Προς το περιεχόμενο

Keyboard and Mouse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας :)

Θέλω να αγοράσω ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι.

Για πληκτροόγιο, κοιτούσα στην Logitech πχ το μοντέλο MX MECHANICAL και παρατήρησα στην περιγραφή ότι μηχανισμός του πλήκτρου έχει TACTILE QUIET, LINEAR, CLICKY. Επίσης ένα άλλο μοντέλο της ίδιας εταιρείας είναι το K845 Mechanical Illuminated και σε αυτό παρατήρησα ότι έχει RED, BLUE, BROWN, CHERRY MX RED, CHERRY MX BLUE. Αυτά τι διαφορές έχουν μεταξύ τους; Όπως, επιπλέον, παρατήρησα και στην Razer που έχει Clicky Optical (Purple), Linear Optical (Red), Mecha-Membrane, Membrane, Green Mechanical, Yellow Mechanical, Analog Optical.

Για ποντίκι, τι πρέπει να προσέξω στα specs του; Είμαι ανάμεσα σε Logitech και Razer.

Για την χρήση τους, τα θέλω μοντάζ βίντεο, επεξεργασία εικόνα, 3d max.

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ.

Συνοπτικά, οι linear διακόπτες δεν έχουν αυτό το bump που κάνουν οι υπόλοιποι μηχανικοί διακόπτες όταν πατάς το πλήκτρο. Είναι πιο smooth και κατ' επέκταση αθόρυβοι (μιλάμε για τον ήχο του διακόπτη - το κλικ αν θέλεις - και όχι για τον ήχο που κάνει το πλήκτρο όταν φτάνει στο τέρμα της διαδρομής). Κάποιοι λένε ότι βολεύει περισσότερο για πληκτρολόγηση και λιγότερο για gaming, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ linear για να σου πω τι ισχύει.

Τώρα για τις διαφορές ανάμεσα στα χρώματα των MX, άλλη σκληρότητα επομένως άλλο επίπεδο θορύβου. Εγώ στο δικό μου πληκτρολόγιο έχω MX Blue που είναι οι περισσότερο clicky της σειράς, γιατί μου αρέσει ο θόρυβος. Αν όμως είσαι σε κοινό χώρο με άλλα άτομα, ίσως καταντήσει εκνευριστικό.

Για τα ποντίκια, πλέον το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι πώς μου κάθονται στο χέρι και να έχουν buttons για μπρος/πίσω στο πλάι, γιατί το έχω συνηθίσει και με βολεύει. Από εκεί και πέρα, κάνω μια χαρά τη δουλειά μου και με ποντίκι των 5 ευρώ. Παρεμπιπτόντως, το πιο άνετο ποντίκι που έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα είναι το DeathAdder Essential της Razer (που είναι και φτηνό).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/10/2022 στις 9:50 ΠΜ, clampro είπε

Συνοπτικά, οι linear διακόπτες δεν έχουν αυτό το bump που κάνουν οι υπόλοιποι μηχανικοί διακόπτες όταν πατάς το πλήκτρο. Είναι πιο smooth και κατ' επέκταση αθόρυβοι (μιλάμε για τον ήχο του διακόπτη - το κλικ αν θέλεις - και όχι για τον ήχο που κάνει το πλήκτρο όταν φτάνει στο τέρμα της διαδρομής). Κάποιοι λένε ότι βολεύει περισσότερο για πληκτρολόγηση και λιγότερο για gaming, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ linear για να σου πω τι ισχύει.

Τώρα για τις διαφορές ανάμεσα στα χρώματα των MX, άλλη σκληρότητα επομένως άλλο επίπεδο θορύβου. Εγώ στο δικό μου πληκτρολόγιο έχω MX Blue που είναι οι περισσότερο clicky της σειράς, γιατί μου αρέσει ο θόρυβος. Αν όμως είσαι σε κοινό χώρο με άλλα άτομα, ίσως καταντήσει εκνευριστικό.

Για τα ποντίκια, πλέον το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι πώς μου κάθονται στο χέρι και να έχουν buttons για μπρος/πίσω στο πλάι, γιατί το έχω συνηθίσει και με βολεύει. Από εκεί και πέρα, κάνω μια χαρά τη δουλειά μου και με ποντίκι των 5 ευρώ. Παρεμπιπτόντως, το πιο άνετο ποντίκι που έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα είναι το DeathAdder Essential της Razer (που είναι και φτηνό).

Okay. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...