korakios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Παλιά δεν έπρεπε να αφήσει ο αγοραστής αξιολόγηση (αφού κλειδωθεί η αγγελία), για να απαντήσεις ως πωλητής? Λάθος θυμάμαι? παλιά αν ήθελα σου βαρούσα αρνητικές αβέρτα χωρίς λόγο και αιτία το ίδιο έπαιζε και με 10πλούς scam λογαριασμούς που αφήναν μεταξύ τους θετικές
SabotazNic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, korakios είπε παλιά αν ήθελα σου βαρούσα αρνητικές αβέρτα χωρίς λόγο και αιτία το ίδιο έπαιζε και με 10πλούς scam λογαριασμούς που αφήναν μεταξύ τους θετικές Καλα ναι, απλα η λογικη ειναι η ιδια. Πριν δεν μπορουσε να απαντησει ο πωλητης αν δεν αφηνε ο αγοραστης, τωρα δεν μπορει ο αγοραστης, αν δεν τον βαλει στην αγγελια ο πωλητης. Απλα ως πωλητης δεν εχεις λογο να αφησεις αρνητικη σε κανεναν (απλα πας στον επομενο ενδιαφερομενο), σε αντιθεση με εναν αγοραστη που ολο και κατι θα βρει (οπως πχ σε εσενα)
korakios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Καλα ναι, απλα η λογικη ειναι η ιδια. Πριν δεν μπορουσε να απαντησει ο πωλητης αν δεν αφηνε ο αγοραστης όχι , δεν υπήρχε κανένας περιορισμός (ίιιιισως να θυμάμαι λάθος αλλά είμαι 99% σίγουρος) 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Απλα ως πωλητης δεν εχεις λογο να αφησεις αρνητικη σε κανεναν (απλα πας στον επομενο ενδιαφερομενο) αν δεν παραλάβει αντικαταβολή ή σε στήνει σε ραντεβού ή σου κάνει παζάρια χέρι-χέρι , δε θα αφήσεις αρνητική ως πωλητής ? Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από korakios 1
SabotazNic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε αν δεν παραλάβει αντικαταβολή ή σε στήνει σε ραντεβού ή σου κάνει παζάρια χέρι-χέρι , δε θα αφήσεις αρνητική ως πωλητής ? Ξεχασα να συμπληρωσω οτι και εγω στελνω μονο με καταθεση ή χερι χερι. Για το στησιμο οκ, οσες φορες ετυχε να συναντηθω με καποιον, το εκανα επειδη με βολευε και για αλλες δουλειες, οχι οτι θα το εκανα οπως και να εχει. Καλα, για παζαρι ουτε καν. Απλα θελω να πω, οτι οκ, θα εχω χασει απλα τον χρονο μου μαζι του. Καλυτερα απο το να μπορει ο οποιοσδηποτε να μου χαλασει το προφιλ μου βαζοντας μια αρνητικη.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Maurikycli είπε Κι αν έχει ναρκωτικά ,χωρίς να θέλω, γιατί να είμαι ο επίσημος παραλήπτης; Δεν είναι όλη η αλληλογραφία απόρρητη. Υπήρχαν και οι λεγόμενες καρτ-ποστάλ που το κείμενο ήταν ορθάνοιχτο στον καθένα Αυτό που ξαφνικά μας πιάνει ο πόνος για τα δικαιώματα του άλλου ενώ επί της ουσίας το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το ατομικό συμφέρον, λέγεται και υποκρισία. Εγγυητική επιστολή και άνοιγμα μπροστά σε μάρτυρες+κάμερα. 😕 Δεν είναι μόνο το θέμα του απορρήτου, είναι και το θέμα ευθηνης Ανοίγω συσκευασία για "έλεγχο" μου πέφτει από τα χέρια μια συσκευή και σπάει το παίζω τρελά δεν φταίω εγώ έτσι ήταν στο κουτί δεν πληρώνω, αναγκαστικά γυρνάει στον αποστολέα ποιος πληρώνει τη ζημια το η courier? Γιατί ο αποστολέας θα λέει δεν ξέρω τι κάνατε εγώ έστειλα μια πλήρως λειτουργική συσκευή Περίπτωση 2: ανοίγω κουτί είμαι γρήγορος και αλλάζω το κινητό με μια παντόφλα το βάζω στο κουτί δεν παραλαμβάνω γυρνάει πάλι στον αποστολέα, πως θα αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και ότι έστειλε i Phone 18 και όχι 3310? Επίσης αν έχεις γνωστούς να σου στέλνουν στο άκυρο ναρκωτικά χωρίς να τα ζητήσεις μπορώ να σου δώσω την διεύθυνση μου είτε να τα προωθείς σε μένα ή να τους πεις να τα στέλνουν εδώ μια και καλή Τα δέματα στα κέντρα αποστολής σκαναροντε αν δεν πιάσει κάτι εκεί το σκάνερ το πακέτο περνάει και συνεχίζει την διαδρομή του, αν φανεί κάτι περίεργο καλείτε αστυνομία για έλεγχο (αυτά μόνο σε μεγάλες εταιρίες κουριερ, όλες οι μικρές - πχ τοπικές που γέμισαν σαν μανιτάρια ειδικά την περίοδο του covid στέλνεις και πυρινικη χωρίς να σου πει κανείς τίποτα αρκεί να πληρώσεις) 1
lazaim53 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, BackFromHell είπε Για πωλητες: Οχι πωλησεις με αντικαταβολη. Για αγοραστες: Οχι αγορες με τραπεζικη καταθεση. Οποτε, do the math. Η χερι-χερι, ή καποια απο τις 2 πλευρες παιρνει τα ρισκα της εν γνωση της. Ο πωλητής τι πρόβλημα έχει προκειμένου να πουλήσει με αντικαταβολή ; 13 ώρες πριν, BackFromHell είπε Eαν η ειρωνεια αφορα αυτο το οποιο εγραψα, πρωτη φορα στη ζωη σου βλεπεις τα συμφεροντα δυο πλευρων να συγκρουονται και σου κανει τοσο μεγαλη εντυπωση; Ε λοιπον καλως ηλθες στην πραγματικοτητα και παμε να την επαναλαβουμε αλλη μια για οσους ζοριζονται να την καταλαβουν: Ο αγοραστης παιρνει αρκετα ρισκα αν αγορασει με καταθεση - ειναι προτιμοτερη για αυτον η αντικαταβολη. Κι ο πωλητης παιρνει περισσοτερα ρισκα αν πουλησει με αντικαταβολη, προτιμοτερη για αυτον ειναι η καταθεση. Επειδη λοιπον ο κοσμος μας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος και κυκλοφορουν απατεωνες, δεν με λενε Ριζο ουτε οπως θελω τα γυριζω. Αλλωστε υπαρχει μεση οδος την οποια ηδη προτεινα, αλλα προκειμενου να πεις το ευφυολογημα σου, την προσπερασες: "Χερι-χερι" ή εναλλακτικα μια απο τις 2 πλευρες να λαβει τα ρισκα της εν γνωσει της. Ολα αυτα για τις συναλλαγες στο ινσομνια, διοτι σε αλλες πλατφορμες υπαρχουν κι αλλες επιλογες, περαν του χερι-χερι. Εσυ φυσικα, μια που φαινεσαι εξυπνο παιδι, μπορεις να κανεις το αναποδο. Να ψωνιζεις με καταθεσεις και να πουλας με αντικαταβολες. Κι οταν -νομοτελειακα- σε γλεντησει καποιος, κατσε εσυ να ψαχνεις τον Ριζο... Ο πωλητής δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αντικαταβολή .
korakios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, lazaim53 είπε Ο πωλητής τι πρόβλημα έχει προκειμένου να πουλήσει με αντικαταβολή ; 50 λεπτά πριν, korakios είπε αν δεν παραλάβει αντικαταβολή
lazaim53 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, SabotazNic είπε Δηλαδη αν καλεσω σε οποιαδηποτε κουριερ, θα μου το επιβεβαιωσουν? Οπως υπωθηκε και πιο πανω, ησουν η εξαιρεση και κανονικα δεν επιτρεπεται. Αναρωτιεμαι τι εγραφε αυτη η διαβεβαιωση, και αν ηταν επισημο χαρτι δικο σας ή σε ενα Post it note με την υπογραφη του. Η ACS Και η Γενική Ταχυδρομική όταν ρώτησα στα γραφεία τους μου είπαν ότι δέματα πριν την πληρωμή δεν ανοίγονται .
korakios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, lazaim53 είπε Η ACS Και η Γενική Ταχυδρομική όταν ρώτησα στα γραφεία τους μου είπαν ότι δέματα πριν την πληρωμή δεν ανοίγονται . εξαρτάται το υποκατάστημα , σε αρκετά της ACS δέχονται αν έχει δοθεί εντολή νόμιμα/παράνομα , άλλο αδιάφορο θέμα 2
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε νόμιμα/παράνομα , άλλο αδιάφορο θέμα ...δεν υπάρχει "νόμιμο/παράνομο" ρε συ: εφ' όσον το έχει ζητήσει ο αποστολέας, και ταραντέλλα μπορούν να χορέψουν κατά την παράδοση...Θέμα υπάρχει μόνο εάν ανοιχτεί χωρίς την άδειά του (γι' αυτό και οι εχέφρονες κούριερ δεν το κάνουν). 1
lazaim53 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, vastegial_74 είπε Δεν πουλάνε μόνο μεταχειρισμένα. Είναι πολλές οι αγγελίες με σφραγισμένες συσκευές. Εγώ αγοράζω πλέον μόνο από αγγελίες σφραγισμένες συσκευές Το ίδιο κάνω και εγώ. Μια φορά αγόρασα ακουστικά μεταχειρισμένα και ήταν μούφα .
nickpaokgr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Τα ελτα κουριερ εχουν και χαρτι που συμπληρωνεις για αυτη την διαδικασια. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Προσωπικά τόσο σαν πωλητής όσο και σαν αγοραστής, δε δέχομαι τίποτα άλλο από τις τετ-α-τετ συναλλαγές. Σαν πωλητής, βλέπεις πως ο άλλος παραλαμβάνει το προϊόν όπως το άφησες και ξέρεις τι του δίνεις. Με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ακόμα και ο ίδιος μπορεί να το χαλάσει για να το επιστρέψει αν δεν του αρέσει. Επίσης παίρνεις τα λεφτά σου το ίδιο δευτερόλεπτο. Σαν αγοραστής, ελέγχεις τι παίρνεις και δε μπορεί κανένας να σου πει πως "θα έγινε κατά την μεταφορά". Επίσης ξεμπερδεύεις από την οικονομική υποχρέωση το ίδιο δευτερόλεπτο. Συσκευές όπως κάρτες γραφικών / τηλεοράσεις κτλ που ειπώθηκε, πας και τις ελέγχεις στο σπίτι του πωλητή ή έρχεται αυτός στο δικό σου. Δε θα μπορείτε σήμερα, θα μπορείτε αύριο, μεθαύριο, το Σ/Κ. Απλά αγνοείς αγγελίες που δεν είναι στην πόλη σου και πας παρακάτω όσο και να θες το αντικειμενο, υπαρχουν παντα οι αγγελίες ζήτησης. ΥΓ) Τις φορές που έχω στείλει αντικείμενα αξίας σε άλλες πόλεις / χώρες μέσω eBay, βάζω εναν φίλο μου να τραβάει τόσο το τεστ της συσκευής και το πακετάρισμα, όσο και όλη τη διαδρομή από το σπίτι στο ταχυδρομείο όπου και το αφήνω, σε ενα ενιαίο βίντεο εννοείται. Μισή ώρα διαδικασία είναι και θα σε βγάλει από μπελάδες και ψευδείς καταγγελίες. Προφανώς και άτομα που δε μένουν σε μεγάλες πόλεις θα δυσκολευτούν να βρουν αυτό που θέλουν αλλά για εμένα καλύτερα να στραφούν στο eBay / Paypal και να βιντεοσκοπήσουν την παραλαβή του αντικειμένου και το ξεπακετάρισμα του, είναι πιο βέβαιο πως θα δικαιωθούν αν αυτό δεν είναι όπως πρέπει.
dtk-386 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε ΥΓ) Τις φορές που έχω στείλει αντικείμενα αξίας σε άλλες πόλεις / χώρες μέσω eBay, βάζω εναν φίλο μου να τραβάει τόσο το τεστ της συσκευής και το πακετάρισμα, όσο και όλη τη διαδρομή από το σπίτι στο ταχυδρομείο όπου και το αφήνω, σε ενα ενιαίο βίντεο εννοείται. Μισή ώρα διαδικασία είναι και θα σε βγάλει από μπελάδες και ψευδείς καταγγελίες. Προφανώς και άτομα που δε μένουν σε μεγάλες πόλεις θα δυσκολευτούν να βρουν αυτό που θέλουν αλλά για εμένα καλύτερα να στραφούν στο eBay / Paypal και να βιντεοσκοπήσουν την παραλαβή του αντικειμένου και το ξεπακετάρισμα του, είναι πιο βέβαιο πως θα δικαιωθούν αν αυτό δεν είναι όπως πρέπει. Ούτε στον εχθρό μου όλο αυτό. Χίλιες φορές να το χαρίσω σε συγγενικό μου πρόσωπο.
Diver_Gr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό που δυσκολεύονται να αντιληφθούν οι περισσότεροι είναι ότι και με αντικαταβολή δεν είσαι καλυμμένος, αν θέλει να σε εξαπάτησε κάποιος θα σου στείλει άδειο κουτί ή θα βάλει κάτι άλλο μέσα. Πάντα σε μια συναλλαγή από απόσταση υπάρχουν ρίσκα και από τις 2 μεριές. Πρωσοπικα σαν πωλητής στο insomnia με αρκετές συναλλαγές τα πρώτα χρόνια τη πάτησα από αγοραστές οι οποίοι όχι μόνο δεν παρέλαβαν αλλά δεν απαντούσαν σε μυνηματα και έβαζαν φραγή στο αριθμό μου όταν τους καλούσα με αποτέλεσμα να χρεώνομαι μεταφορικά από το πουθενά..... Αφού τη πάτησα 2 φορές σταμάτησα να αποστείλω με αντικαταβολή, καθότι είμαι από επαρχία η μόνη συναλλαγή που δέχομαι πλέων είναι κατάθεση στη τράπεζα και μετά αποστολή του δέματος. Προσωπικά θεωρώ όταν κάποιος βλέπεις ένα πωλητή με 10+ χρόνια στη κοινότητα και μόνο θετικές δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι η Ελλάδα στην Αθήνα για να γίνει συναλλαγή χέρι χέρι. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από Diver_Gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις