zio10 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το να ανοίξεις δέμα πριν παρακάνεις είναι μπλέξιμο για την κούριερ, οι περισσότερες δεν θα δεχτούν (και καλά θα κάνουν). Για κάθε αγορά μεταχειρισμένου παίρνεις και το ανάλογο ρίσκο, έτσι είναι. Ακόμα και έλεγχο από κοντά να κάνεις ισχύει αυτό. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από zio10
Bitbit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, washcloud είπε ...δεν ξέρω "ποιούς εννοείς", αλλά κανείς δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ σε κάτι: εννοούσα ότι σε παλαιότερα θέματα υπήρχαν άτομα που είχαν αναφέρει ότι αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να πετύχεις καμια courier να το κάνει αλλά είναι η εξαίρεση ή γενικά κακώς το κάνουν αν το κάνουν. Δε ξέρω τι γίνεται και ούτε με ενδιαφέρει διότι δε θα το χρησιμοποιήσω ποτέ. Κουβέντα να γίνεται. 58 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Για πωλητες: Οχι πωλησεις με αντικαταβολη. Για αγοραστες: Οχι αγορες με τραπεζικη καταθεση. Οποτε, do the math. Η χερι-χερι, ή καποια απο τις 2 πλευρες παιρνει τα ρισκα της εν γνωση της. Δίνουμε συμβουλή σε πωλητή: Φιλαράκι ποτέ μη στείλεις αν ο άλλος δε καταθέσει το ποσό. Δίνουμε συμβουλή σε αγοραστή: Είσαι τρελός που θα καταθέσεις το ποσό πριν ο άλλος σου στείλει το πακέτο. όπου φυσάει ο άνεμος και ό,τι μας συμφέρει. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Bitbit είπε Δίνουμε συμβουλή σε πωλητή: Φιλαράκι ποτέ μη στείλεις αν ο άλλος δε καταθέσει το ποσό. Δίνουμε συμβουλή σε αγοραστή: Είσαι τρελός που θα καταθέσεις το ποσό πριν ο άλλος σου στείλει το πακέτο. όπου φυσάει ο άνεμος και ό,τι μας συμφέρει. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω Eαν η ειρωνεια αφορα αυτο το οποιο εγραψα, πρωτη φορα στη ζωη σου βλεπεις τα συμφεροντα δυο πλευρων να συγκρουονται και σου κανει τοσο μεγαλη εντυπωση; Ε λοιπον καλως ηλθες στην πραγματικοτητα και παμε να την επαναλαβουμε αλλη μια για οσους ζοριζονται να την καταλαβουν: Ο αγοραστης παιρνει αρκετα ρισκα αν αγορασει με καταθεση - ειναι προτιμοτερη για αυτον η αντικαταβολη. Κι ο πωλητης παιρνει περισσοτερα ρισκα αν πουλησει με αντικαταβολη, προτιμοτερη για αυτον ειναι η καταθεση. Επειδη λοιπον ο κοσμος μας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος και κυκλοφορουν απατεωνες, δεν με λενε Ριζο ουτε οπως θελω τα γυριζω. Αλλωστε υπαρχει μεση οδος την οποια ηδη προτεινα, αλλα προκειμενου να πεις το ευφυολογημα σου, την προσπερασες: "Χερι-χερι" ή εναλλακτικα μια απο τις 2 πλευρες να λαβει τα ρισκα της εν γνωσει της. Ολα αυτα για τις συναλλαγες στο ινσομνια, διοτι σε αλλες πλατφορμες υπαρχουν κι αλλες επιλογες, περαν του χερι-χερι. Εσυ φυσικα, μια που φαινεσαι εξυπνο παιδι, μπορεις να κανεις το αναποδο. Να ψωνιζεις με καταθεσεις και να πουλας με αντικαταβολες. Κι οταν -νομοτελειακα- σε γλεντησει καποιος, κατσε εσυ να ψαχνεις τον Ριζο... Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από BackFromHell
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Bitbit είπε εννοούσα ότι σε παλαιότερα θέματα υπήρχαν άτομα που είχαν αναφέρει ότι αυτό δεν ισχύει ,,,αυτά λοιπόν τα άτομα που ανέφεραν αυτό, ανέφεραν κάτι που δεν ισχύει (...το ότι,,,"δεν ισχύει" δηλαδή. Το θέμα είναι να το ΔΕΧΤΕΙ η κούριερ, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το δέχεται. Ειδικά αν έχει ήδη πληρωθεί τα μεταφορικά της).
SabotazNic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, washcloud είπε ΜΠΟΡΕΙΣ όμως να συνεννοηθείς με την κούριερ, σαν αποστολέας, για το πώς ακριβώς θέλεις να γίνει η παρόδοση. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ.
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 ...έχω δουλέψει σε κούριερ, το έχω κάνει άπειρες φορές, το έχω δει να γίνεται άλλες τόσες, αρκεί η έγγραφη διαβεβαίωση του αποστολέα: ΙΣΧΥΕΙ.- :ρ 1
SabotazNic Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, washcloud είπε ...έχω δουλέψει σε κούριερ, το έχω κάνει άπειρες φορές, το έχω δει να γίνεται άλλες τόσες, αρκεί η έγγραφη διαβεβαίωση του αποστολέα: ΙΣΧΥΕΙ.- :ρ Δηλαδη αν καλεσω σε οποιαδηποτε κουριερ, θα μου το επιβεβαιωσουν? Οπως υπωθηκε και πιο πανω, ησουν η εξαιρεση και κανονικα δεν επιτρεπεται. Αναρωτιεμαι τι εγραφε αυτη η διαβεβαιωση, και αν ηταν επισημο χαρτι δικο σας ή σε ενα Post it note με την υπογραφη του.
Diver_Gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, washcloud είπε ...έχω δουλέψει σε κούριερ, το έχω κάνει άπειρες φορές, το έχω δει να γίνεται άλλες τόσες, αρκεί η έγγραφη διαβεβαίωση του αποστολέα: ΙΣΧΥΕΙ.- :ρ Μάλλον στη κουριερ που δούλευες κάνατε ότι σας κατέβαινε στο κεφάλι... Από που και ως που ένας διανομέας εξουσιοδοτειται να κάνει το διαμεσολαβητη και να ελέγχει τη σωστή λειτουργία του αντικειμένου ενως δέματος..... Πραγματικά ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι, ότι να ναι κυριολεκτικά.... Η δουλειά της κουριερ ξεκινάει και τελειώνει στη παραλάβει και παράδοση ενως δέματος αφού έχει υπογράψει ο παραλήπτης και πληρώσει την αντικαταβολή. Σε καμία κουριερ δεν υπάρχει υπηρεσία διαμεσολαβητη του διανομέα για έλεγχο εσωτερικού δέματος και καλής λειτουργίας. Το ότι το έκανες εσύ και το κατάστημα που δούλευες δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ή νόμιμο.... Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Diver_Gr 7
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 ^ μάζεψε λίγο το πληκτρολόγιό σου καλέ μου, ναι;
Diver_Gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, washcloud είπε ^ μάζεψε λίγο το πληκτρολόγιό σου καλέ μου, ναι; Μιας και δούλευες σε κουριερ στην οποία το κάνατε και επιμένεις ότι το κάνουν πολλές κουριερ γράψε μας λίγο το κατάστημα το οποίο δούλευες και κάνατε το παραπάνω που ισχυρίζεσαι ότι ανοιγατε τα δέματα πριν την παράδοση, για να σε δω........ Δεν νομίζω να έχεις κάτι να κρύψεις ούτε είναι δύσκολο να γράψεις σε ποια κουριερ και σε ποιο κατάστημα παρέχετε υπηρεσία ανοίγματος και έλεγχο δεμάτων πριν την παράδοση, γράψε μας λοιπών το κατάστημα και θα μαζέψω μετά εγώ το πληκτρολόγιο μου, αλλιώς μέχρι τότε δεν σε παίρνει να γράφεις αερολογίες ούτε εξυπνάδες. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από Diver_Gr 1
HALF EVIL Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Έστω και χέρι χέρι ρε μάγκες. Μια κάρτα γραφικών ή έναν επεξεργαστή ή τίποτα μνήμες ή μια κονσόλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο τι σκατά έλεγχο θα κάνετε; Θα έχετε και τι πισι αγκαλιά και θα πείτε κάτσε μισό να το βάλω μπρος να δούμε αν παίζει ; 1
cyberguy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Έστω και χέρι χέρι ρε μάγκες. Μια κάρτα γραφικών ή έναν επεξεργαστή ή τίποτα μνήμες ή μια κονσόλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο τι σκατά έλεγχο θα κάνετε; Θα έχετε και τι πισι αγκαλιά και θα πείτε κάτσε μισό να το βάλω μπρος να δούμε αν παίζει ; μου έχει τύχει να αγοράσω 1080 χερι με χέρι (απλά γιατί ήρθε ο πωλητής στην εργασία μου), φαινόταν όλα καλά και μόλις την κούμπωσα έβγαλε πράσινα artifacts. έκανε τον κινέζο στα ΠΜ και στο τηλέφωνο, αλλά είχε επάνω κωδικό παραγγελίας απο γνωστό ιντερνετικό κατάστημα. Μίλησα μαζί τους και μου δώσαν την απόδειξη αγοράς με τα στοιχεία του κινέζου. Στην τελική την έστειλα στην ιδια την Gigabyte και μου δώσαν 2070 καθώς υπήρχε έλειψη σε 1080. Ο κινέζος εξαφανίστηκε απο insomnia και ειχε και καμια 15αρια αξιολογήσεις. Ηθικό δίδαγμα, με τίποτα δεν εισαι ασφαλής, παρα μόνο trust your guts. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Έστω και χέρι χέρι ρε μάγκες. Μια κάρτα γραφικών ή έναν επεξεργαστή ή τίποτα μνήμες ή μια κονσόλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο τι σκατά έλεγχο θα κάνετε; Θα έχετε και τι πισι αγκαλιά και θα πείτε κάτσε μισό να το βάλω μπρος να δούμε αν παίζει ; Κανεις δεν εγραψε οτι με τη συναλλαγη χερι-χερι διασφαλιζεται ο αγοραστης. Αυτο ειναι de facto για καθε αγορα μεταχειρισμενου προιοντος απο ιδιωτη σε ιδιωτη: Υπαρχει ρισκο. Αυτο που λεμε, ειναι οτι το χερι-χερι μειωνει σημαντικα καποια ρισκα απατεωνιας σε σχεση με το να γινει πληρωμη με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο (ή αντιστροφα για τον πωλητη να στειλει με αντικαταβολη). Επιπλεον, οταν λεμε χερι-χερι, δεν ενοουμε παντα με ραντεβου στο μετρό στα ορθια κλπ. Εννοουμε μια δια ζωσης συναντηση των δυο πλευρων, κατοπιν συνενοησης. Πχ στο παραδειγμα σου, δε ξερω τι σου φαινεται περιεργο, αλλα ναι, εχω πουλησει καρτα ηχου την οποια ο αγοραστης ελεγξε στο pc μου αν λειτουργει, πριν την παρει. Δεχθηκα κι εγω φυσικα. Κι αφου ηρθε κι εκανε τους λειτουργικους ελεγχους που επιθυμουσε, εκλεισα το PC, την ξεκουμπωσα απο την PCI και την αγορασε. Πού το περιεργο; Και κατι αλλα ειδη που εχω πουλησει (και αγορασει), ουκ ολιγα, πχ ηχεια, ενισχυτη , πικαπ κλπ, ομοιως, οι υποψηφιοι αγοραστες τα ηλεγχαν στο χωρο μου -υποχρεωτικος ορος απο εμενα- πριν την αγορα. Τι σου φαινεται περιεργο λοιπον να ελεγχθει μια κονσολα σε καποιο χωρο, αν ειναι λειτουργικη; Αν κρινεται απαραιτητο, βεβαιως και θα ελεγχθει εαν συμφωνει και η αλλη πλευρα. Εαν οχι, εχει κι αλλου πορτοκαλιες. Και για να προλαβω το επομενο ποστ, παρολο που πιστευω οτι ειμαι παραπανω απο σαφεστατος: Οχι , ουτε ετσι διασφαλιζεται 100% ο αγοραστης. Μειωνει τα ρισκα ομως ως εκει που μπορει. Αν παραμενει ανησυχος και καχυποπτος, δεν τον αφορουν οι αγγελιες και οι αγορες μεταχειρισμενων προιοντων, συνεπως ειμαστε offtopic. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από BackFromHell
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, Inuyasha είπε Δεν επιτρέπετε για κανένα λόγο να ανοίξεις αλληλογραφία πριν υπογράψεις/πληρώσεις για να παραλάβεις, ότι το έκαναν κάποια καταστήματα κατ εξαίρεση δεν σημαίνει και ότι ήταν σωστό το 90% τον καταστημάτων courier δεν θα τι δεχτούν και καλά θα κάνουν Να σου πω το πιο απλό πράγμα στέλνω ένα κινητό και έστω δέχεται η courier να αφήσει τον παραλήπτη να το ανοίξει πριν πληρώσει, βγάζει ο αγοραστής την συσκευή από το κουτί του πέφτει και γίνεται θρύψαλα η οθόνη, ο αγοραστής τελικά δεν πληρώνει το παίζει τρελά ότι έτσι ήταν στο κουτί, γυρίσει σε εμένα σπασμένο ποιον κυνηγάω? Αγοραστή? Courier? Και πως θα αποδείξω ποιος τι έκανε? Η δουλειά της courier είναι να πάρει ένα πακέτο από το σημείο α να το πάει στο σημείο β, και σε περιπτώσεις στο σημείο β να πληρωθεί στη περίπτωση αντικαταβολής Ούτε μπορεί να ξέρει τι έχεις μέσα στο πακέτο, ούτε μπορεί να ξέρει τι λειτουργική κατάσταση του αντικείμενου στο πακέτο, ούτε έχει καμία υποχρέωση οποίος είναι στο γκισέ να κάνει το χώρο φύλακα πάνω από το κεφάλι οποιουδήποτε αγοραστή γιατί αν εσύ στείλεις i Phone σε κάποιον γνωστό σου ελαφρό χέρι και βάλει την ωρα που πάρει το βλέμμα ο υπάλληλος του γκισέ από αυτόν βάλει ένα 3310 στο κουτί σου και πει δεν μου κάνει τελικά, δεν πληρώνω Και εσένα σου γυρίσει το 3310 πάλι ποιος φταει? Κι αν έχει ναρκωτικά ,χωρίς να θέλω, γιατί να είμαι ο επίσημος παραλήπτης; Δεν είναι όλη η αλληλογραφία απόρρητη. Υπήρχαν και οι λεγόμενες καρτ-ποστάλ που το κείμενο ήταν ορθάνοιχτο στον καθένα Αυτό που ξαφνικά μας πιάνει ο πόνος για τα δικαιώματα του άλλου ενώ επί της ουσίας το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το ατομικό συμφέρον, λέγεται και υποκρισία. 4 ώρες πριν, BackFromHell είπε Για πωλητες: Οχι πωλησεις με αντικαταβολη. Για αγοραστες: Οχι αγορες με τραπεζικη καταθεση. Οποτε, do the math. Η χερι-χερι, ή καποια απο τις 2 πλευρες παιρνει τα ρισκα της εν γνωση της. Εγγυητική επιστολή και άνοιγμα μπροστά σε μάρτυρες+κάμερα. 😕
M A T R I X Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Diver_Gr είπε Μιας και δούλευες σε κουριερ στην οποία το κάνατε και επιμένεις ότι το κάνουν πολλές κουριερ γράψε μας λίγο το κατάστημα το οποίο δούλευες και κάνατε το παραπάνω που ισχυρίζεσαι ότι ανοιγατε τα δέματα πριν την παράδοση, για να σε δω........ Δεν νομίζω να έχεις κάτι να κρύψεις ούτε είναι δύσκολο να γράψεις σε ποια κουριερ και σε ποιο κατάστημα παρέχετε υπηρεσία ανοίγματος και έλεγχο δεμάτων πριν την παράδοση, γράψε μας λοιπών το κατάστημα και θα μαζέψω μετά εγώ το πληκτρολόγιο μου, αλλιώς μέχρι τότε δεν σε παίρνει να γράφεις αερολογίες ούτε εξυπνάδες. Υπάρχει courier εταιρία που το έχει σαν υπηρεσία και το χρεώνει αν θυμάμαι καλά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις