Innersense Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Otan grafeis Yamada enoeis to YAMADA DVX-6600 MPEG4 Player na fantastw? Opote milame gia 118.8 + 18% FPA (Ram Shop). Ta Kiss sto Plaiso kanoun 150 € + 18% FPA to DP1000 kai 160 € to DP450. Mporeis na mou peis tous logous gia tous opoious pisteueis oti einai kalyteroi apo to SAMY pou proteine to palikari? Giati milame gia 40 euro minimoum diafora kai apo oti les ola exoun to idio tsipaki. Gia na katalavw, auth th stigmh den yparxei sthn Ellada DVD/DivX standalone player pou na vasizete se tsipaki Mediatek? 8a protimousa na agorasw kati apo katasthma para na parageilw apo exwteriko.
qspock Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Otan grafeis Yamada enoeis to YAMADA DVX-6600 MPEG4 Player na fantastw? Opote milame gia 118.8 + 18% FPA (Ram Shop). Ναι, αυτο ειπαμε στα προηγουμενα post. Ta Kiss sto Plaiso kanoun 150 € + 18% FPA to DP1000 kai 160 € to DP450.Mporeis na mou peis tous logous gia tous opoious pisteueis oti einai kalyteroi apo to SAMY pou proteine to palikari? Giati milame gia 40 euro minimoum diafora kai apo oti les ola exoun to idio tsipaki. Δεν ειπα οτι τα KISS ειναι καλυτερα και δεν εχω ιδεα τι τσιπακι εχει το SAMY. Απο τη στιγμη που δε κανει τον κοπο καποιος που το εχει να μας πει το τσιπακι η περισσοτερες πληροφοριες εγω δε μπορω να βοηθησω περισσοτερο. Ασχολουμαι και σχολιαζω μονο τα μοντελα για τα οποια ξερω καποια βασικα πραγματα και αναφερονται και σε ξενα forums. Τα KISS ειναι γενικα υπερτιμιμενα γιατι η εταιρια αυτη ειναι πρωτοπορος σε νεες τεχνολογιες οπως divx playback και ethernet connection. Τα τσιπακια της KISS ειναι ομως ξεπερασμενα και το μονο που την κραταει σε πωλησεις ειναι το δουλεμενο firmware και η υποστηριξη μεσω forums για 3rd party software και πειραγμενων firmware. Gia na katalavw' date=' auth th stigmh den yparxei sthn Ellada DVD/DivX standalone player pou na vasizete se tsipaki Mediatek?)[/quote']Μα ειπαμε, YAMADA DVX-6600 και ισως και το SAMY αν κρινω απο τη χαμηλη τιμη του. Αλλα το πρωτο υποστηριζει πλεον υποτιτλους, οσο για το δευτερο, ακομη κι αν ειναι Mediatek, ισως (παλι) να μην εχει βγαλει καινουργιο firmware για υποτιτλους... Και ποιος ξερει , πιθανως να υπαρχουν κι αλλα μοντελα αυτη τη στιγμη διαθεσιμα στην ελληνικη αγορα. 8a protimousa na agorasw kati apo katasthma para na parageilw apo exwteriko. Γι αυτο υπαρχει και αυτο το forum Πλεον ερχονται και στη χωρα μας διαφορα μοντελα που υποστηριζουν και divx, αυτο που χρειαζεται ειναι πληροφορηση για τις δυνατοτητες τους, κατι που αποκλειεται να παρεχει ο εκαστοτε πωλητης.
Innersense Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Λοιπόν έχουμε και λέμε. Έπεσα “θύμα” μετά από τόσα καλά λόγια που διάβασα στο internet για το YAMADA DVX-6600 και πήγα και το αγόρασα σήμερα 130 € τελική τιμή. Παρακάτω ακολουθεί ένα σύντομο review με την πρώτη επαφή με το μηχάνημα και συγχωρέστε με για τον ενθουσιασμό μου γιατί είναι το πρώτο stand alone dvd player που παίρνω για το σπίτι. Οτιδήποτε διευκρινίσεις θέλει κάποιος ευχαρίστως να απαντήσω, αν και θα ακολουθήσει Post όταν κάνω περισσότερες ανακαλύψεις σχετικά με το φλέγον θεμα των υπότιτλων. Το πρώτο cd που μπήκε μέσα στο player ήταν το divx του runaway jury. Έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα του playback, αλλά και το fast forward/rewind, slow motion forward/backward. Δεν είχα ηδέα για την ποιότητα στην οποία κινούνται αυτά τα μηχανήματα! Η τηλεόραση μου δεν είναι τίποτα σπουδαίο (μια παλιά Philips 29” στην οποία το σύνδεσα με scart –αυτός είναι ο λόγος εξάλλου που δεν πέρασα στο next step του Yamakawa 365). Θα μπορούσα να αρχίσω να πετάω ατάκες του στιλ ότι η ποιότητα της εικόνας των DivX αγγίζει αυτή των DVD και η αίσθηση παρακολούθησης της ταινίας είναι άκρως η ίδια αλλά ας μην ξεφύγω τόσο. Όπως ήταν φυσικό μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισαν να περνάνε από το tray του DVD Player οτιδήποτε κουφά CD είχα γράψει κατά καιρούς. SVCD φτιαγμένα από RIP VOB αρχείων, χύμα (!!!!!!!!!!!!!!!!!) VOB αρχεία, το άτιμο τα διάβασε όλα χωρίς πρόβλημα με εκπληκτική ποιότητα εικόνας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα! Ο file explorer που ίσως είδατε στο link που πέρασε πιο πάνω είναι χρηστικότατος. Για τα DVD να σημειώσω ότι είναι φιλικότατο προς τις Region 1 ταινίες (ίσως να είναι συνηθισμένο το φαινόμενο δεν ξέρω, εγώ απλά το αναφέρω) και το μόνο που μου την έχει ψιλοσπάσει είναι ότι στο Zoom (η τηλεόραση μου είναι 4:3) από το κινηματογραφικό πλαίσιο παραμένει στην οθόνη μια ένδειξη των αναλογιών του καρέ και είναι εκνευριστικό. Ποιος ξέρει ίσως να υπάρχει κάποιος τρόπος που δεν έχω βρει ακόμα για να φεύγει. Το μόνο που μένει είναι να ψάξω να δω τι παίζεται με το firmware upgrade για τους υπότιτλους και θα παρακαλούσα αν κάποιος έχει κάτι καλό υπόψιν του ας το κάνει post εδώ να το δοκιμάσω και να σας πω εμπειρίες. Προς το παρόν αυτά τα λίγα. Θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα.
qspock Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Για δες εδω: http://www.umax.de/cgi-bin/treiber.pl?DVD=Y6600&Scanner=0&OS=0&SCSI_Karte=0&DigiCam=0&D_Form=Suchen+%2F+Search
Innersense Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 qspock thanks για το reply, μου έστειλαν σε pm μια ακόμα καλύτερη πηγή. Προς κάθε ενδιαφερόμενο, κάτοχο ή πιθανό αγοραστή ας ρίξει μια ματιά στο http://www.my-yamada.co.uk/ όπου πέραν των download θα μάθει στο forum που έχει εκεί όλα τα θετικά και τα αρνητικά του player έξω από τα δόντια. Συνεχίζοντας το Update των highlights που με έκπληξη ανακαλύπτω στο Yamada, ομολογώ πως τρελάθηκα με τον Photo Browser του. Εξηγούμαι: Το DVD, δεν αρκείται στο να συμπεριλάβει υποστήριξη για Kodak Photo CD, αλλά επιπλέον διαβάζει πρόθυμα οποιοδήποτε ISO CD περιλαμβάνει Folders με φωτογραφίες, αυστηρά σε JPEG format. Δεν χρειάζεται δηλαδή κάποιο ειδικό format κατά το κάψιμο του CD, αλλά απλούστατα γράφουμε το CD με τα folders που θέλουμε –οι περισσότεροι από εσάς είναι πολύ πιθανόν εξάλλου να γράφουν DVD πλέον με MP3 και φωτογραφίες- το και κλείνοντας το tray του player έχουμε όλα τα περιεχόμενα στην οθόνη, τόσο σε μορφή browser, όσο και σε thumbnails και φυσικά αυτόματο slideshow αλλά και άλλα εργαλεία (rotate, flip, mirror, zoom κλπ κλπ). Βασικά περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός καλού Photo Browser (βλέπε ACDSee). Όσον αφορά το firmware update, έβαλα την τελευταία έκδοση που παρέχεται από το official site, με άκρος ευεργετικά αποτελέσματα. Οι ηλιθιότητες του τύπου να μένει διάφορα ενοχλητικά πράγματα όπως ο χρόνος της ταινίας σε video mode και η ένδειξη του πλαισίου σε zoom mode που έγραψα πιο πάνω εξαφανίστηκαν κάνοντας με πραγματικά χαρούμενο άνθρωπο. Περνάμε στο φλέγον θέμα των υπότιτλων: Το player υποστηρίζει πλέον υπότιτλους σε μορφή srt, αρκεί το αρχείο να έχει το ίδιο όνομα με την ταινία. Οι υπότιτλοι φορτώνονται αυτόματα, με δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης κατά την διάρκεια της ταινίας καθώς και επιλογής γλώσσας σε περίπτωση που έχουμε πάνω από ένα αρχεία srt με διάφορες γλώσσες μέσα στο δισκάκι μας. Τονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι προς το παρόν ΔΕΝ υποστηρίζονται ελληνικοί υπότιτλοι. Το player δεν μπορεί να διαβάσει ελληνικούς χαράκτριες από ASCIΙ αρχείο και αντί αυτών θα σας εμφανίζει στην οθόνη... κινέζικα. Όπως φαίνεται και στο Link που ευγενέστατα έδωσε ο qspock το player υποστηρίζει English=Albanian=Brazilian=Canadian=Catalan=Danish=Dutch=Faeroese=Finnish=French=Galician=German=Icelandic=Italian=Norwegian=Portuguese=Spanish=Swedish ή Polish=Croatian=Czech=Hungarian=Romanian=Slovak=Slovene ανάλογα με την έκδοση που θα βάλετε. Τώρα το πως να γίνεται να υποστηρίζει Albanian και να μην υποστηρίζει Ελληνικά μη με ρωτάτε, ομολογώ ότι κάνει και εμένα να αισθάνομαι λίγο περίεργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο Firmware κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2004, είναι σε μορφή beta και η εταιρία έχει υποσχεθεί ένα major update σε final μορφή. Μιλάμε πάντως πάντα για firmware από το official site της εταιρίας και δεν έχω ψάξει τι μπορεί να συμβαίνει σε “ύποπτους” δυκτιακούς τόπους. Αυτά τα λίγα προς το παρόν, θα επανέλθω σε περίπτωση νεότερων!
qspock Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Τονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων' date=' ότι προς το παρόν ΔΕΝ υποστηρίζονται ελληνικοί υπότιτλοι. Το player δεν μπορεί να διαβάσει ελληνικούς χαράκτριες από ASCIΙ αρχείο και αντί αυτών θα σας εμφανίζει στην οθόνη... κινέζικα.[/quote'] Αυτο που φοβομουν. Και το KISS υποστηριζει ελληνικα μονο με χακαρισμενο firmware, το επισημο βγαζει κινεζικα. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να στειλεις email στο support της Yamada λεγοντας τους το προβλημα, η να το αναφερεις στο forum οπου μπορει ηδη να υπαρχει καποιο χακ.
sotris99 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2004 Τονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων' date=' ότι προς το παρόν ΔΕΝ υποστηρίζονται ελληνικοί υπότιτλοι. Το player δεν μπορεί να διαβάσει ελληνικούς χαράκτριες από ASCIΙ αρχείο και αντί αυτών θα σας εμφανίζει στην οθόνη... κινέζικα. Όπως φαίνεται και στο Link που ευγενέστατα έδωσε ο qspock το player υποστηρίζει English=Albanian=Brazilian=Canadian=Catalan=Danish=Dutch=Faeroese=Finnish=French=Galician=German=Icelandic=Italian=Norwegian=Portuguese=Spanish=Swedish ή Polish=Croatian=Czech=Hungarian=Romanian=Slovak=Slovene ανάλογα με την έκδοση που θα βάλετε. Τώρα το πως να γίνεται να υποστηρίζει Albanian και να μην υποστηρίζει Ελληνικά μη με ρωτάτε, ομολογώ ότι κάνει και εμένα να αισθάνομαι λίγο περίεργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο Firmware κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2004, είναι σε μορφή beta και η εταιρία έχει υποσχεθεί ένα major update σε final μορφή. Μιλάμε πάντως πάντα για firmware από το official site της εταιρίας και δεν έχω ψάξει τι μπορεί να συμβαίνει σε “ύποπτους” δυκτιακούς τόπους. Αυτά τα λίγα προς το παρόν, θα επανέλθω σε περίπτωση νεότερων![/quote'] Δύο ερωτήσεις το dvd από πού το πήρες και πόσο χρόνο σου έκανε να έρθει. Τα αρχεία sub ή sup τα διαβάζει? Λογικά αν τα διαβάζει τα ελληνικά θα φαίνονται αφού πρόκειτε για bmp αρχεία και όχι ascii.
winlink Δημοσ. 5 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2004 Oxi den ta paizei xwrista. Den nomizw oti yparxei player pou na to kanei ayto' date=' den eimai sigouros vevaia... Pantws o sygekrimenos systinetai an exeis syllogh me divx kai enswmatwmenous ypotitlous. Einai to apolyto gadget kai egw pou to exw pragmatika eimai poly eyxaristhmenos... Do it !!![/quote'] Vevaiws kai yparxei, Philips DVD737 legetai, kai me to teleftaio firmware (4.1.35) paizei ola ta DivX formats. Para3etw kommati apo to ti kanei to firmware upgrade. >Press SUBTITLE more than once to select and choose the type of font >support (Latin1, Latin2 or Cyrillic) for your language. >Enhanced property display of MPEG-4/DivX video files. >Enhancement made for display of DivX subtitles. >Support latest DivX codecs, including DivX 5.1. >General improvement .
galanta Δημοσ. 5 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2004 Για τη συσκευή δεν έχω να προσθέσω και πολλά, ειπώθηκαν ήδη. Απλώς να πω ότι είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Για όσους θέλουν να την αγοράσουν, εγώ την πήρα από έναν Γερμανό μαγαζάτορα που βρήκα στο ebay, με 79 ευρώ τελική τιμή, μαζί με μεταφορικά (courier express) μου βγήκε 100 ευρώ. Μιλάμε φυσικά για ολοκαίνουργια συσκευή, στο κουτί της με τα πάντα μέσα και 3 χρόνια εγγύηση παρακαλώ! (κανονικά είναι 2) Δείτε αυτό το url αν σας ενδιαφέρει. Είναι πολύ φτηνότερο. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26823&item=5712705448
Innersense Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 >sotris99 Από ότι βλέπω ελληνικά not yet!!! Το έγραψα αρκετά ξεκάθαρα νομίζω. Θα ήθελα να τονίσω πως δεν προτείνω την αγορά του player σε όποιον θέλει ελληνικά εδω και τώρα. Να προσθέσω ότι απο την μέρα που το αγόρασα κυκλοφόρισε ήδη ένα updated firmware που διορθώνει ενα bug του μηχανίματος με το scart. Θέλω να πω ότι η Yamada υποστηρίζει το Player απλα με σχετικά αργά βήματα σε σχέση με αυτά που ένας advanced user έχει συνηθίσει. Το πρόβλημα με τα mediatek players είναι ότι ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνιση του κάποιο open source firmware το οποίο θα οδηγούσε σε τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης του λογισμικού του player. Γιατί στον τομέα του hardware τα πάνε μια χαρά. Ήδη έχει πεί αρκετά ο qspock για την υπεροχή τους στην διαχείρηση των αρχείων με απροβλημάτιστα fast forward, rewind, slow motion, step by step forward κλπ χωρίς απολύτως κανένα κόλημα και με εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Όπως έχω υποσχεθεί, θα ενημερώσω ASAP σε περίπτωση που κάνει την εμφάνηση του firmware που να υποστηρίζει ελληνικά.
sotris99 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2004 Updated Είναι καλό τόπικ και είναι κρίμα να χαθεί.
Innersense Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή εμείς οι ελληνάρες είμαστε γατιά, κυκλοφόρησε σήμερα ένα tweeked απο ελληνόπουλο firmware που υποστηρίζει Ελληνικά στο Yamada 6600 Παραθέτω Direct Link h**p://riotshield.members.easyspace.com/ZDVX6600.gr.zip Περισότερες πληροφορίες στο http://www.my-yamada.co.uk Τα Credit ανοίκουν σε riotshield - [email protected] +eugchem +podtalje +beta testers!! ωεεεεεεεεεεεεε ελλας ολε ωεεεεεεεεεεεεεε δε σταματω να τραγουδω ποτε!!!
Bourdoulas Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 μια ειναι λύση....παίρνεις ενα xbox και έχεις τα πάντα....! :D
qspock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Innersense, αυτο μαλλον καθιστα το YAMADA DVX-6600 την καλυτερη επιλογη αυτη τη στιγμη για DVD/divx player. Η Kiss βεβαια πλεον υποστηριζει ελληνικους subtitles και επισημως, αλλα δε συνγρινεται σε λειτουργικοτητα και δυνατοτητες με το Yamada. Θαμπορουσες να αναφερεις καποια bug η ελλατωματα που εχουν πεσει στην αντιληψη σου, πχ ο χρονισμος των subtitle, το μεγεθος και η θεση τους, η οτι αλλο αφορα την ποιοτητα και το playback divx και DVD?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.