Joshua21 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, 1comment είπε Σίγουρα δεν θα γίνει φέτος ή μέχρι τις εκλογές. Για τις εκλογές έγραψες και απάντησα. Θεωρώ ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Λόγω αύξησης ηλεκτρονικών συναλλαγών και my data πλέον μπορούν να προσδιορίσουν κατά μεγάλο ποσοστό τα έσοδα και έξοδα. Σου ξαναλέω ότι προσωπικά δεν θέλω να γίνει. Βλέπω τα δεδομένα και κρίνω. Όταν κάτι ακούγεται συχνά μέσα στο χρόνο και ειδικά για τα φορολογικά, έχει αποδειχτεί ότι στο τέλος θα γίνει. Όπως με τα my data που κανείς δεν τα θελε κι ακόμα υπάρχουν δυσκολίες αλλά έγιναν. Όπως με τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές που παλιότερα ούτε καν υπήρχε ως σκέψη και τώρα εφαρμόζεται υποχρεωτικό 30%. Όπως το "ειδικό λογισμικό ελέγχου προσαύξησης περιουσίας" της ααδε που τρέχει από το 2017 (άγνωστο για εμάς τους κοινούς θνητούς) και παλιότερα θα φάνταζε ουτοπικό ένα online εργαλείο σύγκρισης εισοδημάτων-καταθέσεων. Και αυτό το εργαλείο δεν είναι άσχετο με την κατάργηση των τεκμηρίων γιατί χρησιμοποιείται στις έμμεσες τεχνικές ελέγχου (οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα τεκμήρια). Από τα άρθρα που παραθέτεις όμως ως επιχειρήματα για τον ισχυρισμό σου βγαίνει το συμπέρασμα ότι μάλλον δεν θα γίνει ποτέ. Όσο για το υποχρεωτικό 30% με ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν έχει βοηθήσει και πολύ, η πλειοψηφία των φορολογούμενων το καλύπτει και με το παραπάνω απλά πληρώνοντας s/m και λογαριασμούς ΔΕΚΟ (που ούτως ή άλλως σε αυτά πάντοτε κοβόταν παραστατικό) ηλεκτρονικά, όταν όμως έρθει η ώρα να πληρώσει γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, συνεργεία κτλ που παραδοσιακά δεν κόβουν παραστατικά συνεχίζει να πληρώνει μετρητά για να έχει καλύτερη τιμή. Όσο για το "ειδικό λογισμικό" οι 2.000 περιπτώσεις που λέει το άρθρο πως εντόπισε σε ένα έτος είναι σταγόνα στον ωκεανό, και φυσικά είναι άσχετο με τα τεκμήρια διαβίωσης μια και αυτά ΔΕΝ περιλαμβάνουν καταθέσεις. Και το κυριότερο που σου διαφεύγει είναι πως αυτά τα παραπάνω (υποχρεωτικό ποσοστό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα και ειδικό λογισμικό ελέγχου) δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στο μέλλον ώστε να υπάρχει η πιθανότητα να αποτελέσουν στο μέλλον "ισοδύναμα" για τα τεκμήρια διαβίωσης, είναι ήδη πραγματικότητα και δεν έχουν καταφέρει και πολλά. Και τέλος εκτός από ανούσιο είναι και κουραστικό να απαντώ στα αστεία επιχειρήματα που παραθέτεις, τζάμπα σελίδες γεμίζουμε κουράζοντας και όσους διαβάζουν το θέμα, δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω αν δεν γράψεις κάτι σοβαρό.
1comment Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και τέλος εκτός από ανούσιο είναι και κουραστικό να απαντώ στα αστεία επιχειρήματα που παραθέτεις, τζάμπα σελίδες γεμίζουμε κουράζοντας και όσους διαβάζουν το θέμα, δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω αν δεν γράψεις κάτι σοβαρό. Εφόσον είναι ανούσιο και αστεία τα επιχειρήματα, γιατί απάντησες αρχικά (χωρίς να σου έχω απευθυνθεί) και γιατί συνεχίζεις να απαντάς σεντόνια ολόκληρα; Νομίζω ότι πρέπει να δεις τα δικά σου αστεία και ανούσια "επιχειρήματα" για το ότι δεν θα καταργηθούν ποτέ τα τεκμήρια σε συνδυασμό με τις ελαχιστότατες γνώσεις σου πάνω στα φορολογικά (ούτε καν ήξερες για κενό φπα, λογισμικό ελέγχου καταθέσεων). Μάθε 2-3 πράγματα παραπάνω, εμπλούτισε τις γνώσεις σου και μετά γράψε. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από 1comment
KOSTASGP Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Για φορολογουμενοπου δεν πιανει το 30% των δαπανων με ηλεκτρονικά μεσα, τι τροπο προτινετε για να το πιασει ωστε να γλιτωσει το φορο 22% ;; Αναφερθηκε πχ τα βαζω σε στοιχηματικη κ τα ξαναβγαζω. Στον ΟΠΑΠ φανταζομαι δεν μπορει να γινει κατι τετοιο. Αλλος τροπος να αγορασει δωροεπιταγες σουπερμαρκετ οπως προτινε ο TS. Θα προτεινα εγω, να πληρωσει κανα λογαριασμο συγγενη του αν υπαρχει θεληση. καποια αλλη προταση υπαρχει ;;
1comment Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, KOSTASGP είπε Για φορολογουμενοπου δεν πιανει το 30% των δαπανων με ηλεκτρονικά μεσα, Όχι, έχουν αναφερθεί όλα. Αν έχει παιδιά και τα εμπιστεύεται τους δίνει την κάρτα να πληρώνουν σουπερ μαρκετ, βενζινες, λογ/σμους τα πάντα μέχρι τέλος του χρόνου. Αν όχι, το ρισκάρει και γράφει άλλο ποσό από το προτεινόμενο στον αντίστοιχο κωδικο του Ε1. 1
MikeJ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 58 minutes ago, KOSTASGP said: Για φορολογουμενοπου δεν πιανει το 30% των δαπανων με ηλεκτρονικά μεσα, τι τροπο προτινετε για να το πιασει ωστε να γλιτωσει το φορο 22% ;; Αναφερθηκε πχ τα βαζω σε στοιχηματικη κ τα ξαναβγαζω. Στον ΟΠΑΠ φανταζομαι δεν μπορει να γινει κατι τετοιο. Αλλος τροπος να αγορασει δωροεπιταγες σουπερμαρκετ οπως προτινε ο TS. Θα προτεινα εγω, να πληρωσει κανα λογαριασμο συγγενη του αν υπαρχει θεληση. καποια αλλη προταση υπαρχει ;; Γενικά συγγενείς και φίλους που υπάρχει εμπιστοσύνη και έχουν πιάσει το όριο να τους πεις να τους πληρώσεις όλους τους λογαριασμούς ή και "μεγάλες" αγορές αν σκοπεύουν να κάνουν και να στα δώσουν μετρητά. Εγώ κάπως έτσι το έκανα στη μητέρα μου που δεν θα το έπιανε μια χρονιά. Όπου άκουγα κάποιον να λέει θέλει να κανονίσει για ταξίδι αεροπορικά, να αγοράσει κανένα κλιματιστικό κλπ, πλήρωνα με τη κάρτα της και μου έδιναν μετρητά. Επίσπευση αγορών που θα γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα (αν ήταν να γίνουν το 23 να έρθουν στο 22). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα