Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα . Ψάχνω για νέο PC που θα αντικαταστήσει το υπάρχον από το 2008 !! σύστημα. Asus P5Q, XEON X5482 (αγορά από τις αγγελίες), RX560 2GB ,ssd Intel 120 GB, PSU Enermax 550W, PC case LIan Li , RAM 8G .

οθόνη έχω την Dell 2722 DC 2560x1440, 75Hz

Χρήση : γενική, γραφείου πολύ Ms office, PDFs,  Web browsing, stremio,  ίσως κανένα VirtualBox για δοκιμή καμιάς διανομής linux  από games σπάνια  κυρίως RTS και απο άλλες κατηγορίες όχι τα τελευταίας γενιάς. 

Αρχικά σκεφτόμουν να πάω σε intel για πιο future proof αλλά βγαίνει αρκετά υψηλό το κόστος.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ήδη μια αχρησιμοποίητη MSI B550 A pro και για οικονομία  λέω να οδεύσω προς AMD.

Για κάρτα Γραφικών  υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω προσωρινά αυτή που έχω ( RX 560)  ή καμία GTX1660 νεα ή κάποια GPU μεταχειρισμένη

Σκέφτομαι να το συναρμολογήσω εγώ ( θα είναι η πρώτη φορά ) ή θα το δώσω σε κάποιο φίλο να το μοντάρει.

Η αγορά μπορεί να γίνει από διαφορετικά μαγαζιά .

Budget : δεν θέλω να ξεπεράσω τα 500-550 . Γενικά ότι πιο VFM

Κάποιες σκέψεις :

Motherboard (B550 υπάρχει)

CPU   Ryzen 5 5600 μιας και πέσαν οι τιμές ( αν προλάβω)

CASE   Be-Quiet-Pure-Base-500DX-Gaming-Midi-Tower ( Αν υπάρχει και καμία πιο οικονομική λύση με καλό αερισμό )

SSD   https://www.skroutz.gr/s/27703182/Samsung-980-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V8V1T0BW.html    

RAM  G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM

PSU https://www.skroutz.gr/s/20318246/Seasonic-Focus-GX-650W-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
Δημοσ.
2 ώρες πριν, triplex1 είπε

Εχεις 550 μητρικη και πας να βαλεις δισκο pci-e 3.0...........

https://www.skroutz.gr/s/31954277/Kingston-KC3000-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SKC3000S-1024G.html?from=listing

στα ιδια χρηματα  https://www.skroutz.gr/s/25855121/CoolerMaster-Gold-V2-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?from=listing

3 φαν εμπρος  https://www.skroutz.gr/s/34171443/Cougar-Archon-2-Mesh-RGB-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Black.html?from=listing

κομπλε πισω μπρος φαν εχω στησει μ'αυτο αρκετα καλο airflow https://www.skroutz.gr/s/25191435/Chieftec-Hunter-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html?from=listing

Αν θες ακριβοτερο κουτι  απο τα παραπανω και καλυτερο απο το DX που εβαλες δωσε ακομη 15 ευρω και πηγαινε εδω https://www.skrou

Σχετικά με τον ssd είχα διαβάσει ότι δεν έχουν σημαντική διαφορά με το pci4

To coolermaster είναι 750αρι στα ίδια χρήματα. Ποιοτικά είναι ισάξιο με seasonic?

To corsair  το είχε πέρυσι προσφορά η  cosmodata  85 ευρώ και δεν το χα πάρει .τώρα στα 128 το σκέφτομαι. Και τα κουτιά έχουν ξεφύγει. Τα δύο που προτείνεις μου φαίνονται καλές επιλογές.
Υποθέτω ότι συμφωνείς για τον r5 5600 για να τον προλάβω στα 133.
Αν δεν χρησιμοποιήσω την rx560 αξίζει σήμερα να δώσω 245 για gtx1660 ? Σε ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, zaico είπε

Σχετικά με τον ssd είχα διαβάσει ότι δεν έχουν σημαντική διαφορά με το pci4

To coolermaster είναι 750αρι στα ίδια χρήματα. Ποιοτικά είναι ισάξιο με seasonic?

To corsair  το είχε πέρυσι προσφορά η  cosmodata  85 ευρώ και δεν το χα πάρει .τώρα στα 128 το σκέφτομαι. Και τα κουτιά έχουν ξεφύγει. Τα δύο που προτείνεις μου φαίνονται καλές επιλογές.
Υποθέτω ότι συμφωνείς για τον r5 5600 για να τον προλάβω στα 133.
Αν δεν χρησιμοποιήσω την rx560 αξίζει σήμερα να δώσω 245 για gtx1660 ? Σε ευχαριστώ. 

Ναι μονο x2 ειναι η διαφορα

Μια χαρα ειναι στα ιδια χρηματα και δεν θα το μετανιωσεις καθολου

Και γω πηρα το 275R στα 75 και τωρα εχει 120+ .......τελευταια εστησα μ'αυτο ενα συστημα  ( ποιοτητα corsair) και το dx που κοιτουσες ειχε κατω απο τα 80 και τωρα το χρυσοπληρωνουν ολοι

Με 40 ευρω διαφορα , οχι δεν συμφωνω , στην αρχη ηθελα να σε βαλω και 5700x (γυρω στα 230 εχει αν θυμαμαι καλα)

Να κανεις και μερικους συμβιβασμους σε καποια πραγματα , μια χαρα ειναι η 560 για να βολευεσαι με την 1η ευκαιρια πας για καρτα , αν πεσει μια 1660 κατω απο το 200αρι τοτε παρτην (για καινουρια λεω) αλλιως εισαι standby και οταν ερθει η ωρα και εχεις το χρημα παιρνεις μια ανωτερη πχ 6600xt - 6700xt

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ναι μονο x2 ειναι η διαφορα

Μια χαρα ειναι στα ιδια χρηματα και δεν θα το μετανιωσεις καθολου

Και γω πηρα το 275R στα 75 και τωρα εχει 120+ .......τελευταια εστησα μ'αυτο ενα συστημα  ( ποιοτητα corsair) και το dx που κοιτουσες ειχε κατω απο τα 80 και τωρα το χρυσοπληρωνουν ολοι

Με 40 ευρω διαφορα , οχι δεν συμφωνω , στην αρχη ηθελα να σε βαλω και 5700x (γυρω στα 230 εχει αν θυμαμαι καλα)

Να κανεις και μερικους συμβιβασμους σε καποια πραγματα , μια χαρα ειναι η 560 για να βολευεσαι με την 1η ευκαιρια πας για καρτα , αν πεσει μια 1660 κατω απο το 200αρι τοτε παρτην (για καινουρια λεω) αλλιως εισαι standby και οταν ερθει η ωρα και εχεις το χρημα παιρνεις μια ανωτερη πχ 6600xt - 6700xt

Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.

Για την gpu όντως για αρχή μπορώ να είμαι με την rx560

Συγγνώμη αν δεν κατάλαβα αλλά cpu ποιον προτείνεις ? 

Δημοσ.

μια χαρα δικαιολογειται στα 174 , αν ηταν ιδιοι θα ειχαν και την ιδια τιμη

Και γω δεν δικαιολογω με τιποτα οτι και να λετε τα χρηματα που κανει το DX500 γιατι απλα δεν τα αξιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαφωνώ για το dx αλλά κάνεις ένα λάθος.Συγκρινεις ανόμοια πράγματα.Δεν υπάρχει κάποιο bench η συγκεκριμένες προδιαγραφές να συγκρίνουμε δύο κουτιά.Ακομα και τα thermals έχουν να κάνουν με το setup του καθενος.Ειναι στην τελική  περισσότερο αισθητικό το κριτήριο που διαλέγουν οι περισσότεροι.Εκει δεν μπορείς να πεις κ πολλα.Στους επεξεργαστές δεν είναι ετσι.Ποση διαφορά να δει με τα +200mhz του 5600x ιδιαίτερα με την κάρτα που σκοπεύει να βάλει ο φίλος?Σιγουρα όχι 30%+ πάνω,γιατί τόσο παραπάνω έχει ο 5600x από τον 5600..Τεσπά θα δει και τους δύο,ας αποφασίσει ο ανθρωπος

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, niko13 είπε

Δεν διαφωνώ για το dx αλλά κάνεις ένα λάθος.Συγκρινεις ανόμοια πράγματα.Δεν υπάρχει κάποιο bench η συγκεκριμένες προδιαγραφές να συγκρίνουμε δύο κουτιά.Ακομα και τα thermals έχουν να κάνουν με το setup του καθενος.Ειναι στην τελική  περισσότερο αισθητικό το κριτήριο που διαλέγουν οι περισσότεροι.Στους επεξεργαστές δεν είναι ετσι.Ποση διαφορά να δει με τα +200mhz του 5600x ιδιαίτερα με την κάρτα που σκοπεύει να βάλει ο φίλος?Σιγουρα όχι 30% πάνω,γιατί τόσο παραπάνω έχει ο 5600x από τον 5600..Τεσπά ας αποφασίσει ο ανθρωπος

Φιλε μου Νικο θα σε πω που δεν κανω λαθος εγω και που κανετε οι περισσοτεροι εδω μεσα................εχετε κανει τα pc gaming station νομιζοντας οτι κερδιζετε κατι ενω ειστε οι περισσοτεροι χαμενοι σ'αυτο επανω , Κονσολα φιλε μου Νικο Κονσολα    PS , XBOX αυτα που νομιζουν οτι γλυτωνουν οι πιο πολλοι απο τιτλους τα δινουν αλλου 2 και 3 φορες περισσοτερο

Ο X με τον  non X εχουν ενα 4 με  5% διαφορα μεταξυ τους ικανο ποσοστο να κανει την διαφορα δε νομιζεις ? απο κει και περα ο φιλος θα χρειαστει στο προσεχες μελλον και καρτα γραφικων , αν δεν αντεχει η τσεπη του συμφωνω για τον 5600 αλλα τη στιγμη που τον λεω παρε φθηνοτερο κουτι και ειδικα καποιο το οποιο εγω προσωπικα εχω στησει αρκετα build μ'αυτο τοτε γιατι να μη δωσει την διαφορα των χρηματων στο cpu? μία ή άλλη του ερχεται , αλλιως Κονσολα φιλε Νικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Φιλε μου Νικο θα σε πω που δεν κανω λαθος εγω και που κανετε οι περισσοτεροι εδω μεσα................εχετε κανει τα pc gaming station νομιζοντας οτι κερδιζετε κατι ενω ειστε οι περισσοτεροι χαμενοι σ'αυτο επανω , Κονσολα φιλε μου Νικο Κονσολα    PS , XBOX αυτα που νομιζουν οτι γλυτωνουν οι πιο πολλοι απο τιτλους τα δινουν αλλου 2 και 3 φορες περισσοτερο

Ο X με τον  non X εχουν ενα 4 με  5% διαφορα μεταξυ τους ικανο ποσοστο να κανει την διαφορα δε νομιζεις ? απο κει και περα ο φιλος θα χρειαστει στο προσεχες μελλον και καρτα γραφικων , αν δεν αντεχει η τσεπη του συμφωνω για τον 5600 αλλα τη στιγμη που τον λεω παρε φθηνοτερο κουτι και ειδικα καποιο το οποιο εγω προσωπικα εχω στησει αρκετα build μ'αυτο τοτε γιατι να μη δωσει την διαφορα των χρηματων στο cpu? μία ή άλλη του ερχεται , αλλιως Κονσολα φιλε Νικο

Καταστρέφουμε το thread του ανθρώπου, άσε που δεν συμφωνώ η καταλαβαίνω τι προσφέρουν σε αυτό το θεμα τα περισσότερα.Τι κονσόλες και pc gaming ,εγώ θα πω του καθενός που να παίζει και τι θα κάνει τα λεφτά του?Εδώ είπαμε  να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να διαλέξει,κανένας δεν τα ξερει όλα,εσένα σου φαίνεται λογικό για ένα 4 με 5 % αυξηση cpu power(όχι fps απαραιτητα) να πληρώσει 30% πάνω ,εμένα όχι..Τα είδε και τα δύο ο φίλος,τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα.Εκτιμω που κάθεσαι να βοηθήσεις πάντως κι ας διαφωνούμε στο συγκεκριμενο

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Ο ts μπορεί να λέει οτι δεν θέλει να ξεπεράσει τα 500-550 ευρώ αλλά κλείνει και με την έκφραση  " ο,τι πιο vfm "

Αρα σε σχέση με αυτό, λογικά θα τον βολευει να μην δώσει το παρα πάνω 40ρι για 4-5% παρα πάνω δύναμη στην cpu ..

'Ομως, το οτι θα το γλιτώσει απο εκεί το 40ρι, αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να το δώσει για κάτι άλλο...

Μια μικρή διαφορά επιδόσεων, δεν αξίζει την μεγαλύτερη διαφορά σε χρήμα και αυτό συνεπάγεται τον παραμερισμό το vfm..

Αρα καλύτερα να πάει στον 5600 και στο πιο φθηνό κουτί απο τα 2 που προτάθηκαν.. VFM..🙂

• Like 3
Δημοσ.

Εγω δεν διαφωνω με κανεναν αλλα με βαση αυτα που βλεπω οταν καποιος ζηταει vfm δεν βαζει κουτι που κοστιζει 110 ευρω

• Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, triplex1 είπε

Ενδιαφερον, φιλος. Δεν το ειχα μπανισει. Καλο VFM, Θενκς!

Δημοσ.

5600 και οικονομικο pcie 3.0 nvme (δεν θα διαπιστώσεις την διαφορά στην καθημερινή χρήση...)
Αφού δεν παιζεις παιχνίδια συνεχίζεις με την ιδια gpu

O NVME που έβαλες αρχικά είναι μεν pcie 3.0 αλλά είναι από τους ακριβούς

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...