Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα

Ψάχνω κάρτα γραφικών για το παρακάτω σύστημα.Η ερώτησή μου είναι η εξής.Υπάρχουν γενικά καλύτερες συμβατότητες(συνεργάζονται καλύτερα) οι Intel με τις Nvidia ή δεν θα χω θέμα και με AMD Radeon γιατί μάλλον προς τα εκεί κλίνω; Οι απαιτήσεις μου δεν είναι τρελές καθώς ούτε φανατικός gamer είμαι ούτε χρόνος για να γίνω υπάρχει.Κανα God of War , Forza, NBA όμως θα τα παίξω.Άσε που έρχονται με φόρα(θα τους την κόψω ;) ) 3 πιτσιρίκια με πολύ όρεξη για gaming.

Σκέφτομαι λοιπόν για

Asus Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Dual 

ή για

XFX Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Speedster SWFT 210 

Μεταξύ τους υπάρχουν σοβαρές διαφορές ή πάω για την οικονομικότερη;

Να περίμενα λέτε για Black Friday;

Το υπόλοιπο σύστημά μου:

Seasonic Focus GX 750W
MSI MAG B560 TORPEDO motherboard Intel B560
Intel Core i5-11500 2.7GHz
G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 (2x16GB) 3200MHz
Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Επεξ/σία από duckino
Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας.

Όλα πάνε βάσει budget.

Οι απαιτήσεις εκτός από budget θα έπρεπε να αναφέρουν ανάλυση και επιθυμητό detail level

Η 6600 εδώ και καιρό θεωρείται πολύ καλό vfm. Σε 1080p θα παίξει μάλλον τα πάντα σε 1080p/high/60+fps, Ακόμη και για entry 2k δεν είναι άσχημη

Οτι και να πάρεις δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα, ακόμη και την πιο οικονομική asus.

Κακώς κατά τη γνώμη μου έχεις εξαιρέσει την sapphire.

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, duckino είπε

Χαιρετώ την παρέα

Ψάχνω κάρτα γραφικών για το παρακάτω σύστημα.Η ερώτησή μου είναι η εξής.Υπάρχουν γενικά καλύτερες συμβατότητες(συνεργάζονται καλύτερα) οι Intel με τις Nvidia ή δεν θα χω θέμα και με AMD Radeon γιατί μάλλον προς τα εκεί κλίνω; Οι απαιτήσεις μου δεν είναι τρελές καθώς ούτε φανατικός gamer είμαι ούτε χρόνος για να γίνω υπάρχει.Κανα God of War , Forza, NBA όμως θα τα παίξω.Άσε που έρχονται με φόρα(θα τους την κόψω ;) ) 3 πιτσιρίκια με πολύ όρεξη για gaming.

Σκέφτομαι λοιπόν για

Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Dual 

ή για

XFX Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Speedster SWFT 210 

Μεταξύ τους υπάρχουν σοβαρές διαφορές ή πάω για την οικονομικότερη;

Να περίμενα λέτε για Black Friday;

Το υπόλοιπο σύστημά μου:

Seasonic Focus GX 750W
MSI MAG B560 TORPEDO motherboard Intel B560
Intel Core i5-11500 2.7GHz
G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 (2x16GB) 3200MHz
Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δε θα έχεις κάποιο θέμα ασυμβατοτητας με intel και amd gpu .Οι κάρτες που κοιτάς λίγο πολύ το ίδιο θα αποδώσουν και φαίνονται νορμάλ υλοποιησεις.H xfx δειχνει να έχει λίγο καλύτερη σχεδίαση στην ψύξη αλλά δεν είναι καμμία τρομερά ζεστή κάρτα η 6600,οπότε δεν πολύ βλέπω το λογο.Η μόνη που θα απέφευγα προσωπικά από τις 6600 είναι η πιο φθηνή powercolor που βλέπεις στο Σκρουτζ μιας και τσιγκουνευτηκαν να βάλουν ένα backplate.Τωρα για black friday ,δύσκολο να μαντέψει κάποιος αν θα παίξει καμμία καλή προσφορά.Οι κάρτες αυτές είναι ήδη σε λογική τιμή οπότε δεν περιμένω τίποτα τρελό,αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Απ' αυτά που μου γράφεται καταλαβαίνω  ότι οι διαφορές στις τιμές, όσον αφορά κάρτες με το ίδιο chipset πάντα, αφορούν κατασκευαστικές διαφορές π.χ. σε θέματα ψύξης ή παρεχόμενο software κλπ και όχι τόσο διαφορές στις επιδόσεις που να τις αντιλαμβάνεται τουλάχιστον ο μέσος gamer.

Άρα δεν θα άξιζε να δώσω τα παραπάνω χρήματα που ζητάει η XFX;

Επίσης, επειδή δεν έχω ιδέα από μάρκες καρτών εκτός ίσως της ASUS, θα μπορούσατε  να τις κατατάξετε από την "καλύτερη" προς τη "χειρότερη" από θέματα αξιοπιστίας;Βλέπω π.χ. μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο skroutz προς την saphire που ανέφερε κι εδώ ο nickol-us.

Τέλος θεωρείτε ότι οι τιμές έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα;Θέλω να πω ότι δίνοντας π.χ. 400-500 ευρώ για κάρτα γραφικών παίρνεις προϊόν αναλόγων χρημάτων όπως το 2020 πριν την τρέλα του mining ή και τώρα θεωρούνται ακριβές ακόμα και οι καινούργιες γενιές καρτών;

Ευχαριστώ και πάλι

Επεξ/σία από duckino
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, duckino είπε

Απ' αυτά που μου γράφεται καταλαβαίνω  ότι οι διαφορές στις τιμές, όσον αφορά κάρτες με το ίδιο chipset πάντα, αφορούν κατασκευαστικές διαφορές π.χ. σε θέματα ψύξης ή παρεχόμενο software κλπ και όχι τόσο διαφορές στις επιδόσεις που να τις αντιλαμβάνεται τουλάχιστον ο μέσος gamer.

Σωστά

1 ώρα πριν, duckino είπε

Άρα δεν θα άξιζε να δώσω τα παραπάνω χρήματα που ζητάει η XFX;

Προσωπικά θεωρώ όχι

1 ώρα πριν, duckino είπε

Επίσης, επειδή δεν έχω ιδέα από μάρκες καρτών εκτός ίσως της ASUS, θα μπορούσατε  να τις κατατάξετε από την "καλύτερη" προς τη "χειρότερη" από θέματα αξιοπιστίας;Βλέπω π.χ. μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο skroutz προς την saphire που ανέφερε κι εδώ ο nickol-us.

Η asus είναι πιθανόν πιο γνωστή στο ευρύ κοινό κι αυτή όμως έχει αστοχίες. Το ιστορικό της sapphire δείχνει οτι παραδίδει κάλές υλοποιήσεις καρτών.

Σε τόσο casual κάρτες όπως η rx 6600, είναι σχετικά εύκολο να τις διατηρήσεις σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών κλπ οπότε μπορεί να γίνουν και "αθάνατες"

1 ώρα πριν, duckino είπε

Τέλος θεωρείτε ότι οι τιμές έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα;Θέλω να πω ότι δίνοντας π.χ. 400-500 ευρώ για κάρτα γραφικών παίρνεις προϊόν αναλόγων χρημάτων όπως το 2020 πριν την τρέλα του mining ή και τώρα θεωρούνται ακριβές ακόμα και οι καινούργιες γενιές καρτών;

Όχι οι τιμές δεν έχουν επανέλθει.

Η 1660 super για παράδειγμα, πριν ξεκινήσει ο χαμός είχε τιμή κάτω από 200€, ίσως πλησίαζε τα 150€. Δύο χρόνια αργότερα (ή 3;) και η 1660super κοστίζει στα ~250€ ενώ οι απαιτήσεις των παιχνιδιών αυξάνονται. Μη ξεχνάς έχει μεσολαβήσει κορονοϊός, chip sortage κτλ δεν είναι μόνο το mining.

Τώρα για το τι αξίζει και τι όχι κανείς δε μπορεί να στο πει με μεγάλη σιγουριά. Η αγορά είναι εντελώς απρόβλεπτη

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nickol-us είπε

Σωστά

Προσωπικά θεωρώ όχι

Η asus είναι πιθανόν πιο γνωστή στο ευρύ κοινό κι αυτή όμως έχει αστοχίες. Το ιστορικό της sapphire δείχνει οτι παραδίδει κάλές υλοποιήσεις καρτών.

Σε τόσο casual κάρτες όπως η rx 6600, είναι σχετικά εύκολο να τις διατηρήσεις σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών κλπ οπότε μπορεί να γίνουν και "αθάνατες"

Όχι οι τιμές δεν έχουν επανέλθει.

Η 1660 super για παράδειγμα, πριν ξεκινήσει ο χαμός είχε τιμή κάτω από 200€, ίσως πλησίαζε τα 150€. Δύο χρόνια αργότερα (ή 3;) και η 1660super κοστίζει στα ~250€ ενώ οι απαιτήσεις των παιχνιδιών αυξάνονται. Μη ξεχνάς έχει μεσολαβήσει κορονοϊός, chip sortage κτλ δεν είναι μόνο το mining.

Τώρα για το τι αξίζει και τι όχι κανείς δε μπορεί να στο πει με μεγάλη σιγουριά. Η αγορά είναι εντελώς απρόβλεπτη

Οι τιμές στις παλιές κάρτες σίγουρα δεν έχουν επανέλθει.Ο κολλιτός μου είχε προλάβει να πάρει την MSI Radeon RX 580 8GB GDDR5 Armor OC λίγο κάτω από 200 στα τέλη του 2020 και τώρα έχει 380€.Όμως οι καινούργιες rx 6600 καλύτερες σε όλα απο τις 580 ξεκινούν από 290.Ίσως έχουν δρόμο ακόμα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο τραγική η κατάσταση πια.Και οι 580 όταν πρωτοβγήκαν δεν πιστεύω να είχαν κάτω από 300άρι ίσως και παραπάνω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, duckino είπε

Οι τιμές στις παλιές κάρτες σίγουρα δεν έχουν επανέλθει.Ο κολλιτός μου είχε προλάβει να πάρει την MSI Radeon RX 580 8GB GDDR5 Armor OC λίγο κάτω από 200 στα τέλη του 2020 και τώρα έχει 380€.Όμως οι καινούργιες rx 6600 καλύτερες σε όλα απο τις 580 ξεκινούν από 290.Ίσως έχουν δρόμο ακόμα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο τραγική η κατάσταση πια.Και οι 580 όταν πρωτοβγήκαν δεν πιστεύω να είχαν κάτω από 300άρι ίσως και παραπάνω.

μια χαρα εισαι στα 267  https://www.bestprice.gr/item/2157246105/asus-radeon-rx-6600-8gb-dual.html

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, duckino είπε

Δεν είναι τραγική η κατάσταση...αναλογικά με εκεί που είχαν φτάσει.

Αν δεις το παράδειγμα που σου έδωσα:

1660 super κόστιζε 160-170 ευρώ και ήταν άριστη για 1080p.

2-3 χρόνια τεχνολογικά μπροστά και μέχρι τα 200€ το καλύτερο που παίρνεις είναι 6500xt, με οτι κράξιμο και ότι παράλειψη υπάρχει σε αυτή την κάρτα, κάρτα υποδεέστερη της 1660 super.

Για μένα η rx 6600 είναι στην κατηγορία της 1660super στην εποχή της, ενώ κοστίζει 50+% πάνω.

Καλό vfm στη σημερινή πραγματικότητα ωστόσο αρκετά πιο ακριβή απ'οτι θα έπρεπε να είναι προ "κρίσης"(mining,corona)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/10/2022 στις 10:12 ΜΜ, nickol-us είπε

1660 super κόστιζε 160-170 ευρώ και ήταν άριστη για 1080p.

Sorry για το off topic, άλλα δεν θυμάμαι ποτέ η 1660 super να κόστιζε 160-170 ευρώ όπως λές. Δεν νομίζω πως έπεσε ποτέ κάτω από τα 210-220 ευρω (η απλη 1660 ισως λίγο πιο κάτω αλλα πάλι όχι 160 ευρώ). Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε κάποια προσφορά που έπαιξε τότε. 

Οι τιμές πάντως αμφιβάλλω πολύ αν θα πάνε σύντομα εκεί που θέλουμε. Λίγο ο covid, λίγο ο πόλεμος, λίγο οι ελλέιψεις σε πρώτες ύλες και τέλος φυσικά η ευκαιρία που έχουν βρει οι κατασκευαστές για παραπάνω κέρδος. Οι τιμές σε όλα τα σχεδόν τα προιόντα υπολογιστών (και γενικά τεχνολογίας) έχουν πάρει την ανηφόρα. Δες για παράδειγμα πόσο κοστίζει ένας "midrange" επεξεργαστής νέας γενίας μάζι με μια επίσης "midrange" μητρική. Οι mainstream σειρές κοστίζουν όσο κόστιζαν οι premium 2-3 χρόνια πριν.

• Like 3
Δημοσ.

Σήμερα, πάνω που ήμουν έτοιμος να αγοράσω την Asus από το μαγαζί που πρότεινε πιο πάνω ο triplex, τσέκαρα το monitor μου (AOC Q3279VWFD8) που υποστηρίζει 1440p και σκεφτόμουνα μήπως να βαζα την 6700 XT στο παιχνίδι.Όχι οτι μου περισσεύουν αλλά μήπως θα ήταν καλύτερη σαν πιο futureproof λύση και τελικά οικονομικότερη απ' το ν' αλλάξω συντομότερα την 6600.

Από την άλλη βέβαια ακόμα και η 6600 δεν θα γράψει πολλές ώρες στα χέρια μου και σκέφτομαι οτι η 6700 XT θα είναι μάλλον υπερβολή.Μεγαλώνουν όμως και τα πιτσιρίκια και θα μου ζητάνε όλο και περισσότερο να παίζουν.Είναι μεγάλη η διαφορά από 1080p σε 1440p;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, duckino είπε

Σήμερα, πάνω που ήμουν έτοιμος να αγοράσω την Asus από το μαγαζί που πρότεινε πιο πάνω ο triplex, τσέκαρα το monitor μου (AOC Q3279VWFD8) που υποστηρίζει 1440p και σκεφτόμουνα μήπως να βαζα την 6700 XT στο παιχνίδι.Όχι οτι μου περισσεύουν αλλά μήπως θα ήταν καλύτερη σαν πιο futureproof λύση και τελικά οικονομικότερη απ' το ν' αλλάξω συντομότερα την 6600.

Από την άλλη βέβαια ακόμα και η 6600 δεν θα γράψει πολλές ώρες στα χέρια μου και σκέφτομαι οτι η 6700 XT θα είναι μάλλον υπερβολή.Μεγαλώνουν όμως και τα πιτσιρίκια και θα μου ζητάνε όλο και περισσότερο να παίζουν.Είναι μεγάλη η διαφορά από 1080p σε 1440p;

Να σου πω ότι προς στιγμήν νόμιζα πως έγραφε ο πρόεδρος του εδεσσαϊκου...

Spoiler

Πέρα όμως από τη πλάκα, είναι ερωτήματα που απασχολούν καθαρά εσένα και την τσέπη σου.

Στις 24" είναι μια χαρά το 1080p

H ανάλυση πάει βάσει ιντσών καθώς επηρεάζει το πλήθος των πιξελ, αν θες εσύ να παίζεις σε 31" ποιος μπορεί να σου πει αν είναι προτιμότερο ή όχι;

Δημοσ.
18 ώρες πριν, duckino είπε

Δυστυχώς φίλε μας αν δεν αποφασίσεις κυρίως το budget σου δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο...όσο πιο πολλά χρήματα μπορείς να δώσεις, τόσο καλύτερη απόδοση θα έχεις αν κινηθείς σωστά. 

Να σου πω μόνο οτι όλες οι εταιρείες στις σειρές AMD 6000 έχουν πολύ καλές υλοποιήσεις και σαν ποιότητα κατασκευής και σαν υλικά. Και Sapphire, και XFX και Powercolor και Asrock, και οι παραδοσιακές Gigabyte, Asus , Msi  (Μονο Biostar να αποφύγεις.). Γενικότερα αν καταλήξεις στο μοντέλο, πάρε το φθηνότερο.

Δημοσ.

Καλημέρα

Τελικά, για την ιστορία, κατέληξα στην ASUS 6600 που ήταν και η αρχική μου σκέψη.Επειδή δεν υπήρχε ποτέ στημένο pc για gaming στο σπίτι, θεώρησα ότι η 6700 είναι πολύ ακριβή επιλογή για να χρησιμοποιείται τελικά σπάνια.Για πρώτη μας κάρτα λοιπόν η 6600 πιστεύω οτι θα είναι μια χαρά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.Ελπίζω να μη σας κούρασα αν και από μερικούς έτσι φάνηκε 😜(όχι και προπονητής του Εδεσσαϊκού ρε nickool-us 🤣).

Cheers

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...