικη. Τα σπεκς που ανεφερε ο TS , οσα ανεφερε δηλ , ειναι συγκεκριμενα. Το τι μπορει να κανει με ΑΥΤΑ τα σπεκς την σημερον ημεραν επισης συγκεκριμενο. Το τι πιστευουμε εμεις και τι γνωμη εχουμε περα απο αυτα τα αντικειμενικα δεδομενα , ειναι παντελως αδιαφορο. Χρεπι απο χρεπι εχει διαφορα. Υπαρχουν χρεπια με core2duo(ή quadcore)/4gb ram/ssd που μπορουν καλλιστα να σταθουν αξιοπρεπως σε δουλειες γραφειου και υπαρχουν και χρεπια με μονοπυρηνα celeron , 1gb ram , hdd , που μονο για μουσειακα εκθεματα κανουν βασει των σημερινων δεδομενων. Δεν εχει καμμια ουσια , να του λεμε , ααα ξερεις εγω με το δικο μου χρεπι (σπεκς ταδε) κανω δουλεια , εγω με το αλλο χρεπι (σπεκς ταδε) κανω δουλεια οταν αυτα διαφερουν απο τα δικα του. Τελος να ξαναπω αυτο που εχω πει χιλιαδες φορες , αλλα κανεις δεν θελει να το καταλαβει ή δεν θελει να το καταλαβει πανω στην προσπαθεια του να το παιξει γκουρου και να δωσει τα φωτα του. Γενικα μιλαω. Μια διανομη λινουξ (με ελαφρυ DE) , ισως ξαναδωσει ζωη σε ενα χρεπι. Βαζεις και εναν ssd και μπουταρει σε αξιοπρεπη χρονο. Και μετα τι ? Τι θα κανει αυτο το μηχανημα ? Browsing ? Μην κοροιδευομαστε. Θα παιξει ταινιες ? Ειτε με media player , ειτε απο browser ? Ουτε καν. Mηπως παιχνιδια ? Ας ειμαστε σοβαροι. Τι αλλο κανει ενας μεσος χρηστης σημερα στο πισι του ? Κυριως αυτα τα τρια. Ναι οκ , μπορει να γραψει ενα κειμενο σε καποιο office , να δει emails , να ανοιξει 1-2 tabs με απλες σελιδες και μεχρι εκει.Τα υπολοιπα ΟΛΑ , θα σερνονται ασχημα. Οτιδηποτε κατω απο διπυρηνο (>2.0GHz) , 4gb , ssd , gpu με καποιες υποτυπωδεις ικανοτητες (vram,hw accel) , δεν ειναι αξιο ενασχολησης. Η εμπειρια χρησης θα ειναι αγγαρεια και μαζοχισμος. Πρώτον δεν ήξερα οτι είσαι ήδη απο μόνος σου δικηγόρος, αρα δεν το ξανα κάνω(🙄🤫🤣) και δεύτερον δεν ήξερα οτι είσαι τόσο διαπιστωτικός!😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα