Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bitbit είπε

αυτό ισχύει όντως; δηλώνω ό,τι ποσό θέλω και περνάει; Και στη χειρότερη να μου ζητήσουν αποδείξεις; εγώ νόμιζα δε περνάνε άλλες αγορές πλην αυτές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο

Αν είναι έτσι αποδείξεις βρίσκω, λύθηκε το θέμα.

Πρέπει να ρωτήσω έναν λογιστή τότε

Αποδείξεις ηλεκτρονικες.

Όχι χειρόγραφες.

Έχουν καταργηθεί.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Αποδείξεις ηλεκτρονικες.

Όχι χειρόγραφες.

Έχουν καταργηθεί.

Μην γράφεις ότι να ναι, η προϋπόθεση για να μετρήσει μια δαπάνη στην μείωση φόρου είναι να έχει πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, το πως έχει εκδοθεί η απόδειξη είναι αδιάφορο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, 1comment είπε

Το πρόστιμο θα είναι 22% επί της διαφοράς από τις αγορές που έκανε μέχρι αυτές που έπρεπε να κάνει. Αν γίνει έλεγχος....

Ισχύει αυτό? Δηλαδή σου λείπουν 1000 σε αποδείξεις. Τα δηλώνεις και αν σε τσιμπήσουν δίνεις μόνο τα 220 χωρίς πρόστιμο? 

Επεξ/σία από Strategos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Strategos είπε

Ισχύει αυτό? Δηλαδή σου λείπουν 1000 σε αποδείξεις. Τα δηλώνεις και αν σε τσιμπήσουν δίνεις μόνο τα 220 χωρίς πρόστιμο? 

Ναι αυτό ισχύει εφόσον ο κωδικός είναι ανοιχτός και τον συμπληρώνεις εσύ. Αν γίνει έλεγχος και δουν ηλεκτρονικά ότι λείπουν αντίστοιχες αγορές για την κάλυψη του 30%, πληρώνεις 22% επί της διαφοράς. Ο κωδικός ως και φέτος ήταν ανοιχτός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ναι αυτό ισχύει εφόσον ο κωδικός είναι ανοιχτός και τον συμπληρώνεις εσύ. Αν γίνει έλεγχος και δουν ηλεκτρονικά ότι λείπουν αντίστοιχες αγορές για την κάλυψη του 30%, πληρώνεις 22% επί της διαφοράς. Ο κωδικός ως και φέτος ήταν ανοιχτός. 

Άρα με αυτή την λογική βάζεις κάθε χρόνο το ποσό που χρειάζεσαι και αν σε πιάσουν κάποια χρονιά πληρώνεις τον φόρο που έπρεπε να είχες πληρώσει. 

Περίεργο που δεν υπάρχει πρόστιμο. 

Επίσης δύσκολο να κλειδώσει το κουτί καθώς κάποιες αποδείξεις μετράνε διπλές, οι ηλεκτρονικές μεταφορές μπαίνουν μόνο με το χέρι και κάποιοι ΚΑΔ θα αφαιρείται λέει το 30% τους από το κουτί που δηλώνουμε το εισόδημα το οποίο φαντάζομαι ούτε αυτό θα γίνεται αυτόματα. 

Επεξ/σία από Strategos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Strategos είπε

Επίσης δύσκολο να κλειδώσει το κουτί καθώς κάποιες αποδείξεις μετράνε διπλές, οι ηλεκτρονικές μεταφορές μπαίνουν μόνο με το χέρι και κάποιοι ΚΑΔ θα αφαιρείται λέει το 30% τους από το κουτί που δηλώνουμε το εισόδημα το οποίο φαντάζομαι ούτε αυτό θα γίνεται αυτόματα. 

Στον κωδικό υπάρχει παράθυρο που σε πληροφορεί για τις συναλλαγές σου από κάθε τράπεζα ξεχωριστά κι όλα αυτά υπολογίζονται αυτόματα στο μέτρημα. Αν μπεις στο ταξισνετ στις δηλώσεις Ε1, μπορείς να το δεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Στον κωδικό υπάρχει παράθυρο που σε πληροφορεί για τις συναλλαγές σου από κάθε τράπεζα ξεχωριστά κι όλα αυτά υπολογίζονται αυτόματα στο μέτρημα. Αν μπεις στο ταξισνετ στις δηλώσεις Ε1, μπορείς να το δεις. 

Υπολογίζει το ποσό που έχεις χτυπήσει στον κάθε λογαριασμό σου με κάρτα.

Μεταφορές και τα επί δύο τα υπολογίζεις με το χέρι.

Δηλαδή πχ αν σου βγάλει σύνολο 8.000 και τα 1.000 προέρχονται από γιατρούς, το αλλάζεις με το χέρι  σε 9.000. 

Επεξ/σία από Strategos
Δημοσ.

Καλησπέρα, μιας που μιλάμε για τις δαπάνες ηλεκτρονικών συναλλαγών, αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει.

Έχω τεκμήριο 6.000 και μηδενικό εισόδημα, πρέπει να πραγματοποιήσω ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30% του τεκμαρτού για να μη μπεί κάποιο πρόστιμο ή όχι ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, marios1515 είπε

Καλησπέρα, μιας που μιλάμε για τις δαπάνες ηλεκτρονικών συναλλαγών, αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει.

Έχω τεκμήριο 6.000 και μηδενικό εισόδημα, πρέπει να πραγματοποιήσω ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30% του τεκμαρτού για να μη μπεί κάποιο πρόστιμο ή όχι ?

Όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Όχι.

Ευχαριστώ για την απάντηση, το ρωτησα γιατί απεθύνθηκα και σε λογιστές και δεν εβγάζα άκρη, οι μισοί μου λένε ότι πρέπει και άλλοι ότι δεν χρειάζεται

Επεξ/σία από marios1515
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marios1515 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, το ρωτησα γιατί απεθύνθηκα και σε λογιστές και δεν εβγάζα άκρη, οι μισοί μου λένε ότι πρέπει και άλλοι ότι δεν χρειάζεται

Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι το 30% αφορά στο πραγματικό εισόδημα, όχι στο τεκμαρτό. Για το τεκμαρτό υπάρχει συγκεκριμένη φορολόγηση ανάλογα αν είσαι άνεργος, αν είσαι ατομική επιχείρηση και το τεκμαρτό είναι μεγαλύτερο του εισοδήματος κ.ο.κ. 

Δημοσ.

Ερωτηση,υπαρχει τροπος να δω ποσο ειναι το αφορολογητο καθε στιγμη; Υπαρχει στην εφαρμογη της εθνικης το "αφορολογητο" αλλα πιανει και συναλλαγες τυπου stoiximan,που δεν νομιζω να πιανεται. Ή πιανεται μεχρι και αυτη και ειναι εγκυρο εν τελει;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, geomrk είπε

Ερωτηση,υπαρχει τροπος να δω ποσο ειναι το αφορολογητο καθε στιγμη; Υπαρχει στην εφαρμογη της εθνικης το "αφορολογητο" αλλα πιανει και συναλλαγες τυπου stoiximan,που δεν νομιζω να πιανεται. Ή πιανεται μεχρι και αυτη και ειναι εγκυρο εν τελει;

Εννοείται ότι πιάνονται οι στοιχηματικες κάθε φορά που κάνεις top-up στο λογαριασμό, αρκεί η εταιρία να είναι στην ΕΕ. Συνήθως αυτές οι εταιρίες έχουν έδρα στο Λουξεμβούργο η τη Μάλτα. Και του AliExpress οι συναλλαγές μετράνε... τα λεφτά πάνε Λουξεμβούργο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε πρακτορεία ΟΠΑΠ μπορεί κάποιος να αγοράσει vouchers ώστε να χρηματοδοτήσει το λογαριασμό του μέσω της εφαρμογής ΟΠΑΠ. Αυτά τα vouchers άραγε μετράνε στο αφορολόγητο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...