Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμοκρασία;

ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν δύο βδομάδες περίπου, το PC μου έκανε reboot μόνο του κάνα δυο φορές, αλλά δε του έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί το έκανε και τις δύο φορές ενώ έπαιζα το the suffering (το οποίο btw είναι απίθανο παιχνίδι!) οπότε νόμισα ότι έφταιγε κάποιο conflict (?) του παιχνιδιού με τα windows (εντάξει, λίγο κουλό, αλλά τόσα έχουνε δει τα μάτια μας). Χθες όμως έφαγε φρίκη και άρχισε συνέχεια να κάνει μόνο του reboot. Λίγο πριν φορτώσουν τα windows, άντε πάλι απ' την αρχή. Ούτε σε safe mode δεν έμπαινε. Το άφησα λίγο να "ηρεμήσει" και μετά από λίγο άνοιξε κανονικά. Έτρεξα το antivirus (norton 2004) και δε βρήκε τίποτα. Εν τω μεταξύ, πριν κάνει reboot μου πέταγε μια μπλε οθόνη που έγραφε μπόλικα πράγματα, αλλά έμενε μόνο για κάνα δύο δευτερόλεπτα, ούτε κατά διάνοια δε πρόλαβα να τη διαβάσω. Υποψιάζομαι ότι ανεβάζει πολύ θερμοκρασία και φρικάρει. Ένας λόγος που συνηγορεί σ' αυτό είναι ότι στο ίδιο κουτί που είχα τον παλιό μου celeron στα 433, έχω βάλει τώρα τον athlon XP2200+ που αγόρασα πρόσφατα, χωρίς να κάνω κάποια αλλαγή στο κουτί (π.χ. extra ανμειστηράκια). Επίσης, το πρώτο reboot μου το κάνει όταν παίζω παιχνίδια (όχι αμέσως, μετά από λίγη ώρα), οπότε υποθέτω ότι και η άνοδος της θερμοκρασίας της κάρτας γραφικών συνεισφέρει στην όλη κατάσταση (GEForce FX 5600 XT). Bottom line: Υπάρχει κάποιος τρόπος να σιγουρευτώ ότι αυτό είναι όντως το πρόβλημα; Π.χ. κάποια εφαρμογή; Αν ναι, να πάω να αλλάξω κουτί, μη πάθω καμμιά μόνιμη ζημιά.Thanx προκαταβολικά.

Δημοσ.
Πριν δύο βδομάδες περίπου, το PC μου έκανε reboot μόνο του κάνα δυο φορές, αλλά δε του έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί το έκανε και τις δύο φορές ενώ έπαιζα το the suffering (το οποίο btw είναι απίθανο παιχνίδι!) οπότε νόμισα ότι έφταιγε κάποιο conflict (?) του παιχνιδιού με τα windows (εντάξει, λίγο κουλό, αλλά τόσα έχουνε δει τα μάτια μας).

Γειά.

Μπορεί να είναι και το τροφοδοτικό .

Είχα και εγώ τα ίδια προβλήματα ( στα καλά καθούμενα restart ) έβαλα ένα 500W και ησύχασα.

Δημοσ.

Ena kalo programma na deis thermokrasies kathws kai alla stoixeia tou pc sou einai to "EVEREST Home Edition" to opoionomizw mporeis na vreis kai sta files tou insomnia. Epishs mporeis na trexeis kai kapoia benchmarks gia tin mnimi mesa apo afto kai na deis thermokrasies sklirwn diskwn.

Δημοσ.

Απο αυτα που λες μαλλον ειναι προβλημα θερμοκρασιας.Βεβαια ενας 2200+ σε default δεν ανεβαζει πολυ, αλλα αν δεν εχεις καλη ψυξη τοτε μαλλον εχεις προβλημα.Βαλε το motherboard monitor και δες τις θερμοκρασιες.Αν ειναι χαμηλες τοτε το δευτερο που πρεπει να κοιταξεις ειναι τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Μια και αυτό το πρόβλημα το έχω και εγώ, αλλά λόγω θερμοκρασίας (αφού μερικές φορές μου λέει το mobo όταν ανοίγει το pc ότι εντοπίστηκε λάθος από το power management και όταν μπαίνω βλέπω κόκκινο στον επεξεργαστή). Σε αυτήν την περίπτωση αλλάζω ψύκτρα ?

Δημοσ.

Στους σύγχρονους AMD και αν δεν έχεις κάνει o/c οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές οπότε αν προσέξεις λίγο τη θερμοκρασία συστήματος με κάποια ανεμιστηράκια στο κουτί θα πέσει και ο επεξεργαστης σε θερμοκρασίες και η κάρτα γραφικών. Αν δεν γίνει τότε κάτι αλλαξε τη ψύκτρα σε μια χαλκού(στην περίπτωση του /clouD εαν έχεις palomino μάλλον δεν την αποφεύγεις την αγορά ψύκτρας)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...