ppkstat Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα, παρακαλώ τα φώτα σας. Αντιμετωπίζω ένα άγριο πρόβλημα με το σύστημα της υπογραφής μου. Πρόσφατα κατέβασα τους τελευταίους nvidia drivers και ξεκίνησα να παίζω το καινούριο plague tale. Σε κάποια φάση μου έκανε μαύρη οθόνη, κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί. Στην συνέχεια μου έκανε και μια δεύτερη και εκεί ανυσήχησα. Βάζω να δω λίγο τα στατιστικά του Riva tuner και βλέπω ότι η κάρτα τραβάει μη φυσιολογικά watt που φτάνουν και τα 360 W (συνήθως τραβάει 340). Για να δω αν είναι κάτι που αφορά μόνο το παιχνίδι βάζω port royal σε λούπα και μου κάνει μαύρη οθόνη σε μερικά λεπτά. Αρχίζω να υποπτεύομαι το τροφοδοτικό, έστω και αν Rm850 και νεότερο των 2 ετών. Να σημειωθεί ότι έχω βάλει 2 extensions της phanteks στην κάρτα με το κάθε extension να καταλήγει σε διαφορετικό καλώδιο του τροφοδοτικού, δηλαδή συνολικά σε 2. Μετά απ' αυτό γυρνάω το power target στο afterburner στο default (100%) και πάω πάλι να τρέξω port royal. Μετά από μερικά λεπτά μυρίζω καμμένο. Κλείνω το σύστημα και εντοπίζω την μυρωδιά στα extension. Τα βγάζω και ανακαλύπτω ότι το ένα από τα 2 έχει λιώσει (βλέπετε και φωτογραφίες). Αν και δεν είναι κρίσημο να σημειωθεί ότι η κάρτα παίζει πολύ χαμηλά σε θερμοκρασίες λόγω wateblock και mora, ο πυρήνας άντε να πάει 52 max το καλοκαίρι και οι μνήμες κάπου στους 80. Βγάζω τα extensions με την ελπίδα να μην έχει γίνει τίποτα με το βύσμα και βάζω κατευθείαν πάνω τα καλώδια του τροφοδοτικού. Αυτή την στιγμή τρέχω port royal περίπου 40 λεπτά χωρίς πρόβλημα με default settings στο afterburner. Έχω τρομάξει αρκετά όπως είναι λογικό. Τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις? Δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ και το σύστημα δεν είχε πρόβλημα πριν απ' αυτό. Τελικά το port royal το άφησα και έτρεξε 1 ώρα περίπου, 36 λούπες έκανε, δεν είχε πρόβλημα. Στο άγγιγμα τα καλώδια του τροφοδοτικού μου φάνηκαν χλιαρά αλλά δεν έχω ξαναδοκιμάσει να πιάσω καλώδια τροφοδοτικού για κάρτες σε stress testing οπότε μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Το max power draw στο gpuz ήταν 345W πάντα σε default settings.
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, ppkstat είπε Να σημειωθεί ότι έχω βάλει 2 extensions της phanteks στην κάρτα Bomb detected! 1
ppkstat Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Bomb detected! Phanteks ήταν ρε γμτ, όχι no name Κινέζικα 😒
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχει συμβεί και με άλλα επώνυμα. Λίγα χιλιοστά χιλιοστού να έχουν διαφορά τα βύσματα και να μην κάνουν καλή επαφή... Spoiler Βγάζει και η Corsair καλώδια: https://www.skroutz.gr/s/27161573/Corsair-Premium-Individually-Sleeved-PSU-Cables-Starter-Kit-Type-4-Gen-4-CP-8920217.html Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από Τέρης Α. 1
ppkstat Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Έχει συμβεί και με άλλα επώνυμα. Λίγα χιλιοστά χιλιοστού να έχουν διαφορά τα βύσματα και να μην κάνουν καλή επαφή... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Βγάζει και η Corsair καλώδια: https://www.skroutz.gr/s/27161573/Corsair-Premium-Individually-Sleeved-PSU-Cables-Starter-Kit-Type-4-Gen-4-CP-8920217.html Eντάξει τα extensions βγήκανε, το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Στο 1 βύσμα που ήταν το καμένο extension το βύσμα του τροφοδοτικού μπήκε κάπως δύσκολα. Βέβαια έβγαλε 1 ώρα port royal έτσι όπως έγραψα. Εννοείται ότι όταν είχα βάλει τα extensions την πρώτη φορά, πριν 1 μισή και χρόνο τα είχα βάλει και πάταγαν κανονικά.
mixalis95320 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Σαν τι να κανεις? Αφου δουλευει τωρα παει να πει οτι ειναι οκ με τα μαμα καλωδια, αστο οπως εχει. 2
ppkstat Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, mixalis95320 είπε Σαν τι να κανεις? Αφου δουλευει τωρα παει να πει οτι ειναι οκ με τα μαμα καλωδια, αστο οπως εχει. Να κάνω άλλο testing? Το power target να το αυξήσω? Και αυτά τα κουλά με τα 360+W όταν υπήρχαν στα extensions τί ήταν? Θα ρίξω και μια ματιά στον κονέκτορα της κάρτας εκεί που ήταν το προβληματικό βύσμα. Κοίταξα αμέσως να δω αν υπήρχε μέσα καμένο πλαστικό ή είχε μείνει 'κανα pin από το extension αλλά δεν είδα κάτι. Προφανώς βιαζόμουν να βάλω τα κανονικά καλώδια να δω τι γίνεται. Το ένα καλώδιο το πίεσα λίγο για να μπει, δεν έμπαινε και πολύ εύκολα.
Λύση mixalis95320 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, ppkstat είπε Να κάνω άλλο testing? Το power target να το αυξήσω? Και αυτά τα κουλά με τα 360+W όταν υπήρχαν στα extensions τί ήταν? Θα ρίξω και μια ματιά στον κονέκτορα της κάρτας εκεί που ήταν το προβληματικό βύσμα. Κοίταξα αμέσως να δω αν υπήρχε μέσα καμένο πλαστικό ή είχε μείνει 'κανα pin από το extension αλλά δεν είδα κάτι. Προφανώς βιαζόμουν να βάλω τα κανονικά καλώδια να δω τι γίνεται. Το ένα καλώδιο το πίεσα λίγο για να μπει, δεν έμπαινε και πολύ εύκολα. Κανε οτι θελεις με power target κλπ. Οπως σου ειπαν και αλλοι.. απλα πέτυχες προβληματικο βύσμα, Shit happens, move on. 2
ppkstat Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Το αύξησα το power limit και τραβάει λίγο πάνω από το default, δηλαδή φυσιολογικά πράγματα. Αυτά τα 350 και 360 που έβλεπα δεν ξέρω τι ήταν. Ίσως να έβλεπε πτώση τάσης η κάρτα και να προσπαθούσε να τραβήξει περισσότερο ρεύμα? Αυτό λογικά πρέπει να είναι ρυθμισμένο στο vbios.
Dark_Nightfall Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, ppkstat είπε Το αύξησα το power limit και τραβάει λίγο πάνω από το default, δηλαδή φυσιολογικά πράγματα. Αυτά τα 350 και 360 που έβλεπα δεν ξέρω τι ήταν. Ίσως να έβλεπε πτώση τάσης η κάρτα και να προσπαθούσε να τραβήξει περισσότερο ρεύμα? Αυτό λογικά πρέπει να είναι ρυθμισμένο στο vbios. Τα βύσματα της κάρτας έχουν σημάδια καψίματος ; αν ναι υπάρχει περίπτωση να μην καλύψει η εγγύηση (σε περίπτωση που σου βγάλει πρόβλημα η κάρτα).
ppkstat Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Τα βύσματα της κάρτας έχουν σημάδια καψίματος ; αν ναι υπάρχει περίπτωση να μην καλύψει η εγγύηση (σε περίπτωση που σου βγάλει πρόβλημα η κάρτα). Όχι δεν έχει ευτυχώς. Και είναι κάτι εντός εγγύησης.
SabotazNic Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Τσέκαρε με φακό και τα βύσματα της κάρτας να δεις αν το πλαστικό είναι οκ. Όχι ότι μπορείς να κάνεις και κάτι γενικά. Καλύτερα τσίμπα από caplemod καλώδια. Extension γενικά ποτέ δεν θα έβαζα προσωπικά. 2
itanium Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Στις 27/10/2022 στις 5:28 ΜΜ, ppkstat είπε Να κάνω άλλο testing? Το power target να το αυξήσω? Και αυτά τα κουλά με τα 360+W όταν υπήρχαν στα extensions τί ήταν? Nα μην ξαναχρησιμοποιήσεις ΠΟΤΕ sleeved extenders και να χρησιμοποιείς τα καλώδια του τροφοδοτικού σου απλά 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα