TR-909 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα ευχαριστημένος κάτοχος ενός OfficeJet Pro 8600 αλλά πλέον κουρασμένος από τα προβλήματα που παρουσιάζει στην εκτύπωση - μάλλον χρειάζεται νέα κεφαλή της οποίας η αγορά είναι ασύμφορη οπότε πάμε για άλλα. Χρειάζομαι όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ένα πολυμηχάνημα (πχ. με είχε βολέψει το automatic document feeder), φυσικά να έχει δυνατότητα σύνδεσης σε LAN (WiFi, Ethernet επιθυμητό όχι όμως απαραίτητο). Οι εκτυπώσεις που κάνω είναι λίγες ανά εβδομάδα καμμιά φορά και ανά 15 ημέρες. Με απασχολεί το κόστος του αναλωσίμου ή η δυνατότητα για αντικατάσταση του με συμβατό χωρίς προβλήματα (όσο αυτό είναι εφικτό). Budget γύρω στα 200€. Δεν είμαι γνώστης αυτών των προϊόντων, διάβαζα πχ. για ink tank/ eco tank αλλά από την πλειοψηφία των σχολίων στο skroutz είμαι επιφυλακτικός. Όποιες προτάσεις, απόψεις, ιδέες είναι καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, TR-909 είπε μάλλον χρειάζεται νέα κεφαλή Ο 8600 έχει εύκολα αφαιρούμενη κεφαλή. Απο το <<μάλλον>> που λές συμπεραίνω ότι ο εκτυπωτής δουλεύει απλά δέν είναι καλές οι εκτυπώσεις του. Ισως με ένα καθάρισμα να είναι μιά χαρά.... Θα σου πρότεινα να κοίταζες πρώτα αυτό και μετά να ψάξεις για άλλο μηχάνημα. Εκτός εάν το βαρέθηκες και θές κάτι άλλο....😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, TR-909 είπε Δεν είμαι γνώστης αυτών των προϊόντων, διάβαζα πχ. για ink tank/ eco tank αλλά από την πλειοψηφία των σχολίων στο skroutz είμαι επιφυλακτικός Ως προς τι, αν επιτρέπεται; Ως κάτοχος ενός τέτοιου μηχανήματος, μπορώ να απαντήσω σε ορισμένα ερωτήματά σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 @gatos74 την κεφαλή την έχω βγάλει, λύσει όλόκληρη, καθάρισα την πλακέτα, ισοπροπυλική στα ακροφύσια, κτλπ το κίτρινο συνεχίζει και το βγάζει πράσινο, πες ΟΚ δεν χρειαζόμουν τόσο την έγχρωμη εκτύπωση. Τώρα στα καλά καθούμενα Printer Failure (και αφού είχα αλλάξει το κίτρινο cartridge με γνήσιο πριν μια εβδομάδα) και τέλος. Σαν μηχάνημα είναι αρκετά δυνατό παρά τα χρόνια του. Αυτές τις κόμπλες να μην έκανε, πόσο μάλλον όταν έχεις ανάγκη να τυπώσεις. @MauroPaltoudias αξίζει το έξτρα κόστος, είναι ανθεκτικά στην αραιή χρήση (πχ να μη φράζει το ακροφύσιο από στέγνωμα μελάνης), είναι εύκολο στο γέμισμα. Κόστος αναλωσίμου "HP vs EPSON" και ποια προτείνετε μεταξύ των δύο? Εγγύηση? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, TR-909 είπε @gatos74 την κεφαλή την έχω βγάλει, λύσει όλόκληρη, καθάρισα την πλακέτα, ισοπροπυλική στα ακροφύσια, κτλπ το κίτρινο συνεχίζει και το βγάζει πράσινο, πες ΟΚ δεν χρειαζόμουν τόσο την έγχρωμη εκτύπωση. Τώρα στα καλά καθούμενα Printer Failure (και αφού είχα αλλάξει το κίτρινο cartridge με γνήσιο πριν μια εβδομάδα) και τέλος. Σαν μηχάνημα είναι αρκετά δυνατό παρά τα χρόνια του. Αυτές τις κόμπλες να μην έκανε, πόσο μάλλον όταν έχεις ανάγκη να τυπώσεις. Κατάλαβα...κατα 99% το πρόβλημα προκλήθηκε από κακό χειρισμό κατά την διαδικασία κάποιου καθαρισμού....delamination λέγετε....όντως θές καινούρια κεφαλή οπότε πάς σε άλλο μηχάνημα. Υπάρχει όμως μια μικρή πιθανότητα να φτιάξει εάν την αφήσεις στεγνή από υγρά για καμμιά εβδομάδα. Δοκίμασε το δέν χάνεις κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, TR-909 είπε αξίζει το έξτρα κόστος, είναι ανθεκτικά στην αραιή χρήση (πχ να μη φράζει το ακροφύσιο από στέγνωμα μελάνης), είναι εύκολο στο γέμισμα. Κόστος αναλωσίμου "HP vs EPSON" και ποια προτείνετε μεταξύ των δύο? Εγγύηση? Κοιτάξτε, σε σχέση με την αραιή χρήση, δεν γνωρίζω να σας πω με ακρίβεια. Ο λόγος είναι ότι τυπώνω σίγουρα μια σελίδα τουλάχιστον, στις δέκα ημέρες. Το γέμισμα είναι μια απλούστατη διαδικασία, καθώς αδειάζει κανείς το μπουκάλι με το μελάνι, εντός του - κάθε - σταθερου δοχείου του μηχανήματος. Εννοείται πως στην περίπτωση που το αγοράσετε, προμηθεύεστε μόνο τα αυθεντικά (το κάθε μπουκάλι κάνει 5-6€). Δηλαδή, για να γεμίσετε και τα τέσσερα (1+3), χρειάζεστε 20-24€ σύνολο, κόστος σχεδόν αστείο σε σχέση με τον μέσο όρο του ανταγωνισμού. Σε σχέση με τη διάρκειά τους, η εταιρεία αναφέρει max 4500 σελίδες (μαύρο) και 7500 σελίδες (έγχρωμα). Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο καταβάλλεται και ένα σεβαστό ποσό κατά την αρχική αγορά του μηχανήματος. Η εγγύηση όταν το αγόρασα εγώ (καλοκαίρι 2021), ήταν αν δεν κάνω λάθος, 2+1 χρόνια (το συν ένα, μέσω καταχώρησης στο επίσημο σαιτ της epson, εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία αγοράς του), προσφορά που νομίζω ότι τρέχει ακόμα. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 @gatos74 ο καθαρισμός έγινε ενάμισυ χρόνο πριν (πέρυσι το καλοκαίρι, συγγνώμη δεν το διευκρίνισα). Έτσι παρέμεινε να τυπώνει πράσινο αντί για κίτρινο έως και πριν μια εβδομάδα. Για όλο αυτό το διάστημα δεν είχα κάποιο σφάλμα. Ο καθαρισμός δεν είναι κάτι δύσκολο και μόνο από μεγάλη απροσεξία μπορείς να κάνεις ζημιά. @MauroPaltoudias Ποιο μηχάνημα έχεις? Από συμπεριφορά στη λειτουργία του (πχ θόρυβος, ταχύτητα εκτύπωσης ποιότητα σάρωσης, δυνατότητες δικτύου, κτλπ) πως θα το χαρακτήριζες? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TR-909 είπε Ποιο μηχάνημα έχεις? Από συμπεριφορά στη λειτουργία του (πχ θόρυβος, ταχύτητα εκτύπωσης ποιότητα σάρωσης, δυνατότητες δικτύου, κτλπ) πως θα το χαρακτήριζες? Το L3151. Δεν θα το χαρακτήριζα ιδιαίτερα θορυβώδες (για τα δικά μου αυτιά). Η ταχύτητα είναι αρκούντως ικανοποιητική θα έλεγα. Η ποιότητα της σάρωσης μια χαρά για οικιακή χρήση, ενώ οι δυνατότητες δικτύου (wifi) λειτουργούν μια χαρά, εφόσον εγκατασταθεί το λογισμικό (iprint της epson). Μέσω αυτού κάνει κανείς "share to", το οτιδήποτε προς τον εκτυπωτή και τυπώνει μέσω τοπικού WiFi. Σε γενικές γραμμές, θα την χαρακτηριζαμε μια πολύ καλή αγορά, δεδομένων και των αναγκών μας (εγώ προσωπικά εκτυπώνω πολλά τιμολόγια και άλλα λοιπά παραστατικά εξόδων, της ατομικής επιχείρησης μου). Σε φωτογραφία που πειραματίστηκα (απλό χαρτί, πλήρης ποιότητα εκτύπωσης), το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gatos74 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 57 λεπτά πριν, TR-909 είπε Ο καθαρισμός δεν είναι κάτι δύσκολο και μόνο από μεγάλη απροσεξία μπορείς να κάνεις ζημια Και στις πιό απλές εργασίες με μικρή απροσεξία μπορούμε να κάνουμε ζημιά.Ο καθαρισμός μιάς κεφαλής έχει πολλά επίπεδα δυσκολίας.Δέν συνεχίζω γιατί είμαι εκτός θέματος. Επειδή εγώ ασχολούμε με εκτυπωτές περισσότερο προσανατολισμένους στην φωτογραφία δέν είμαι ο καταλληλότερος να σου προτείνω εκτυπωτή. Πάντως φαίνεσαι άνθρωπος με γνώσεις και θα έλεγα να μήν αποκλίσεις τους inktank-ecotank. Mε ένα σωστό meintenance δέν έχεις να φοβηθείς κάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Τους Ecotank πάντως έχεις έναν επιπλέον λόγο να τους προτιμήσεις: Αν δεν κάνω λάθος (κοίταξέ το για σιγουριά) έχουν 3ετή εγγύηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 8600 σειρα, αυτη η μαστιγα 😅 Αγαπητε OP πηγαινε σε epson ecotank σειρας 5 και πανω (για το adf το λεω αυτο), ισχυει κανονικα η 3ετης εγγυηση αν κανεις register. Θα δωσεις ενα σεβαστο ποσο για αγορα αλλα θα γλυτωσεις λεφτα απο τα (γνησια) μελανια. Επισης, ακομα κι η εγγυηση να ληξει, το σερβις της epson στην ελλαδα ειναι πολυ εξυπηρετικο και με λογικες χρεωσεις, σε αντιθεση με αλλες μαρκες για inkjet εκτυπωτες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, lector είπε 8600 σειρα, αυτη η μαστιγα 😅 Βλέπεις...δεν μιλάω τόσες ώρες στο θέμα! 😂 Σειρά 8600...βάψιμο μπλέ και θάλασσα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, TR-909 είπε Καλησπέρα ευχαριστημένος κάτοχος ενός OfficeJet Pro 8600 αλλά πλέον κουρασμένος από τα προβλήματα που παρουσιάζει στην εκτύπωση - μάλλον χρειάζεται νέα κεφαλή της οποίας η αγορά είναι ασύμφορη οπότε πάμε για άλλα. Χρειάζομαι όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ένα πολυμηχάνημα (πχ. με είχε βολέψει το automatic document feeder), φυσικά να έχει δυνατότητα σύνδεσης σε LAN (WiFi, Ethernet επιθυμητό όχι όμως απαραίτητο). Οι εκτυπώσεις που κάνω είναι λίγες ανά εβδομάδα καμμιά φορά και ανά 15 ημέρες. Με απασχολεί το κόστος του αναλωσίμου ή η δυνατότητα για αντικατάσταση του με συμβατό χωρίς προβλήματα (όσο αυτό είναι εφικτό). Budget γύρω στα 200€. Δεν είμαι γνώστης αυτών των προϊόντων, διάβαζα πχ. για ink tank/ eco tank αλλά από την πλειοψηφία των σχολίων στο skroutz είμαι επιφυλακτικός. Όποιες προτάσεις, απόψεις, ιδέες είναι καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ. Πάρε έναν ink tank και μην ασχοληθείς καν με τον 8600 άλλο. Την τελευταία δεκαετία πρόκειται (σε δικά μου στατιστικά σέρβις) για το μοντέλο με τα πιο συχνά προβλήματα, ακόμη και σε όσους χρησιμοποιούν μονο γνήσια μελάνια. Για να έχει ο νέος εκτυπωτής όσα επιθυμείς ίσως χρειαστεί να φύγεις ελαφρώς πάνω απο το budget σου, αλλά θα ξενοιάσεις μια και καλή. Γενικά προτείνω ecotank της Epson, αλλά και οι megatank της canon μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Smart tank της HP όχι ακόμη. Πολύ καλή ποιότητα έγχρωμης εκτύπωσης μεν (για μη φωτογραφικός) αλλά βγάζουν θεματάκια με την τροφοδοσία χαρτιού οι φτηνές σειρές. Επίσης έχουν αναλογικά το ακριβότερο κόστος μελανιού ανα σελίδα. ________ That said... Εναλλακτικά μιας και βλέπω πως οι εκτυπώσεις σου είναι λίγες, μπορείς να πας σε λύση ink advantage και συγκεκριμένα στον https://www.skroutz.gr/s/24101734/HP-DeskJet-Plus-6475-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html?from=listing Γαι εμένα μια απο τις καλύτερες σειρές μελανοκεφαλών της HP. Και το μαύρο μελάνι γεμίζει πανεύκολα ακόμη και με σύριγγα στο σπίτι. Αν τυπώνεις oντως μια φορά κάθε βδομάδα ή 15 μέρες, το θεωρώ ακόμη καλύτερη λύση απο τύπου ecotank. επειδή με κάθε αλλαγή μελανιού θα έχεις πρακτικά καινούρια κεφαλή. Κι απο αυτοματισμούς και features έχει πολύ πράγμα με λίγα λεφτά Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από highpriest 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μια μικρή παρένθεση. Ο 8600 αγοράστηκε 10 χρόνια πριν στα 230€ βάσει features - χρειαζόμουν φαξ, card reader και φυσικά πολυμηχάνημα. Από άποψη χαρακτηριστικών λοιπόν ήταν πλήρης και επίσης διέθετε adf, σάρωση/ εκτύπωση διπλής όψης, ethernet και LCD οθόνη αφής για έλεγχο των λειτουργιών του. Στα επιπλέον θετικά o web server που σηκώνει για management (στατιστικά κτλπ). Είχε όμως αρκετά προβλήματά με συμβατά cartridges και γενικότερα συνέβαιναν σφάλματα που σταματούσαν όλη τη λειτουργία της μηχανής - μια φορά ασχολήθηκα πολύ αλλά πλέον θέλω απλά να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Τέλος ήταν πανάκριβα τα cartridges του χώρια ότι σε κάθε αλλαγή που έκανε αρχικοποίηση του cartridge έχανες ένα σωρό μελάνι. Θα κοιτάξω τους Epson αν και η τελευταία μου εμπειρία πριν λίγα χρόνια σε εκτυπωτή φίλου με τον driver τους δεν ήταν και η καλύτερη - με τον HP που έχω σε windows 10 δούλευαν όλα άψογα. @highpriest έχεις κάποια μοντέλα να προτείνεις από EPSON, Cannon? Tο 6475 είναι καλή ιδέα αν και για την ωρα κλίνω προς ecotank. @lector εννοείς κάτι σαν τον Epson EcoTank L5290 ? Σε laser υπάρχει κάποια λύση ή ξεφεύγουμε για τα καλά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, TR-909 είπε @highpriest έχεις κάποια μοντέλα να προτείνεις από EPSON, Cannon? Tο 6475 είναι καλή ιδέα αν και για την ωρα κλίνω προς ecotank. Σε Epson οι σειρές L5XXX και L6XXXθα σε καλύψουν Απο Canon κοιτα σε σειρες G4XXX και G7XXX 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα