Bitbit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 ένας συγγενής μου ενδέχεται να έχει κάνει γκάφα με το αφορολόγητο. Κοινώς δεν έχει συμπληρώσει το ποσό διότι δε χρησιμοποιούσε την χρεωστική του. Υπάρχει καμία πατέντα ώστε να ξοδευτεί το ποσό τώρα. πχ δωροκάρτες σε μαρκετ. το λιδλ βλέπω είχε ή και έχει ακόμα κάρτες των 5-20€. Αυτές φαντάζομαι μετράνε στο αφορολόγητο Μπορεί το ποσό που απαιτείται να είναι μικρό και να μη χρειαστεί τίποτα. αλλά ενδέχεται να είναι και μεγαλούτσικο και να είναι δύσκολο να καλυφθεί με νορμαλ, συνηθισμένες αγορές
NikosKallithea Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Bitbit είπε ένας συγγενής μου ενδέχεται να έχει κάνει γκάφα με το αφορολόγητο. Κοινώς δεν έχει συμπληρώσει το ποσό διότι δε χρησιμοποιούσε την χρεωστική του. Υπάρχει καμία πατέντα ώστε να ξοδευτεί το ποσό τώρα. πχ δωροκάρτες σε μαρκετ. το λιδλ βλέπω είχε ή και έχει ακόμα κάρτες των 5-20€. Αυτές φαντάζομαι μετράνε στο αφορολόγητο Μπορεί το ποσό που απαιτείται να είναι μικρό και να μη χρειαστεί τίποτα. αλλά ενδέχεται να είναι και μεγαλούτσικο και να είναι δύσκολο να καλυφθεί με νορμαλ, συνηθισμένες αγορές Μπορει να τα δηλώσει στην φδ χειρόγραφα. 2
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Bitbit είπε ένας συγγενής μου ενδέχεται να έχει κάνει γκάφα με το αφορολόγητο. Κοινώς δεν έχει συμπληρώσει το ποσό διότι δε χρησιμοποιούσε την χρεωστική του. Υπάρχει καμία πατέντα ώστε να ξοδευτεί το ποσό τώρα. πχ δωροκάρτες σε μαρκετ. το λιδλ βλέπω είχε ή και έχει ακόμα κάρτες των 5-20€. Αυτές φαντάζομαι μετράνε στο αφορολόγητο Μπορεί το ποσό που απαιτείται να είναι μικρό και να μη χρειαστεί τίποτα. αλλά ενδέχεται να είναι και μεγαλούτσικο και να είναι δύσκολο να καλυφθεί με νορμαλ, συνηθισμένες αγορές Μια λύση είναι να κάνει πληρωμές λογαριασμών τρίτων, πχ να πληρώσει με την κάρτα του τον δικό σου λογαριασμό ρεύματος και το ποσό να του το δώσεις εσύ σε μετρητά. 2
SabotazNic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Ας ενημερώσει σχετικά κοντινούς φίλους, για να κάνει καμία αγορά για αυτούς στην BF
Bitbit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, d_gkal είπε Πόσα πρέπει να ξοδέψει δηλαδή; θα το ξέρω τη δευτέρα. Μπορεί να είναι μικρό το ποσό, οπότε με μια βοήθεια από εμένα να καλυφθεί, μπορεί ναι είναι και 2000-3000€. Περισσότερα δε θα είναι πάντως. Στη 2η περίπτωση υπάρχει ένα ζόρι γιατί μιλάμε για 2 μήνες προθεσμία. απλά άνοιξα το θέμα προκαταβολικά να πάρω ιδέες. Και φυσικά δε θέλω να μπλεχτούν άλλοι. πχ να αγοραστεί κάτι για άλλους. ό,τι μπορώ να καλύψω εγώ και ο συγγενής. Γι αυτό πέταξα την ιδέα γα δωροκάρτες μαρκετ. αυτές δε πάνε χαμένες. το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη και για καμία αγορά αυτό το διάστημα.
1comment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Bitbit είπε θα το ξέρω τη δευτέρα. Μπορεί να είναι μικρό το ποσό, οπότε με μια βοήθεια από εμένα να καλυφθεί, μπορεί ναι είναι και 2000-3000€. Περισσότερα δε θα είναι πάντως. Σου το έγραψε κι άλλος. Το συμπληρώνει στη δήλωση (το ποσό) χειρόγραφα. Ο κωδικός είναι ανοιχτός για συμπλήρωση. Οι τράπεζες απλά σου λένε πληροφοριακά τι συναλλαγές έκανες. Εσύ γράφεις ό,τι θες με το ρίσκο φυσικά να ελεγχθεί και να πρέπει να δικαιολογήσει το ποσό. 1
Haldol Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Εγώ φοβάμαι το ανάποδο: Έχω δαπάνες με κάρτες 14+ με δηλωθέν εισόδημα... μικρότερο. Οκ, ακόμα δε κάνουν αυτή τη συγκεκριμένη διασταύρωση για να γίνει η ζημιά, αλλά αν την κάνουν, το βλέπω να περνάω πολύ καλά.
Bitbit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μπορει να τα δηλώσει στην φδ χειρόγραφα. 19 λεπτά πριν, 1comment είπε Σου το έγραψε κι άλλος. Το συμπληρώνει στη δήλωση (το ποσό) χειρόγραφα. Ο κωδικός είναι ανοιχτός για συμπλήρωση. Οι τράπεζες απλά σου λένε πληροφοριακά τι συναλλαγές έκανες. Εσύ γράφεις ό,τι θες με το ρίσκο φυσικά να ελεγχθεί και να πρέπει να δικαιολογήσει το ποσό. αυτό ισχύει όντως; δηλώνω ό,τι ποσό θέλω και περνάει; Και στη χειρότερη να μου ζητήσουν αποδείξεις; εγώ νόμιζα δε περνάνε άλλες αγορές πλην αυτές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο Αν είναι έτσι αποδείξεις βρίσκω, λύθηκε το θέμα. Πρέπει να ρωτήσω έναν λογιστή τότε
Haldol Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Bitbit είπε Αν είναι έτσι αποδείξεις βρίσκω, λύθηκε το θέμα. Αποδείξεις τις πουλάνε κιόλας, αν τυχόν και δε βρεις!
Bitbit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Αποδείξεις τις πουλάνε κιόλας, αν τυχόν και δε βρεις! δε παίζει να μη βρω. το θέμα είναι να γίνεται στην επόμενη φορολογική
1comment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Bitbit είπε αυτό ισχύει όντως; δηλώνω ό,τι ποσό θέλω και περνάει; Και στη χειρότερη να μου ζητήσουν αποδείξεις; εγώ νόμιζα δε περνάνε άλλες αγορές πλην αυτές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο Αν είναι έτσι αποδείξεις βρίσκω, λύθηκε το θέμα. Πρέπει να ρωτήσω έναν λογιστή τότε Αυτό ισχύει 100%. Ο κωδικός κάθε χρόνο είναι ανοιχτός και εσύ συμπληρώνεις το ποσό. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να γίνει έλεγχος μεταγενέστερα και να πέσει πρόστιμο λόγω του ότι ηλεκτρονικά θα φανεί ότι δεν είχε κάνει τις αντίστοιχες αγορές με κάρτα. Το πρόστιμο θα είναι 22% επί της διαφοράς από τις αγορές που έκανε μέχρι αυτές που έπρεπε να κάνει. Αν γίνει έλεγχος....
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Bitbit είπε αυτό ισχύει όντως; δηλώνω ό,τι ποσό θέλω και περνάει; Και στη χειρότερη να μου ζητήσουν αποδείξεις; εγώ νόμιζα δε περνάνε άλλες αγορές πλην αυτές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο Αν είναι έτσι αποδείξεις βρίσκω, λύθηκε το θέμα. Πρέπει να ρωτήσω έναν λογιστή τότε Μην μπερδεύεσαι, οι αποδείξεις από μόνες τους δεν αποδεικνύουν τίποτα, σε τυχόν έλεγχο θα πρέπει να αντιπαραθέσεις κάθε απόδειξη με την αντίστοιχη κίνηση στην κάρτα σου ή με την αντίστοιχη κατάθεση από το e-banking σου. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Joshua21
Bitbit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, οι αποδείξεις από μόνες τους δεν αποδεικνύουν τίποτα, σε τυχόν έλεγχο θα πρέπει να αντιπαραθέσεις κάθε απόδειξη με την αντίστοιχη κίνηση στην κάρτα σου ή με την αντίστοιχη κατάθεση στο e-banking σου. άρα δε κάνουμε τίποτα έτσι. Απλά γράφουμε ψέματα και το ρισκάρουμε ελπίζοντας να μη γίνει έλεγχος γιατί αν γίνει την πατήσαμε. Λέω κι εγώ, αν ήταν έτσι δε θα χρησιμοποιούσαμε τις κάρτες καθόλου
nosleep Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Αν είναι πάνω από 70 ή ζει σε μικρό χωριό δεν χρειάζεται να τα δηλώσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα