petran79 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Σίγουρα τα "εκπαιδευτικού τύπου" είναι σχεδόν άχρηστα και το λέω αυτό όντας γνώστης του Μαγγελάνου του Κορτές του Κολόμβου κτλ και όλης της οδύσσειας τους εξαιτίας διαδραστικών (multimedia νομίζω τα λέγανε τότε στις αρχές του 90 ) εκπαιδευτικών παιχνιδιών σε ηλικία 6-7 χρονών. Τα παιχνίδια που όξυναν το μυαλό μου ήταν παιχνίδια σαν το Age of Empires/Age of Mythology που εκτός (απο ιστορία/μυθολογία) μάθαινα οικονομία και γενικά έκανα πολύπλοκες συνδυαστικές σκέψεις με μεταβλητές πχ πόσα δευτερόλεπτα θέλω για να χτίσω αποθήκη αν έχω 3 εργάτες στο ξύλο και 2 στο φαΐ (πόσο κρέας θέλω για να βγάλω 5 εργάτες τόσο γρήγορα γιατί αν θέλω πολύ χρόνο τότε πρέπει να βάλω ίσως 2 εργάτες στο ξύλο και 3 στο φαΐ γιατί ο χρόνος που θέλω για να μαζέψω το κρέας για 5 εργάτες αν ειναι 2 μόνο στο φαΐ μπορεί να ειναι μεγαλύτερος απο το χρόνο που θέλω για να μαζέψω ξύλο που χρειάζομαι για να χτίσω αποθήκη αν βάλω 2 εργάτες στο ξύλο και 3 στο φαΐ γιατί έτσι θα έχω πιο γρήγορα κρέας για να βγάλω πιο γρήγορα εργάτες. Η υπολογίζοντας τα + και τα - των στατς των δικών μου μονάδων έναντι του αντιπάλου κτλ. Έχω πάρει proficiency 3η γυμνασίου αλλά έμαθα αγγλικά απο τον official server του Lineage 2 στον Devianne (και εκει πήρα τα πρώτα μαθήματα για το εμπόριο και το Marketing αλλά και αποτέλεσε έναυσμα για να μάθω στον εαυτό μου HTML κτλ για να κάνω μια σελίδα σχετική με την ομάδα μου τέλος χωρίς να το καταλαβαίνω γνώρισα και προχωρημένες -για την ηλικία μου τότε- μαθηματικές έννοιες όπως ο ρυθμός μεταβολής και υπολογισμός πινάκων), και αυτό γιατί δεν πήγαινα με το ζόρι σε μια προδιαγεγραμμένη ώρα να ακούσω έναν μπάρμπα να μου κλίνει ρήματα κτλ αλλά ήθελα να επικοινωνήσω με τους Αμερικάνους Άγγλους Γάλλους Πορτογάλους του server και η πιο κοινή γλώσσα ήταν τα αγγλικά. Επίσης έμαθα και τυφλό σύστημα εξαιτίας του απο πάνω. Γράφω άνετα 80 wpm και αυτό επειδή έπαιζα lineage 2. Εν κατακλείδι τα εκπαιδευτικά "παιχνίδια" ειναι βαρετά και στην καλύτερη να σου μεταφέρουν πληροφορίες, αυτό που ακονίζει το μυαλό και γενικά σε κάνει καλύτερο σε πολλά πρακτικά ζητήματα ειναι το "κανονικό" videogame αρκεί βέβαια να σου αρέσει και να μην το παίζεις με το ζόρι. Βέβαια εδώ να πω και το στραβό της υπόθεσης τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο χαζά/απλοϊκά και σε παίρνουν απο το χεράκι κτλ οπότε χάνει πολλά ένα παιδί του σήμερα σε σύγκριση με τα παιδιά της ηλικίας μου που παίζανε παιχνίδια της εποχής μου. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και σήμερα παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό αλλά παρατηρώ έντα trend στο pew pew toilet gaming και νομίζω το κύριο αίτιο για αυτό (πέρα ότι τόσο το σινεμά-άσχετο αλλά να το πω και αυτό- όσο και η gaming σκηνή έχει γεμίσει με beancounters ) ειναι ότι κυριαρχούν οι κονσόλες στην αγορά που απευθύνονται στην μάζα και στον κοινό παρανομαστή (αλλά έχουν και τεχνικούς περιορισμούς) και έτσι οι περισσότεροι devs, βασικά σχεδόν όλοι, δίνουν βάση εκει και απλά κάνουν port μετά το console game στο PC. καλά στην εφηβεία γίνεσαι τούρμπο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Περισσότερο αναφέρομαι στις μικρότερες ηλικίες που έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε τέτοια παιχνίδια μέσω υπολογιστή αλλά και tablet/smartphone. Παιχνίδια πχ με αντίστοιχηση χρωμάτων, παζλ, ζωγραφική κλπ Παλιότερα το καλύτερο που μπορούσαν να είχαν με μεγάλη προσβασιμοτητα λόγω και χαμηλής τιμής ηταν τα μονόχρωμα παιχνίδια σε κομπιουτερακια με μπαταρία
Dr_Pepper Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Geo-nar είπε Τα παιδια που παίζουν πολύ μπορεί να έχουν κάποιες γνωστικές δεξιότητες αλλά σίγουρα δεν έχουν ζωή. Εγώ (όταν έπαιζα lineage2 που αναφερόμουν πιο πάνω, προς το τέλος βασικά δηλαδή κάπου 2α-3η λυκείου) είχα και ένα δίχρονο modenas dynamik χωρίς δίπλωμα (αλητεία ) και είχα και γκομενάκια και έβγαινα έξω τα βράδια (όχι όλα ειδικά όταν είχε siege η aden αλλά έβγαινα αρκετά) Τα παιδιά που δεν έχουν ζωή και γενικά "χάνονται" στα παιχνίδια στο βαθμό που ειναι άπλυτοι και μυρίζουν απο μέτρα μακρια δεν ειναι έτσι λόγω των παιχνιδιών τα παιχνίδια απλά ειναι ένα "τεστ" στο να "αποκαλύψουν" το πρόβλημα τους, τα παιδιά αυτά έχουν είτε οικογενειακά είτε κοινωνικά είτε ψυχολογικά είτε ένα μιξ απο προβλήματα προτού παίξουν το πρώτο τους videogame και απλά βλέπουν τα videogames σαν έναν τρόπο να αποδράσουν ή έναν τρόπο να τέρψουν/κορέσουν τα ψυχολογικά τους. Πχ στο ιντερνετ καφέ που σύχναζα είχε μερικούς τέτοιους αλλά πχ ο ένας που τον ήξερα απο το δημοτικό σκότωνε και βασάνιζε γατάκια πολύ πριν δει PC/gameboy κτλ στα χέρια του. 1
manolinio11 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ωραία... θα το δείξω στη γυναίκα μου μπας και με αφησει να παίζω λιγο παραπάνω.. 😋😋 Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από manolinio11
Shinji ikari Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Άμα παίζεις πολλές ώρες χαζεύεις, το μόνο που μαθαίνεις είναι να είσαι καλός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, διασταυρωμενο και επιβεβαίωμενο, δεν χρειαζόμαστε έρευνες. Μπορείς να βγεις τέταρτος στη laguna Seca σε αληθινό αγώνα έχοντας λιώσει την πίστα στο Gran turismo αλλά επειδή είναι εξομοιωτής του συγκεκριμένου πράγματος ουσιαστικά. Άμα παίζεις μια ζωή Tekken, Κουνγκ Φου δεν θα μάθεις ποτέ.
spyros.s Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 δηλαδή εμείς που λιώσαμε από τις αρχές της δεκαετίας του 80 σε ουφαδικα 8-16μπιτα home computers (άντε να βάλω και την 1200 και να πω και 32μπιτα) και αργότερα σε pc's εκεί οφείλουμε την ...υψηλή ευφυΐα μας; 🙂 Σε κάθε περίπτωση και ως γονέας πλέον ξέρω ότι παν μέτρον άριστον!!! Όλα χρειάζονται και αν απαγορεύσεις τα βιντεοπαιχνίδια απλά ωθείς τα παιδιά σου περισσότερο σε αυτά! Αν τα αφήσεις ανεξέλεγκτα από την άλλη δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν όλο τον ελεύθερο χρόνο μπροστά στις οθόνες τους. Χρυσή τομή και τα έχεις όλα καμαρώνοντας τα να μεγαλώνουν και να τα καταφέρνουν παντού καλά...😎 2
alexjnd28 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 "Μέτρον άριστον"...μια φράση που ειπώθηκε χιλιάδες χρόνια πριν κι όμως είναι και μια φράση που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις φάσεις της ζωής μας! Εκτός από αυτής της μελέτης που για μένα φαίνεται να έχει αρκετά κενά όπως λένε και οι ίδιοι υπάρχουν κι άλλες μελέτες και στοιχεία που αναφέρουν ότι όντως με κάποιο τρόπο οι gamers αναπτύσσουν κάποια μέρη του εγκεφάλου τους λίγο παραπάνω από τους non-gamers. Βέβαια κι αυτό όχι σε απόλυτο βαθμό! Μέχρι να έρθουν μελέτες που να αποδεικνύουν 100% αυτό που διαφαίνεται! Οπότε εν κατακλείδι όντως με κάποιο τρόπο τα video games, είτε αυτό είναι το ότι βάζεις το μυαλό σου να βρει λύσεις για την εξέλιξη ενός παιχνιδιού ώστε να φτάσεις στο σκοπό αυτού είτε αυτό είναι ακόμα και η απομνημόνευση πραγμάτων ή ακόμη και πώς πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να μάθει να συνδυάζει κουμπιά η και διάφορες σωστές επιλογές πάλι με σκοπό την επίλυση κάποιου "προβλήματος" , βοηθούν στην ανάπτυξη περαιτέρω κάποιων μερών του εγκεφάλου. Αλλά όπως ανέφερα και στην αρχή "μέτρον άριστον". Εγώ είμαι gamer οπότε από μένα είναι ναι! 😂
FasTaker Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 αμα παιζεις fps πρεπει να εχεις να εχεις καλυτερες κινητικες δεξιοτητες ειδικα αμα παιζεις aggresive mode και οχι camper strike ( οσοι παιζουν counter strike θα καταλαβουν το λογοπαιγνιο)
Γιάννης V Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Σε κάποια τεστ! Για τα άλλα δεν λέει τίποτα... Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπουν όρια στα παιδιά που παίζουν βίντεοπαιχνίδια με αποτέλεσμα να ξοδεύουν σε αυτό μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους. Μεγάλες οι επιπτώσεις στον ύπνο τους αλλά και την συγκέντρωσή τους. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για διάσπαση προσοχής και αδυναμία συγκέντρωσης για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα σε ένα κείμενο, ένα βιβλίο ή γενικά μια δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει οθόνη. Διαδικτυακή κοινωνικοποίηση, αν παίζουν διαδικτυακά , με αποτέλεσμα την αποξένωση από την πραγματική ζωή αλλά και αύξηση του χρόνου καθιστικής ζωής με τα όποια αποτελέσματα στην υγεία. Φυσικά αν γίνεται με μέτρο , δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά δυστυχώς το μέτρο χάνεται εύκολα και στις περισσότερες περιπτώσεις 1
Ducatista Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Στις 28/10/2022 στις 9:59 ΜΜ, Kthulhou είπε ξεκολλάτε κ μεις παίζαμε, ρίχναμε 10ρικα , βάζαμε σύρμα κλπ κ παίζαμε μπλιμπλικια, πηγαίναμε στα OYFADIKA κλπ, οι ζωή αλλάζει κ εξελίσσεται με μέτρο, όλα ΟΚ Οχι ρε συ σιγα μην βάζαμε πετονιά και κουνουσαμε μέσα έξω μέχρι να πάει 99 credit σε λίγο θα μας πεις ότι τα χτυπούσαμε κιόλας στο κάτω μέρος κοντά στην εσοχή και πετούσε έξω τα 20 50 δραχμή! 1
Kthulhou Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Ducatista είπε Οχι ρε συ σιγα μην βάζαμε πετονιά και κουνουσαμε μέσα έξω μέχρι να πάει 99 credit σε λίγο θα μας πεις ότι τα χτυπούσαμε κιόλας στο κάτω μέρος κοντά στην εσοχή και πετούσε έξω τα 20 50 δραχμή! δεν ξέρω, εγώ 50ρικα δεν πρόλαβα στα μπλιμλίκια..10ρικα κ μετά εικοσάρικα....τα παλιά τα μεγάλα τα ασημί με τον Περικλή
Ducatista Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Kthulhou είπε δεν ξέρω, εγώ 50ρικα δεν πρόλαβα στα μπλιμλίκια..10ρικα κ μετά εικοσάρικα....τα παλιά τα μεγάλα τα ασημί με τον Περικλή Ελα δάσκαλε! Πρόλαβα και εικοσάρικο... 39 ετών!
Kthulhou Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 42 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ελα δάσκαλε! Πρόλαβα και εικοσάρικο... 39 ετών! 39 !!! να 'ταν τα νειάτα δύο φορές ! 😁 δάσκαλος όχι, 49 ετών λίγο μπλιμπλικι, λίγο ποδοσφαιράκι, λίγο μπιλιάρδο κλπ κλπ
Ducatista Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, Kthulhou είπε 39 !!! να 'ταν τα νειάτα δύο φορές ! 😁 δάσκαλος όχι, 49 ετών λίγο μπλιμπλικι, λίγο ποδοσφαιράκι, λίγο μπιλιάρδο κλπ κλπ Η καλύτερη ηλικία πρόλαβες μέσα 80! Σε ζηλευω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα