Andy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Καλησπερα, περιμενω να μου ερθει το iphone 14 (πρωτη φορα apple) και ψαχνομαι για εγγυηση. Ειδα οτι το applecare+ δεν το πουλανε ελλαδα. Εχω εναν φιλο στο Λονδινο. Πρεπει να φτιαξω το appleid με δικη του διευθυνση? Επισης θα με καλυπτει ελλαδα αφου ειναι εκτος ΕΕ η Αγγλια? Γενικα αν εχετε ινφο για την διαδικασια ευπροσδεκτο
M A T R I X Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Andy είπε Καλησπερα, περιμενω να μου ερθει το iphone 14 (πρωτη φορα apple) και ψαχνομαι για εγγυηση. Ειδα οτι το applecare+ δεν το πουλανε ελλαδα. Εχω εναν φιλο στο Λονδινο. Πρεπει να φτιαξω το appleid με δικη του διευθυνση? Επισης θα με καλυπτει ελλαδα αφου ειναι εκτος ΕΕ η Αγγλια? Γενικα αν εχετε ινφο για την διαδικασια ευπροσδεκτο Από τα λίγα που γνωρίζω, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επέκταση της εγγύησης με το πρόγραμμα Apple Care. Αρχικά, αυτό ισχύει για 60 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς και όχι από την ημερομηνία ενεργοποίησης της συσκευής και θα σου ζητηθεί παραστατικό αγοράς. Το iPhone που αγόρασες είναι ελληνικό; Επειδή παίζει ρόλο αν είναι αγορασμένο από authorized reseller κλπ. Όχι δεν μπορείς να φτιάξεις Apple Id με δικά του στοιχεία καθώς δεν θα προχωρήσει το αίτημα. Για το αν σε καλύπτει η εγγύηση, σε καλύπτει κανονικά και από διαφορετική χώρα. Εγώ θα σου πρότεινα όταν παραλάβεις το iPhone 14 να επικοινωνήσεις με την Document όπου θα δώσεις το S/N της συσκευής σου και όλες τις πληροφορίες για την χώρα αγοράς του Apple Care Plan, και θα σε ενημερώσουν για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν και εφόσον μπορεί να ενεργοποιηθεί*. *μπορεί να γίνει και online/τηλεφωνικά.
Andy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, M A T R I X είπε Από τα λίγα που γνωρίζω, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επέκταση της εγγύησης με το πρόγραμμα Apple Care. Αρχικά, αυτό ισχύει για 60 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς και όχι από την ημερομηνία ενεργοποίησης της συσκευής και θα σου ζητηθεί παραστατικό αγοράς. Το iPhone που αγόρασες είναι ελληνικό; Επειδή παίζει ρόλο αν είναι αγορασμένο από authorized reseller κλπ. Όχι δεν μπορείς να φτιάξεις Apple Id με δικά του στοιχεία καθώς δεν θα προχωρήσει το αίτημα. Για το αν σε καλύπτει η εγγύηση, σε καλύπτει κανονικά και από διαφορετική χώρα. Εγώ θα σου πρότεινα όταν παραλάβεις το iPhone 14 να επικοινωνήσεις με την Document όπου θα δώσεις το S/N της συσκευής σου και όλες τις πληροφορίες για την χώρα αγοράς του Apple Care Plan, και θα σε ενημερώσουν για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν και εφόσον μπορεί να ενεργοποιηθεί*. *μπορεί να γίνει και online/τηλεφωνικά. Δεν ειναι απο authorised reseller, απο σκρουτζομαγαζο. Για δικα του στοιχεια ξερω οτι δεν γινεται. Απλα διαβαζα οτι αν βαλω κανονικα τα στοιχεια μου και απλα δηλωσω την διευθυνση του μπορω να αγορασω uk applecare+
kormos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, Andy είπε Καλησπερα, περιμενω να μου ερθει το iphone 14 (πρωτη φορα apple) και ψαχνομαι για εγγυηση. Ειδα οτι το applecare+ δεν το πουλανε ελλαδα. Εχω εναν φιλο στο Λονδινο. Πρεπει να φτιαξω το appleid με δικη του διευθυνση? Επισης θα με καλυπτει ελλαδα αφου ειναι εκτος ΕΕ η Αγγλια? Γενικα αν εχετε ινφο για την διαδικασια ευπροσδεκτο Σε τι πιστεύεις ότι θα ωφελήσει αυτό για ένα iPhone όπου παράδοξος έως τώρα, από το 2008-2009 κάτοχος δεν έχει δείξει κάποια συσκευή να εμφανίσει πρόβλημα... Ποια η λογική σου? Σε MacMini την ίδια εποχή που αναφέρω ναι είχα βάλει και είχε βγει σε καλό. Εμφανίστηκε τότε βλάβη σε οπτικό μέσο που το κάλυψε η επέκταση. Μφχ
Andy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, kormos είπε Σε τι πιστεύεις ότι θα ωφελήσει αυτό για ένα iPhone όπου παράδοξος έως τώρα, από το 2008-2009 κάτοχος δεν έχει δείξει κάποια συσκευή να εμφανίσει πρόβλημα... Ποια η λογική σου? Σε MacMini την ίδια εποχή που αναφέρω ναι είχα βάλει και είχε βγει σε καλό. Εμφανίστηκε τότε βλάβη σε οπτικό μέσο που το κάλυψε η επέκταση. Μφχ Αν φαει καμια χοντρη σαβουρα και ραγισει καμια οθονη? Η το κλεψουν?
kormos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, Andy είπε Αν φαει καμια χοντρη σαβουρα και ραγισει καμια οθονη? Η το κλεψουν? Στις περιπτώσεις που αναφέρεις πως θα γίνει η κάλυψη όταν το Apple Care θα είναι δηλωμένο σε τρίτη χώρα και θα πρέπει να προσκομίσεις έντυπα? Πιστεύω πως θα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα, γιατί το να δώσεις ~300€+ για τις περιπτώσεις που αναφέρεις ίσως δεν αξίζει και τόσο. Διάβασε καλύτερα τα ψιλά γράμματα https://www.apple.com/support/products/iphone/ Μφχ
M A T R I X Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Όπως αναφέρω παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να αποκρύψεις κάτι, καθώς είτε δεν θα εγκριθεί το αίτημα σου είτε δεν θα σε καλύψει το plan όταν το χρειαστείς καθώς αν δεις online, στις περισσότερες διαδικασίες δεν αγοράζεις το plan και απλά ξεμπέρδεψες. Σκέψου ότι λειτουργεί όπως λειτουργούν οι ασφαλιστικές εδώ όταν τις χρειαστείς για κάτι. Το πιο σωστό είναι να κάνεις αυτά που ανέφερα παραπάνω. Εγώ έχω μία απορία, για ποιο λόγο έκανες την αγορά σου από σκρουτζομάγαζο εφόσον η τιμή τους είναι η ίδια και όχι από κάποιον επίσημο reseller όπου προσφέρουν τη δυνατότητα 3ης εγγύησης με ίδια πακέτα του AppleCare; Όπως για παράδειγμα το iPlus της istorm. Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλα.
Andy Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Το αγορασα με τιμολογιο και μου βγηκε 1100 το 256 14 pro. 7 ώρες πριν, kormos είπε Στις περιπτώσεις που αναφέρεις πως θα γίνει η κάλυψη όταν το Apple Care θα είναι δηλωμένο σε τρίτη χώρα και θα πρέπει να προσκομίσεις έντυπα? Πιστεύω πως θα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα, γιατί το να δώσεις ~300€+ για τις περιπτώσεις που αναφέρεις ίσως δεν αξίζει και τόσο. Διάβασε καλύτερα τα ψιλά γράμματα https://www.apple.com/support/products/iphone/ Μφχ Απ οτι εχω διαβασει μεχρι στιγμης αφου η καλυψει ειναι παγκοσμια απλα κοιτανε το σιριαλ και στο φτιαχνουν
M A T R I X Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 21 λεπτά πριν, Andy είπε Το αγορασα με τιμολογιο και μου βγηκε 1100 το 256 14 pro. Εδώ σκέφτεσαι να πάρεις Apple Care...για 100-140€ επέλεξες το σκρουτζομάγαζο από το να το πάρεις από επίσημη αλυσίδα; Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Επιλογή σου. 24 λεπτά πριν, Andy είπε Απ οτι εχω διαβασει μεχρι στιγμης αφου η καλυψει ειναι παγκοσμια απλα κοιτανε το σιριαλ και στο φτιαχνουν που το διάβασες αυτό; Δεν ισχύει και δεν είναι παγκόσμια. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες
Andy Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 41 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Εδώ σκέφτεσαι να πάρεις Apple Care...για 100-140€ επέλεξες το σκρουτζομάγαζο από το να το πάρεις από επίσημη αλυσίδα; Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Επιλογή σου. που το διάβασες αυτό; Δεν ισχύει και δεν είναι παγκόσμια. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες Στο αγγλικο applecare+ στα t&c. Λεει worldwide
Λύση enlightened Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπορείς να αγοράσεις κανονικά το Apple Care+ από Αγγλία αρκεί να βάλει τα στοιχεία του κάποιος μόνιμος κάτοικος Αγγλίας που τα στοιχεία διεύθυνσης και τα στοιχεία κάρτας να είναι όλα Αγγλικά. Δεν έχει καμία σημασία από πού έχεις αγοράσει το κινητό, αν είναι από Skroutz, πάροχο ή authorised reseller. Ουσιαστικά το AppleCare+ αποτελεί συμβόλαιο με τον ασφαλιστικό κολοσσό American International Group (AIG) που υπογράφει ο κάτοικος Αγγλίας το οποίο «παντρεύεται» με τον σειριακό σου, οπότε η χώρα εισαγωγής του κινητού είναι παντελώς αδιάφορη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, μπαίνει ο κάτοικος Αγγλίας στο checkcoverage.apple.com/uk και συμπληρώνει τον SN σου και επιλέγει την αγορά του AppleCare+. Μετά συμπληρώνει τα στοιχεία του, γίνεται ένα γρήγορο διαγνωστικό στη συσκευή σου (θα πρέπει να είστε σε επικοινωνία για να μπεις μέσα στις ρυθμίσεις και να τρέξει το διαγνωστικό), ολοκληρώνεται η αγορά και μετά από 2-3 μέρες γίνεται επαλήθευση στοιχείων και το AppleCare ενεργοποιείται επιτυχώς. Τη διαδικασία την έκανε πολύ εύκολα η αδερφή μου από Αγγλία χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση από εμένα, οπότε χωρίς να ξέρω ακριβώς τα βήματα, φαντάζομαι ότι είναι πολύ απλό για αυτόν που θα το κάνει. Τώρα έχουν περάσει και σχεδόν 2 χρόνια από τότε, αλλά δε νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά. Δεν ξέρω να σου πω για το Theft + Loss, καθώς δεν υπήρχε σαν επιλογή πριν 2 χρόνια, αλλά για accidental damage δεν είχα κανένα πρόβλημα με Document και iStorm που το έχω πάει κατά καιρούς. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από enlightened 3
esykas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 περισσότερα θα μάθεις παίρνοντας τηλέφωνο 021 0300 9960 παρά εδώ μέσα, απλά να ξέρεις ότι από όπου και να το αγοράσεις, είχες περιθώριο 15 ημέρες για να το ενεργοποιήσεις μέσω τηλεφώνου, και εδώ στην Ελλάδα, απλά να είναι έγκυρος ο αριθμός, πολλοί αγοράζουν από το ebay το κουτί ολόκληρο, απλά ο πωλητής σου στέλνει το νούμερο για να το περάσεις πριν λήξη το "παράθυρο" ενεργοποίησης, και το κουτί έρχεται με το ταχυδρομείο, θα πει κάποιος τι να το κάνεις το κουτί, το θέλεις για να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι από κλειδιά διανομής
rackal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Άσε το apple care και βάλε το plus της istorm με 99€ καλύπτει τις ανάγκες που θες. Επίσης τα χρήματα που θα κερδίσεις απ το apple care διέθεσε τα για αγορά iPhone από επίσημο κατάστημα και όχι Σκρουτζ. https://www.istorm.gr/iplus
enlightened Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, rackal είπε Άσε το apple care και βάλε το plus της istorm με 99€ καλύπτει τις ανάγκες που θες. Επίσης τα χρήματα που θα κερδίσεις απ το apple care διέθεσε τα για αγορά iPhone από επίσημο κατάστημα και όχι Σκρουτζ. https://www.istorm.gr/iplus Το iPlus προϋποθέτει να έχεις αγοράσει τη συσκευή από το iStorm και γίνεται μόνο με ταυτόχρονη αγορά της συσκευής. Ισχύει μόνο για ένα χρόνο και μόνο για ένα ζημιογόνο γεγονός και εκτός της θραύσης οθόνης, όλα τα άλλα περιστατικά που καλύπτει (επαφή με υγρά, κλοπή κλπ) έχουν έξτρα χρέωση 200€. Τέλος, ισχύει μόνο στην Ελλάδα και μόνο για τα καταστήματα iStorm. Από την άλλη, το Apple Care μπορείς να το ενεργοποιήσεις σε οποιαδήποτε συσκευή, ανεξαρτήτως από που έχει αγοραστεί και έχεις μέχρι και δύο μήνες να σκεφτείς να το αγοράσεις. Σου παρέχει παγκόσμια κάλυψη για 2 χρόνια και απεριόριστα συμβάντα accidental damage με μια αμελητέα χρέωση 25-50€ ανάλογα με τη ζημιά. (Θυμίσου, το iPlus προσφέρει 1 χρόνο κάλυψη, 1 ζημιογόνο γεγονός με 200€ έξτρα χρέωση, και κάλυψη μόνο στην Ελλάδα). Σε περίπτωση κλοπής/απώλειας έχεις μέχρι και 4 περιστατικά στη διετία με χρέωση περί τα 100€/συμβάν. Δεν μπορούν λοιπόν να συγκριθούνε σε καμία των περιπτώσεων τα δύο πλάνα. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από enlightened 4 2
equi1908 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 έκανε τελικά κάποιος πρόσφατα την διαδικασία? πήρα το AWU από amazon και το σκέφτομαι γιατί έχω φίλο Αυστρία. Το θέμα είναι αν καλύπτει στην Ελλάδα και τα accidental damages, αν δηλαδή σου δίνει όλο το πακέτο των παροχών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα