hln3 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Στις 30/10/2022 στις 1:24 ΜΜ, Strategos είπε Άρα με αυτή την λογική βάζεις κάθε χρόνο το ποσό που χρειάζεσαι και αν σε πιάσουν κάποια χρονιά πληρώνεις τον φόρο που έπρεπε να είχες πληρώσει. Περίεργο που δεν υπάρχει πρόστιμο. Επίσης δύσκολο να κλειδώσει το κουτί καθώς κάποιες αποδείξεις μετράνε διπλές, οι ηλεκτρονικές μεταφορές μπαίνουν μόνο με το χέρι και κάποιοι ΚΑΔ θα αφαιρείται λέει το 30% τους από το κουτί που δηλώνουμε το εισόδημα το οποίο φαντάζομαι ούτε αυτό θα γίνεται αυτόματα. Εγώ πάλι νομίζω πως χρεώνεται πρόστιμο 100 ευρώ για εκπροθεσμη τροποποιητική αν προκύπτει σημαντική διαφορά.
GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, hln3 είπε Εγώ πάλι νομίζω πως χρεώνεται πρόστιμο 100 ευρώ για εκπροθεσμη τροποποιητική αν προκύπτει σημαντική διαφορά. Το πρόστιμο 100€, αν σε βρούν δεν το γλιτώνεις
Strategos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το πρόστιμο 100€, αν σε βρούν δεν το γλιτώνεις άρα από ότι έχω καταλάβει πληρώνεις την διαφορά και το πρόστιμό των 100 ευρώ αν γλύτωσες φόρο πάνω από 300 ευρώ. 3 ώρες πριν, hln3 είπε Εγώ πάλι νομίζω πως χρεώνεται πρόστιμο 100 ευρώ για εκπροθεσμη τροποποιητική αν προκύπτει σημαντική διαφορά.
GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Strategos είπε άρα από ότι έχω καταλάβει πληρώνεις την διαφορά και το πρόστιμό των 100 ευρώ αν γλύτωσες φόρο πάνω από 300 ευρώ. Αν ο extra φόρος είναι μέχρι 100€, πληρώνεις χωρίς τα 100€. Αν είναι παραπάνω από 100€, πληρώνεις τον φόρο ΣΥΝ τα 100€.
Strategos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν ο extra φόρος είναι μέχρι 100€, πληρώνεις χωρίς τα 100€. Αν είναι παραπάνω από 100€, πληρώνεις τον φόρο ΣΥΝ τα 100€. αυτό έχω καταλαβεί και εγώ με την μόνη ενστανσή ότι νομίζω ότι κάπου διάβασα ότι το όριο έχει αλλάξει από τα 100 ευρώ σε 300. Οπότε πληρωνείς τα +100 ευρώ αν προκύψει οτι γλύτωσες 300 ευρώ.
GREGORYMO Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Strategos είπε αυτό έχω καταλαβεί και εγώ με την μόνη ενστανσή ότι νομίζω ότι κάπου διάβασα ότι το όριο έχει αλλάξει από τα 100 ευρώ σε 300. Οπότε πληρωνείς τα +100 ευρώ αν προκύψει οτι γλύτωσες 300 ευρώ. ΟΧΙ. Στα 99€ πληρώνεις 99€. Στα 101€ πληρώνεις 201€. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από GREGORYMO Διόρθωση 2
NikosKallithea Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Μια και ανοιξατε το θεμα ας ρωτησω κάτι. Ας υποθέσουμε οτι καποιος εχει χ εισόδημα και καθόλου αποδείξεις, μηδέν αγορές δηλαδη, τι παίζει με την εφορεία, τι πρέπει πχ να πληρώσει και αν υπάρχουνε πρόστιμα, ξερει κάποιος
Strategos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μια και ανοιξατε το θεμα ας ρωτησω κάτι. Ας υποθέσουμε οτι καποιος εχει χ εισόδημα και καθόλου αποδείξεις, μηδέν αγορές δηλαδη, τι παίζει με την εφορεία, τι πρέπει πχ να πληρώσει και αν υπάρχουνε πρόστιμα, ξερει κάποιος ((Μικτό εισόδημα * 0.86 για να βγάλεις τις εισφορές του ΙΚΑ)*0.30)*0.22. π.χ αν το μικτό σου εισοδημα (όχι αυτό που μπαίνει τράπεζα) χωρίς το ΙΚΑ βγαίνει 20.000 πρέπει να χτυπήσεις 6000 σε αποδείξεις, δηλαδή το 30%. Αν δεν το χτυπήσεις, το ποσό που υπολοίπετε επι 22% θα το πληρώσεις στη δήλωση, δηλαδή 6.000 * 0.22 -> θα πληρώσεις + 1320 ευρώ. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2022 από Strategos 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μια και ανοιξατε το θεμα ας ρωτησω κάτι. Ας υποθέσουμε οτι καποιος εχει χ εισόδημα και καθόλου αποδείξεις, μηδέν αγορές δηλαδη, τι παίζει με την εφορεία, τι πρέπει πχ να πληρώσει και αν υπάρχουνε πρόστιμα, ξερει κάποιος Άνω των 70 ετών ?
NikosKallithea Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Άνω των 70 ετών ? Οχι, για μαυρα μιλαω και πληρωμές με μετρητά ή με κάρτες του εξωτερικού, ειχα αυτη την περιέργεια
Joshua21 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Οχι, για μαυρα μιλαω και πληρωμές με μετρητά ή με κάρτες του εξωτερικού, ειχα αυτη την περιέργεια Μα τα μαύρα δεν δηλώνονται...
SabotazNic Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Μιας και πιασαμε διαφορες ερωτησεις. Για καποιον που εχει κλεισει τα 26, εργαζεται σε οικογενειακη επιχειρηση (ενημερωτικα μεχρι 1ου βαθμου συγγενεια δεν χρειαζεται ασφαλεια), και κανει χρηση της καρτας/εχει καταθεσεις (οχι κατι τραγικο, αλλα οκ), τι παιζει?
Strategos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Οχι, για μαυρα μιλαω και πληρωμές με μετρητά ή με κάρτες του εξωτερικού, ειχα αυτη την περιέργεια στο αφορολόγητο μετράνε μόνο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, τίποτε άλλο. 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Μιας και πιασαμε διαφορες ερωτησεις. Για καποιον που εχει κλεισει τα 26, εργαζεται σε οικογενειακη επιχειρηση (ενημερωτικα μεχρι 1ου βαθμου συγγενεια δεν χρειαζεται ασφαλεια), και κανει χρηση της καρτας/εχει καταθεσεις (οχι κατι τραγικο, αλλα οκ), τι παιζει? όσον αφορά το αφορολόγητο και τις ηλεκτρονικές δαπάνες αν δεν δηλώνεις στην δήλωση εισόδημα, τίποτα. 1
SabotazNic Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Strategos είπε όσον αφορά το αφορολόγητο και τις ηλεκτρονικές δαπάνες αν δεν δηλώνεις στην δήλωση εισόδημα, τίποτα. Απο την ωρα που δεν εχει εισοδημα, φαινεται και 0 το αντιστοιχο πεδιο αυτοματα, ασχετως αν υπαρχει ποσο αφορολογητου στο ebanking? (οκ αυτο για να σε βοηθαει ειναι)
Strategos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Απο την ωρα που δεν εχει εισοδημα, φαινεται και 0 το αντιστοιχο πεδιο αυτοματα, ασχετως αν υπαρχει ποσο αφορολογητου στο ebanking? (οκ αυτο για να σε βοηθαει ειναι) στις τράπεζες το calculator για το αφορολόγητο είναι manual, δηλαδή βάζεις εσύ το πραγματικό σου εισόδημα και σου δείχνει απλα το 30% που πρέπει να μαζέψεις. αν ουσιαστικά δουλεύεις μαύρα και δεν έχεις άλλες πηγές εισοδήματος π.χ. νοίκια, τι αφορολόγητο να μαζέψεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα