Προς το περιεχόμενο

Starlink με wifi repeaters/extenders, #need help

IronStone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Σημερα τοποθετησα στο σπιτι των γονιων μου το starlink kit και μετα απο 10 ωρες πλεον, το wifi του ειναι εξαιρετικό, ~200mbps down, 60ms latency και περιπου 30 up. Το προβλημα ειναι οτι θελουμε να μεταδιδεται το σημα εξισου καλα σε αλλο οροφο (στον οποιο πιανει μαξ 20) και γενικα να αυξησουμε την ισχύ του σηματος. το κιτ ΔΕΝ ΕΧΕΙ θυρα για εθερνετ, θελει ειδικό αντάπτορα, αρα ψαχνω μονο wireless. Επισης πριζα-πριζα μεσω κοινου δικτυου ρευματος δεν γνωριζω αν μπορει να δουλεψει γτ ο ηλεκτρολογος οταν εφτιαξε το σπιτι ηταν μεγαλο τσακάλι(...) και μαλλον δεν υπαρχει κοινή συνδεσμολογία ρευματος (ο πανω οροφος εγινε εν τελει 2ο σπιτι ξεχωριστά, για αυτό)

Μπορείτε να μου προτείνετε καποια λυση ωστε να αυξησω το σημα του wifi τοσο στον κατω οροφο αλλά και στο πανω σπιτι/οροφο ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα δεν έχει ούτε μια θύρα το κιτ η μόνη απλή λύση θα ήταν κάποιο extender το οποίο δεν θα δώσει όλη την ταχύτητα αλλά θα είναι αξιοπρεπές.

Μια άλλη λύση για να βγάλεις θύρα χωρίς να πάρεις το κιτ είναι να συνδέσεις ένα καλό extender στα 5ghz ακριβώς δίπλα στο ρουτερ του Starlink, στο οποίο θα κλεισεις το ασύρματο και θα σου δώσει έξοδο Ethernet. Εκεί θα μπορούσε να συνδεθεί κάποιο σύστημα mesh (πχ Deco M4) και να παει το σήμα σε όλο το σπιτι, άμα δεν υπάρχει άλλος τρόπος με κάποιο powerline.

Το κόστος της δεύτερης λύσης πάντως θα είναι ίδιο με το να αγοράσεις τον ανταπτορα για το εθερνετ, ο οποίος απ’οσο ξέρω δεν έχει πλεον προβλήματα διαθεσιμότητας. 

Επεξ/σία από Rq4R8
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...