Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένας συγγενής μου ενδέχεται να έχει κάνει γκάφα με το αφορολόγητο. Κοινώς δεν έχει συμπληρώσει το ποσό διότι δε χρησιμοποιούσε την χρεωστική του.

Υπάρχει καμία πατέντα ώστε να ξοδευτεί το ποσό τώρα. πχ δωροκάρτες σε μαρκετ. το λιδλ βλέπω είχε ή και έχει ακόμα κάρτες των 5-20€. Αυτές φαντάζομαι μετράνε στο αφορολόγητο

Μπορεί το ποσό που απαιτείται να είναι μικρό και να μη χρειαστεί τίποτα. αλλά ενδέχεται να είναι και μεγαλούτσικο και να είναι δύσκολο να καλυφθεί με νορμαλ, συνηθισμένες  αγορές

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

ένας συγγενής μου ενδέχεται να έχει κάνει γκάφα με το αφορολόγητο. Κοινώς δεν έχει συμπληρώσει το ποσό διότι δε χρησιμοποιούσε την χρεωστική του.

Υπάρχει καμία πατέντα ώστε να ξοδευτεί το ποσό τώρα. πχ δωροκάρτες σε μαρκετ. το λιδλ βλέπω είχε ή και έχει ακόμα κάρτες των 5-20€. Αυτές φαντάζομαι μετράνε στο αφορολόγητο

Μπορεί το ποσό που απαιτείται να είναι μικρό και να μη χρειαστεί τίποτα. αλλά ενδέχεται να είναι και μεγαλούτσικο και να είναι δύσκολο να καλυφθεί με νορμαλ, συνηθισμένες  αγορές

Μπορει να τα δηλώσει στην φδ χειρόγραφα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Μια λύση είναι να κάνει πληρωμές λογαριασμών τρίτων, πχ να πληρώσει με την κάρτα του τον δικό σου λογαριασμό ρεύματος και το ποσό να του το δώσεις εσύ σε μετρητά.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Πόσα πρέπει να ξοδέψει δηλαδή;

θα το ξέρω τη δευτέρα. Μπορεί να είναι μικρό το ποσό, οπότε με μια βοήθεια από εμένα να καλυφθεί, μπορεί ναι είναι και 2000-3000€. Περισσότερα δε θα είναι πάντως.

Στη 2η περίπτωση υπάρχει ένα ζόρι γιατί μιλάμε για 2 μήνες προθεσμία. απλά άνοιξα το θέμα προκαταβολικά να πάρω ιδέες. Και φυσικά δε θέλω να μπλεχτούν άλλοι. πχ να αγοραστεί κάτι για άλλους. ό,τι μπορώ να καλύψω εγώ και ο συγγενής. Γι αυτό πέταξα την ιδέα γα δωροκάρτες μαρκετ. αυτές δε πάνε χαμένες. το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη και για καμία αγορά αυτό το διάστημα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bitbit είπε

θα το ξέρω τη δευτέρα. Μπορεί να είναι μικρό το ποσό, οπότε με μια βοήθεια από εμένα να καλυφθεί, μπορεί ναι είναι και 2000-3000€. Περισσότερα δε θα είναι πάντως.

Σου το έγραψε κι άλλος. Το συμπληρώνει στη δήλωση (το ποσό) χειρόγραφα. Ο κωδικός είναι ανοιχτός για συμπλήρωση. Οι τράπεζες απλά σου λένε πληροφοριακά τι συναλλαγές έκανες. Εσύ γράφεις ό,τι θες με το ρίσκο φυσικά να ελεγχθεί και να πρέπει να δικαιολογήσει το ποσό. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ φοβάμαι το ανάποδο:

Έχω δαπάνες με κάρτες 14+ με δηλωθέν εισόδημα... μικρότερο. :D

Οκ, ακόμα δε κάνουν αυτή τη συγκεκριμένη διασταύρωση για να γίνει η ζημιά, αλλά αν την κάνουν, το βλέπω να περνάω πολύ καλά.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μπορει να τα δηλώσει στην φδ χειρόγραφα.

19 λεπτά πριν, 1comment είπε

Σου το έγραψε κι άλλος. Το συμπληρώνει στη δήλωση (το ποσό) χειρόγραφα. Ο κωδικός είναι ανοιχτός για συμπλήρωση. Οι τράπεζες απλά σου λένε πληροφοριακά τι συναλλαγές έκανες. Εσύ γράφεις ό,τι θες με το ρίσκο φυσικά να ελεγχθεί και να πρέπει να δικαιολογήσει το ποσό. 

αυτό ισχύει όντως; δηλώνω ό,τι ποσό θέλω και περνάει; Και στη χειρότερη να μου ζητήσουν αποδείξεις; εγώ νόμιζα δε περνάνε άλλες αγορές πλην αυτές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο

Αν είναι έτσι αποδείξεις βρίσκω, λύθηκε το θέμα.

Πρέπει να ρωτήσω έναν λογιστή τότε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bitbit είπε

Αποδείξεις τις πουλάνε κιόλας, αν τυχόν και δε βρεις!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Αποδείξεις τις πουλάνε κιόλας, αν τυχόν και δε βρεις!

δε παίζει να μη βρω. το θέμα είναι να γίνεται στην επόμενη φορολογική

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αυτό ισχύει όντως; δηλώνω ό,τι ποσό θέλω και περνάει; Και στη χειρότερη να μου ζητήσουν αποδείξεις; εγώ νόμιζα δε περνάνε άλλες αγορές πλην αυτές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο

Αυτό ισχύει 100%. Ο κωδικός κάθε χρόνο είναι ανοιχτός και εσύ συμπληρώνεις το ποσό. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να γίνει έλεγχος μεταγενέστερα και να πέσει πρόστιμο λόγω του ότι ηλεκτρονικά θα φανεί ότι δεν είχε κάνει τις αντίστοιχες αγορές με κάρτα. Το πρόστιμο θα είναι 22% επί της διαφοράς από τις αγορές που έκανε μέχρι αυτές που έπρεπε να κάνει. Αν γίνει έλεγχος....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Μην μπερδεύεσαι, οι αποδείξεις από μόνες τους δεν αποδεικνύουν τίποτα, σε τυχόν έλεγχο θα πρέπει να αντιπαραθέσεις κάθε απόδειξη με την αντίστοιχη κίνηση στην κάρτα σου ή με την αντίστοιχη κατάθεση από το e-banking σου.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Μην μπερδεύεσαι, οι αποδείξεις από μόνες τους δεν αποδεικνύουν τίποτα, σε τυχόν έλεγχο θα πρέπει να αντιπαραθέσεις κάθε απόδειξη με την αντίστοιχη κίνηση στην κάρτα σου ή με την αντίστοιχη κατάθεση στο e-banking σου.

άρα δε κάνουμε τίποτα έτσι.

Απλά γράφουμε ψέματα και το ρισκάρουμε ελπίζοντας να μη γίνει έλεγχος γιατί αν γίνει την πατήσαμε.

Λέω κι εγώ, αν ήταν έτσι δε θα χρησιμοποιούσαμε τις κάρτες καθόλου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...